اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

همه آنچه درباره «بانک بابک» نمی‌دانید



اخبار ,اخبار اقتصادی ,بانک بابک زنجانی

 

اخبار سیاسی - همه آنچه درباره «بانک بابک» نمی‌دانید

نام یک بانک در مالزی با نام بابک زنجانی گره خورده است. نام این بانک «نخستین بانک سرمایه‌گذاری اسلامی» است.

به گزارش روزنامه کسب و کار، زنجانی تایید کرده که عضو هیات‌مدیره این بانک است. به گفته وی، این بانک با سرمایه 104 میلیون دلار فعالیت می‌کرد و فعالیتش هم نرمال و خوب بوده است. زنجانی گفته است که صاحب این بانک نیست و در آن سهامی هم ندارد بلکه صاحبش بانک دیگری در اندونزی بوده که به بانک دیگری سهامش را واگذار کرده بود.

نام بابک زنجانی این روزها آنقدر بر سر زبان‌ها افتاده که در حضور او دیگر کمتر کسی از شهرام جزایری و مه‌آفرید امیرخسروی به عنوان فعالان ناسالم اقتصادی یاد می‌کند. بین امیر منصور آریا و بابک زنجانی شاید وجوه مشترک زیاد باشد اما یکی از آنها بسیار جلب توجه می‌کند.

مه‌آفرید امیرخسروی یا همان امیرمنصور آریا، به دنبال تاسیس یک بانک در ایران بود. بانک آریا متعلق به او بود که پذیره‌نویسی هم کرد اما پس از لو رفتن اقدامات خرابکارانه‌اش در حوزه اقتصاد، لغو مجوز شد.

ظاهرا بابک زنجانی از این اتفاق درس گرفته و راه راحت‌تری را انتخاب کرده است. او در مالزی عضو هیات‌مدیره یک بانک شده و پول‌ها را در آنجا نگه می‌دارد.

خودش در این‌باره گفته است: من تنها یکی از اعضای هیات‌مدیره این بانک بودم تا اینکه تحریم‌ها علیه ایران روز به روز بیشتر شد. با توجه به اینکه انتقال منابع مالی برای شرکت‌های بیرونی و مردم سخت شده بود، تصمیم گرفتم به عنوان عضو هیات‌مدیره در یکی از بانک‌های خارجی مالزی ورود پیدا کنم و موسسات مالی خود در امارات را که منابع پنج میلیارد یورویی بود در آن به شکلی متصل و خدمات مالی ایجاد کنم و این امر هر روز مشتریان زیادی را جذب می‌کرد.

او تاکید کرده که «پس از مدتی بانک‌های داخلی که قادر به انتقال پول‌های خود نبودند از طریق بانک مرکزی منابع خود را به این بانک انتقال و این بانک منابع را به مشتریان در خارج از کشور انتقال می‌داد. حتی ال‌سی و خریدهای خارجی را برای بانک‌ها و مشتریان داخلی کشور به سرعت انجام می‌داد تا جایی که 5/ 17 میلیارد یورو از منابعی که در خارج از کشور و مربوط به بانک‌ها بود با کارمزد 7 در هزار یعنی کمتر از یک درصد منتقل می‌کردیم و هر روز بانک‌ها و مشتریان بیشتری به این سیستم نزدیک می‌شدند.»

با مراجعه به سایت «First Islamic Investment Bank» نکات جالبی از آن درمی یابیم. آنچه در مراجعه به سایت نظر بیننده را جلب می کند، بنر قرار گرفته در بالای آن است. «خلاقیت» و «سود سرشار در کمترین زمان» کلیدواژه های شعار اصلی این بانک است.

در توضیح فعالیت‌های این بانک که به اختصار FIIB نامیده می‌شود، آمده است: ما می‌دانیم که افزایش سرمایه، می‌تواند حقوق صاحبان سهام را تامین کند. ما با ارائه طیف گسترده‌ای از محصولات و خدمات مالی با استانداردهای بین‌المللی و اسلامی، در حداقل زمان، خدمتی بهینه برای افزایش ارزش کسب و کار شما ارائه می‌دهیم.

این بانک همچنین تاکید کرده که مدیرانش در حوزه سرمایه‌گذاری، از تخصص کاملی در این زمینه برخوردارند. این بانک به شما کمک می‌کند که از طریق سرمایه‌های موجود در فضایی رقابتی و نوآورانه به نفع کسب و کار خود استفاده کنید.

در بخش دیگری از خدمات این بانک اشاره شده که با توجه به افزایش سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه اسلامی، ما دسترسی شما را به صندوق‌های محلی و بین‌المللی برای تامین مالی کسب و کارتان هدایت می‌کنیم.

