اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هیچ‌گاه مرجعی توسط جایی نصب یا عزل نشده



 

در مطالعه زندگی مراجع در تاریخ تشیع هیچ‌گاه مرجعی توسط جایی نصب یا عزل نشده بلكه مردم با تشخیص خود و پرداخت وجوهات فرد مناسب به عنوان مجتهد را انتخاب كرده‌اند.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به زندگی مراجع در تاریخ تشیع تاكید كرد: هیچ‌گاه مرجعی توسط جایی نصب یا عزل نشده است.

به گزارش ایلنا،جمعی از دانشجویان درس "‌مسائل سیاسی و اقتصادی نفت ایران" در رشته علوم سیاسی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب صبح دوشنبه با آیت‌الله اكبر هاشمی رفسنجانی دیدار و برخی سئوالات خود درخصوص این درس را مطرح كردند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این دیدار در پاسخ به سئوالی درخصوص رابطه جبهه ملی و آیت الله كاشانی پس از ملی شدن صنعت نفت، گفت: پیروزی ایران در ملی كردن صنعت نفت مدیون همكاری و هماهنگی آیت الله كاشانی و دكتر مصدق بود ولی پس از پیروزی به دلیل اختلافاتی كه در نحوه اداره برخی مسائل بروز كرد دولت مصدق تضعیف و در نهایت به دلیل جدایی از آیت‌الله كاشانی سقوط كرد. در بررسی این موضوع نقش رابطه مسائل ملی با مذهب در قدرت سیاسی قابل رویت است.

وی در پاسخ به سئوال دیگری درخصوص رابطه نفت و انرژی با قدرت، تاكید كرد: در عرصه بین‌المللی امروز نفت در كشورهای دارای تكنولوژی و پیشرفته ایجاد قدرت سیاسی مضاعف كرده است و آنها با اعمال مالیات‌های سنگین برای دولت‌های خود تولید هزاران محصول صنعتی از این ماده ارزشمند ایجاد درآمدی به مراتب بیش از كشورهای تولیدكننده می‌كنند.

هاشمی رفسنجانی افزود: عمده كشورهای تولیدكنده نفت به دلیل عدم استفاده مطلوب از این ماده پر ارزش و نقش منفی سیاست‌های كشورهای استعمارگر در این كشورها، نتوانسته‌اند از این سرمایه ملی به نحو مطلوب در اداره كشور خود استفاده كنند و بهره اصل از این ماده را كشورهای پیشرفته می‌برند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سئوالی درخصوص نحوه استفاده بهینه از درآمدهای نفتی تاكید دارد: مجمع تشخیص مصلحت نظام در سیاست‌های كلی كه به تایید مقام معظم رهبری نیز رسید تعیین كرد تا هزینه جاری كشور ظرف ۱۰ سال از درآمدهای نفتی منقطع و از منابع مالی ناشی از نفت به عنوان یك سرمایه برای توسعه كشور استفاده كنیم.

وی ادامه داد: عمل به این سیاست می‌تواند این ثروت عظیم را در اختیار توسعه و پیشرفت كشور قرار دهد و مسائل و مشكلات ناشی از استفاده غیربهینه از این ماده را حل كند كه البته تاكنون این سیاست محقق نشده است.

هاشمی رفسنجانی در جواب به پرسش دیگری درخصوص رابطه تحریم ایران با قیمت نفت در عرصه جهانی تاكید كرد: كشورهای سلطه‌گر اكنون از سرمایه‌گذاری در صنعت نفت ایران جلوگیری می‌كنند و این تحریم موذیانه، درآمد نفتی ایران را در سالیان آینده كاهش می‌دهد و آنها اگر بتوانند تولید نفت را در برخی كشورهای منطقه افزایش دهند شاید به دنبال تحریم خرید نفت ایران باشند و در غیر این صورت می‌تواند بر قیمت نفت تاثیر مضاعف گذارد كه البته اقتصاد جهانی امروز تحمل چنین تحریمی را ندارد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سئوالی درخصوص وجود رانت در صنعت نفت كشور گفت: در فضایی كه تمركز امور اقتصادی در دستان دولت باشد این رانت وجود دارد و راه حل موجود در دنیا این است كه دولت سیاستگذار باشد و امور اقتصادی به مردم واگذار شود.

