اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هاشمی : اینکه در مذاکرات بسته شود یعنی فشار را روی خود زیاد کنیم



اخبار,اخبارسیاسی,هاشمی رفسنجانی

من مذاکرات را ضرورت می‌دانم. اینکه در مذاکرات بسته شود به این معنی است که فشار را روی خود زیاد کنیم. البته به هر حال ما در زمان جنگ هم مقاومت کردیم. وقتی که جنگ شد تقریبا تمام قدرت‌های شرق و غرب و ارتجاع، همه علیه ما بودند حتی در داخل کشور هم منافقین ستون پنجم دشمن شده بودند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، رئیس‌ مجمع ‌تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با اعضای گروه سیاسی روزنامه «آفتاب یزد» تصریح کرد «اگر قانون اساسی را درست اجرا کنیم، آزادی‌های قانونی به مردم بدهیم، قوانینی که آزادی‌ها را محدود کرده لغو کنیم، نسل نو می‌تواند آن خواسته‌های انقلاب را که در این دوره‌ها بخشی تحقق پیدا نکرده تحقق بخشد». بخش‌هایی از مصاحبه:

از موضوع عربستان به بحث روز ایران برمی‌گردیم و آن مذاکرات هسته‌ای و رابطه با آمریکا است که حتی بر مسائلی چون عربستان سایه انداخته است، ابتدا بفرمایید نظرتان درباره این مذاکرات طولانی چیست؟
من مذاکرات را ضرورت می‌دانم. اینکه در مذاکرات بسته شود به این معنی است که فشار را روی خود زیاد کنیم. البته به هر حال ما در زمان جنگ هم مقاومت کردیم. وقتی که جنگ شد تقریبا تمام قدرت‌های شرق و غرب و ارتجاع، همه علیه ما بودند حتی در داخل کشور هم منافقین ستون پنجم دشمن شده بودند.

به طور مشخص آمریکا مد نظر است، به نظر شما آیا رابطه با آمریکا باید برقرار شود؟
البته اگر به عنوان نظر پرسیده می‌شود بله! به نظر من این رابطه باید برقرار شود. من در زمان امام هم نامه نوشتم و هفت مورد را نام بردم و از ایشان درخواست کردم در زمان حیات‌شان آنها را حل کنند، چون معتقد بودم بعد از ایشان این مسائل به عنوان یک ممنوع دائمی می‌ماند و کسی جرات نمی‌کند آنها را حل کند. ایشان چند مورد را عمل کردند این یک مورد را کاری نکردند در آن زمان. البته یک جمله‌ای هم گفتند که اگر آمریکا آدم بشود ما که نمی‌خواهیم تا همیشه دشمنی داشته باشیم. این «آدم شدن» مفهومش روشن بود، یعنی زور نگوید، استکباری با ما برخورد نکند و نخواهد بر ما سیادت داشته باشد. خب من هم نظرم همین است. اگر آمریکا حاضر باشد که با موضع متساوی با ما کار کند من دلیلی نمی‌بینم که رابطه برقرار نشود. منتها این حق دیگران است و من نمی‌توانم به حق دیگران عمل کنم.

خیلی از طرفداران دولت معتقدند که روحانی تنها است. شما تنها بودن آقای روحانی را قبول دارید؟
تنهایی دو گونه است! اگر منظور شما مراکز قدرت باشد بله، آنها آقای روحانی را کمک نمی‌کنند. اما اگر منظور شما مردم باشد که خیر، چراکه مردم همواره ایشان را حمایت کرده‌اند و این در سفرهای استانی نشان داده شده. جریان‌های سیاسی هم علاقه‌‌مند هستند اما گله دارند که ارتباط آقای روحانی با آنها زیاد نیست. انتظار دارند که آقای روحانی بیشتر به آنها نزدیک شود و افکارشان را گوش دهد. اما من به هر حال مشکلات آقای روحانی را می‌دانم و من خودم نسبت به عملکرد ایشان قانع هستم.

حاج‌آقا!‌ دیدارهای شما با مقام معظم رهبری همچنان به صورت منظم انجام می‌شود؟
بله!

