اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نفت به 70 دلار می‌رسد



اخبار,اخبار اقتصاد,نفت به 70 دلار می‌رسد

 

اخبار اقتصادی - نفت به 70 دلار می‌رسد

در پی کاهش نزدیک به 25 درصدی قیمت نفت خام طی پنج ماه گذشته، موسسه گلدمن ساکس پیش‌بینی خود از قیمت نفت در سال 2015 را کاهش داد.

به گزارش رویترز، این بانک سرمایه‌گذاری آمریکا اعلام کرده است که افزایش تولید باعث خواهد شد که عرضه از تقاضا سبقت بگیرد. ارقام جدید بر قیمت پایه نفت خام برنت فشار بیشتری را وارد کرده است و همزمان اغلب موسسات، پیش‌بینی خود از آینده قیمت نفت را به دلیل کند شدن رشد اقتصادی جهان و تقویت قیمت دلار و عرضه فراوان نفت، کاهش داده‌اند.

تحلیلگران موسسه گلدمن ساکس در گزارشی که اواخر روز یکشنبه منتشر شده اعلام کرده‌اند که انتظار دارند قیمت پایه نفت خام وست تگزاس اینترمدیت در فصل نخست سال 2015 به بشکه‌ای 75 دلار کاهش یابد و قیمت نفت خام برنت به بشکه‌ای 85 دلار برسد. این موسسه در پیش‌بینی قبلی خود هر یک از این دو قیمت را 15 دلار بیشتر از این اعلام کرده بود.

در این گزارش همچنین آمده است که قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت در فصل دوم سال 2015 به بشکه‌ای 70 دلار و قیمت نفت خام برنت به بشکه‌ای 80 دلار کاهش خواهد یافت چون عرضه تا پیش از بازگشت به سطح فصل نخست، افزایش خواهد یافت.

این پیش‌بینی با پیش‌بینی پل هرسنل، کارشناس نفتی بانک استاندارد چارترد در تناقض است. یک هفته پیش هرسنل و تیمش پیش‌بینی خود از قیمت نفت خام برنت در فصل نخست سال آینده میلادی را با 5 دلار کاهش نسبت به پیش‌بینی قبلی خود، در حد بشکه‌ای 98 دلار اعلام کرده بودند.  گلدمن ساکس اعلام کرده است که انتظار می‌رود تولید در خارج از اوپک با پیشتازی برزیل و حفاری در خلیج مکزیک افزایش یابد.

 پیش‌بینی شده است که تولید کشورهای غیرعضو اوپک در سال جاری میلادی، به‌جز در نظرگرفتن تولیدات آمریکا، تا روزانه 412 هزار بشکه افزایش یابد. این افزایش برای سال 2015 تا 573 هزار بشکه در هر روز و برای سال 2016 تا 505 هزار بشکه در هر روز پیش‌بینی شده است. تولید نفت در برزیل رو به افزایش است و اعلام شده است که تولید نفت این کشور در سال جاری میلادی تا 206 هزار بشکه در روز و در سال 2015 میلادی تا 325 هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت. انتظار می‌رود تولید خلیج مکزیک در سال 2015 تا 155 هزار بشکه در روز افزایش یابد.

در میان تولید‌کنندگان اوپک، تولید عراق تا 200 هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد و تولید نفت لیبی در حد 700 هزار بشکه در روز ثابت می‌شود. این در شرایطی است که تولید لیبی اخیرا 900 هزار بشکه در روز بوده است.  احتمال كاهش قیمت نفت در وزارت نفت پیش‌بینی شده و هم‌اكنون برای بودجه سال آینده در حال سناریوسازی است.

قیمت‌های فعلی برای بودجه ٩٤ مناسب است
در این بین روز گذشته مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه نفت ٧٠ تا ٧٥ دلاری برای بودجه سال آینده مناسب است، گفت: قیمت نفت هم اکنون به‌صورت تصنعی بالا است.

سید محسن قمصری با بیان اینکه قیمت نفت در بودجه سال‌جاری نباید بالا در نظرگرفته می‌شد، اظهار کرد: من بارها اعلام کرده‌ام که بهترین رقم برای قیمت نفت در بودجه سال آینده بین ٧٠ تا ٧٥دلار است و از نگاه من نباید قیمت نفت بیش از این رقم باشد.

