اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هیگل در نهایت وزیر دفاع آمریکا شد



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

 

هیگل سرانجام وزیر دفاع آمریکا شد

سنای آمریکا شب گذشته در نهایت نامزدی چاک هیگل برای تصدی پست وزارت دفاع این کشور را تائید کرد.

چاک هیگل با کسب 58 رای موافق در برابر 41 رای مخالف به عنوان وزیر دفاع جدید آمریکا تعیین شد.

این میزان رای کمترین آرای مثبتی است که از سال 1947 میلادی یعنی زمان شکل گیری پست وزارت دفاع در کابینه آمریکا، به نامزد این پست داده شده است.

براساس این گزارش، 52 سناتور دموکرات به همراه دو سناتور مستقل و چهار نفر از سناتورهای جمهوریخواه به نامزدی چاک هیگل رای مثبت دادند و بدین ترتیب وی ریاست پنتاگون را در دست گرفت.

جممهوریخواهان آمریکا به دلیل سابقه هیگل در مخالفت با تحریم های ایران و همچنین نگاه مثبت وی به گروه های مقاومت از جمله حماس، مخالفت زیادی با انتخاب وی به عنوان وزیر دفاع داشتند.

جمهوری خواهِ ضدِ جمهوری خواه

چاک هیگل سناتور سابق نبراسکا، یک کهنه سرباز جنگ ویتنام و یک سیاستمدار جمهوری خواه کهنه کار است که کارنامه او حاکی از نگاه فراجناحی، و گاهی ضد جمهوری خواهانه، او به مسائل سیاسی داخلی و خارجی آمریکا دارد. هگل در میان جریان اصلی جمهوری خواهان به خصوص نومحافظه کاران چهره منفوری به شمار می آید. هفته نامه نومحافظه کار ویکلی استاندارد هگل را "جمهوری خواه ضد جمهوری خواه" نامیده است و دوهفته نامه نشنال ریویو یکی دیگر از نشریات مهم جریان نومحافظه کاری در آمریکا هگل را یک اسب تروا در کمپ جمهوری خواهان خوانده است.

در حالی که هیگل به عنوان یک جمهوری خواه در آغاز حامی حمله به عراق بود اما اندکی بعد به صف مخالفان جنگ عراق پیوست  و به دردسری دائمی جمهوری خواهان و نومحافظه کاران تبدیل شد. وی از به چالش کشیدن نومحافظه کاران هراسی نداشت و در سال 2005 در مقابل نمایندگی جان بولتون، یکی از سمبل های نومحافظه کاری در امریکا، برای تصدی پست سفارت آمریکا در سازمان ملل ایستاد. هیگل در سال 2007 و در بحبوحه جنگ عراق کابینه جرج بوش را "ناکارآمد" خواند و آشکارا دیک چنی وزیر دفاع دولت بوش را به خاطر اظهاراتش در مورد موفقیت آمریکا جنگ عراق را به باد انتقاد گرفت.

چرا جمهوری خواهان از حضور هیگل در کابینه اوباما هراس داشتند؟

هیگل در سال های اخیر به عنوان یک جمهوری خواه برای جمهوری خواهان آمریکا دردسرساز بوده است و در مقابل سیاست های نومحافظه کاران ایستاده است.

وی بر خلاف سیاستمداران هم حزبی اش در سال 2007 به طرح اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک گروه تروریستی رای منفی داد و خواستار گفتگوهای مسالمت آمیز به جای اقدامات تحریک آمیز برای حل مسائل میان ایران و آمریکا شد.

در حالی که جمهوری خواهان نومحافظه کار دوران بوش پسر روابط نزدیکی با رژیم صهیونیستی داشتند، مواضع سیاسی هیگل در قبال مسئله فلسطین و رژیم صهیونیستی وی را در مقابل این رژیم و لابیش در آمریکا قرار داد. حمایت هگل از روند به اصطلاح "صلح" در خاور میانه خشم اِیپک، لابی رژیم صهیونیستی در آمریکا، را بر انگیخت. هیگل در سال 2009 از طرح پروژه خاورمیانه که اوباما را دعوت به مذاکره مستقیم با حماس می کرد، حمایت کرد. این در حالی بود که حماس در لیست گروه های تروریستی خارجی آمریکا قرار داشت و حمایت هگل از ورود حماس به گفتگوهای مستقیم، صلح خشم صهیونیست ها را برانگیخت.

