اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هشدار درباره سلامتی تهرانی‌ها



اخبار,اخباراجتماعی,آلودگی اراضی كشاورزی جنوب تهران


 اخباراجتماعی - هشدار درباره سلامتی تهرانی‌ها

 مدیركل محیط زیست استان تهران فاضلاب را عامل اصلی آلودگی محصولات کشاورزی اراضی جنوب تهران دانست و گفت:  حداقل 30  درصد اراضی كشاورزی جنوب تهران با آب فاضلاب آبیاری می‌شود  و برای جلوگیری از ورود آلودگی تهران  11 واحد قالیشویی پلمب شده است.

پیش‌تر نیز رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اعلام اینکه درحال حاضر بیش از دو میلیون مترمکعب فاضلاب شهری و همچنین پساب بیش از ۱۷ هزار واحد صنعتی در جنوب تهران و معابر و اراضی کشاورزی رها می‌شود، از سازمان آب و فاضلاب خواست در کوتاه‌‌ترین زمان ممکن به این موضوع رسیدگی کند تا امکان تجدید منابع آبی تهران و آب خام شهر فراهم شود. علی‌محمد شاعری در ادامه رها شدن پساب‌های هزاران واحد صنعتی و تولیدی در جنوب شهر را خطری بزرگ برای محیط زیست پایتخت دانست.  


 از شبکه فاضلاب چه خبر؟
مطالعه روی مشکلات فاضلاب شهر تهران مربوط به سال‌های اخیر نیست. کار مطالعه برای احداث شبکه مدرن دفع فاضلاب در تهران از دهه ۵۰ خورشیدی آغاز شد اما، اجرای آن چندین‌بار با وقفه‌های طولانی روبه‌رو شد. سرانجام در اوایل دهه ۷۰، طرح جدید سیستم فاضلاب شهر تهران در دستور کار قرار گرفت و به تصویب رسید. براساس این طرح و با توجه به وضعیت توپوگرافی پایتخت، فاضلاب تهران به دو تصفیه‌خانه‌ بزرگ در جنوب شهرری و جنوب غرب تهران منتقل می‌شود.

 

موافقان این طرح بر این عقیده‌اند که طرح دفع فاضلاب تهران در نهایت منجر به ارتقای سلامت شهروندان می‌شود و به حفظ محیط ‌زیست تهران کمک می‌کند. ضمن اینکه با ایجاد شبکه فاضلاب، سرریزشدن فاضلاب به جنوب شهر مهارمی‌شود.


 برخی اما معتقدند با اجرای این طرح منابع آبی زیرزمینی تهران با مشکلات جدی مواجه می‌شوند. با وجود نظرات موافق و مخالف در اجرای طرح سیستم فاضلاب شهر تهران طی دو دهه اخیر، هنوز کارهای اجرایی این طرح به اتمام نرسیده و بخش عمده‌ای از کلانشهر تهران همچنان به شبکه فاضلاب متصل نیست.

 

این درحالی است که  سال گذشته اصغر ریاضتی، مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران از اجرای طرح پیش‌فروش انشعاب فاضلاب در تهران خبر داد و گفت: با توجه به حجم عملیات اجرایی و اعتبار بسیار بالای مورد نیاز برای ادامه اجرای طرح جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب در مناطق مختلف پایتخت، طرح پیش‌فروش انشعاب فاضلاب در برخی مناطق تهران اجرا می‌شود. بی‌توجهی به اجرای طرح و مشکلات مربوط به تامین اعتبار موجب شد تا بخش زیادی از فاضلاب تهران به سمت جنوب سرازیر شود.


در همین رابطه، محمد‌هادی حیدرزاده، مدیركل محیط زیست استان تهران در مورد آلودگی و بیماری‌زایی محصولات كشاورزی جنوب تهران گفت: درحال حاضر 30 درصد اراضی كشاورزی جنوب تهران با آب فاضلاب آبیاری می‌شود. او درمورد اینكه چرا محصولات كشاورزی آلوده جنوب تهران وارد بازار مصرف می‌شود، تصریح كرد: كشاورزی در آن منطقه قدمت بالایی دارد ضمن اینكه متولی بحث امنیت غذایی وزارت بهداشت است كه باید ورود پیدا كرده و این محصولات را تائید نكرده یا اقدام به جمع‌آوری كند. حیدرزاده خاطرنشان كرد: محیط زیست متولی جلوگیری از ایجاد آلایندگی و ورود آن به اراضی كشاورزی است كه تاكنون اقدامات لازم را انجام داده و از آلایندگی صنایع جلوگیری به عمل آورده است. 


 حل مشکل؛5 سال دیگر!
مدیركل محیط زیست استان تهران همچنین به كانال‌های سرخه‌حصار و آلاینده‌های بالادستی كه وارد كشاورزی جنوب تهران می‌شوند اشاره كرد و افزود: مشكل اصلی این است كه شبكه فاضلاب وصل نیست و كانال‌های شهر تهران هنوز انشعاب نگرفته‌اند .او اظهار کرد: تا زمانی كه شبكه فاضلاب تكمیل نشود مشكل آلودگی محصولات كشاورزی جنوب تهران به قوت خود باقی است .