از معاملات ارز تا خرید سهام
مدیر این بانک شخصی به نام Said Credenda Arismunandar و مدیر داخلی آن نیز «زید ابراهیم» است. در بخش مدیران این سایت، نامی از بابک زنجانی به چشم نمی‌خورد. البته نام سایر اعضای هیات‌مدیره آن نیز جایی درج نشده است.

مقر اصلی این بانک در منطقه لابوآن مالزی است. لابوآن بیشتر به عنوان یک مرکز مالی فراساحل، مقصدی گردشگری برای غواصی است. مراکز مالی، بورس آزاد و بانک‌های بین‌المللی و شرکت‌های بیمه در این شهر مستقر هستند. عمده‌ترین عامل شهرت این بندر و جزیره، بورس آزاد بین‌المللی لابوآن است که در این شهر مستقر است.

FIIB در 15 آگوست 2008 تاسیس شد. گفته می‌شود این بانک با ارزیش در تاجیکستان همکاری دارد. FIIB طیف کاملی از محصولات مالی از سرمایه‌گذاری گرفته تا بانکداری خصوصی را ارائه می‌دهد.

یکی از خدمات مهم این بانک، خدمات مشاوره در زمینه سرمایه‌گذاری به نمایندگی از مشتریان است. انجام معاملات ارز خارجی و خرید و فروش سهام نیز از جمله این خدمات است.

خدمات مالی اسلامی بانک بابک زنجانی
این بانک اعلام کرده که «تسهیلات در قالب عقود اسلامی» را نیز ارائه می‌دهد. بدهی تاریخ‌دار که در عرف بانکی با نام صکوک قابل تبدیل شناخته می‌شود، از جمله ابزار با شیوه برنده - برنده است که به مشتریان FIIB ارائه می‌شود. FIIB تاکید کرده که سرمایه‌گذاری در شرکت‌های فعال در اندونزی و ارائه راه‌حل‌های نوآورانه مالی با حفظ اصول تامین مالی اسلامی، اولویت کار آنهاست.

خدمات حواله، یکی از دیگر مهم‌ترین خدمات آن است، به طوری که اعلام شده این بانک می‌تواند به مشتریان خود انتقال وجوه، با سرعت هر چه تمام‌تر خدمت ارائه کند. 

اخبار سیاسی - روزنامه کسب و کار

 


ویدیو مرتبط :
تهدید بانک مسکن توسط بابک زنجانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رد پای بابک زنجانی در بانک مرکزی نیست



اخبار,اخباراقتصادی,رابطه بابک زنجانی با بانک مرکزی


اخبار اقتصادی - رد پای بابک زنجانی در بانک مرکزی نیست/ پرونده نرخ سود هنوز باز است

قائم مقام بانک مرکزی، تحریم و ارز را دو عامل افزایش معوقات بانکی اعلام کرد و با اعلام اینکه پرونده نرخ سود هنوز باز است، گفت: رد پای بابک زنجانی در بانک مرکزی نیست.

به گزارش مهر، اکبر کمیجانی امروز در جمع خبرنگاران در مورد پیش‌نیازهای وظایف بانک مرکزی برای کاهش نرخ تورم و تقویت ارزش پول ملی گفت: بانک مرکزی برای اینکه بتواند در جهت ثبات قیمت ها موفق باشد، علاوه بر ایجاد بسترهای قانونی باید عزم دولت و کابینه را هم در کنار خود داشته باشد.

قائم مقام بانک مرکزی با اشاره به این موضوع که در دولت یازدهم حمایت برای کاهش نرخ تورم وجود دارد، تصریح کرد: بانک مرکزی در این زمینه ماموریت ویژه ای را برای خود طراحی کرده است.

وی ادامه داد: با توجه به مشاهده علائم کاهش نرخ تورم در ماه های اخیر امید است که آثار سیاست‌های بانک مرکزی و دولت برای این امر بیشتر از گذشته مشخص شود.

کمیجانی یکی از اقدامات اساسی برای کاهش نرخ سود بانکی را کاهش نرخ تورم دانست و افزود: اگر بتوانیم در قالب مجموعه سیاست های بانکی و پولی در جهت کاهش نرخ تورم گام های موفقیت‌آمیزی برداریم و تورم در آینده نزدیک یعنی یک تا یکسال‌ونیم آینده در سطح پایینی خواهد بود و در عین حال ثبات قیمت ها حاکم شود، بستر اصلی برای کاهش نرخ سود بانکی که چه در تسهیلات و چه در نرخ سود سپرده ها به سمت منطقی ایجاد خواهد شد.

