اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نه غرب زده ، نه عرب زده ؛ ما ایرانی هستیم / سباح چرا؟!



 

 

 

 

نه غرب زده ، نه عرب زده ؛ ما ایرانی هستیم / سباح چرا؟!

 

طرح ملی ، نام عربی!

نه غرب زده ، نه عرب زده ؛ ما ایرانی هستیم / "سباح" چرا؟!

مگر اگر اسم آن را به جای "طرح سباح" ، "طرح شنا" می نامیدند ، چه اتفاق بدی قرار بود رخ دهد؟ نامگذاری یک طرح ورزشی که مانند اعمالی چون نماز نیست که به حکم شرع مقدس باید به زبان عربی باشد.

یکی از طرح های وزارت آموزش و پرورش که اخیراً اجرا شده ، طرح آموزش شنا به دانش آموزان سوم ابتدایی است که احتمالاً در سال های آینده در مقاطع دیگر نیز اجرا می شود.

هر چند عده ای با اشاره به مدارس کم بضاعت به ویژه در مناطق محروم ، می گویند که در این مناطق عملاً نمی توان اجرای طرح  "ملی" را محقق دانست ولی در عین حال که این انتقاد قابل تأمل است ، دلیل موجهی برای تعطیلی طرح قلمداد نمی شود.

این نوشتار اما نمی خواهد وارد نقاط ضعف و قوت طرح شود جز آن که درباره خود طرح ، اصل آن را بسیار ارزشمند توصیف کند و به دست اندرکاران آن ، دست مریزاد بگوید.

آنچه در این یادداشت بدان خواهیم پرداخت نکته ای است که خود گویای بسیاری چیزهاست و آن نامگذاری این آموزش شنا به معادل عربی آن است که بر این اساس ، طرح ملی آموزش شنا به دانش آموزان را "طرح سباح" نامیدند. (سباح در زبان عربی همان شنای خودمان است.)

طرح شنا / سباح

حال سخن این است که چرا این طرح با نام عربی شنا نامگذاری شده است؟ مگر اگر اسم آن را "طرح شنا" می نامیدند ، چه اتفاق بدی قرار بود رخ دهد؟ نامگذاری یک طرح ورزشی که مانند اعمالی چون نماز نیست که به حکم شرع مقدس باید به زبان عربی باشد.

این چه وضعیتی است که آقایان در وزارتخانه ای مانند آموزش و پرورش هم تا این دچار از خودبیگانگی شده و طرح ملی ورزشی را نیز به زبان عربی نامگذاری می کنند؟

درست است که عربی زبان قرآن و دین مقدس اسلام است ولی این بدان معنا نیست که در حوزه های غیر دینی هم زبان و ادبیات خود را رها کنیم و حتی طرح شنای دانش آموزان را نیز به عربی نامگذاری کنیم ! مگر عربی زبان ملی ایران است؟ عربی ، زبان دین و قرآن است و در همان حوزه نیز مورد توجه و کاملاً محترم است(بدان حد که حتی لمس قرآن بدون وضو هم منع شرعی دارد) اما همان طور که قرار نیست "غرب زده" باشیم ، بنا هم نیست "عرب زده" شویم.

ایران کشوری است با زبان رسمی فارسی و در عین حال با تاکید بر این که زبان های همه اقوام ایرانی از ترکی و کردی گرفته تا لری و عربی و سایر زبان ها و گویش ها رسمیت خود را دارند و قطعاً هم بسیار محترم و ارزشمند هستند. بنابراین وقتی قرار است طرحی در گستره ملی اجرا شود ، دیگر وجهی ندارد آن را به ترجمه عربی اش نامگذاری نمایند کما این که اگر طرح هایی در مناطق زبانی محتلف کشور باشد ، منعی برای نامگذاری به زبان های محلی ندارد و اتفاقاً می تواند بهتر و زیباتر هم باشد.

فراموش نکنیم که زبان هر قوم و ملتی ، بخش مهمی از هویت اوست و هیچ دلیل موجهی برای گذر از آن و تضعیفش در هیچ جای دنیا وجود ندارد و صد البته تاکید بر وجوه هویتی ، هرگز به معنای نژادپرستی و نفی دیگران نیست....../تحلیل:عصرایران


ویدیو مرتبط :
غرب دیده ای که غرب زده نبود، حوزه دیده ای که معاصر بود

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خسار‌ت برف ‌در غرب مازندران چند میلیارد تومان تخمین زده شد؟



اخبار,اخبار اجتماعی,میزان خسارت  برف در شهرهای شمالی


اخبار اجتماعی - خسار‌ت‌ 800 میلیارد تومانی برف ‌در غرب مازندران

رئیس گروه هیئت پارلمانی به غرب استان مازندران برای بررسی بحران بارش برف با اشاره به ارائه گزارش نهایی به مجلس، گفت: خسارات ناشی از برف در غرب مازندران بیش از 800 میلیارد تومان است.

کمال علیپور امشب در گفت‌وگو با فارس با اشاره به اینکه جمع‌بندی هیئت پارلمانی به غرب استان مازندران در روز شنبه به مجلس شورای اسلامی ارائه می‌شود، گفت: تذکرات و راهکارهای لازم پس از تنظیم گزارش نهایی به مدیران اجرایی داده می‌شود.

