اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نکته جالب ایران از نگاه بی بی سی



رشته کوه های البرز واقع در شمال تهران پیست هایی برای اسکی دارد. البته در این پیست ها به دلیل قوانین داخلی ایران صف های جداگانه ای برای زنان و مردان وجود دارد..

اخیرا وزارت امور خارجه بریتانیا با صدور بیانیه جدیدی هشدار سابق خود درباره سفر توریست های انگلیسی به ایران را لغو کرد.

در پی صدور این بیانیه جدید، پایگاه خبری بی بی سی با انتشار گزارشی 5 نکته جالب توجه در ایران برای توریست های انگلیسی را از نگاه خود توصیف کرده است.

در این مطلب با اشاره به اینکه بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس همچنان تاکید دارد سفر به برخی مناطق مرزی ایران با پاکستان و عراق ممکن است برای شهروندان انگلیسی پرخطر باشد، در عین حال تاکید می کند بقیه نقاط ایران امن است و شهروندان انگلیسی می توانند برای سفر توریستی به این کشور خاورمیانه ای بروند.

در گزارش بی بی سی تاکیدشده است با وجود بسته بودن سفارت بریتانیا، شهروندان بریتانیایی در ایران در صورت وقوع مشکل و در موارد اضطراری می توانند به سفارت خانه های دیگر کشورهای اروپایی در تهران مراجعه کنند.

بی بی سی در توصیف خود از 5 نکته جالب ایران برای توریست های انگلیسی می نویسد:

1- شما می توانید در ایران اسکی کنید: ایران به رغم اینکه در منطقه (خشک و بیابانی) خاورمیانه واقع شده است اما شما در صورت سفر به ایران می توانید در این کشور اسکی کنید . رشته کوه های البرز واقع در شمال تهران پیست هایی برای اسکی دارد. البته در این پیست ها به دلیل قوانین داخلی ایران صف های جداگانه ای برای زنان و مردان وجود دارد.

 

اخبار,اخبار اجتماعی,ایران

 


2- جمعیت جوان ایران : بیش از 60 درصد جمعیت ایران زیر 30 سال سن دارند. جمعیت جوان ایرانی یکی از فعال ترین جمعیت های سیاسی این کشور را تشکیل می دهند و رای آنها در نتیجه هر انتخاباتی در ایران تعیین کننده است. این جمعیت جوان نسبت به نبود کار کافی برای قشر جوان ناراضی است. ایران همچنین یک موسیقی زیر زمینی و یک موسیقی رسمی دارد. موسیقی رسمی و پذیرفته شده از نظر قوانین داخلی ایران نیازمند کسب مجوز آثار از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

3- بناهای تاریخی ایران: ایران کشوری است که به وجود میراث و آثار باستانی معروف است. قدمت معماری ستی این کشور به 7 هزار سال می رسد. برخی از آثار باستانی و معماری ایران به عنوان میراث جهانی در فهرست سازمان یونسکو ثبت شده است. برج آزادی در تهران، مجموعه تاریخی تخت جمشید- متعلق به 2500 سال پیش- و مسجد نصیر الملک در شیراز از بناهای زیبای تاریخی و معماری ایران هستند.

 

اخبار,اخبار اجتماعی,ایران

 

<

اخبار,اخبار اجتماعی,ایران

 

اخبار,اخبار اجتماعی,ایران

 


4- سیاست های تنظیم جمعیت در ایران: نخستین کارخانه تولید انبوه وسیله جلوگیری از بارداری مردان در خاورمیانه در کشورایران راه اندازی شده است که سالانه میلیون ها محصول تولید می کند. این کارخانه 10 سال پیش و به منظور سیاست های جلوگیری از افزایش جمعیت کشور تولید شد.(البته در حال حاضر دولت ایران در این سیاست دو دهه گذشته خود تجدید نظر کرده است و سیاست تشویق باروری را در پیش گرفته است.)

5- بالاترین عمل جراحی بینی در ایران : بر اساس آمارها در ایران سالانه بیش از 200 هزار زن بینی خود را عمل جراحی زیبایی می کنند. ایران از این لحاظ بالاترین آمار جهانی را دارد.

اخبار اجتماعی - عصر ایران


ویدیو مرتبط :
امنیت در ایران از نگاه مخاطبان بی بی سی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بازخوانی سی ان ان از شش نکته در بحران گروگانگیری دیپلمات های آمریکایی در ایران




اخبار سیاست خارجی  - بازخوانی سی ان ان از شش نکته در بحران گروگانگیری دیپلمات های آمریکایی در ایران

بعضی گروگان های آمریکایی وقتی به پایگاه نظامی در آلمان رسیدند در مواجهه با کارتر از فرط ناراحتی از او حاضر نشدند در آغوش او قرار بگیرند و خود را عقب کشیدند.

همزمان با نزدیک شدن به سی و پنجمین سالگرد ماجرای اشغال سفارت آمریکا در تهران، وب سایت شبکه خبری سی ان ان آمریکا در گزارشی به بازخوانی دوباره حادثه گروگانگیری کارکنان سفارت آمریکا در ایران پرداخته و در گزارشی مدعی شده است که شش بخش از این حادثه کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

 

اخبار,اخبارسیاست خارجی,گروگانگیری کارکنان سفارت آمریکا در ایران

 

 به گزارش عصر ایران در این بازخوانی که ظاهرا بخش هایی از آن برای خواننده آمریکایی تازگی دارد، به شش بعد از این حادثه که پیشتر به آن پرداخته نشده یا کمتر به آن پرداخته شده اشاره شده است.

در یکی از بندهای مورد اشاره حتی ادعا شده است که سه تن از گروگان ها از سوی گروگانگیران به وسیله انجام اعدام ترسانده شده اند.

