اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نمایشگاه مواد غذایی که کتاب می‌فروشد!


دست زن و بچه را می گیرد. وعده یک پیک نیک حسابی را به آنها داده بود. پیک نیکی که رنگ و بوی فرهنگی را با خود یدک می کشید. راهی می شود. مصلی؛ این روزها شاید بهترین جا باشد برای اینکه بتواند زیر انداز خود را در آن پهن کند و تفریحی را برای خانواده اش ارمغان بیاورد.

روزنامه ابتکار: دست زن و بچه را می گیرد. وعده یک پیک نیک حسابی را به آنها داده بود. پیک نیکی که رنگ و بوی فرهنگی را با خود یدک می کشید. راهی می شود. مصلی؛ این روزها شاید بهترین جا باشد برای اینکه بتواند زیر انداز خود را در آن پهن کند و تفریحی را برای خانواده اش ارمغان بیاورد.

دست زن و بچه را می گیرد و با مترو خود را به این محل می‌رساند. محلی برای برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب که می توانست اتفاق خوبی برای همه باشد. وقتی که وارد این نمایشگاه می شوی، اقشار مختلفی را در آن می بینی که به داخل می روند و گاهی هم دست پر از سالن ها بیرون می آیند و کوله بار انباشته خود را سنگین و سنگین تر بر دوش می کشند.

 دانشجویان و فرهنگیان و کتابدوستانی که قدم به این مکان گذاشته اند تا بتوانند شاهد تجمیع انتشارات مختلف در کنار هم باشند و از نشرهای تازه شان مطلع شوند. عطر و بوی مواد غذایی اما کشش بیشتری را ایجاد می کند.

نمی دانی به کدام سمت بروی؟

نمی دانی به کدام سمت بروی. نمی دانی اول کدام یک را باید انتخاب کنی. صف عریض و طویل مواد غذایی – حالا از هر نوعی که بخواهد باشد!- وسوسه ات می کند میان ماندن و رفتن و به انتظار خلوتی نشستن. تصمیمت را می گیری و به داخل نمایشگاه می روی. نمایشگاه! کتاب... بهترین محصول در این نمایشگاه می تواند باشد. اما گشت و گذارهای بیهوده برخی که فقط برای گذراندن وقت خود به اینجا آمده اند، مسیر را برایت هزاران بار طولانی تر می کند و پاهایت را خسته تر از همیشه.

کاهش دو برابری بودجه

گام هایت را برمی داری و به سمت غرفه هایی می روی که کتاب هایی را روبروی خود چیده اند. کتاب هایی که با جلدهای رنگ و وارنگ شان تو را به خود می خوانند اما... نکته ای که برایت جالب توجه می نماید، این است که این همه جمعیت فقط در راهروهای نمایشگاه کتاب قدم می زنند و گهگاهی هم به سمت غرفه ها می روند و سئوالاتی را از مسئولان غرفه ها می پرسند. سرگیجه ای که معلقت می کند بین کتاب ها و شاید هم سوژه مناسبی شوی برای زمزمه های ذهن گیج و گنگ هر آن کسی که پشت میزها به انتظارت نشسته است. بیرون می آیی.

 نگاهی به دور و بر می اندازی. فضایی به این وسعت اما با رفت و آمدهایی که گاه بیهوده است و گاهی با شلوغی اش، جز سرسام چیز دیگری ندارد. پر واضح است که در باره بودجه فرهنگی، توجه لازم از سوی هیچ یک از مسئولان صورت نمی گیرد. می توان به وضوح دید که بودجه نمایشگاه کتاب، کاهش دو برابری داشته است. یعنی در سال های گذشته بودجه تعریف شده برای این امر حدود دو تا سه میلیارد تومان تعریف شده بود اما در بودجه سال 94 رقم بودجه این نمایشگاه به 7 میلیارد تومان رسید که در مقایسه با سال گذشته با کسری مواجه بوده است.

