اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نگاهی به خبرهای داغ درباره مرگ مشکوک ستار بهشتی



نگاهی به خبرهای داغ درباره مرگ ستار بهشتی

امروز قرار بود که مجلس نشست دیگری با حضور مسئولان ناجا و دادستان درباره مرگ مشکوک ستار بهشتی برگزار کند، اما چند ساعت مانده به این نشست، داغ‌ترین خبر در پیگیری این پرونده منتشر می‌شود تا افشاگری‌های رئیس کمیسیون امنیت ملی‌وسیاست خارجی که چه بسا داغ تر هم باشد، خواسته یا ناخواسته به محاق برود.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

به گزارش ایسنا، «تابناک» با اشاره به مطلب فوق نوشت:رئیس پلیس فتای تهران بزرگ، به دستور سردار احمدی‌مقدم، فرمانده نیروی انتظامی کشور برکنار شد. علت برکناری سرهنگ سعید شکریان، قصور و ضعف و عدم نظارت کافی بر عملکرد پرسنل تحت امر و روند رسیدگی پرونده ستار بهشتی اعلام شده است.

بدین ترتیب در شرایطی که مرگ مشکوک یک وبلاگ نویس در روزهای ابتدایی وقوع و مخابره خبر آن در سراسر جهان با سکوت و انفعال مسئولان مواجه شده بود، با نطق یک نماینده در مجلس شورای اسلامی به مجوزی برای انتشار دست پیدا می‌کند که البته در همان بدو صدور، مخالفت یکی از نمایندگان را به همراه دارد؛ فردی که معتقد است نباید مرگ یک فرد بازداشت شده را در تریبون مجلس بیان کرد چون دشمنان سوء استفاده می‌کنند!

به رغم این انتقادات، پیگیری مرگ ستار بهشتی رسما با صدور بیانیه‌ ستاد حقوق بشر و تاکید رئیس دستگاه قضا آغاز شده و مجلس هم با کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی وارد گود می‌شود تا به وظیفه نظارتی خود عمل کرده و حقیقت‌سنجی کند؛ این اتفاق البته زمانی رخ می‌دهد که رئیس این کمیسیون هرگونه ضرب و شتم فرد متوفی را رد کرده است!

از این اظهار نظر عجیب زمان زیادی نگذشته بود که سخنگوی دستگاه قضا در نشست خبری خود با خبرنگاران، جزئیاتی درباره این پرونده ارائه کرده و با اشاره به گزارش اولیه پزشکی قانونی، از پنج نقطه کبودی در بدن فرد فوت شده خبر می‌دهد؛ اینجاست که نخستین تناقض در سخنان مسئولان آشکار شده و البته طی روزهای بعد با اعلام گزارش پزشکی قانونی و تکذیب آن به فاصله یک روز، به ابهامات موجود می افزاید، تا دیگر تنها شائبه‌های مطرح شده درباره مرگ ستار بهشتی، نامه کشف شده در سلول وی یا آخرین پست وبلاگش نباشد.

اما مجلسیان نیز از دریچه نماینده‌ای که برای رسیدگی به پرونده مرگ ستار بهشتی تعیین کرده‌اند، ماجرا را پیگیری می‌کنند و مهدی دواتگری پس بازدید از محل نگهداری و مرگ متهم، نگهداری متهم در تحت‌نظرگاه پلیس فتا (به عنوان بازداشتگاه انفرادی) بیش از چند ساعت را تخلف دانسته و تاکید می‌کند که می‌بایست متهم را به بازداشتگاه پلیس آگاهی -که زیر نظر قوه قضاییه است،- ‌می‌بردند.

این اظهار نظر دواتگری مقدمه ای می شود برای شمردن قصورهای نیروهای انتظامی تا فرمانده نیروی انتظامی در واکنش به این سخنان نماینده مجلس در رسیدگی به این پرونده، «تحت‌نظرگاه» رباط‌کریم را بازداشتگاه غیر مصوب دانسته و ضمن قابل رسیدگی خواندن این موضوع، در توضیح اینکه چرا متهم در روز تعطیل از زندان اوین تحویل گرفته شده، بگوید: تحویل گرفتن نامبرده از زندان اوین و این که چرا سه روز هیچ تحقیقی انجام نشده است، نوعی قصور و کوتاهی است.