وی با بیان اینکه قیمت نفت بیش از ١٠٠ دلار در چند سال گذشته مصنوعی بود، درباره اینکه چرا با توجه به اینکه قیمت نفت تصنعی بود بودجه سال ٩٣ با نفت ١٠٠ دلاری بسته شده است، تصریح کرد: نظر ما از همان ابتدا برای قیمت نفت در بودجه، ١٠٠ دلار نبود و این موضوع را نیز منعکس کردیم، در مورد اینکه چرا مجلس قیمت ١٠٠ دلاری را در بودجه تعیین کرد، باید از خودشان پرسید.

مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران درباره دلایل کاهش قیمت نفت هم گفت: عوامل اقتصادی در کاهش قیمت نفت تاثیر‌گذار نبوده است و در واقع قیمت نفت به‌صورت تصنعی بالا است، زیرا از نظر اقتصادی از ابتدای امسال تا‌کنون تغییری در رشد اقتصادی کشورها به وجود نیامده است.

مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران درباره تاثیر داعش بر قیمت نفت و کاهش قیمت در بازار گفت: در ابتدای حضور داعش در عراق بازار نفت بسیار نگران دستیابی این گروه بر میدان‌های نفتی عراق بودند هم اکنون این نگرانی کاهش یافته است، ضمن اینکه ارزان فروشی نفت توسط این گروه که تا حد ٢٠ دلار نیز گزارش شده تاثیر زیادی بر بازار نفت نداشته است.

قمصری درباره نقش اوپک و حضور کمرنگ آن در بازار نیز گفت: باید پذیرفت نقش اوپک نسبت به سال ٨٠ کاهش یافته و به یک سازمان سمبلیک تبدیل شده است. سهم اوپک از ٦٢ درصد تولید نفت جهان در اوایل تشکیل این سازمان هم‌اکنون به ٣٠ درصد رسیده و این سازمان به محلی برای اعلام نظرهای تولید‌کنندگان تبدیل شده است.

وی درباره اینکه چرا ایران برای کاهش قیمت نفت در بازار از عربستان پیروی می‌کند، تصریح کرد: ایران برای تعیین قیمت نفت خام خود از عربستان پیروی نمی‌کند، هم اکنون قیمت نفت خام سبک ایران از عربستان بالاتر است؛ همچنین قیمت نفت سروش نیز از نفت عربستان گران‌تر است. قمصری با اشاره به اینکه تعیین قیمت نفت خام ایران پس از اعلام تعیین قیمت نفت عربستان تبدیل به یک سنت شده است، گفت: تولید نفت عربستان هم اکنون ٩میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه در روز است که بیش از ٦ میلیون آن صادر می‌شود، بنابراین عربستان، یک کشور قیمت‌ساز محسوب می‌شود و علاوه بر ایران مورد توجه آمریکا و سایر کشورهای تولیدکننده نفت است.

وی با بیان اینکه ایران می‌تواند پیش از عربستان قیمت نفت خام خود را تعیین کند، اظهار کرد: یکی از نکات مهم در فروش نفت این است که باید قبل از تعیین قیمت حرکت رقیب نیز سنجیده شود، عرب‌ها نیز تمایل دارند که ایران ابتدا قیمت نفت خام خود را اعلام کند. مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت درباره تهاتر نفت نیز اظهار کرد: هم‌اکنون تهاتر وجود ندارد، اما اوایل انقلاب و جنگ تهاتر وجود داشت که فولاد مبارکه اصفهان و نیروگاه رامین اهواز نیز نتیجه تهاتر نفت است. وی تصریح کرد: هم‌اکنون نیز وزارت نفت آمادگی انجام تهاتر را دارد، اما با توجه به اینکه پول نفت به خزانه و بانک مرکزی واریز می‌شود آنها باید در این زمینه تصمیم بگیرند.

قمصری در پاسخ به این سوال که آیا هم‌اکنون برای واردات بنزین از عملیات تهاتر استفاده می‌شود، گفت: وزارت نفت مجاز نیست که درآمدهای حاصل از فروش نفت خام را برای خرید بنزین مصرف کند. وی عوامل موثر در فرمول‌گذاری قیمت نفت‌خام‌های ایران را برشمرد و گفت: معیارهایی مانند شرایط کیفی نفت خام ایران، وضع عرضه و تقاضا برای نفت خام‌های مشابه ایران، وضع موجود نفت خام کشور، وضع تقاضا برای انواع فرآورده‌های نفتی و چگونگی سود پالایشی حاصل از تصفیه نفت از جمله شاخص‌هایی است که به‌صورت ماهانه ارزیابی می‌شود.  قمصری ادامه داد: همچنین معیارهایی مانند، حفظ شرایط رقابتی با فروشندگان رقیب، امکان جایگزینی نفت خام ایران با نفت خام‌های رقیب، شرایط بازار بیمه و وضع حمل و نقل در این زمینه دخیل هستند.  


