اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

هاآرتص هدف از تروردانشمندان ایرانی را گفت



 

هاآرتص هدف از تروردانشمندان ایرانی را گفت

 

هاآرتص چاپ فلسطین اشغالی اذعان کرد: هدف از ترورر دانشمندان هسته ای ایران انتقال پیامی به جامعه علمی ایران و نیز ترساندن دانشمندان هسته ای ایران برای متوقف کردن همکاری اشان با برنامه هسته ای تهران است.

به گزارش واحد مرکزی خبر، در این تحلیل به قلم یوسی ملمان آمده است : روز دوشنبه سه رویداد خبری ظاهرا بی ارتباط با هم روی داد.

این رویدادها عبارتند از: دو دانشمند هسته ای ایران در دو بمب گذاری جداگانه در تهران هدف قرار گرفتند که یک نفر کشته و یک نفر دیگر زخمی شد ، نخستین اسناد افشا شده وزارت امور خارجه امریکا منتشر شد از جمله اسنادی که به نگرانی های سیاسی امریکا ،اسرائیل وبرخی اعراب درباره برنامه هسته ای ایران می پردازد و دیگر اینکه تامیر پاردو به سمت رئیس موساد منصوب شد.

مشخص است که این ترور و ترور نافرجام دیگر ، تصادفی نبودند. پشت این ترورها فرد یا گروهی قرار دارد که از روش هایی استفاده می کند که دارای برخی ویژگی های قابل تشخیص است.

ایرانی ها در این طرز تلقی که موساد مسئول این حملات است تنها نیستند چرا که تحلیلگران و مفسران در سراسر جهان نیز اینطور فکر می کنند. این تصور با توجه به این موضوع تقویت می شود که در کمتر از چهار سال گذشته دست کم چهار مورد تلاش برای ترور دانشمندان ایرانی صورت گرفته است.

البته روش اجرای این حملات به تنهایی برای مشخص کردن اینکه کدام سازمان در انجام انها دست داشته است کافی نیست. هر گروه و سازمان اطلاعاتی می تواند با استفاده از موتور سیکلت مواد منفجره را به خودرو متصل یا به طرف اهداف خود تیراندازی کند و در حقیقت افراد زیادی به این شکل عمل کرده اند.

موساد از این روش بارها استفاده کرده و مشهورترین مورد ان نیز ترور فتحی شقاقی از رهبران جهاد اسلامی است که اکتبر هزار و نهصد و نود و پنج در مالت ترور شد.

در عین حال ، مشخص است اسرائیل همانطور که مقامات ان در اظهار نظرهای عمومی اعلام کرده اند ، بی نهایت درباره پیشرفت هسته ای ایران نگران است و هر تلاشی برای مقابله با مسئله هسته ای ایران انجام می دهد .

از زاویه ای دیگردر ارتباط با متوقف کردن تلاشهای هسته ای ایران ،ما با عملیاتی سری روبرو هستیم که عناصر ان با هم ارتباط دارند. بنابراین می توان خطی نامریی را شناسایی کرد که در فروش تجهیزات معیوب برای سانتریفیوژهای تاسیسات غنی سازی اورانیوم در نطنز ، کرم رایانه ای استاکس نت که به ادعای برخی در عملیات این تاسیسات اختلال بوجود اورد و ترور دانشمندان هسته ای ایران وجود دارد.

هدف از همه این اقدامات انتقال پیامی بازدارنده به جامعه علمی ایران و نیز ترساندن دانشمندان هسته ای ایران برای متوقف کردن همکاری شان با برنامه هسته ای تهران است.

در حقیقت باید گفت جامعه اطلاعاتی اسرائیل ، امریکا ، المان ، فرانسه و انگلیس تلاشی همه جانبه را برای متوقف کردن و کارشکنی در برنامه هسته ای ایران به عمل می اورند.

البته کشورهایی که در پس این تلاش ها قرار دارند می دانند که موفقیت انها مشخص نیست وسد کردن راه پیشرفت هسته ای ایران با دشواریهای فروانی روبروست .این را تاریخ معاصر نیزبه ما می آموزد ...../تحلیل:عصرایران


ویدیو مرتبط :
امکانات ویژه اسرائیل برای شبکه من و تو / لایک "هاآرتص"!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هدف از طرح دوباره موضوع «کشتی سلاح‌های ایرانی» چیست؟



اخبار,اخبار سیاست خارجی , رژیم اسرائیل

 

اخبار سیاست خارجی - هدف از طرح دوباره موضوع «کشتی سلاح‌های ایرانی» چیست؟

حدود چهار ماه پیش، ادعای رژیم اسرائیل مبنی بر کشف یک کشتی حامل سلاح‌های ایرانی، به زمینه‌ای برای فضاسازی‌های این رژیم علیه ایران تبدیل شد. اینک و با گذشت چهار ماه، اخبار منتشره درباره تأیید ایرانی بودن سلاح‌ها از سوی سازمان ملل، بار دیگر بحث‌ها در این زمینه را به جریان انداخته است؛ اما ماهیت واقعی این ماجرا، به ویژه با توجه به زمان افشای این خبرها چیست؟

به گزارش «تابناک»، روز پنجم مارس 2014 (چهاردهم اسفند 1392)، مقامات رژیم اسرائیل مدعی شدند، یک کشتی حامل سلاح از ایران را توقیف کرده‌اند که رهسپار غزه بوده و برای سازمان فلسطینی حماس سلاح حمل می‌کرده است. اسرائیلی‌ها اعلام کردند، در کشتی مذکور، راکت‌های ساخت سوریه کشف شده است.

