اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هواپیمای آمریکایی در «مهرآباد» حامل پول های ایران بود یا شخصیت های نفتی؟



اخبار,اخبار سیاست خارجی,روابط ایران و آمریکا

 
 اخبار سیاست خارجی - سیاست رویکرد باز در قبال ایران، پشت درهای بسته/هواپیمای آمریکایی در «مهرآباد» حامل پول های ایران بود یا شخصیت های نفتی؟

روز جمعه هفته گذشته، وجود هواپیمای آمریکایی در فرودگاه مهرآباد ایران انبوهی از پرسش را درباره گرم شدن پشت پرده روابط ایران و آمریکا که دامنه آن از نتایج مذاکرات هسته ای نیز فراتر رفته است، برانگیخت.

النهار نوشت: روز جمعه هفته گذشته، وجود هواپیمای آمریکایی در فرودگاه مهرآباد ایران انبوهی از پرسش را درباره گرم شدن پشت پرده روابط ایران و آمریکا که دامنه آن از نتایج مذاکرات هسته ای نیز فراتر رفته است، برانگیخت.

به گزارش تیک ، این هواپیما متعلق به بانک یوتای آمریکا(البته در اجاره غنا) است. به نظر می رسد این هواپیما بخش آشکار کوه یخ است. به ویژه پس از اینکه مشخص شد دولت آمریکا درگیر مذاکرات محرمانه ای با ایران به مدت سه سال در عمان بوده است، پیش از آن که اوباما رویکرد باز تلفنی خود را چند ماه پیش با حسن روحانی شروع کند.

این سیاست رویکرد باز در پشت درهای بسته، مسابقه ای میان فرانسوی ها، انگلیسی ها و آمریکایی ها برای دور زدن تحریم های اقتصادی ایران به راه انداخت که هدف آن ذخیره پیشاپیش صندلی به منظور زمینه سازی برای به دست آوردن سهم خوبی از کیک ایران هنگام برداشته شدن تحریم هاست. زیرا ایران دارای بزرگترین ذخایر گازی جهان و چهارمین تولید کننده نفت پس از روسیه، عربستان و آمریکا است.

نیویورک تایمز، فرود هواپیمای آمریکایی در ایران را" مهمان ناخوانده" نامید. اما آنچه به ابهام قضیه می افزاید سخنان برت کینگ یکی از مسوولان بانک یوتاست. وی گفت: ما نمی دانیم که این هواپیما در فرودگاه ایران چه می کند. هم زمان مدیریت سازمان هوانوردی فدرال آمریکا اعلام کرد اطلاعاتی درباره سرمایه‌گذاران این هواپیما و اینکه چه کسی از آن استفاده می‌کند در دست ندارد. اما طبق اطلاعاتی که منتشر کرد از آنان به عنوان شخصیت های حقوقی بسیار مهم نام برد.

از آنجا که بسیاری از فعالیت های تجاری آمریکا و اروپا در ایران به علت تحریم های بانکی و تجاری اعمال شده بر این کشور ممنوع است، وجود این هواپیما در ایران باعث بروز پرسش ها و تعجب شده است اما اظهار نظرها همگی بر روی طرح یک پرسش توافق دارند: آیا اشتهای شرکت های نفتی از روند لاک پشتی مذاکرات هسته ای با ایران سبقت گرفته است؟

عجیب نبود که نیویورک تایمز از مسوولان بانک یوتا نقل قول کند کسانی که سوار هواپیما بودند از شخصیت های مهمی هستند که پیش از این، هم زمان با برگزاری"کنفرانس داووس" که حسن روحانی و هیئت بلند پایه همراه او در آن شرکت کردند در زوریخ حضور داشتند. این مسئله مانع از طرح این پرسش نمی شود که آیا این هواپیما حامل مبلغ 450 ملیون دلار دارایی آزاد شده ایران از سوی واشنگتن بوده آن هم پس از انتشار گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی که در آن تاکید شده بود ایران به تعهدات هسته ای خود پایبند بوده است.

اگر درست باشد که هواپیمای گفته شده حامل دارایی های آزاد شده ایران پس اعلام آن از سوی واشنگتن بوده است، پس چرا روی آن سرپوش گذاشته می شود و اگر حامل شخصیت های نفتی بوده آیا این شرکت ها می توانند بدون موافقت و تشویق کاخ سفید وارد مذاکره با ایران شوند؟

اما حتی وندی شرمن، مذاکره کننده هسته ای آمریکا در موضوع هسته ای ایران، سابقه سرمایه گذاری در شرکت معاملات املاک "فنی می Fannie Mae" را دارد. این شرکت تمایل شدیدی به سرمایه گذاری در تهران دارد.

اخبار سیاست خارجی - تیک

 


ویدیو مرتبط :
ماجرای فرود هواپیمای آمریکایی در فرودگاه مهرآباد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آیا ایران هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی را ویروسی کرده بود؟



 

 

آیا ایران هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی را ویروسی کرده بود؟

 

به گزارش شفاف به نقل از پایگاه خبری الجزیره، این آلودگی هواپیماهای بدون سرنشین به ویروس می تواند به هکرها این اجازه را بدهد که اطلاعات گردآوری شده توسط این هواپیماها را به دست آورند.

