اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هشدار جدی! مواظب ته مانده ذخایر ارزی کشور باشید



 

اما مهم ترین اقدام صورت گرفته، مصوبات اخیر این صندوق است که در پی تغییرات مدیریتی در آن انجام شد تا دولتی های عضو این صندوق ، با بهره مندی از اکثریت عددی خود ، هیات امنای صندوق را مسلوب الاختیار کرده ، وظایف و اختیاراتش را به هیات عامل (خودشان) واگذار کردند. بدین وسیله، نمایندگان قوای دیگر در این صندوق ، عملاً کنار زده شدند و "ریش و قیچی" در اختیار احمدی نژاد و اعضای دولتش در صندوق قرار گرفت.

عصرایران - خبرهایی که برخی نمایندگان مجلس از صندوق توسعه ملی می دهند ، به شدت نگران کننده است. چندی پیش موسی الرضا ثروتی از برداشت غیرقانونی 5 میلیارد دلار از این صندوق خبر داده بود و امروز هم احمد توکلی نسبت به رویه خطرناکی که در حال شکل گیری در این صندوق است هشدار داد.

صندوق توسعه ملی، در واقع محل ذخیره ارزی کشور است. پیش از این، حساب ذخیره ارزی متولی این مهم بود ولی با توجه به ضعف های موجود در آن که به بی ثباتی و برداشت های نامناسب از ذخایر ارزی می انجامید، "صندوق توسعه ملی" جایگزین آن شد و آن گونه که برخی منابع خبری اعلام کرده اند، هم اکنون 35 میلیارد دلار موجودی دارد.

با این حال، از ابتدای خرداد سال جاری، اتفاقاتی در این صندوق در حال وقوع است که اگر نهادهای نظارتی و مشخصاً مجلس جدید بدان "حساسیت بسیار وِِیژه و ملی" نداشته باشند و اقدامات عملیاتی لازم را در این خصوص انجام ندهند ، بعید نیست همین 35 میلیارد باقی مانده از 550 میلیارد دلار در آمد نفتی دولت های نهم و دهم نیز در معرض بر باد رفتن قرار می گیرد و ای بسا زمانی چشم باز کنیم که ته صندوق ، تار عنکبوتی بیش نباشد!

اولین رخداد ، برکناری رحیم قربانی ، مدیر هیات عامل این صندوق بود. او در برابر فشارهای فراقانونی برای برداشت از این صندوق مقاومت می کرد.

اقدام دوم ، منصوب کردن محمدرضا فرزین ، معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی و سخنگوی طرح هدفمندی به عنوان مدیر هیات عامل بود. فرزین ، در مقایسه با قربانی ، مدیر کم مقاومتی در برابر دستورات مقامات بالاتر محسوب می شود.

اما مهم ترین اقدام صورت گرفته، مصوبات اخیر این صندوق است که در پی تغییرات مدیریتی در آن انجام شد تا دولتی های عضو این صندوق ، با بهره مندی از اکثریت عددی خود ، هیات امنای صندوق را مسلوب الاختیار کرده ، وظایف و اختیاراتش را به هیات عامل (خودشان) واگذار کردند.

بدین وسیله، نمایندگان قوای دیگر در این صندوق ، عملاً کنار زده شدند و "ریش و قیچی" در اختیار احمدی نژاد و اعضای دولتش در صندوق قرار گرفت.

طبق تصمیمات جدید، هیئت عامل هم می تواند خود را عزل کند هم می تواند خود را نصب کند و نیز می تواند مصوبات قبلی هیئت امنا را به دلخواه خود تغییر دهد. یعنی علاوه بر اینکه اختیارات را از قوه مقننه و قوه قضائیه سلب کردند، تصمیم گرفتند که بتوانند مصوبات قبلی هیئت امنا را هم به اختیار خودشان تغییر دهند و چند تصمیم دیگر از جمله تعیین پاداش برای خودشان و ...!

با توجه به تجربه 7 سال اخیر مبنی بر عدم انضباط مالی در دولت های احمدی نژاد ، قطعاً دفاع از آخرین سنگر ارزی کشور و حراست از آن در قبال دست اندازی های ناموجه، وظیفه ای ملی و تعارف ناپذیر به شمار می رود والا سخن گفتن در صحن مجلس و نوشتن در رسانه ها، هر چند اقداماتی لازم اند ولی هرگز کافی نیستند.... / تحلیل : عصرایران

 

 


ویدیو مرتبط :
تشریح جزئیات منابع و ذخایر ارزی کشور

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هشدار جدی ارزی به مردم


همزمان با افزایش میزان تقاضا برای ارز مورد نیاز سفرهای نوروزی، نگرانی ها در مورد افزایش نرخ ارز ایجاد شده است.

خبرآنلاین: همزمان با افزایش میزان تقاضا برای ارز مورد نیاز سفرهای نوروزی، نگرانی ها در مورد افزایش نرخ ارز ایجاد شده است.

 مشاهدات میدانی خبرنگار خبرآنلاین از خیابان استانبول نشان می دهد که فعالیت دلالان بازهم آغاز شده است. طی ماه های گذشته به دلیل ثبات نرخ ارز، میزان حضور دلالان در بازار به شدت کاهش یافته بود ولی از ابتدای اسفندماه بازهم واسطه ها به بازار ارز بازگشته اند.

رضاامیدوار یک عضو اتحادیه طلا و صراف و صاحب صرافی در خیابان فرودسی می گوید:« اسفندماه به طور سنتی با افزایش سفرهای خارجی همراه است. به همین دلیل تقاضا برای دلار و بخصوص یورو زیاد می شود. به همین جهت رشد قیمت ها طبیعی به نظر می رسد. پیش بینی ما هم این است که دلار قدری گران شود.»

گزارش های رسمی نشان می دهد نوروز سال 92، بیش از 2736 پرواز داخلی و خارجی برنامه ریزی شده بود. به این ترتیب 12 شرکت هواپیمایی داخلی 1139 پرواز در مسیرهای خارجی انجام دادند. 341 پرواز هم از سوی شرکت های خارجی انجام شده بود. سال 92 تعداد سفرهای خارجی شهروندان ایرانی 20 درصد کاهش یافته بود. همچنین تعداد مسافرت های با هواپیما نیز کاهش 80 درصدی را تجربه می کرد.

 رئیس انجمن صنفی دفاتر گردشگری پیش بینی کرده تعداد مسافرت های خارجی در نوروز 93 همچنان کم باقی بماند. با این حال بازار ارز و بخصوص دلار، یورو و درهم امارات و لیرترکیه بدشت تحت تاثیر نوروز قرار گرفته اند.

ایرانی ها سومین ملیت جهان به شمار می روند که بیشترین سفر به ترکیه را دارند. طی یکسال تنها 69 هزار ایرانی به آنتالیا سفر کرده بودند. به نظر می رسد طی روزهای آینده تحولات تازه ای در بازار ارز رخ دهد که با توجه به رشد مسافرت به امارات و ترکیه بیشترین تغییرات نرخ در مورد ارز این دو کشور صورت می پذیرد.