حسینی: فرهنگ ظاهرا درآمدزا نیست

حسینی، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ابتکار می گوید: متاسفانه فرهنگ در ظاهر درآمدزا نیست بر همین اساس متصدیان دولتی و کسانی که باید پول بگذارند در این بخش، احساسشان این است که بازخورد هزینه چه می تواند باشد؟ بر همین اساس توجهی به این مساله ندارند که بازخورد آن نیروی انسانی و فرهنگ و خانواده است. معمولا گردانندگان اقتصادی مملکت توجهی ندارند که ساخت مملکت برعهده فرهنگ است.

در مصرف و در تولید و در اینکه جنس داخلی خریداری شود. همه اینها بستگی به فرهنگ جامعه دارد که بخشی برگشت به کتاب است. متاسفانه در بخش کتاب الان هزینه سنگینی که برای ناشران دارد، مشکلاتی را به وجود آورده است. در حال حاضر 6000-3000 ناشر داریم ولی کتابفروشی حدود 700 داریم که یکی پس از دیگری بسته می شود. متاسفانه خریدار کتاب کم است. این روزها شبکه های مجازی و ماهواره ها و تلویزیون و ... باعث شده که مردم توجهی به کتاب نداشته باشند و با توجه به رکود اقتصادی خانواده ها اشتیاق نشان نمی دهد.

 مجلس آمادگی دارد که در این بحث ورود کند و اگر بخواهیم جامعه را به سمت کتاب بکشانیم باید سوبسید داده شود. ما باید مردم را در ابتدا کتابخوان کنیم. سال های گذشته را دیدیم و سال های سال است که می رویم و وقتی به نمایشگاه می رویم می بینیم که کتابفروشی های سراسر کشور معترض هستند. باید قانونی را وضع کنیم و اصل 75 قانون اساسی نیز در این زمینه تعریف شده است. باید دولت در ایـــن قضیه لایحه بیاورد و مجلس باید در بخش نشر باید کمـــک کند. ولی این را باید دولت پیش بینی کندو برنامه ریزی کند.

افراز: این همه تنوع نیاز نیست

اعظم کیان افراز، مدیر انتشارات افراز در این زمینه به خبرنگار ابتکار می گوید: این مساله مختص نمایشگاه کتاب نیست مردم ما به راحتی ده هزار تومان به ساندویچ و پیتزا می دهند و سخت شان است که کتابی که یک ربع توضیح می دهیم را بخرند. در طول سال هم همین است. اگر فرهنگ کتابخوانی در بین مردم جا بیفتد، می تواند بسته به درآمدش برای خرید کتاب سهم بگذارد کنار و خیلی ها اضافه می شوند به این بازار و می توانند از هزینه های دیگر کم کنند و روی خرید کتاب بگذارند. اگر یاد بگیریم که هزینه ای را صرف خرید کتاب کنیم، مطمئنا اتفاق خوشایندی می افتد. این فرهنگی است که باید رواج پیدا کند.

به راحتی هزینه می کنیم و برای گوشی و تبلت های آنچنانی و لباس های آنچنانی ولی می شود بخشی از این هزینه که خیلی هایش هم اضافه و تشریفات است و برای درآمد نمایشگاه خود به خود برچیده می شود. فرهنگ غالب می شود و غرفه های آبمیوه و مواد غذایی رونق نمی گیرد. نمی گویم که نباید این غرفه ها باشند ولی اینقدر زیاد هم الزامی ندارد و این تنها به نمایشگاه کتاب برنمی گردد.

امسال هزینه غرفه ها بالاتر رفته و هزینه خرید را هم که پیش بینی کرده بودیم بیشتر از قبل شود، این اتفاق نیفتاد. بعد از چند روز، فکر می کنم مخاطب کمتر بوده و ضمن اینکه نهادهای دولتی هم می گویند که بودجه ما هم کمتر شده است. امیدوارم مسئولان برای سال های بعد تدبیری بیاندیشند و همان فضا را هم اختصاص دهند به نشر و ... و تنوع غذایی و فست فود فکر نمی کنم الزامی داشته باشد.

