اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هشدار درباره عدم آشنایی با راههای انتقال ایدز در بین نوجوانان



اخبار,اخبار اجتماعی,راه‌های انتقال ایدز

 

اخبار اجتماعی - 80درصد نوجوانان ایرانی از راه‌های انتقال ایدز بی‌اطلاعند

رییس دفتر یونیسف در ایران گفت: بر اساس مقاله‌ای که وزارت بهداشت در سال 2010 انجام داده‌ است، 16 درصد نوجوانان دختر و 20 درصد نوجوانان پسر، راه انتقال HIV / ایدز را می‌دانند. بنابراین 80 درصد نوجوانان کشور ایران از راه‌های انتقال HIV / ایدز بی‌اطلاع هستند.

به گزارش ایسنا ، محمد منیر صفی‌الدین در نشست تخصصی پیشرفت‌های ایران در زمینه آموزش پایه که با حضور رییس سازمان نهضت سوادآموزی و پورکیت، رییس دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران برگزار شد، گفت: ایران در حوزه آموزش و پرورش به دستاوردهای قابل تحسین و ارزشمندی رسیده است.

وی افزود: با توجه به اینکه قانون اساسی ایران در ماده 30 متعهد کرده که آموزش رایگان تا مقطع متوسطه در سراسر کشور برقرار باشد و حتی برای آموزش عالی نیز آموزش رایگان را تا مقاطع بالاتر ارائه کرده است، این تعهد منجر به اقدامات مثبت ایران در حوزه دسترسی به آموزش شده است.

رییس دفتر یونیسف در ایران گفت: بر اساس آماری که از آموزش و پرورش ایران در سال 1990 دریافت کردیم، در ایران 84 هزار مدرسه وجود داشت که در سال 2010 این میزان به 120 هزار مدرسه افزایش یافته بود و در حال حاضر بیش از 120 هزار مدرسه در سراسر ایران مشغول فعالیت هستند، لذا این افزایش 42 درصدی مدارس، اقدام موثری در پیشرفت ایران در حوزه ارائه آموزش محسوب می‌شود.

صفی‌الدین تصریح کرد: آمار آموزش و پرورش نشان می‌دهد نرخ ثبت‌نام خالص در دوره ابتدایی در حدود 99 درصد و نرخ حضور دانش‌آموزان در این مقطع در حدود 97 درصد است که دستاورد قابل توجهی برای رسیدن به اهداف توسعه هزاره است.

به گفته وی ایران توانسته برابری جنسیتی را در مقطع ابتدایی متوسطه به هم نزدیک کند و این یکی از موفقیت‌های این کشور محسوب می‌شود.

رییس دفتر یونیسف در ایران ادامه داد: در 10 سال گذشته جمهوری اسلامی ایران توانسته در مطالعات تیمز و بلز موقعیت خوبی داشته باشد، اما چالش‌هایی هم وجود دارد که ضمن ارج نهادن به این دستاوردها، باید راهکارهایی برای چالش‌های پیش‌روی آموزش و پرورش خود پیدا کند.

صفی‌الدین تصریح کرد: برای مثال در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا ایران جزو بهترین کشور در زمینه آموزش کودکان محسوب می‌شود، اما خود این منطقه در سطح جهانی جزو دومین منطقه از لحاظ آموزش است و یونیسف امیدوار است ایران نه تنها در خاورمیانه و شمال آفریقا که در کل جهان به یک کشور موفق در ارائه آموزش‌ها و یک الگو برای سایر کشورها در حوزه ارائه آموزش با کیفیت باشد و در این زمینه یونیسف آماده هر گونه همکاری برای رسیدن به اهداف ایران است.

وی با اشاره به چالش‌هایی که در حوزه آموزش ایران وجود دارد، گفت: امیدواریم با تدابیری که ایران برای این چالش‌ها اتخاذ خواهد کرد، بتواند این مشکلات را از سر راه مشکلات کودکان و نوجوانان بردارد. چرا که بر اساس مقاله‌ای که وزارت بهداشت در سال 2010 انجام داده‌ است، 16 درصد نوجوانان دختر و 20 درصد نوجوانان پسر، راه انتقال HIV / ایدز را می‌دانند. بنابراین 80 درصد نوجوانان کشور ایران از راه‌های انتقال HIV / ایدز بی‌اطلاع هستند.

رییس دفتر یونیسف در ایران در ادامه خاطر نشان کرد: چالش دیگری که ایران و کل منطقه با آن مواجه است، مسئله اعتیاد است و چالش بعدی، حوادث و سوانح رانندگی و ترافیکی است که به عنوان دومین عامل مرگ و میر در ایران و مهم‌ترین عامل مرگ و میر در خاورمیانه به شمار می‌رود که باید برای این امر تدابیری اتخاذ شود.

صفی‌الدین گفت: ایران باید اقداماتی انجام دهد که کودکان و نوجوانان با عوامل پیشگیری از ابتلا به HIV / ایدز، اعتیاد و آسیب‌های آن و همچنین جلوگیری از حوادث رانندگی آشنا شده و بتوانند در مقابل این سه چالش مهم از خود مراقبت کنند.