تایید قصورهای صورت گرفته سبب می‌شود که برکناری مقامات قاصر یا مقصر در این موضوع تبدیل به یک خواست عمومی شود تا نماینده ویژه مجلس در پیگیری این پرونده بگوید: «حداقل انتظار ما برکناری فرماندهی رئیس پلیس فتا است که در شرایط فعلی می‌تواند پاسخی مناسب به بی‌مبالاتی یا عدم نظارت دقیق بر واحدهای زیرمجموعه خود باشد.»

اما از سوی دیگر، ظاهرا فرصت مناسبی بدست آمده تا رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دلیل اظهارات عجیب روزهای نخست خود را بیان کند؛ علا‌ءالدین بروجردی در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت، گفت: روز اولی که خبر مرگ این وبلاگ‌نویس به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس رسید، طی تماس تلفنی با رئیس پلیس تهران، پیگیر موضوع شدم که وی درباره ضرب و شتم این وبلاگ‌نویس، صراحتا اعلام کرد هیچ گونه ضرب و شتمی صورت نگرفته است. براساس اظهارات رئیس پلیس تهران، با خبرنگاران صحبت کرده و تاکید کردم که اظهار‌نظر من بر مبنای گفته‌های رئیس پلیس تهران است.

وی با تاکید بر اینکه انتظارمان از مراجع مسئول این است که مطالبی که به کمیسیون اعلام می‌کنند، دقیق و مبتنی بر واقعیت باشد، افزود: مسلماً درون بازداشتگاه پلیس فتا ضرب و شتم صورت گرفته است که البته بر اساس گزارش پزشکی قانونی، مرگ ستار بهشتی متاثر از این ضرب و شتم‌ها نبوده بلکه ناشی از شوک و ترس بوده است؛ پلیس فتا باید در امر برخورد با این قضایا بازنگری جدی در سیاست‌های خود داشته باشد.

بدین ترتیب نام سردار ساجدی‌نیا درحالی مطرح می‌شود که به گفته رئیس کمیسیون امنیت ملی، ضرب و شتم متهم محرز بوده اما این موضوع توسط رئیس پلیس تهران از دید کمیسیون امنیت ملی مجلس مکتوم مانده است.

بدین ترتیب درحالی که به نظر می رسد طی روزها و حتی ساعات آینده واکنش ناجا و به ویژه سردار ساجدی نیا به این سخنان رسانه‌ای شود، شاید جا داشته باشد که این سوال جدید برای نیروی انتظامی مطرح شود که چگونه است یک نهاد تخصصی زیر مجموعه آن برای مقابله با وبلاگ نویسی که مطالبش بازدید کننده چندانی نداشته (به گواه سخنان نماینده ویژه مجلس، وبلاگ ستار بهشتی کمتر از انگشتان یک دست در روز بازدید کننده داشته است!)، به ضرب و شتم روی آورده و در نهایت قادر به مدیریت چنین مشکلی نیست؟

آیا برکناری رئیس پلیس فتا به نوعی تایید کننده سخن رئیس کمیسیون امنیت ملی مبنی بر لزوم بازنگری در سیاست های این نهاد و اتخاذ رویکرد تخصصی به حوزه فن‌آوری اطلاعات نیست؟ اگر پاسخ مثبت است، آیا چنین پتانسیلی در این نیرو وجود دارد یا تعیین جانشین سرهنگ شکریان به زودی محقق نخواهد شد؟!

به هر روی ورود نهادهایی چون مجلس ، قوه قضائیه و تاکید فرماندهی ناجا بر بررسی این موضوع تا به نتیجه رسیدن و مجازات مقصران علیرغم سکوت های اولیه جای امیدواری دارد و به نظر می رسد که نهادهای مذکور با در نظر گرفتن مسئولیت خود در قبال جان ، ناموس و آبروی شهروندان ، لازم است پایداری بیشتر بر حق مردم و شهروندان داشته باشند. مساله ای که با حساسیت مقامات در حال اجرایی شدن است./ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
چند کیلو خبر، خبرهای خیلی داغ داغ داغ

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ابعاد پرونده مرگ ستار بهشتی/بررسی مرگ ستار بهشتی در مجلس با حضور مقامات ناجا



بررسی مرگ ستار بهشتی در مجلس با حضور مقامات ناجا/ بروجردی: آثار ضرب و شتم در بدن این فرد دیده نشد

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه از برگزاری جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی برای پیگیری موضوع مرگ وبلاگ نویس در زندان با حضور مسئولان نیروی انتظامی خبر داد و گفت: طبق اطلاعات اولیه آثار ضرب و شتم در بدن این فرد دیده نشده است.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مجلس شورای اسلامی، علاءالدین بروجردی درباره پیگیری مرگ ستار بهشتی وبلاگ نویس در زندان، گفت: پیگیری مرگ این وبلاگ نویس به کمیته امنیت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس واگذار شده است که ریاست آن بر عهده محمدرضا محسنی ثانی است.

