اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نوبخت خبر داد: نگاه ویژه دولت به تحقیق و پژوهش در بودجه ۹۴/ یک میلیون بشکه نفت صادر می کنیم



اخبار,اخبار اقتصادی ,محمدباقر نوبخت

 

اخبار اقتصادی - نوبخت خبر داد: نگاه ویژه دولت به تحقیق و پژوهش در بودجه ۹۴/ یک میلیون بشکه نفت صادر می کنیم

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور ضمن تاکید بر نقش اساسی تحقیق و پژوهش در توسعه اقتصادی کشورها، گفت: دولت یازدهم در تدوین لایحه بودجه 94 کشور به پژوهش و تحقیق نگاه ویژه داشته است.

به نقل از معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری، محمدباقر نوبخت در آیین اختتامیه دومین جشنواره پژوهشی پردیس بین الملل کیش دانشگاه تهران و تجلیل از طرح ها و پایان نامه های برتر پژوهشی دانشجویان با یادآوری اینکه، ایجاد دانشگاه ها به منظور توسعه یافتگی کشور صورت گرفته است، گفت: بسیاری چشم به راه هستند تا از این فضای توسعه استفاده کنند.

وی با بیان اینکه، توسعه ای که امروز دست کم در بخش اقتصادی در کشور دنبال می کنیم برآیند دو مولفه متفاوت است، افزود: مولفه نخست سرمایه گذاری هایی است که باید در کشور صورت گیرد و دیگر بهره وری است که باید رشد سرمایه گذاری را مضاعف کند تا رشد اقتصادی حاصل شود.

نوبخت با اشاره به اینکه، سرمایه عنصر کمیاب و پرارزشی است و همه کشورها با چالش کمبود آن به نوعی مواجه هستند، افزود: این عنصر گرانبها و فاخر در کشور ما نیز کمیاب است، ما با تحریمی مواجه هستیم که توان سرمایه گذاری را برای ما محدود کرده است.وی ادامه داد: کشور ما می تواند چهار میلیون بشکه نفت در روز تولید کند اما تنها یک میلیون بشکه نفت خام را به دیگر کشورها صادر می کند و امکان افزایش این میزان برای ما وجود ندارد.

نوبخت با یادآوری آنکه میزان منابع مالی حاصل از صادرات نفت در کشور به همین میزان کاهش یافته است، افزود: مشکل ما همین محدودیت صادرات نفت و محدود شدن منابع مالی حاصل از صادرات نیست، خدمتگزاران شما و برگزیدگان در انتخابات موفق شدند پس از دو سال رشد منفی اقتصادی را مثبت کنند.

وی سه مولفه را در ایجاد منابع سرمایه گذاری موثر دانست و با اشاره به اینکه، مقدار نفت، قیمت نفت و نرخ برابری ارز با ریال از آن جمله است، گفت: در بخش مقدار نفت تحریم ها سبب محدودیت یک میلیون بشکه نفت خام شد و در بخش قیمت نیز در سال گذشته قیمت نفت 108 دلار در هر بشکه بود و امروز قیمت نفت به ارقامی نزدیک به نصف کاهش یافته است.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور در مورد عنصر سوم نیز گفت: ما نمی توانیم نرخ برابری ریال و دلار را بیش از این تحمل کنیم، از نظر ما همین رقم موجود در بازار آزاد غیرمعتبر است و باید با مدیریت ارز شناور این رقم را کاهش دهیم.

نوبخت تحریم ها را عاملی محدود کننده در توان سرمایه گذاری کشور دانست و گفت: در شرایط فعلی ما در حال رقابت با 24 کشور در آسیای جنوب غربی هستیم و برای آنکه براساس برنامه ریزی ها صورت گرفته درافق 1404 درجایگاه نخست اقتصادی علم و فناوری قرارگیریم نیازمند رشد هشت درصدی هستیم.

وی افزود: دراین رشد هم باید رشد سرمایه گذاری 12.2 درصدی صورت گیرد که وجود ندارد، 5.5 واحد این رشد باید از مسیر سرمایه گذاری تامین شود و 2.5 هم از محل افزایش بهره وری به دست آید، باید بدانیم که بهره وری به غیر از پژوهش حاصل نخواهد شد.

وی با بیان اینکه رشد منابع درآمدی ما در سال آینده 6,2‍ است، گفت: با همین رشد برای حقوق کارمندان 14 درصد رشد قائل شده ایم، اما برای پژوهش در سال 94 منابع اعتباری ما 34 درصد رشد خواهد داشت.