وی تاكید كرد: در سیاست‌های كلی اصل ۴۴ كه مجمع آن‌را تدوین و به تصویب مقام معظم رهبری رسید تعیین شد تا سالی ۲۰ درصد از فعالیت‌های اقتصادی دولت به مردم واگذار شود كه در صورت اجرای صحیح این موضوع، می‌توانست ظرف ۵ سال فضای سالم و رقابتی در عرصه اقتصادی كشور با حضور مردم تبلور یابد.

هاشمی رفسنجانی در پاسخ به این پرسش كه علل اقتصادی و سیاسی واگرائی میان ایران و كشورهای حوزه خلیج فارس چیست؟ تاكید كرد: پیروزی انقلاب و تاثیر مردمی آن در منطقه، نگرانی‌هایی در برخی حاكمان این كشورها ایجاد كرد و كشورهای غربی نیز برای كاهش خطر رژیم صهیونیستی در افكار عمومی منطقه به این نگرانی‌ها دامن زدند.

وی تصریح كرد: جنگ تحمیلی و حمایت برخی از این كشورها از رژیم بعث، روابط میان ایران و برخی این كشورها را دچار مشكل كرد كه پس از جنگ در جهت همگاریی قدم‌های مثبتی برداشته و نتایج مطلوبی حاصل شد ولی اكنون شاهد روابط مطلوب و قابل قبول نیستیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سئوالی درخصوص تفسیر نظریه زوال دولت در دیدگاه ابن خلدون تاكید كرد: اكنون با وجود نظام‌های دمكراسی در دنیا و انعطاف‌پذیری این دولت‌ها در مقابل خواست و اراده مردم و تعیین دوره‌های زمانی در انتخاب روسای كشورها این نظریه معنا و مفهوم گذشته را ندارد.

هاشمی رفسنجانی در پاسخ به پرسشی در خصوص دلیل عدم استفاده ایران از ذخایر نفت خزر گفت: استفاده از این ذخایر با توجه به عمق زیاد آب در این دریا نیاز به فن‌آوری پیشرفته دارد و ایران درخصوص دستیابی به این فن‌آوری‌ها قدم هایی را برداشته است كه در حال تكمیل است.

وی تلاش برای گرفتن سهم واقعی ایران از منابع عظیم ذخایر نفتی در این منطقه را پر اهمیت عنوان كرد و گفت با رایزنی و پیگیری می‌توانیم به حق خود در منابع نفتی موجود در این دریا دست یابیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سئوالی درخصوص رابطه معكوس افزایش درآمدهای نفتی و دمكراسی در كشورهای نفت‌خیز تاكید كرد: این موضوع در تاریخ بعضی از كشورهای نفتی اتفاق افتاده است و لزوما به این معنا نیست كه همیشه این اتفاق خواهد افتاد.

وی خاطر نشان كرد: ثروت نفت می‌تواند وجود داشته باشد ولی دولت‌ها همواره باید خود را نیازمند مردم و احزاب و همچنین نهادهای مردسالار ببینند.

هاشمی رفسنجانی تصریح كرد: افزایش قیمت نفت در كشورهایی كه سطح سواد سیاسی مردم بالا باشد و حقوق خود را مطالبه كنند تبدیل به عاملی برای پیشرفت و آبادانی خواهد شد.

وی در پاسخ یكی از دانشجویان كه در مورد نقش مرجعیت در فقه شیعه و اقدام اخیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در رد صلاحیت یك مرجع سئوال كرد، گفت: مرجعیت همواره به عنوان شخصیت‌های پرنفوذ و تاثیرگذار در عرصه دینی و سیاسی مردم حضور ارزشمند و غیرقابل انكار داشته‌اند ولی همیشه استقلال خود را حفظ كرده و غیروابسته به دولت‌ها و با اتكاء به مردم حضور داشته‌اند.

هاشمی تاكید كرد:در مطالعه زندگی مراجع در تاریخ تشیع هیچ‌گاه مرجعی توسط جایی نصب یا عزل نشده بلكه مردم با تشخیص خود و پرداخت وجوهات فرد مناسب به عنوان مجتهد را انتخاب كرده‌اند.