* مازندران در برنامه‌ریزی حوادث ضعیف عمل کرد
رئیس گروه هیئت پارلمانی به غرب استان مازندران برای بررسی بحران بارش برف با بیان اینکه برف و باران در دنیا موجب بحران نمی‌شود و مدیریت استان مازندران در برنامه‌ریزی حوادثی و پیشگیری ضعیف عمل کرده است، افزود: مدیریت شهری در غرب استان مازندران در مقابله با برف و سیل و حوادث پیش‌بینی نشده پیشگیرانه نبوده است.

وی با تاکید بر اینکه نخستین ایراد بحران غرب استان مازندران به مدیریت قبل از بحران است، خاطر نشان کرد: تدبیر و مدیریت شهری در چالوس و نوشهر و به ویژه در تنکابن ضعیف بود و کسی تذکر لازم را نداد.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه شهرداری‌ها تمهیدات لازم برای پیش‌بینی و مدیریت بحران برف را در شهرهای غرب استان مازندران تدارک ندیدند، تصریح کرد: تجهیزات و امکاناتی که در شهرهای غرب استان به دلیل ضعف مدیریت و پیش‌بینی شهرداری‌ها مستقر هستند باید در روستاها به ارائه خدمت می‌پرداختند.

نماینده سوادکوه، سوادکوه شمالی، قائمشهر، جویبار و سیمرغ در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بیان وقوع برف شدید در 72 ساعت قبل از حادثه و اطلاع‌رسانی هواشناسی مازندران در 48 سال قبل از حادثه به استانداری، افزود: عدم اطلاع‌رسانی کافی توسط مدیریت استان مازندران برای غرب مازندران نیز از انتقادات وارد بر مدیریت بحران است.

*ستاد مدیریت بحران برنامه‌ریزی مناسب داشته باشند
رئیس گروه هیئت پارلمانی به غرب استان مازندران برای بررسی بحران بارش برف به قانون پدافند غیرعامل و وظایف و رسالت‌های آن اشاره کرد و با بیان اینکه پدافند غیرعامل تنها برای اینترنت و هکرها نیست، خاطرنشان کرد: پدافند غیرعامل برای همه موضوعات پدافندی است و با بارش 20 سانتی‌متری برف در ساعات اولیه شاهد قطع برق و عدم وجود دستگاه ژنراتور در بیمارستان دولتی هستیم و تدابیری برای وضعیت خاص وجود نداشته است.

علیپور با تاکید بر اینکه با بارش یک متر برف مسئولان به بحرانی بودن این وضعیت پی بردند، گفت: ستاد مدیریت بحران تنها به برگزاری جلسه و صرف میوه و شیرینی و حقوق و مزایا نیست و پیش‌بینی و تدبیر شرایط باید در اولویت آنان قرار داشته باشد.

*فرماندار مدیر بحران شهرستان است
وی با بیان اینکه رسانه‌های مختلف به بیان شفاف و کامل مطالب جلسات اقدام کنند به تقدیر خود از حضور سه روز استاندار مازندران در منطقه بحران اشاره کرد و با بیان اینکه به عدم وجود مدیریت یکپارچه و عدم تدبیر و مدیریت قبل از بحران و عدم اطلاع از وضعیت 114 روستا غرب مازندران و خدمات‌رسانی به آنان منتقدم،

 

تصریح کرد: بر طبق قانون در شرایط بحران استاندار مدیر بحران استان و فرماندار مدیر بحران شهرستان است و مدیران ادارات و نهادها هم باید تابع مدیر بحران باشند و در بحران اخیر فرماندار نمی‌دانست چکاره است و هر اداره و نهاد کار خود را انجام می‌داد که نشان داده است که مدیریت استان در این زمینه تمرین نکرده است.

*خسارات بیش از 800 میلیارد تومان است
علیپور خواستار تکمیل کامل و کارشناسی فرم ستاد بحران توسط مسئولان شد و با انتقاد از اینکه برآورد هزینه‌ها بدون توجه به بررسی کارشناسی شده انجام می‌شود، خاطر نشان کرد: خسارات وارد شده در بحران ناشی از بارش برف در غرب مازندران بیش از 800 میلیارد تومان است و زیرساخت‌های کشاورزی و دامداری و صنعت برق و مخابرات و آب و سایر بخش‌ها دچار صدمات جدی شده است.

رئیس گروه هیئت پارلمانی به غرب استان مازندران برای بررسی بحران بارش برف با انتقاد از سفر معاون رئیس جمهور و برخی از وزرا به سفر استانی در وضعیت بحران ایجاد شده در غرب مازندران، یادآوری کرد: برای مدیریت بحران بارش برف مبلغ 200 میلیارد ریال از دولت به صورت تنخواه در اختیار استاندار مازندران تقاضا کرده‌ایم و 60 میلیارد ریال از گذشته در دست استاندار است که می‌تواند برای کاهش مشکلات برنامه‌ریزی کند.

رئیس کمیته راه و ترابری کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی خواستار مدیریت منابع برای کمک‌رسانی به حادثه دیدگان و کاهش مشکلات شد و گفت: هماهنگی با شهرداری تهران برای در اختیار قرار گرفتن مکنده‌ها و حمل برف به دریا می‌توان سه روزه برف‌ها مکیده و جمع‌آوری شود.

اخبار اجتماعی - فارس