در این جلسات بیشتر چه موضوعاتی مطرح می‌شود؟
در گذشته که مسئولیت داشتم همه چیز مطرح می‌شد. مثلا ما در یک جلسه شاید ده، پانزده مساله را ظرف یکی، دو ساعت مطرح می‌کردیم، بحث می‌کردیم و نتیجه‌گیری می‌شد اما الان چون مسئولیت من محدود است یک مقداری بحث‌ها دوستانه و عاطفی و درباره همکاری‌های گذشته است. البته همچنین درباره مساله هسته‌ای مباحثی می‌شود.

روزنوشته‌های شما هنوز ادامه دارد؟
بله. ادامه دارد.

مطالب محرمانه‌اش را چه زمانی منتشر می‌کنید؟
البته چیزهای محرمانه زیادی وجود ندارد اما اگر هم در خاطراتم چیزهای محرمانه‌ای باشد فعلا چاپ نمی‌کنم. مخصوصا اگر اسرار کشور باشد. دنیا همه چیز را بعد حدود ۳۰ سال منتشر می‌کند و البته آنها هم یکسری چیزهای محرمانه دارند که اصلا مطرح نمی‌کنند. گاهی اصلا محرمانه‌ها را یادداشت نمی‌کنم چون گاهی خیلی سری بوده. یک سال آمدم دو تا دفترچه را در نظر گرفتم و محرمانه‌ها را جدا کردم. الان هم وقتی به آنجا می‌رسیم آنهایی که قابل گفتن هست می‌گوییم.

نظرتان درباره گسترش شبکه‌های اجتماعی چیست؟ آیا موضوعات مطرح‌شده در آنها را رصد می‌کنید؟
البته در حدی که وقت دارم رصد می‌کنم. شبکه‌های اجتماعی یک ضرورتی است برای کشور. مردم در سایر کشورها مشکلات خود را از طریق شبکه‌های اجتماعی حل می‌کنند. شبکه‌های اجتماعی می‌توانند خواسته‌های سالم مردم باشند که گروهی به نمایندگی از آن تفکر و خواسته جمع می‌شوند که یک کار اجتماعی انجام دهند. این چیزی نیست که کسی با آن مخالف باشد. من هم در حدی که بتوانم از آنها حمایت می‌کنم.


  اخبار سیاسی  -  روزنامه آفتاب  یزد


ویدیو مرتبط :
تلاش آمریکابرای فشار سیاسی بر برجام و مذاکرات هسته ای

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جزئیات مذاکرات جدید گازی ایران – امارات پشت درهای بسته



 

 

 

جزئیات مذاکرات جدید گازی ایران – امارات پشت درهای بسته

 

این در حالی است که امارات برای تامین گاز مورد نیاز نیروگاهها به زودی اولین محموله LNG را از این شریک گازی ایران در پارس جنوبی وارد خواهد کرد.

دور جدید مذاکرات گازی مقامات ایران و امارات متحده عربی پشت دربهای بسته و به منظور توافق برای فروش بخشی از گازهای همراه میادین نفتی خلیج فارس به میزبانی تهران برگزار شد.

با گذشت نزدیک به یک دهه از امضای قرارداد صدور گاز طبیعی ایران به منطقه شیخ نشین شارجه امارات، دور جدید مذاکرات گازی دو طرف پشت دربهای بسته در تهران برگزار شد.

پیگیریهای مهر از محورهای اصلی این دور مذاکرات گازی نشان می دهد که دو طرف به توافق کلی در زمینه صدور بخشی از گازهای همراه نفت ایران در خلیج فارس دست یافته اند و مقرر شد با برگزاری نشستهای بیشتر با حفظ منافع ملی دو همسایه زمینه برای صادرات گاز به شارجه امارات فراهم شود.

در شرایط فعلی یکی از مهمترین منابع تامین گاز مورد نیاز منطقه شارجه امارات صادرات گازهای همراه میادین نفتی خلیج فارس همچون سیری بوده که پیش بینی می شود با راه اندازی کارخانه NGL سیری امکان جمع آوری روزانه 140 میلیون فوت مکعب گاز همراه نفت از این منطقه فراهم شود.