مجله فارین پالسی در مورد نامزدی هیگل برای تصدی پست وزارت دفاع آمریکا نوشته بود پس از اینکه جمهوری خواهان موفق به کنار زدن سوزان رایس برای تصدی پست وزارت دفاع آمریکا شدند، اکنون  بعید به نظر می رسد محافظه کاران قادر به کنار زدن چاک هگل، جمهوری خواهی که در حزب خود منفور است، برای تصدی پست وزارت دفاع در یک دولت دموکرات باشند.

سیاست هیگل به عنوان وزیر دفاع آمریکا: دیپلماسی به جای زورگویی

فارین پالسی افزوده بود: در صورت حضور هیگل در پنتاگون، او احتمالا مخالف دخالت نظامی آمریکا در بحران سوریه باشد و تعداد تفنگداران آمریکایی را نیز در افغانستان کاهش دهد.

فارین پالسی در پایان می افزاید دکترین هیگل واضح است: نیت امریکا مهم نیست، آمریکا یک طرفه نمی تواند دموکراسی را در خارج از آمریکا تحمیل کند./خبرگزاری مهر

 


ویدیو مرتبط :
وزیر دفاع آمریکا:آموزش نخستین گروه.....

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هشدار وزیر دفاع آمریکا به پادشاه بحرین : زمان به سود ایران است ، کوتاه بیایید



 

هشدار وزیر دفاع آمریکا به پادشاه بحرین : زمان به سود ایران است ، کوتاه بیایید

 

رابرت گیتس وزیر دفاع آمریكا كه برای دیدار از بحرین و گفتگو با مقامات این كشور به این كشور عربی حاشیه خلیج فارس سفر كرده ، اعلام كرد كه دولت بحرین اگر خواهان "جلوگیری از دخالت ایران در این كشور" است باید برای انجام اصلاحات عمیق اقدام كند.

به نقل از خبرگزاری فرانسه ، گیتس در دیدار با پادشاه و ولیعهد بحرین در عین حالی که این مطلب را گفته ٰ، افزوده است كه شواهدی مبنی بر مداخله ایران در نارامی های هفته های گذشته در بحرین در دست نیست.

گیتس با ادعای اینكه ایران مایل به دخالت در امور داخلی بحرین است افزود كه هر چه مساله انجام اصلاحات در بحرین به درازا بكشد امكان دخالت و نفوذ ایران افزایش می یابد.

وزیر دفاع آمریكا در این باره گفت : به آنها ( پادشاه و ولیعهد بحرین ) گفتم كه در این باره

( انجام اصلاحات فوری و عمیق) زمان به نفع "ما" نیست.

آمریكا به شدت از اوضاع جاری در بحرین نگران است و تلاش دارد با ایجاد فشار به مقامات بحرین آنها را به انجام اصلاحاتی برای جلب رضایت مخالفان شیعه حكومت وادارد.

بحرین مركز پایگاه پنجم دریایی آمریكا در منطقه است و یكی از متحدان نزدیك واشنگتن در منطقه خلیج فارس محسوب می شود.

ناآرامی ها در بحرین در پی وقوع موجی از نآرامی در كشورهای عربی كه منجر به سقوط دو دولت دیكتاتوری تونس و مصر در ماه گذشته شد ، به همراه جمع دیگری از كشورهای عربی آغاز شده است.

مخالفان شیعه دولت پادشاهی بحرین یك دست نیستند و در حالی كه برخی از گروه های مخالف خواستار استقرار نظام جمهوری هستند ، اما اكثریت مخالفان خواهان تبدیل نظام مطلقه پادشاهی به یك نظام مشروطه هستند.همچنین برخی از اهل سنت بحرین نیز بین مخالفان هستند.

با وجودی كه بیش از 70 درصد از جمعیت بحرین از شیعیان تشكیل شده است ، اما خاندان آل خلیفه كه حاكم بر این كشور است از اقلیت اهل تسنن هستند...../تحلیل:عصرایران