دکتر نوبخت با اشاره به محدودیت منابع، اظهار داشت: حدود دو هزار و 900 طرح ناتمام که هر یک چندین پروژه را در دل خود جای داده است داریم و برغم این مسائل و سختی ها، دولت بودجه ای بالغ بر 9 هزار و سیصد میلیارد تومان برای تحقیقات وپژوهش در سال آینده پیش بینی کرده است.

معاون برنامه ریزی ونظارت راهبردی رییس جمهور حصول نتیجه در بخش پژوهش را بهره وری مناسب از امور پژوهشی عنوان کرد و گفت: توصیه به پژوهش و بهره گیری از تحقیقات به عنوان اولویت درهمه کشورها مورد توجه است.

نوبخت در بخش دیگری، پردیس بین الملل کیش را نسل جدید از دانشگاه قدیمی و ریشه دار تهران دانست و گفت: دانشجویان باید بدانند هر ملتی در هر مقطعی از تاریخ مجبور به ایستادگی هستند و آن ملتی که بیشتر ایستادگی کند سرافراز است.

اخبار اقتصادی - ایرنا

 


ویدیو مرتبط :
آمارهای اقتصادی دولت و میزان وابستگی بودجه به نفت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اولین محموله نفت ایران توسط بخش خصوصی صادر شد/تکذیب تخفیف ویژه



قراردادهای جدید با خارجی‌ها

اولین محموله نفت ایران توسط بخش خصوصی صادر شد/تکذیب تخفیف ویژه

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی از صدور نخستین محموله نفت ایران توسط بخش خصوصی خبر داد و گفت: با انجام بازاریابی و مذاکرات متعدد تاکنون چند قرارداد جدید توسط بخش خصوصی برای صادرات نفت امضا شده است.

حسن خسروجردی امروز یکشنبه در گفتگو با مهر از صدور اولین محموله نفت خام ایران توسط شرکتهای خصوصی سخن گفت و افزود: این محموله نفت به شرکت خارجی توسط کشتی‌های نفتکش غیر ایرانی تحویل شده است.رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی با اعلام اینکه تمامی مراحل بازاریابی برای فروش این محموله عظیم نفت توسط بخش خصوصی انجام شده است، تصریح کرد: با توافق انجام گرفته با دولت، منابع مالی حاصل از فروش این محموله نفت به صورت تهاتری تسویه حساب شده است. این فعال بخش خصوصی در توضیح بیشتر انجام این عملیات تهاتری برای فروش نفت به مهر بیان کرد: با توجه به بدهی دولت به این شرکت خارجی، منابع مالی حاصل از آن با بدهی‌ها تهاتر و تسویه حساب شده است. 

وی همچنین از انجام بازاریابی‌های گسترده نفتی توسط کنسرسیوم‌های بخش خصوصی خبر داد و افزود: با انجام مذاکرات و بازاریابی با شرکتهای متعدد خارجی، تاکنون چندین قرارداد جدید برای صادرات نفت توسط بخش خصوصی امضا شده است. خسروجردی با بیان اینکه در حال حاضر تمامی هماهنگی‌ها با شرکت ملی نفت ایران و بانک مرکزی برای فروش نفت توسط بخش خصوصی انجام شده است، اظهار داشت: با این وجود، یک مشکل باقیمانده بین بخش خصوصی و بانک مرکزی هنوز حل نشده است. 

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی با یادآوری اینکه ارائه تخفیف ویژه‌ای توسط دولت به بخش خصوصی برای فروش نفت صحت ندارد، اظهارداشت: دولت در حال حاضر 70 درصد نفت را بدون تخفیف به مشتریان خارجی عرضه می‌کند، بنابراین برای 30 درصد باقیمانده که قرار است از سوی بخش خصوصی صادر شود، تخفیفی در نظر نخواهد گرفت. 

وی با بیان اینکه درخواست بخش خصوصی از شرکت ملی نفت این بوده که نفت را به صورت اعتباری ارائه شود، گفت: در واقع ضمانت نامه از شرکت‌های بخش خصوصی بگیرد و نفت را در یک مدت زمان معین در اختیار ما قرار دهد تا بعد از تحویل به پالایشگاه‌های خارجی و تبدیل آن به فرآورده‌های نفتی و بازگشت پول، پول نفت را پرداخت کنیم. این فعال اقتصادی با تاکید بر اینکه برای صادرات نفت تاکنون سه کنسرسیوم طراحی شده است، اعلام کرد: بر این اساس، از ظرفیت بانک‌ها هم برای ورود به تجارت نفت استفاده می شود. 

خسروجردی همچنین از طراحی مکانیزم جدیدی به منظور نقل و انتقال پول حاصل از فروش نفت خبر داد و خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی که عملیات نقل و انتقال پول از طریق بانک‌ها با محدودیت روبه‌رو شده، مکانیزم دیگری را در پیش گرفته‌ایم./مهر