 

 

 


ویدیو مرتبط :
عزل و نصب

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

صفارهرندی: برخی عزل و نصب های دولت خیانت است/ بنی صدر نیز می خواست رای خود را به رخ بکشد



صفارهرندی: برخی عزل و نصب های دولت خیانت است/ بنی صدر نیز می خواست رای خود را به رخ بکشد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در شرایط فعلی که دشمنان به دنبال تفرقه و ایجاد اختلاف است، برخی حرفها و عزل و نصب ها که در میان مردم نگرانی ایجاد می کند، اقداماتی خائنانه است.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

به گزارش مهر، محمدحسین صفار هرندی ظهر شنبه در مراسم راهپیمایی گرامیداشت سالروز حماسه 9 دی در بندرعباس شیرینی حماسه 9 دی 88 را حرکت خودجوش مردم در این روز دانست و اظهار داشت: مردم اگر به موقع احساس تکلیف کنند در مقابل تمامی توطئه های بیگانگان خواهند ایستاد و حماسه 9 دی نیز محصول احساس تکلیف مردم برای پاسداری از انقلاب و دفاع از ولایت فقیه بود.

وی ادامه داد: استکبار جهانی از مدتها قبل برای فتنه انگیزی در ایران برنامه داشت و در ماجرای فتنه 88 نیز ردپای بیگانگان کاملا مشهود بود که در این راه برخی افراد در داخل نیز در کنار بیگانگان قرار گرفتند.

وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در صدر اسلام نیز برخی افراد که یاران پیامبر بزرگوار اسلام (ص) و حضرت علی (ع) بودند و در کنار این بزرگواران جنگیدند، سالها بعد و در روز عاشورا در مقابل امام حسین (ع) ایستادند و در ماجرای فتنه 88 نیز شاهد بودیم که برخی افراد که خود را از یاران حضرت امام خمینی و انقلاب می دانستند، در مقابل نظام و رهبری ایستادند.

صفارهرندی تصریح کرد: البته ما از سقوط یاران امام راضی نبودیم، اما خدا را شکر می کنیم که مردم این افراد را شناختند و در 9 دی 88 به تمامی فتنه ها پایان دادند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود افزایش تحریمهای دشمنان علیه ملت ایران را ناشی از نا امید شدن دشمنان از فتنه و جنبش سبز دانست و عنوان کرد: کشورهای مستکبر از افزایش تحریمها علیه ایران چند هدف را دنبال می کنند که یکی از آنها گرفتن انتقام از ملت ایران به علت حضور گسترده در انتخابات است و می خواهند با تحریمها از مردم انتقام بگیرند.

برخی حرفها خیانت کارانه است

عضو مجمع تشخصی مصلحت نظام هدف دیگر از تشدید تحریمها را ایجاد اختلاف میان مسئولان و ضربه زدن به جایگاه رهبری در میان مردم عنوان کرد و افزود: مردم ما نه به عنوان رئیس کشور بلکه نسبت به رهبری نگاهی اعتقادی دارند و رهبری را به عنوان نایب امام زمان و علمدار خط سرخ حسینی می شناسند و فردی همچون بنی صدر که با 11 میلیون رای خود قصد ایستادن در برابر رهبری انقلاب را داشت به زباله دان تاریخ فرستادند.

صفارهرندی خاطرنشان کرد: دشمنان به خیال خود می خواهند با تشدید تحریمها و ایجاد اختلاف میان مسئولان رهبری را از چشم مردم بیندازند که قطعا مردم در مقابل این فتنه نیز خواهند ایستاد.

وی برخی اقدامات در شرایط کنونی را خائنانه خواند و بیان داشت: در شرایط فعلی که دشمنان به دنبال تفرقه و ایجاد اختلاف است، برخی حرفها و عزل و نصب ها که در میان مردم نگرانی ایجاد می کند، اقداماتی خائنانه است.