اینجا؛ تهران، مصلی

قدم به نمایشگاه می گذاری. مردی را در سایه می بینی که بستنی به دست گرفته است و با لذت هر چه تمام تر – بی خیال و بی توجه به دور و اطراف – آن را می خورد. دست به کمر زده است و گاهی هم افراد را ورانداز می کند. وارد سالن می شوی؛ یک ساعت، دو ساعت، سه ساعت، چهار ساعت تمام سالن را می گردی. خسته از خرید کتاب از سالن خارج می شوی. صحنه را مرور می کنی. گیج می شوی که آیا الان همان صبح است یا مرد، همان مرد بستنی به دست. اینجا، تهران، مصلی بزرگ، نمایشگاه بین المللی مواد غذایی رنگ و وارنگ که در کنارش کتاب هم برای تفریح می فروشند.


ویدیو مرتبط :
دانلود خلاصه کتاب میکروبیولوژی مواد غذایی مجموعه مهندسی علوم و صنایع غذایی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

قیمت انواع مواد غذایی در نمایشگاه عرضه کالا



اخبار,اخباراقتصادی, نمایشگاه عرضه کالا

بیشترین استقبال مردم از عرضه کنندگان مواد غذایی درنمایشگاه مصلی تهران، مربوط به گوشت مرغ منجمد به قیمت 5400 تا 5600 تومان، گوشت گوساله منجمد 22500 تومانی و برنج طارم هاشمی 7400 تومانی است.

به گزارش ایرنا، نمایشگاه عرضه مستقیم مواد غذایی و خشکبار امسال نیز همانند سال های گذشته در ضلع جنوبی مصلی امام خمینی (ره)برپا و نسبت به سال گذشته با استقبال تقریبا مناسب شهروندان برای خرید انواع کالاهای اساسی نظیر مرغ گرم و منجمد، گوشت گوساله و گوسفندی، برنج و کالاهای مورد نیاز شب عید از جمله خشکبار مواجه شده است.

در این نمایشگاه انواع پوشاک، منسوجات، کیف و کفش، آجیل و خشکبار، شیرینی، لوازم منزل و آشپزخانه، کالای خواب، مواد شوینده و بهداشتی با تخفیف 10 تا 35 درصد به شهروندان عرضه می شود.

عرضه مواد غذایی و کالاهای اساسی از جمله برنج، روغن، قند، شکر و حبوبات بخش دیگر نمایشگاه بزرگ مصلی است که با مجوز و زیر نظر مستقیم اتاق اصناف ایران برپاشده و تا 18 اسفند ماه جاری ادامه خواهد داشت و یک دوره 10 روزه دیگر نیز از 20 تا 28 اسفند ماه دایر خواهد بود.

براساس این گزارش، میزان تخفیف در کالاهای اساسی عرضه شده 5 تا 10 درصد و در کالاهای تولید داخل حداقل 15 درصد است و بیشترین خرید مردم در این نمایشگاه مربوط به مرغ منجمد با قیمت 5400 تا 5600 تومان و گوشت منجمد برزیلی با قیمت هر کیلو 23 تا 23 هزار و 500 تومان است.

قیمت خشکبار در غرفه های عرضه کننده
براساس این گزارش، درنمایشگاه مصلی تهران هر کیلوگرم پسته شور اکبری 48 هزار تومان، پسته احمد آقایی خام 42 هزار تومان، پسته کله قوچی 45 هزار تومان، پسته فندقی خام 38 هزار تومان، بادام هندی 45 هزار تومان، فندق 45 هزار تومان، مغز گردو 37 هزار تومان و بادام پوست کاغذی 36 هزار تومان به شهروندان عرضه می شود.

همچنین تخمه ژاپنی ممتاز 32 هزار تومان، تخمه ژاپنی اعلا 36 هزار تومان، تخمه کدو مشهدی 22 هزار تومان، تخمه کدو گوشتی 22 هزار تومان، تخمه محبوبی 18 هزار تومان، کشمش سبز 10 تا 12هزار تومان، نخود خوش نمک 8 هزار تومان، تخمه سیاه دور سفید 10هزار تومان فروخته می شود.

داود حیدری که چند سالی است از اجاره داران غرفه فروش خشکبار در نمایشگاه مصلی می باشد، امسال نیز از شروع آغاز نمایشگاه مصلی از 29 بهمن غرفه ای برای فروش خشکبار از پیمانکار زیر نظر شهرداری اجاره کرده، استقبال امسال مردم از نمایشگاه مصلی را نسبت به سال گذشته بهتر توصیف کرد.