بررسی دلایل فنی ریزش بهای نفت در کمیسیون انرژی
روز گذشته اعضای کمیسیون انرژی با حضور مسوولان وزارت نفت ضمن بررسی دلایل فنی و سیاسی نوسان قیمت نفت طی ماه اخیر، اعلام کردند که تعیین قیمت ٨٠ دلار برای نفت در بودجه ٩٤ نرخ معقولی است. جلیل جعفری بنه‌خلخال، دبیر کمیسیون انرژی صبح دوشنبه ۵ آبان ماه با اشاره به برگزاری این جلسه به «شانا»، گفت: تراز در اوپک یک شاخص است، اکنون این شاخص روی 1.6 مثبت است؛ به این معنا که اعضای غیراوپک 1.6 میلیون بشکه در روز بیش از تقاضا به بازار تزریق می‌کنند.

این عضو کمیسیون انرژی، با اشاره به محتوای جلسه، یکی از دلایل کاهش قیمت جهانی را عرضه نفتِ بیشتر توسط آمریکا بیان کرد و افزود: این کشور افزون بر سهم قبلی خود، حدود یک میلیون بشکه نفت به بازار تزریق کرده است.وی درباره انگیزه اقتصادی کاهش قیمت نفت تصریح کرد: شرکت‌های عرضه‌کننده نفت در آمریکا و کانادا متعلق به بخش خصوصی است. از این‌رو آنها فعال شدند و عرضه نفت خام زیاد شده است.

دبیر کمیسیون انرژی، عامل تقاضا را مولفه بعدی در کاهش قیمت نفت خواند و گفت: تقاضا اکنون کاهش پیداکرده است؛ زیرا اقتصادهای نوظهور جهانی مانند هند و چین تقاضای نفت خود را کاهش داده‌اند.وی ادامه داد: البته کاهش تقاضای ناشی از وضع اقتصاد جهان از طرف صنایع انرژی‌بر هند و چین بازار را متاثر می‌کند. از این‌رو آنها تاثیر بیشتری بر تقاضا می‌گذارند. این در حالی است که (صنایع) کشورهای پیشرفته تقاضا را کمتر متاثر می‌کنند.

جعفری با اشاره به افزایش ارزش دلار گفت: تقویت واحد پولی (دلار) که نفت با آن مبادله می‌شود هم بر کاهش قیمت نفت اثر گذاشته است.

اخبار اقتصادی - فرارو

 


ویدیو مرتبط :
کاهش قیمت نفت از بشکه ای بالای 100 دلار به حدود60 دلار

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وزیر انرژی روسیه: قیمت نفت امسال به ۶۵ تا ۷۰ دلار می‌رسد



اخبار,اخبار اقتصادی , قیمت نفت

وزیر انرژی روسیه گفت:‌ قیمت نفت تا پایان امسال در نتیجه کاهش سرمایه‌گذاری‌های نفتی و طبیعتا کاهش عرضه، احتمالا به 65 تا 70 دلار در هر بشکه خواهد رسید.

‌به گزارش رویترز، الکساندر نواک گفت: با توجه به کاهش ارزش روبل، قیمت حدودا 60 دلاری نفت برای اقتصاد روسیه مناسب است، اما قیمت 70 تا 80 دلاری عادلانه تر خواهد بود.

وی گفت:‌ روسیه به مشورت با سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) ادامه خواهد داد. روسیه در ماه ژوئن در وین با مقامات اوپک دیدار و درباره تاثیر تولید نفت شیل روی بازار جهانی مذاکره خواهد کرد.

نواک گفت: ‌روسیه قصد دارد در سال جاری 31 میلیون تن نفت به چین صادر کند که نسبت به سال 2014 میلادی سه میلیون تن افزایش نشان می‌دهد.

لوک اویل پیش‌بینی کرده که تولید نفت روسیه تا پایان سال آینده به دلیل کاهش قیمت نفت و مجبور شدن شرکت‌های نفتی به کاهش حفاریهای خود در سیبری هشت درصد کاهش پیدا کند.

این درحالی است که نواک چنین سناریو بدبیانه‌ای را رد کرد و گفت: تولید نفت روسیه در سال جاری در سطح 525 تا 257 میلیون تن(10.5 تا 10.54میلیون بشکه در روز)باقی خواهد ماند.