قائم مقام بانک مرکزی ادامه داد: در بررسی های کارشناسی بانک مرکزی و سایر دستگاه های اقتصادی مشخص می شود که روند تورم کاهشی است به طوری که پیش‌بینی می شود، نرخ تورم در پایان سال 92 به 35 درصد برسد و این روند در سال آینده هم ادامه پیدا خواهد کرد، البته پیش‌بینی‌های مقدماتی نرخ تورم سال 93 حاکی از آن مطلب است که نرخ تورم در سال آینده کمتر خواهد شد، اما برای اعلام رسمی آن زود است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر لایحه بودجه 93 در مجلس در دست بررسی است و این موضوع نقش مهمی در سیاست های پولی کشور دارد و همچنین موضوع اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها و اینکه چه گام هایی برای اصلاح حامل های قیمت انرژی برداشته می شود می تواند بر تورم، رشد اقتصادی و سایر متغیرها اثرگذار باشد. بنابراین با توجه به ابعاد تورمی این دو اقدام و تصمیم گیری در مورد آنها در ماه های آینده در مورد نرخ تورم به جمع بندی خواهیم رسید.

وی در مورد اقدامات بانک مرکزی برای تحرک اقتصادی گفت: فراهم کردن یک بازار مالی توسعه یافته و دسترسی به ابزارهای پولی و مالی مستحکم در دست مجریان می تواند در فراهم کردن بسترها برای تحرک فعالیت های اقتصادی اثر مثبت داشته باشد و در این مسیر تلاش های متمرکز در حال انجام است.

قائم مقام بانک مرکزی اظهار داشت: سر و سامان دادن به سیاست های پولی یک گام موثر و جدی برای بسترسازی برای خیز اقتصادی و تحرک اقتصادی است که در این راه حرکت می کنیم و امید است در آینده شاهد اعمال اصلاحاتی در این زمینه باشیم.

کمیجانی در مورد وضعیت نقدینگی در پایان آذر ماه امسال گفت: رشد نقدینگی در آذر ماه سال جاری نسبت به سال گذشته (12 ماهه منتهی به پایان آذر) 28.1 درصد بود.

وی در مورد دلایل رشد نقدینگی ادامه داد: علاوه بر اینکه این نرخ از مسیر عادی صورت گرفته باید گفت که 2.8 درصد از این رشد به اعداد و ارقام مربوط به سپرده هایی که مردم در پنج بانک فعال نظام بانکی طی یکسال گذشته گذاشته اند، مربوط می شود  و آمار و اطلاعات این بانک ها بدست بانک مرکزی رسیده است، اما این نرخ اثر تورمی نخواهد داشت.

قائم مقام بانک مرکزی اظهار امیدواری کرد: با شناسایی بیشتر و رسمی تر شدن فعالیت فعالان اقتصادی و با بالارفتن قدرت نظارتی بانک مرکزی بتوانیم سیاست های پولی توأم با موفقیت و تسلط بیشتر را اجرا کنیم.

کمیجانی در مورد بررسی پرونده بابک زنجانی در بانک مرکزی گفت: بررسی هایی که ما از طریق کارگزینی بانک انجام دادیم و حتی شخص بنده با همکاران بازنشسته طولانی مدت نیز تماس داشتم به هیچ وجه رد پایی از حضور بابک زنجانی به هر نوع فعالیت در بانک مرکزی پیدا نکردیم.

وی در پاسخ به این مطلب که چرا بانک مرکزی نسبت به مصاحبه بابک زنجانی که طی ماه های گذشته در مورد بازپرداخت بدهی بانک مرکزی و وزارت نفت انجام شده، تازه واکنش نشان داده است؟، اظهار داشت: در همان مراحل اولیه که بابک زنجانی مصاحبه کرده بود، بانک مرکزی واکنش نشان داد و مدیرکل حوزه ریاست بانک مرکزی که از مدیران امین بانک است، در این زمینه اظهارنظر کرد.

قائم مقام بانک مرکزی در پاسخ به این مطلب که چرا بانک مرکزی در این زمینه اقامه دعوی نکرده است؟، گفت: اگر لازم باشد بانک مرکزی این کار را انجام خواهد داد.

قائم مقام بانک مرکزی در مورد دلایل افزایش معوقات بانکی و عدم وصول این مطالبات از بدهکاران عنوان کرد: از سال های گذشته پیگیری این موضوع در دستور کار بانک مرکزی بوده است.

وی ادامه داد: تعدادی از بنگاه های اقتصادی تسهیلاتی را از سیستم بانکی دریافت کردند، اما به خاطر مشکلات ارزی و اقتصادی موفق به بازپرداخت این تسهیلات نشده اند، اما این امر به این معنا نیست که بانک ها پیگیر این قضیه نباشند.

کمیجانی گفت: وصول مطالبات معوق از طریق ابزارهای مختلف در دستور کار است، اما تحریم و نوسانات نرخ ارز باعث شده که فعالان اقتصادی موفق به بازپرداخت وجوه نشوند. رقم مطالبات غیرجاری می طلبد که مسئولان بیشتر از گذشته به این قضیه توجه نشان دهند.
اخبار اقتصادی - مهر