شش موردی که از نظر سی ان ان درباره گروگانگیری تازگی دارد و کمتر به آنها پرداخته شده از قرار زیر است:

1- نخستین بحران جدی سیاست خارجی آمریکا با مساله اسلام سیاسی: پس از انقلاب اسلامی در ایران آیت اله خمینی رهبر انقلاب یک حکومت دینی و اسلامی را جایگزین یک پادشاهی متحد آمریکا در ایران کرد. آمریکا پس از انقلاب به واسطه مداخلات و نقشی که در ایران دوره شاه داشت "شیطان بزرگ " توصیف شد.

 

از نظر انقلابیون ایران شاه به واسطه حمایت آمریکا در قدرت بود و آمریکا مداخله گر بزرگ در امور داخلی ایران بود. این نگرانی در ماه های ابتدایی انقلاب وجود داشت که سازمان سیا با انجام توطئه و یا کودتا بار دیگر شاه را به قدرت برگرداند. از این رو وقتی سفارت آمریکا در تهران اشغال شد آیت الله خمینی از این حادثه به عنوان انقلاب دوم یاد و از اقدام انقلابیون تجلیل کرد.

2- هشدارهای سفارت آمریکا به واشنگتن پیش از اشغال سفارت: در هفته های پیش از اشغال سفارت ، سفیر آمریکا در ایران بارها به واشنگتن هشدار داد که ممکن است انقلابیون ایران به سفارت آمریکا در تهران حمله کنند. شاه پس از خروج از ایران مدتی را در مصر گذراند و سپس به مکزیک رفت.

 

در آنجا دکترها با معاینه او اعلام کردند بهتر است برای درمان بیماری سرطان خود به آمریکا برود. اعلام این مساله در اکتبر 1979 (یک ماه پیش از ماجرای حمله به سفارت) سبب تحریک انقلابیون در ایران شد. اعلام موافقت کارتر با حضور شاه در آمریکا به این گمانه در بین انقلابیون ایران دامن زد که آمریکا می خواهد تحت پوشش درمان شاه او را به آنجا ببرد و از آنجا برای بازگشت مجدد او به قدرت برنامه ریزی کند. سفارت آمریکا در تهران پیش از حمله انقلابیون بارها هشدار داده بود که در صورت راه دادن شاه به آمریکا انقلابیون ممکن است به سفارت آمریکا در تهران حمله کنند.

3- ادعای بد رفتاری با برخی از گروگان های آمریکایی یا حتی شکنجه برخی از آنها: زن های گروگان در سفارت تهران اعلام کردند مادامی که در گروگان انقلابیون ایران بودند رفتاری توام با احترام با آنها می شد. اما سه تن از گروگان های آمریکایی به نام های " گولاسینکی"، " جان لیمبرت" و " ریک کوپکه" ادعا کرده اند یک شب آنها از سوی گروگان گیر ها لخت شدند و برای اعدام به محوطه ای برده شدند. حتی به سمت آنها نشانه گیری و تیراندازی شد اما بعد مشخص شد این اقدام گروگان گیرها صرفا برای شوخی بوده است.

4- آزادی گروگان گیر ها پس از مراسم تحلیف ریگان :  این اقدام گروگان گیر ها آخرین ضربه آنها به دولت جیمی کارتر بود. پس از توافق بین دولت ایران و آمریکا برای آزادی گروگان ها در دسامبر 1980 ، ایرانی ها که دولت جدید رونالد ریگان هنوز مستقر نشده بود منتظر ماندند تا او رسما قدرت را به دست بگیرد و مراسم تحلیف او برگزار شود. همزمان با تحلیف ریگان به هواپیمای حامل گروگان ها اجازه داده شد از فرودگاه مهر آباد در تهران به مقصد آلمان پرواز کند. ایرانی ها این اقدام را به منظور تنبیه کارتر انجام دادند.

5- برخی گروگان ها از فرط ناراحتی کارتر را تحویل نگرفتند: شاید پیشتر از این کمتر اعلام شده باشد که جیمی کارتر همزمان با حرکت هواپیمای گروگان ها به سمت آلمان ، به پایگاه نظامی آمریکا در آلمان رفت تا با گروگان ها ملاقات کند. کارتر این اقدام را انجام داد و می خواست با همه گروگان ها دیدار کرده و آنها را در آغوش بگیرد. اما برخی از گروگان ها که از کارتر و سیاست های او که باعث طولانی شدن بحران گروگانگیری شده بود از جمله به خاطر موافقت اولیه او با اعزام شاه به آمریکا که از نظر بسیاری از گروگان ها دلیل اصلی حمله انقلابیون ایران به سفارت بود، برخی گروگان ها حاضر نشدند کارتر را در آغوش بگیرند و در مقابل اصرار کارتر برای در آغوش گرفتن شان تنها با او دست دادند.

6- تبدیل سفارت آمریکا به موزه : سفارت آمریکا در تهران پس از بحران گروگانگیری تغییر کاربری داده و تبدیل به موزه شده است. دولت ایران از این مکان به عنوان "لانه جاسوسی" یاد می کند. این سفارت حالا تبدیل به نمادی از انقلاب اسلامی ایران شده است. بسیاری از لوازم سفارت در تهران در موزه به نمایش گذاشته است از جمله ماشین های تایپ قدیمی و تجهیزات ارتباطی سفارت و.. همه ساله در 13 آبان و در سالروز اشغال سفارت آمریکا در تهران ، ایرانی ها با انجام راهپیمایی این روز را در تقویم انقلاب اسلامی گرامی می دارند.

 

 اخبارسیاست خارجی  - عصر ایران