وی ادامه داد: چه کسی بهتر از معلمان و مربیان مدارس می‌توانند چنین آموزش‌هایی را به کودکان بدهند و ما معتقدیم فضای مدرسه بهترین فرصت برای ارائه این آموزش‌ها است.

رییس دفتر یونیسف در ایران ادامه داد: یکی دیگر از چالش‌هایی که نه تنها ایران بلکه سایر کشورها نیز با آن مواجهند، بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است و این نشان می‌دهد که بین آموزش عالی و بازار کار هماهنگی مناسبی وجود ندارد. لذا دانشگاه‌ها در رشته‌هایی دانشجو می‌پذیرند که بازار کار به آن نیازی ندارد.

صفی‌الدین گفت: معتقدیم بازار کار نه در ایران که در تمام جهان نتوانسته موفق عمل کند، چرا که نیازهای خود را در دو دهه آینده مشخص نمی‌کند و نوجوانان نمی‌دانند که در سال‌های آینده جامعه به چه تخصصی نیاز خواهد داشت.

وی ادامه داد: هر فارغ‌التحصیلی که نتواند کار پیدا کند، به معنای هدر رفت سرمایه دولت، خانواده و خود فرد است. چرا که سال‌های زیادی را صرف تحصیل کرده و این به عنوان یک چالش جهانی مطرح است که امیدواریم ایران بتواند در این زمینه و متناسب‌سازی اشتغال و بازار کار با فارغ‌التحصیلان به عنوان یک الگو برای سایر کشورها تبدیل شود.

رییس دفتر یونیسف در ایران بار دیگر تاکید کرد: یونیسف آماده هر گونه همکاری با جمهوری اسلامی ایران برای پیشبرد اهداف آموزشی است.
اخبار اجتماعی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
انیمیشن ایدز (2) راههای انتقال ایدز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

90 هزار ایرانی ایدز دارند/ نیمی از جوانان راههای انتقال HIV را نمی‌دانند



اخبار,اخبار اجتماعی , بیماری ایدز

رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت با اشاره به مطالعات انجام شده در مورد میزان آگاهی جوانان از راههای انتقال HIV گفت: بیش از نیمی از جوانان ما در این زمینه اطلاعی ندارند.

عباس صداقت مدیرکل اداره ایدز وزارت بهداشت آخرین آمار شیوع بیماری ایدز در کشور را تشریح کرد.

گزیده اظهارات عباس صداقت را در ادامه می‌خوانیم:

کشور ما کشوری جوان است و نیمی از جمعیت آن را جوانان و کودکان تشکیل می‌دهند. این جوانان کنجکاو هستند تا رفتارهای پرخطر را تجربه کنند بنابراین نسبت به دیگر افراد بسیار آسیب پذیرتر در مقابل مخاطرات هستند.

بسیاری معتقدند که با رفتارهای پرخطر بسیار بیشتر از بار بیماری‌های آمیزشی است. بنابراین باید اقدامات ما به سمت کم شدن رفتارهای پرخطر پیش برود چون اگر جوانان ما مبتلا شوند باید تمام اقدامات وزارت کشور به سمت اقدامات درمانی، تامین دارو و توانبخشی سوق پیدا کند.

در هیچ کشوری امکان سرشماری عمومی HIV وجود ندارد و بر اساس روش‌های تخمین تعداد کلی مبتلایان محاسبه می‌شود که بنابراین آخرین مدل‌سازی حاکی از ابتلای 90 هزار ایرانی در کشور به بیماری ایدز است.

 46 درصد مبتلایان افرادی هستند که میان 25 تا 34 سال سن دارند. اگر فرض کنیم که 4 سال زمان می‌برد تا فرد برای آزمایشها مراجعه کند به این نتیجه می‌رسیم که سن ابتلای این 46 درصد 20 تا 30 سال است.

نظام مراقبت جامع در کشور در میان 32 کشور منطقه مدیترانه منحصر به فرد است و بسیاری از کشورها خواهان کمک ما و استقرار این نظام در کشورشان هستند.

تنها 18 درصد جوانان از راههای انتقال HIV و مسائل مربوط به پیشگیری مطلع بودند.

همین مطالعات در سال 93 نشان داد که این درصد به عدد 40 افزایش یافته است و متاسفانه هنوز بیش از نیمی از جوانان ما از راههای انتقال HIV اطلاعی ندارند.

 دو عامل اصلی انتقال HIV در کشور تزریق مواد مخدر و روابط جنسی پرخطر است. آمارها نشان می‌دهد که از سال 65 که برنامه HIV در کشور اجرا شده است 67 درصد انتقال HIV به وسیله تزریق مشترک و 14 درصد آن به وسیله روابط جنسی پرخطر بوده است.

در سال 92، هزار و 600 نفر HIV مثبت ثبت شده است. از این تعداد حدود 45 درصد به وسیله تزریق و 37 درصد از طریق رابطه جنسی پرخطر به HIV مبتلا شده اند. از این تعداد حدود 500 نفر را زنان تشکیل می‌دهند.

اخبار اجتماعی - فرارو