اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هشدار: خشکسالی وارد سال سیزدهم شد/احتمال بحرانی شدن تامین آب از...



اخبار,بحرانی شدن تامین


اخبار اقتصادی - احتمال بحرانی شدن تامین آب از نیمه 93/ خشکسالی وارد سال سیزدهم شد

معاون نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آبفای کشور با بیان اینکه هزینه تولید هر مترمکعب آب در ثانیه 300 میلیون تومان است به احتمال بحرانی شدن وضعیت آب از نیمه دوم سال آینده اشاره کرد و گفت: کیفیت آب خط قرمز است.

به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا تشیعی با اعلام اینکه امسال کشور سیزدهمین سال خشکسالی را پشت سر می‌گذارد گفت: بیشتر سدهای کشور تنها 30 درصد ذخیره آب دارند و سال 91 نسبت به سال 90 در کشور 9 متر مکعب افت تولید آب داشتیم.

معاون نظارت بر بهره‌ برداری شرکت مهندسی آبفای کشور اظهارداشت: در سال 91 نزدیک به 22 متر مکعب در ثانیه کمبود آب وجود داشت و در سال جاری نیز با وضعیت مشخص بارندگی‌ها و با توجه به اینکه متاسفانه در بسیاری از حوضه‌های آبریز بزرگ و کوچک کشور کمبود بارش داریم واقعا بحث تامین آب شرب به سختی و با مشکل مواجه است.

تشیعی با اشاره به اینکه عدم پایداری در سامانه‌های تامین و توزیع به دلیل واقعی نبودن قیمت آب شرب برای ما مشکل ایجاد کرده است تصریح کرد: اعتبار لازم برای اصلاح سامانه‌های تامین و توزیع تامین نمی‌شود و این شرکت برای تولید یک لیتر آب در ثانیه باید 300 میلیون تومان هزینه کند این در حالی است که با 60 درصد صرفه جویی می‌توانیم این مشکل را به راحتی از سر بگذرانیم.

وی بیان داشت: زمانی که اعتبارات برای آبفای کشور می‌آید با یک بررسی می‌توانیم به این نتیجه برسیم که متاسفانه هیچ اعتباری به بخش آب و فاضلاب روستایی تعلق نمی‌گیرد و آن چیزی هم که برای آبفا شهری در نظر گرفته‌ اند یک دهم میزانی است که آبفا به آن نیاز دارد.

معاون نظارت بر بهره‌ برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تاکید کرد: دولت باید آب را در اولویت کاری خود قرار دهد چرا که امروز 517 شهر کشور در معرض تنش آبی قرار دارند و در این بین اصفهان در شرایط بسیار حساسی است و باید راه چاره‌ای اندیشید تا تبعات این تنش به حداقل برسد.

تشیعی با اشاره به اینکه کیفیت آب، خط قرمز شرکت آب و فاضلاب کشور است تصریح کرد: متاسفانه نرخ رشد جمعیت در کلانشهرهای کشور به خصوص کلا‌نشهرهایی مانند اصفهان بسیار زیاد است و باید مدیریت تقاضای آب در اصفهان جا بیافتد وگرنه این تنش‌ها هر سال بحرانی‌تر می‌شود.

وی با بیان اینکه امروز مجموعه آبفای کشور باید نگران تامین آب شرب مورد نیاز شش ماهه دوم سال 93 باشد گفت: اگر تامین آب تابستان سال آینده را بتوان مدیریت کرد بحران دقیقا از شش ماهه دوم سال آینده شروع می‌شود چرا که در سه ماهه اول آن هیچ بارندگی نخواهیم داشت و 92 درصد آب نیز در آن مقطع صرف کشاورزی می‌شود.

اخبار افتصادی - مهر

 


ویدیو مرتبط :
حضور یک دهه خشکسالی در استان یزد و بروز مشکلات در تامین آب آشامیدنی مردم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هشدار ویژه برای تامین آب 4 کلانشهر/ وقوع تنش شدید آبی در 296 محدوده



بحران آب,بحران کمبود آب

هشدار ویژه برای تامین آب 4 کلانشهر/ وقوع تنش شدید آبی در 296 محدوده

با قرار گرفتن 296 محدوده مطالعاتی کشور در تنش شدید آبی، قائم مقام وزیر نیرو می گوید در منابع و مصارف آب بازنگری می شود و نگاه منصفانه ای به توزیع آب حاکم خواهد شد. با این حال از هم اکنون باید برای تامین آب بهار آینده در کلانشهرهای تهران، اصفهان، همدان و مشهد برنامه ریزی کرد.