اعتبار قانون اساسی از ولایت فقیه است

عضو مجمع تشخصی مصلحت نظام تصریح کرد: برخی افراد که مسئولیتی هم دارند، می گویند که ولایت فقیه را تنها براساس قانون اساسی قبول دارند در حالی که اعتبار همان قانون اساسی از ولایت فقیه است و ولی فقیه سررشته دار همه امور است.

صفارهرندی تاکید کرد: رابطه مسئولان با ولی فقیه رابطه تعبدی است و ما قوای سه گانه را نیز هم ردیف رهبری نمی دانیم، بلکه سه قوه زیر نظر رهبری کار می کنند و نمی توانند فوق مصلحت رهبری برای خود مصلحت اندیشی کنند و رسیدن برخی افراد به نقطه تقابل با رهبری ناشی از این بود که آنها در مقابل نایب امام زمان برای خود اعتباری قائل شدند.

وی در بخش دیگری از سخنان به اقدامات صورت گرفته در زمان اصلاحات برای لطمه زدن به جایگاه رهبری اشاره کرد و اظهار داشت: برخی نیروهای روشنفکر اصلاح طلب نیز در دوران مسئولیت خود سعی می کردند انتصابات صورت گرفته از سوی رهبری را غیردموکراتیک جلوه دهند و حتی لوایحی را به مجلس بردند که اگر شورای نگهبان با آن مخالفت نمی کرد هم اکنون از جمهوری اسلامی تنها نام و پوسته اش باقی مانده بود و اصل جمهوری اسلامی دیگر وجود نداشت.

بنی صدر نیز در مقابله با حضرت امام می خواست میزان رای خود را به رخ بکشد

وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به ماجرای بنی صدر اشاره کرد و گفت: بنی صدر نیز در مقابله با حضرت امام می خواست میزان رای خود را به رخ بکشد اما در نهایت مردم آن گونه که باید جواب او را دادند و متاسفانه امروز نیز این نگاه در میان برخی اطرافیان رئیس جمهور وجود دارد و شیاطین اطراف احمدی نژاد به او القا می کنند که اگر رهبری در کنار احمدی نژاد نبود، مردم بیشتری به او رای می دادند که رئیس جمهور باید در برابر این حرفها هوشیار باشد.

صفارهرندی در ادامه بار دیگر با اشاره به حماسه 9 دی، عنوان کرد: مردم در 9 دی 88 زمانی که شعارهای عده ای هرزه سیاسی در روز عاشورا را شنیدند با بصیرت خود در حمایت از ولایت فقیه به خیابانها آمدند.

وی در ادامه بر هوشیاری مردم در انتخابات آینده ریاست جمهوری نیز تاکید کرد و بیان داشت: دشمنان پس از شکست در جنگ نظامی علیه ایران، در فتنه 88 نیز ناکام ماندند و امروز با افزایش تحریمها و در ادامه کار با حمایت از گروههای ناکام برای انتخابات آینده می خواهند اهداف خود در ایران را عملیاتی کنند.

"انتخابات آزاد" اسم رمز فتنه گری آینده

عضو مجمع تشخصی مصلحت نظام خاطرنشان کرد: امروز گروههایی که در گذشته با یکدیگر تضاد داشتند، با اسم رمز انتخابات آزاد قصد ورود و فتنه گری در انتخابات آینده ریاست جمهوری را دارند که مردم قطعا با هوشیاری خود کار این گروهها را تمام خواهند کرد.

صفارهرندی با بیان اینکه نظر سنجی ها نشان دهنده حضور حداکثری مردم در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری است، اظهار داشت: نظرسنجی های معتبری نشان می دهد که 57 درصد واجدان شرایط قطعا در انتخابات شرکت می کنند و 30 درصد دیگر نیز در حال بررسی حضور در انتخابات هستند که حداقل نیمی از آنها نیز در انتخابات شرکت می کنند.

وی در پایان گفت: مهمترین مسئله حضور حداکثری مردم در انتخابات است و امیداواریم فردی وفادار به ارزشهای انقلاب، متعبد نسبت به جایگاه رهبری، کارآمد و مقتدر نیز به عنوان منتخب مردم انتخاب شود.

مراسم گرامیداشت سالروز حماسه 9 دی با حضور مردم بندرعباس در میدان انقلاب بندرعباس برگزار شد./مهر