این خبر در همان زمان از سوی مقامات ایرانی تکذیب و اشاره شد که هدف از بیان این ‌ادعاها، فضاسازی علیه جمهوری اسلامی ایران در عرصه جهانی است. مقامات حماس نیز اعلام کردند، این خبر، دروغ‌پردازی صهیونیست‌ها بوده و با توجه به محاصره دریایی غزه، اصولاً امکان فرستادن هیچ محموله نظامی یا غیرنظامی برای حماس وجود ندارد. با این حال، مقامات اسرائیلی اعلام کردند، از کارشناسان سازمان ملل خواهند خواست به بررسی این کشتی پرداخته و ابعاد آن را روشن نمایند.

در همین راستا، روز گذشته خبری در ‌«رویترز» منتشر شد، مبنی بر اینکه در گزارش «محرمانه» هیأت تحقیق سازمان ملل از کشتی مذکور، تأیید شده که مبدأ سلاح‌های کشف شده، ایران بوده است. البته به ادعای این خبرگزاری، در گزارش مذکور تصریح شده که مقصد، نه گروهای فلسطینی در غزه، بلکه کشور سودان بوده است.

از روز گذشته تاکنون و پس از انتشار این گزارش‌، مقامات اسرائیلی بار دیگر فضا را برای طرح حملات لفظی و فضاسازی علیه ایران مناسب دیده‌اند؛ برای نمونه، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم مدعی شد که این موضوع نشان می‌دهد ایران به موازات «سخنان شیرین و تبسم به غرب»، در حال حمایت پنهانی از سازمان‌های تروریستی است.

از سوی دیگر، آنچه ‌به عنوان تیتر اصلی مطبوعات و خبرگزاری‌های غربی درباره این موضوع منتشر شد، این ادعا بود که ایران به واسطه این کار خود، تحریم‌های تسلیحاتی وضع شده از سوی شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده است.

اما درباره کلیت این ماجرا و اخبار منتشره در این زمینه، اشاره به چند نکته ضروری است؛ نخست اینکه مطابق معمول همه ادعاها علیه ایران، این بار نیز ادعای مذکور از طریق یک گزارش «محرمانه» و به واسطه رسانه‌های خاص ـ که همواره به تلاش برای فضاسازی علیه ایران شهرت دارند ـ انتشار یافته است؛ گزارشی که ‌هیچ گونه جنبه رسمی و علنی ندارد و به احتمال قریب به یقین، از سوی خود رژیم اسرائیل و با حذف و اضافاتی در اختیار رسانه‌ها قرار گرفته است.

جالب آنکه در پی مشخص شدن دروغ بزرگ رژیم اسرائیل مبنی بر ارسال سلاح‌های ایرانی برای حماس (به دلیل اینکه غزه از سوی خود رژیم اسرائیل تحت محاصره دریایی است و فرستادن سلاح عقلاً پذیرفتنی نیست)، این بار ماجرا به گونه جدیدی مطرح و ادعا شده که مقصد سلاح‌ها نه غزه، بلکه سودان بوده است.

اما نکته بسیار مهم دیگری که در این زمینه باید به آن توجه داشت، زمان انتشار این ادعاهاست. ادعای توقیف کشتی مذکور، درست هنگامی مطرح شد که پس از انعقاد توافق‌نامه مقدماتی هسته‌ای ‌ژنو، ایران و 1+5 در نخستین دور از مذاکرات برای توافق جامع در ماه فوریه بر سر کلیات مذاکرات صحبت کرده و قرار بود، از نیمه ماه مارس، روند جدی مذاکرات ‌رسما آغاز شود.

این بار نیز خبر انتشار گزارش «محرمانه» مذکور در شرایطی منتشر می‌شود که مذاکرات هسته‌ای ‌ایران و 1+5 وارد حساس‌ترین مرحله خود شده و طرفین تلاش دارند تا پیش از ضرب‌الاجل بیستم ژوئیه، به توافق نهایی دست یابند؛ بنابراین، می‌توان نتیجه گرفت که در هر دو مورد، هدف اصلی رژیم اسرائیل از این فضاسازی‌ها، بر هم زدن جو مذاکرات هسته‌ای  و به ویژه القای این موضوع بوده که چون ایران به تعهدات بین‌المللی و محدودیت‌های بین‌المللی سابق وضع شده علیه خود (در موضوع صادرات تسلیحات) پایبند نبوده، به توافق نهایی هسته‌ای ‌نیز پایبند نخواهد بود و مذاکره با این کشور بی‌فایده است.

به هر حال، باید دید آیا این کارها تأثیری بر مواضع 1+5 علیه ایران خواهد داشت و همچون بهانه‌ای جدید در دست آن‌ها عمل خواهد کرد یا خیر؟!
اخبار سیاست خارجی - تابناک