وی افزود: به رغم کاهش قیمت نفت و برخی مشکلات دیگر ما انتظار نداریم هیچ کاهشی در تولیدمان رخ دهد.

روسیه انتظار دارد که تا سال 2035 میلادی سالانه 505 تا 525 میلیون تن نفت تولید کند.

وی افزود: سقوط قیمت جهانی نفت ناشی از این موضوع است که هزینه بسیاری از شرکتهای نفتی به واحد پولی روبل است و ارزش این واحد پولی در حال کاهش است.

وی در عین حال گفت: شرکت‌های نفتی روسی برنامه‌های سرمایه‌گذاری خود را 10 تا 15 درصد کاهش خواهند داد و منتظر شرایط بهتر برای بهبود قیمت نفت هستند.

نواک گفت: بیش از یک تریلیون دلار سرمایه‌گذاری نفتی در سطح جهان به دلیل کاهش قیمت نفت به تعویق خواهد افتاد.

وزیر انرژی روسیه گفت که انتظار می‌رود صادرات نفت این کشور در سال جاری و پس از آن افزایش پیدا کند.

الکساندر نواک گفت: روسیه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت جهان است و به رغم برخی از انتظارات مبنی بر کاهش تولید نفت روسیه به دلیل کاهش قیمت‌های نفت، این کشور تولید نفت خام را در سطح روزانه 10 میلیون بشکه ادامه خواهد داد.

تاکنون روسیه صادرات نفت خام خود را کاهش و در عوض بخش عمد‌ه نفت تولیدی خود را به پالایشگاههای داخلی منتقل کرده است. اقدامی که سود بهتری را نسبت به فروش نفت خام به بازار در قیمت‌های پایین کنونی برای روسیه به همراه داشته است.

نواک گفت: ‌اما انتظار می‌رود صادرات نفت خام روسیه در سال 2015 میلادی به میزان سه میلیون تن افزایش پیدا کند و نهایتا از 224 میلیون تن در سال 2014 تا سال 2035 به 280 میلیون تن در سال برسد.

از سال 2000 تولید پالایشگاهها در روسیه بیش از 45 درصد افزایش یافته و در سال 2014 به 294 میلیون تن در سال رسید. این رقم با حداکثر میزان حاصل شده در اواسط 1980 زمانیکه ارتش سرخ شوروی سابق برای مبارزه خود در افغانستان به سوخت احتیاج داشت قابل مقایسه است.

تحت این برنامه نوسازی، پالایشگاههای روسی به سمت تولید کمتر فرآورده‌های بی کیفیت نظیر نفت کوره و تولید بیشتر فرآورده‌های با کیفیت نظیر سوخت دیزل و بنزین با مقادیر کمتر روی خواهند آورد.

نواک گفت: این استراتژی شامل کاهش توان پالایشگاهها است. این امر به دلیل افزایش تولید فرآورده‌های سبک تحت پشتیبانی نوسازی است.

وی پیش‌بینی کرد که تولید فرآورده‌های نفتی روسیه در سال 2015 میلادی به 291 میلیون تن و تا سال 2035 به 280 میلیون تن تنزل پیدا کند.

شرکت مشاوره انرژی "ای وای" که به وزارت انرژی روسیه مشاوره می‌دهد اعلام کرد که انتظار دارد تولید سوخت دیزل روسیه از 26 درصد سبد فرآورده‌های نفتی داخلی روسیه در سال 2013 تا سال 2020 به 33 درصد برسد.

به رغم تحریمهای غرب علیه مسکو، رشد تولید فرآورده‌های پالایشگاهی و افزایش کیفیت محصولات نفتی روسیه تاکنون ادامه یافته است.

بنا به اعلام وزارت انرژی روسیه انتظار می‌رود 19 واحد جدید در سال 2015 میلادی در پالایشگاه‌های روسیه به بهره برداری برسند در حالیکه این رقم در سال گذشته هشت واحد بود.

نواک گفت: هیچ نیازی به پالایشگاه‌های جدید نیست اما واحدهای قدیمی تعطیل خواهند شد.

وی افزود: نیروگاه‌های بی‌فایده به دلیل بحث رقابت از دور خارج خواهند شد.

شرکت نفت لوک اویل روسیه دومین تولید کننده بزرگ نفت در این کشور، برنامه‌هایی را برای تعطیلی پالایشگاه اوختا اعلام کرده است.

 

اخبار اقتصادی - ایسنا