اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

واردات بی‌مجوز گندم از کشورهای ممنوعه/ گمرک پاسخ دهد



اخبار,اخبار اقتصادی,گندم

رییس سازمان حفظ نباتات گفت: هیچ مجوزی برای واردات گندم از کشورهای ممنوعه و مشکوک به بیماری "سیاهک ناقص گندم" صادر نشده است و گمرک باید در زمینه‌ واردات گندم از کشورهایی مانند هند، چین و ترکیه که در فهرست ممنوعیت واردات این محصول بودند، پاسخگو باشد.

محمدعلی باغستانی میبدی اظهار کرد: هر محصول کشاورزی که قرار است به کشور وارد شود باید ابتدا شرایط قرنطینه‌ای و بهداشتی ورود‌ش را از سازمان حفظ نباتات دریافت کند و پس از آن گواهی بهداشتی محموله مورد نظر وارداتی را برای سازمان مطابق با شرایط اعلام شده به این سازمان تحویل دهد اما برای واردات گندم از کشورهایی ممنوعه مشکوک به بیماری "سیاهک ناقص گندم" یا "کارنال‌ بانت" هیچ شرایط بهداشتی و قرنطینه‌ای اعلام نشده که مجوزی برای آن صادر شود.

وی با تاکید بر این‌که هیچ مجوزی برای واردات گندم از کشورهای ممنوعه‌ای مانند هند صادر نشده است، افزود: سازمان حفظ نباتات با واردات گندم آلوده از کشورهای ممنوعه که فهرست آن را پیش از این منتشر کرده بود، شوخی ندارد و با حساسیت این مساله را پیگیری خواهد کرد تا متوجه شود چه کسی و با کدام مجوز اقدام به واردات گندم از کشور‌های ممنوعه کرده است.

رییس سازمان حفظ نباتات ادامه داد: زراعت اصلی کشور وابسته به گندم است، چرا که بالغ بر شش میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور تحت کشت گندم قرار دارد و بر این اساس تهدید گندم داخلی نه تنها امنیت غذایی بلکه امنیت ملی کشور را به خطر می‌اندازد.

باغستانی میبدی با بیان این‌که گندم مانند یک اسلحه نظامی می‌تواند برای کشورهای مختلف قدرت‌آفرین باشد، تصریح کرد: گمرک باید نسبت به چگونگی واردات گندم از کشورهای ممنوعه‌ای مانند هند پاسخگو باشد، چراکه سیاهک ناقص گندم آفتی است که می‌تواند کشاورزی یک کشور را از بین ببرد.

پیش از این از سوی معاونت قرنطینه و کنترل آفات سازمان حفظ نباتات اعلام شده بود "با توجه به شیوع بیماری‌های رایج گندم و گزارش وجود بیماری‌ "سیاهک ناقص" و "علف هرز استریگا" در کشورهای آفریقایی، عربستان، هند، پاکستان،‌ افغانستان،‌ عراق، بنگلادش، چین، ژاپن، تایلند، مالزی، میانمار، اندونزی، فیلیپین، ترکیه و مکزیک، واردات گندم از این کشورها به ایران ممنوع است.

این در حالی است که طی شش ماهه نخست امسال یک میلیون و 503 هزار و 400 تن گندم به ارزش 432 میلیون و 400 هزار ریال از 18 کشور مختلف به ایران وارد شده‌ است که از نظر وزنی 62 درصد و از نظر ارزشی 68 درصد نسبت به نیمه نخست سال گذشته کاهش داشته است و جالب‌تر اینکه کشورهایی مانند هند، ترکیه و چین هم در میان واردکنندگان گندم به ایران قرار دارند که البته هند در این میان کمترین سهم و ترکیه بیشترین سهم واردات گندم ممنوعه را به ایران داشته است که البته به غیر از هند، ترکیه و چین هم به عنوان کشورهای آلوده به این بیماری و ممنوعه در فهرست واردکنندگان گندم قرار دارند که باید علت آن را از دستگاه‌های نظارتی جویا شد.

اخبار اقتصادی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
واردات کالاهای عجیب در گمرک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

واردات ۴.۶ میلیون تن گندم



 

واردات ۴.۶ میلیون تن گندم

 


۴.۶ میلیون تن گندم در سال گذشته به کشور وارد شد.

 


در سال گذشته بیش از چهار میلیون و ۶۶۴ هزار و ۴۰۰ تن گندم به ارزش یک میلیارد و ۱۸۰ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار با سهم ۹ و ۲.۱۴ درصدی از وزن و ارزش کل واردات به کشورمان طی این مدت، وارد کشور شد.

 


قیمت متوسط هر کیلو گندم وارداتی نیز در این مدت ۰.۳ دلار (معادل حدود ۳۰۰ تومان) بوده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۰.۴ (معادل حدود ۴۰۰ تومان) بود.

 


میزان واردات گندم به کشورمان در سال ۸۷ نیز پنج میلیون و ۷۳۷ هزار و ۹۰۰ تن به ارزش دو میلیارد و ۲۹ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار با سهم ۱۳ و ۳.۶۲ درصدی وزنی و ارزشی از کل واردات به کشورمان طی آن مدت بود.

 


مقایسه این ارقام نشان می‌دهد میزان واردات گندم به کشورمان طی سال گذشته نسبت به سال ۸۷ از نظر وزن و ارزش به ترتیب ۱۸.۷۱ و ۴۱.۸۳ درصد کاهش داشته است.

 


این در حالی است که آمار گمرک کشور نشان می‌دهد روند واردات گندم در ۱۰ ماهه سال گذشته نسبت به مدت مشابه در سال ۸۷ صعودی و تنها در دو ماه پایانی سال ۸۸ روند این واردات کاهشی شد.

 


بیشترین میزان این افزایش نیز در ماه مرداد سال گذشته نسبت به مدت مشابه در سال ۸۷ بود که هشت هزار و ۸۹۶ درصد افزایش یافته بود.... /  خبرگزارى ايسنا