بر اساس اعلام شرکت نفت فلات قاره ایران در حال حاضر ساخت کارخانه NGL به پایان رسیده است و تا اسفند ماه امسال بهره برداری از این پروژه گازی در خلیج فارس آغاز خواهد شد.

آمادگی ایران برای تامین بلندمدت گاز شارجه امارات

با وجود تعلیق 10 ساله قرارداد موجود گازی ایران- امارات اما در ماههای گذشته مسئولان ارشد وزارت نفت بر تامین گاز منطقه شارجه امارات تاکید کرده اند.

جواد اوجی مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران تیر ماه سال‌جاری در گفتگو با مهر با اشاره به آغاز قریب الوقوع مذاکرات با شارجه امارات برای صدور گاز طبیعی، گفته بود: ایران برای تامین گاز مورد نیاز تمامی کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس آمادگی دارد.

سیدمسعود میرکاظمی وزیر نفت هم با تاکید بر اینکه اگر شارجه آمادگی داشته باشد امکان تحویل گاز به آنها از سوی ایران وجود دارد، گفته است: سابقه نشان داده در قراردادهای صادرات گاز مذاکره و توافق دولت ها با یکدیگر بیشتر نتیجه داده است.

این عضو کابینه دولت با بیان اینکه هم اکنون شارجه امارات یک مصرف کننده نهایی برای گاز به شمار می رود، تصریح کرده است: یکی از راهکارهای اصولی صدور گاز به شارجه مذاکره مستقیم با دولت این کشور است.

رئیس ستاد تدابیر ویژه اقتصادی وزارت نفت اعلام کرده است: اگر با دولت امارات برای فروش گاز به توافق برسیم و اگر خواست آنها معرفی اپراتور باشد با اپراتور آنها برای فروش گاز همکاری می کنیم.

کمبود گاز پاشنه آشیل شارجه امارات

در حال حاضر یکی از مهمترین مشکلات پیش روی امارات تامین گاز مورد نیاز صنایع و نیروگاههای منطقه شارجه بوده که این موضوع منجر به تمایل این کشور برای واردات گاز طبیعی از قطر و ایران شده است.

پایگاه بیزینس اخیرا با انتشار گزارشی با اشاره به اینکه امارات با وجود در اختیار داشتن ذخایر عظیم نفت خام به یکی از وارد کنندگان گاز طبیعی تبدیل شده است، اعلام کرده است: برای تامین بخشی از گاز مورد نیاز از چهار سال گذشته تاکنون واردات گاز طبیعی از مسیر دولفین قطر آغاز شده است.

این در حالی است که امارات برای تامین گاز مورد نیاز نیروگاهها به زودی اولین محموله LNG را از این شریک گازی ایران در پارس جنوبی وارد خواهد کرد.

کمبود شدید گاز طبیعی در مناطق مختلف امارات منجر به ایجاد قطعی و کمبود برق در برخی از شهرهای بزرگ این کشور حاشیه جنوبی خلیج فارس شده و حتی پیش بینی ها نشان می دهد که تا سال 2020 میلادی کمبود گاز در امارات به بیش از 30 میلیارد متر مکعب می رسد.

از سوی دیگر ایران قصد دارد با سر و سامان دهی به قراردادهای صادرات گاز سهم خود را در تجارت جهانی گاز به عنوان دومین دارنده ذخایر گازی جهان را افزایش دهد.

از این رو یکی از مهمترین بازارهای هدف گاز ایران کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس بوده که درسالهای گذشته مذاکرات متعددی با عراق، امارات، کویت، بحرین و عمان انجام شده است.

مصطفی کشکولی معاون مدیر عامل شرکت ملی گاز هم پیشتر با بیان اینکه پیش بینی می کنیم در مجموع تا سه سال آینده میزان صادرات گاز رشدی سه برابری داشته باشد به مهر گفته بود: بر این اساس امکان صدور روزانه 100 میلیون متر مکعب گاز به ترکیه، پاکستان، عراق، سوریه، برخی از کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس ایجاد خواهد شد...../تحلیل:عصرایران