بر اساس این گزارش، این در شرایطی است که با وجودذ اعلام خبری مبنی بر آلودگی هواپیماهای بدون سرنشین به این ویروس، این هواپیماها همچنان در حال گشت زنی در مناطق مختلف و انجام ماموریت های خود هستند. در عین حال مقامات دولت آمریکا همچنان در حال تحقیق بر روی این مسئله هستند که آیا این ویروس یک ویروس بی خطر است یا نه، و این که چگونه این ویروس وارد سیستم های کامپیوتری پایگاه هوایی کریچ در نوادا (جایی که خلبانان ارتش آمریکا هواپیماها را از راه دور کنترل و آنان را برای انجام ماموریت های خود در عراق، افغانستان و یا هر جای دیگر دنیا هدایت می کنند) شده است، در حالی که این سیستم های کامپیوتری به شدت تحت حفاظت قرار دارند.

یک منبع آگاه که خواسته است نامش فاش نشود، در این باره گفته است: در حال حاضر مسائلی در حال رخ دادن است، با وجود این این مسئله هنوز نتوانسته بر روی ماموریت های این هواپیماها در آن سوی مرزهای آمریکا تاثیر منفی بگذارد.

این گزارش در ادامه می افزاید: هواپیماهای بدون سرنشین مسلح در شرایط کنونی به عنوان یک ابزار بسیار ارزشمند در نظر گرفته شده اند که ارتش آمریکا از آن برای رد یابی و حمله به افراد و یا گروه های کوچک استفاده می کند، با وجود این آلودگی سیستم های کامپیوتری به ویروس مذکور باعث شده است مسئله آسیب پذیری شبکه های کامپیوتری که برای هدایت این هواپیماها مورد استفاده قرار می گیرند، بیش از پیش مورد توجه مقامات آمریکایی قرار گیرد.

راب دنس مور فرمانده سابق ناوگان ارتش آمریکا در این باره مدعی شده است: آلودگی این سیستم ها به ویروس یک مسئله عادی است. اما در صورتی که این انتقال اطلاعات توسط این ویروس سر از اینترنت و یا شبکه کامپیوتری در بیاورد، آن زمان است که خطر احساس می شود. چرا که این به آن معنا است که این اطلاعات می تواند در اختیار دیگران قرار گیرد.

از سوی دیگر تحلیل گران نسبت به این مسئله هشدار می دهند که این ویروس می تواند برای هکرها این موقعیت را فراهم کند که فعالیت های افراد حاضر در پایگاه های کنترل کننده این هواپیماها را زیر نظر داشته باشند.

نشریه وایرد که نخستین بار خبر مربوط به آلودگی سیستم های کامپیوتری به ویروس را منتشر کرد، اعلام کرده است که مشکل اصلی این است که این ویروس دو هفته پیش وارد سیستم کامپیوتری ارتش آمریکا شده است، اما تاکنون حادثه ای در مورد از دست دادن اطلاعات محرمانه و یا فرستاده شدن این اطلاعات به خارج مشاهده نشده است.

در عین حال تحلیل گران و متخصصان شبکه های کامپیوتری ارتش آمریکا اعلام کرده اند که هنوز مشخص نیست این ویروس عمدی بوده یا نه و این که چگونه گسترش یافته است، در عین حال آنان از این بابت اطمینان دارند که این ویروس دستگاه های محرمانه و غیر محرمانه را آلوده کرده است. این ویروس همچنین در برابر تلاش های همه جانبه برای از بین بردن آن مقاومت کرده است.

از سوی دیگر برخی گزارش ها حاکی از این است که واحدهای دیگر نیروی هوایی آمریکا استفاده از سیستم های آلوده به این ویروس را متوقف کرده اند.

در ادامه این گزارش به موفقیت های این هواپیماها در ماموریت های انجام شده اشاره شده و آمده است: ارتش آمریکا و نهادهای اطلاعای این کشور از هواپیماهای بدون سرنشین که توسط پایگاه های مخفیانه در سن دیه گو از آنان محافظت می شود، برای افزایش تاثیر حملات بر مقامات القاعده و دیگر اهداف مورد نظر آمریکا در افغانستان، پاکستان و یمن استفاده کرده اند. برای مثال چندی پیش بود که آمریکا موفقیت ماموریت خود در کشتن انوار الاولاکی عضو ارشد القاعده یمن را با کمک این هواپیماها تایید کرد. در ماه آگوست نیز عطیه عبدالرحمان یکی از اعضای ارشد القاعده در شمال غربی پاکستان با حمله این نوع هواپیماها کشته شد. الیاس کشمیری رهبر القاعده در پاکستان نیز دیگر فرد کشته شده توسط این هواپیماهای بدون سرنشین بوده است.../شفاف