به گزارش مهر، بالا بودن میزان سرانه مصرف آب در ایران تا دو برابر متوسط جهانی آن، محدودیت منابع آبی، قرار داشتن کشور در کمربند خشک زمین، وقوع خشکسالی های پیاپی و عدم اعمال مدیریت صحیح در عرضه و مصرف آب؛ از عوامل اصلی قرار گرفتن کشور در شرایط تنش آبی و در برخی بخش ها تنش شدید آبی است.

همچنین عدم ایجاد زیرساخت های لازم برای امکان انتقال آب بین حوزه ای از مناطق برخوردار از منابع آبی به سایر مناطق کشور و خالی بودن بخش های وسیعی از مرکز کشور در دو کویر لوت و دشت کویر به دلیل بی آبی؛ باعث شده تا بخش هایی از کشور در کمربند شمالی و غربی کشور دسترسی های بهتری به منابع آبی داشته باشند و بخش های وسیعی از شرق، جنوب و مرکز همواره با مشکل همیشگی کم آبی و بحران بی آبی مواجه باشند.

بی آبی جدی است

نمودار شدن خشکی دریاچه ها و تالاب های کشور در یکی دو سال اخیر و قرار گرفتن دومین دریاچه ایران در آستانه خشکی کامل نیز بر مشکلات آبی کشور افزوده است و دست کم مسئله بی آبی را برای همگان مشخص کرده است.

علیرضا دائمی معاون آب و آبفای وزارت نیرو اعلام کرد: هم اکنون کشور با تنش آبی وسیعی مواجه بوده و شرایط به گونه ای است که از 609 محدوده مطالعاتی، 296 محدوده با تنش شدید آبی مواجه است.

ستار محمودی در خصوص هشدارهای وزارت نیرو درباره قرار داشتن کشور در شرایط تنش آبی و لزوم اتخاذ راهکارهای موثر برای خروج از شرایط نامناسب منابع آبی گفت: راهکار وزارت نیرو در این بخش این است که نگاه دوباره ای به منابع و مصارف آب در کشور داشته باشد.

قائم مقام وزیر نیرو اظهار داشت: در هر صورت وضعیت مصارف آب در کشور به نسبت میزان منابعی که وجود دارد باید به یک تعادلی برسد. در برخی حوزه های آبی میزان تقاضاها و مصارف بیشتر از ظرفیت و پتانسیل موجود آن منطقه است.

طرح توزیع منصفانه آب

محمودی خاطر نشان کرد: نگاه وزارت نیرو این است که بیاید از طریق پیاده کردن طرح جامع آب یک عدالت منصفانه ای برای بخش آب کشور ایجاد کند و بتواند از این طریق متقاضیان و سرمایه گذاران را به نحو منصفانه ای از سهم آب برخوردار کند و بیشتر از آن باری به ذخایر آبی کشور تحمیل نشود.

وی درباره برنامه وزارت نیرو برای ادامه سدسازی ها در کشور گفت: طرح های وزارت نیرو همچنان در حال ادامه است و در همین بخش نیز بر اساس میزان پیشرفت سدها برنامه ریزی می شود.

این مقام مسئول در وزارت نیرو درباره توقف مطالعات سدسازی و همچنین پروژه های نیمه کاره در حوزه دریاچه ارومیه به دلیل مشکلات خشکی دریاچه گفت: در هر حوزه آبی کشور، پروژه ها برنامه خاص خودش را دارد و معاونت آب برای آن برنامه ریزی می کند.

برنامه ویژه تامین آب در کلانشهرها

محمودی با بیان اینکه از هم اکنون باید برای تامین آب شهرهایی مانند تهران، همدان، اصفهان و مشهد در بهار سال آینده برنامه ریزی کنیم، بر لزوم توجه در آبرسانی به كلانشهرهای كشور تاکید كرد و خواستار اجرای برنامه ای منسجم برای تامین آب این شهرهای پرجمعیت شد.

قائم مقام وزارت نیرو خاطر نشان کرد: از هم اكنون باید برنامه ریزی ها برای بهار سال آینده در بخش تامین آب در وزارت نیرو انجام شود.