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه کمیسیون در طول چند روز گذشته پیگیر این موضوع از پلیس فتا بود، افزود:‌ ساعت ۱۴ امروز ( دوشنبه ۲۲ آبان ماه) جلسه‌ای برای پیگیری این موضوع در محل کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با حضور مسئولان ناجا برگزار می‌شود. وی با بیان اینکه پیگیری این مسئله کار دقیق و حساسی است، تصریح کرد: در بررسی این موضوع باید مسئولان مربوطه حضور داشته باشند که در پایان جلسه، اطلاع رسانی درباره این موضوع انجام می‌شود. 

بروجردی با بیان اینکه باید کار دقیقی درباره مرگ این وبلاگ نویس انجام شود، یادآور شد: طبق اطلاعات اولیه آثار ضرب و شتم در بدن این فرد دیده نشده است. 

وی با بیان اینکه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در پیگیری موضوع‌ها بسیار دقیق عمل می‌کند، تاکید کرد: در موضوع پیگیری واژگونی اتوبوس حامل دانش‌آموزان هم برای بررسی موضوع مهدی دواتگری و صفر نعیمی‌رز دو عضو مجرب کمیسیون این ماجرا را پیگیری کردند و پس از ارائه اولیه گزارش به کمیسیون، گزارش نهایی را هفته بعد به هیات رئیسه اعلام می‌کنند. رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کمیسیون در رسیدگی به این موضوع، کار دقیق و همه جانبه‌ای را با حضور دستگاه‌های مربوطه انجام می‌دهد. احمد توکلی در جلسه علنی دیروز صبح مجلس شورای اسلامی گفت: وبلاگ‌نویسی به نام ستار بهشتی ظاهرا به اتهام اهانت به مسئولان به دلیل فراخوان دادن در وبلاگ خویش بازداشت شده و در زندان جان باخت و چند روزی است رسانه‌های خارجی و دولت‌های غربی بر سر این مسئله غوغا به پا کرده‌اند.

 نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس افزود: چرا وزارت خارجه و دستگاه قضایی در خصوص این وبلاگ‌نویس توضیح نمی‌دهند، چرا که در زندان مرگی اتفاق افتاده و باید مسئولان پاسخ دهند و پاسخ‌شان نیز باید قانع‌کننده باشد. من به کمیسیون امنیت ملی مجلس توصیه می‌کنم که فعال شود و حقیقت را کشف کند. 

نماینده مجلس: ستار بهشتی در زندان رباط کریم درگذشت / این زندان زیرنظر قوه قضائیه نیست

حجت‌الله سوری در گفت‌وگو با خانه ملت، درباره بازدید کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از زندان رباط کریم برای رسیدگی به پرونده مرگ وبلاگ‌نویس، گفت: کمیسیون همواره از زندان‌های تهران و شهرستان‌ها به صورت سر‌زده بازدید کرده اما فعلا بازدید آن از این مرکز قطعی نشده است.

نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی، وی با بیان اینکه با دستور رئیس مجلس شورای اسلامی بررسی درباره ابعاد پرونده مرگ ستار بهشتی وبلاگ نویس به کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی محول شده، افزود: این کمیسیون نیز رسیدگی درباره این پرونده را به کمیته امنیت واگذار کرده است و بر این اساس قرار است کمیته امنیت مجلس امروز دوشنبه (۲۲ آبان)  بعد‌‌ از ظهر به صورت اختصاصی در این باره تشکیل جلسه دهد.

سوری، افزود: رئیس سازمان امور زندان‌های کشور، اعلام کرده زندان رباط کریم، جز سازمان زندان‌های قوه قضائیه نیست و دلیل آورده که زندان‌ قوه قضائیه محلی است که زیر نظر رئیس قوه قضائیه اداره شود و افراد با حکم و دستور قاضی در آن زندانی می‌شوند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، تصریح کرد: احتمالا زندان رباط کریم زندان نیروی انتظامی است و حکم بازداشتگاه موقتی را دارد./عصرایران