وی که برای دهه اول یک میلیون و 500 و برای دهه دوم (8 تا 18)اسفند نیز 2 میلیون و 500 هزار تومان پرداخت کرده، با بیان آنکه این میزان اجاره مقداری بالاست، گفت: این در حالی است که برای دهه سوم نیز باید 3 میلیون تومان پرداخت کنیم.

این فروشنده خشکبار در خصوص میزان استقبال و خرید مردم به خبرنگار ایرنا، گفت: مردم امسال با احتیاط خرید می کنند و چون بیشتر مشتریان خشکبار از طبقه متوسط جامعه هستند و هر خانوار به طور میانگین 200 هزار تومان انواع آجیل خریداری می کند.

قیمت انواع برنج عرضه شده در نمایشگاه مصلی تهران
برپایه این گزارش، همچنین قیمت هر کیلوگرم برنج دودی صدری 9 هزار تومان، طارم عطری گوهری بین 8 تا 8 هزار و 900 تومان، دانه بلند دمسیاه 8800 تومان، برنج دودی 8600 تومان، پنج شیر فریدون کنار 8500 تومان، برنج قهوه ای 8500 تومان، طارم عطری تالش 7800 تا 8200 تومان، دمسیاه استخوانی آستانه 8 هزار تومان، برنج به دانه دمسیاه 8200 تومان، صدری سرخ دم 8 هزار تومان و هاشمی آستانه 8 هزار تومان به شهروندان عرضه می شود.

همچنین در این نمایشگاه هر کیلوگرم برنج صدری 7600 تومان، هاشمی دو الکه 7200 تومان، برنج فجر شترنشان استان گلستان 6800 تومان، طارم هاشمی 7400 تومان، علی کاظمی معطر فوق اعلا 7200 تومان، برنج آش محلی، عدسی و پلویی 5500 تومان، سرلاشه معطر 5 هزار تومان، سرلاشه طارم عطری 4700 تومان، لاشه 4500 تومان و نیم دانه 4 هزار تومان به خریداران فروخته می شود.

اباذر یکی از غرفه داران عرضه کننده برنج در نمایشگاه مصلی تهران که 5 میلیون برای اجاره یک غرفه از 8 تا 18 اسفندماه پرداخت است، معتقد است استقبال مردم از نمایشگاه زیاد نیوده، البته این غرفه دار این را هم گفت که برای دهه سوم نمایشگاه از 20 تا 28 اسفندماه دو غرفه به بهای هرکدام 3 میلیون تومان(جمعا 6 میلیون تومان) اجاره کرده است!

این فروشنده برنج های خود را از مازندران، گیلان و زنجان برای فروش به نمایشگاه مصلی آورده و پایین تر از قیمت های اعلام شده از سوی اتاق اصناف به مردم عرضه می کند.

وی بیشترین فروش برنج خود را طارم هاشمی با قیمت 7400 تومان عنوان و در عین حال اضافه کرد: مردم امسال برنج های مرغوب و نیمه مرغوب را با هم می خرند تا برای مصرف خود آنها را مخلوط کنند.

قیمت حبوبات در نمایشگاه مصلی تهران
در این نمایشگاه هر کیلوگرم لوبیا قرمز قلمی 9500 تومان، لوبیا چیتی محلی 6 هزار تومان، لوبیا سفید کشاورزی 7500 تومان، لوبیا قرمز جگری 4800 تومان، عدس درشت مغان 5 هزار تومان، عدس ریز مغان 4800 تومان، عدس اردبیل 5500 تومان، دال عدس 6 هزار تومان، ماش ایرانی 7 هزار تومان، جو درجه یک 2 هزار تومان، نخود کرمانشاه زودپز 3 هزار تومان، لپه زودپز 4500 تومان، سویا 3700 تومان و ذرت آمریکایی 5 هزار تومان از سوی فروشندگان عرضه می شود.

سلیم زاده یکی از غرفه داران عرضه کننده حبوبات در نمایشگاه مصلی نیز به خبرنگار ایرنا، گفت: قیمت حبوبات عرضه شده در نمایشگاه مصلی با بازار مولوی یکسان و در برخی از اقلام مانند لوبیا چیتی، نخود و عدس حتی از بازار مولوی پایین تر به مردم عرضه می شود.