 

حیدرزاده یادآور شد: شبكه فاضلاب شهر تهران پیشرفت خوبی داشته اما انشعابات حداقل 4 تا 5 سال طول می‌كشد تا وصل شود. همچنین، روز گذشته سخنگوی مجمع نمایندگان استان تهران، با انتقاد از اینکه از بین رفتن زمین‌های کشاورزی به‌ویژه در جنوب و جنوب غرب استان تهران موجب بروز خشکسالی شده است، گفت: همین مساله باعث شده با کمترین باد، شاهد پراکندگی گردوغبار باشیم. حسین طلا گفت: امروزه حجم زیادی آب از سد‌های مختلف به استان تهران روان می‌شود اما متاسفانه سیستم تصفیه‌خانه آب در شهرستان‌های مختلف این استان به‌‌رغم پیگیری‌های صورت گرفته کامل نشده است. او تاکید کرد: اکنون حدود هزار میلیارد اعتبار یا تسهیلات مالی لازم است تا بتوان پروژه‌های تصفیه‌خانه جنوب و جنوب غرب استان تهران را به اتمام رساند.
 اخبار اجتماعی - آرمان


ویدیو مرتبط :
هشدار جدی در مورد وضعیت سلامتی ایرانیان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هشدار به تهرانی ها: در اولین بارش باران در خیابان‌ها‌ تردد نكنید



هشدار به تهرانی ها: در اولین بارش باران در خیابان‌ها‌ تردد نكنید

 

فارس: یك كارشناس برنامه‌ریزی انرژی، محیط زیست و تغییرات آب و هوا با اشاره به احتمال بارش باران اسیدی در تهران، هشدار داد: شهروندان تهرانی به منظور حفظ سلامت خود از تردد در زیر باران خودداری كنند.

 

محمد صادق احدی با اشاره به پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی مبنی بر بارش باران طی روزهای آتی و بالا بودن غلظت برخی آلاینده‌ها و احتمال بارش باران اسیدی در تهران، گفت: نمی‌‌گوییم حتماً باران اسیدی می‌بارد اما با توجه به اینكه همه جوانب را لازم است در نظر داشته باشیم، توصیه می‌شود مردم در اولین بارش باران در تهران از تردد در خیابان‌ها خودداری كرده یا در صورت امكان از چتر استفاده كنند.

این كارشناس در حوزه آب‌وهوا گفت: این هشدار و اقدامات پیشگیرانه است و تنها به دلیل حفظ سلامت شهروندان تأكید می‌شود.

وی همچنین با اشاره به عوارض باران اسیدی اظهار داشت: در صورت بالا بودن غلظت برخی آلاینده‌ها و بارش باران اسیدی، سوختن برگ درختان را موجب می‌شود؛ اسید سولوفوریك یك ماده رنگ‌بر است و وقتی روی برگ درختان می‌افتد رنگ آنها را از بین می‌برد و بافت‌ها را می‌سوزاند همچنین باعث سوزش پوست می شوند.

احدی در پاسخ به این پرسش كه آیا می‌توانیم به مردم هشدار دهیم تا از تردد در شهر در روزهای بارانی خودداری كنند؟ بیان كرد: با توجه به این‌ كه احتمال بارش باران اسیدی نیز وجود دارد، بهتر است اقدامات پیشگیرانه را از هم اكنون اتخاذ كنیم، بنابراین توصیه خوبی است كه به خاطر حفظ سلامت مردم داده می‌شود.

این كارشناس در حوزه آب‌وهوا بیان كرد: اگر وزش باد را داشته باشیم آلاینده‌ها جا به جا می شود و آلاینده‌ها كمتر می‌شوند و احتمال بروز مشكل و بارش باران اسیدی را كمتر می‌كند.

وی گفت: در صورتی كه میزان غلظت برخی آلاینده‌ها بسیار زیاد باشد در صورت مخلوط شدن با آب می‌تواند تشكیل باران اسیدی دهد.

این كارشناس در حوزه محیط زیست بیان كرد: بارش باران اسیدی بستگی به میزان غلظت آلاینده‌ها در اتمسفر دارد.

احدی گفت: اگر غلظت آلاینده‌ها كمتر باشد چندان تأثیری ندارد اما اگر این غلظت از حدی بالاتر باشد در صورت تركیب با آب اثرات بدی را خواهد داشت.

وی با اشاره به این‌كه همیشه آلاینده‌ها در هوا وجود دارند، گفت: اگر میزان آنها بالا برود زمانی كه با آب تركیب شوند، اثرات جانبی را به همراه دارند.

این كارشناس در حوزه محیط زیست با اشاره به اینكه در طول این مدت بیشتر آلاینده‌ ذرات معلق افزایش یافته است، گفت: همین كه ذرات معلق بالا می رود باعث می‌شود نفوذ سایر آلاینده‌ها به طبقات فوقانی جو كمتر شود به این ترتیب ذرات معلق همچون مانعی عمل كرده و غلظت سایر آلاینده‌ها را نیز افزایش می‌دهد.../فارس