این فروشنده حبوبات افزود: برای مثال در حالی که قیمت هر کیلوگرم لوبیا چیتی در اینجا 6 هزار تومان به مردم عرضه می شود، این لوبیا در بازار مولوی بین 7 تا 7500 تومان فروخته می شود.

وی که یک غرفه 12 متری در دهه دوم در مصلی تهران به مبلغ 2 میلیون و 500 هزار تومان اجاره کرده، درعین حال ادعا می کند که سال گذشته شبی 7 تا 8 میلیون فروش داشته اما امسال بخاطر افزایش مشکلات مالی مردم این رقم به 2 تا 3 میلیون تومان کاهش یافته که 10 درصد آن سود است، هرچند اجاره غرفه را نیز باید پرداخت کنم.

قیمت انواع گوشت گوسفندی، گوساله، مرغ و ماهی
در نمایشگاه مصلی تهران هر کیلوگرم گوشت گوسفندی 25 هزار تومان، ران گوسفندی تازه و ممتاز 28 هزار تومان، سردست گوسفندی تازه 27 هزار تومان، گردن گوسفندی 24 هزار تومان، گوساله 28 هزار تومان، ماهیچه گوسفندی 31500 تومان، گوشت ران گوساله تازه 29500 تومان و چرخ کرده مخلوط 20 هزار تومان به شهروندان عرضه می شود.

همچنین در این نمایشگاه گوشت منجمد سردست برزیلی کیلویی 24 هزار تومان، سردست گوسفند منجمد ایرانی کیلویی 23 هزار تومان، گردن گوسفندی 17 هزار تومان به شهروندان عرضه می شود.

قیمت هر کیلوگرم مرغ تازه نیز 7 هزار تومان، ران مرغ 6900 تومان، فیله 13 هزار و 500 تومان، سینه بدون کتف 12 هزار تومان، دل مرغ 3 هزار تومان و پای مرغ نیز یک هزار و 500 تومان از سوی غرفه داران تعیین شده است.

هر کیلوگرم ماهی نظیر شیر اقیانوسی به خریداران 22 هزار تومان، شوریده 20 هزار تومان، بچه شیر 20 هزار تومان، تیلاپیا 19 هزار تومان، حلوا سیاه 17 هزار تومان، سنگسر طلایی 16 هزار تومان، پوکی 16 هزار تومان و ماهی سلطان و سرخو 8 هزار تومان عرضه می شود.

حمید از فروشندگان ماهی در مصلی تهران، استقبال مردم از خرید ماهی را مناسب توصیف کرد و گفت: قیمت ما در حال حاضر رقابتی شده است و با بیرون حداقل 15 تا 20 درصد تفاوت دارد.

اما سعادتی یکی از غرفه دارانی که در ضلع جنوبی نمایشگاه و در فضای باز یک غرفه برای فروش گوشت اجاره کرده است، مرغ منجمد را 5 هزار و 400 تومان و گوشت گوساله منجمد را 22 هزار و 500 به مردم عرضه می کند.

وی که با استقبال زیاد مردم برای خرید مرغ منجمد و همچنین گوشت گوساله منجمد مواجه شده است، به ایرنا گفت: خدا را شکر خیلی سرمان شلوغ است به خصوص گوشت مرغ منجمد که مردم استقبال زیادی از آن داشته اند.

اما یکی از غرفه داران نیز که مرغ منجمد را 5600 عرضه می کند در خصوص دلیل تفاوت قیمت 200 تومانی هرکیلو مرغ با غرفه های دیگر می گوید: دیروز 4 هزار و 980 می فروختیم چرا که دیروز حواله 4500 تومانی به ما دادند و امروز حواله 5100 تومانی دادند، ضمن اینکه ما همین مرغ را در حکیمیه 5800 تومان به مردم عرضه می کنیم.

نمایشگاه بزرگ عرضه مستقیم پوشاک، منسوجات و مواد غذائی در ضلع جنوبی مصلی تهران از 10 تا 18 اسفندماه هر روز از ساعت 10 تا 21 (9شب) آماده بازدید و خرید شهروندان است.

  اخبار اقتصادی  -  ایرنا