اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نعمت‌زاده مجوز افزایش قیمت خودرو را صادر كرد



واردات خودروهای لوكس,قیمت خودرو

 چراغ سبز دولت برای واردات خودروهای لوكس
نعمت‌زاده مجوز افزایش قیمت خودرو را صادر كرد

 وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: قیمت خودرو تا پایان سال کاهش نخواهد یافت.

محمدرضا نعمت‌زاده ضمن اعلام مطلب فوق در جمع نمایندگان رسانه‌های گروهی افزود: با توجه به شرایط فعلی انتظار پایین‌آمدن قیمت خودرو را تا پایان سال نداریم، ممکن است حتی شاهد افزایش مختصر قیمت خودرو نیز باشیم اما به‌طور کلی قیمت‌های فعلی دست کم تا پایان سال تغییری نخواهد کرد.


 او با اشاره به این‌که خودروسازان هم‌اکنون براساس ارز آزاد تولید می‌کنند، گفت: خودروسازان امروز براساس قیمت‌های شورای رقابت محصولاتشان را در بازار می‌فروشند که این قیمت‌ها براساس نرخ مبادله‌ای است.


 وی گفت: از خودروسازان می‌خواهم فعلا با همین قیمت‌ها به فروش محصولاتشان ادامه دهند.


 وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این‌که باید عرضه و تقاضا قیمت خودرو را در بازار مشخص کند، گفت: سال قبل به دلیل مشکلات به وجود آمده تولید خودرو تا 45 درصد کاهش یافت که امسال این روند ادامه داشته است. 

 

نعمت‌زاده با اشاره به این که براساس مصوبه دو سال پیش شورای اقتصاد، خودرو کالایی انحصاری بوده و باید قیمت‌گذاری شود، گفت: از شورای اقتصاد درخواست کردیم تا در این مصوبه تجدید‌نظر کند. وی با اشاره به این‌که تا پایان امسال فقط به گندم برای واردات ارز مرجع خواهیم داد، گفت: وعده داده بودم که کالاهای اساسی تا پایان امسال برای واردات ارز مرجع می‌گیرند اما بعد از بحث‌های انجام شده بین مجلس و دولت معلوم شد که دادن ارز مرجع به واردات کالا غیرقانونی است، بنابراین ارز مرجع تمامی‌کالاهای اساسی به‌جز گندم حذف شد.


 نعمت‌زاده افزود: گندم را نیز توانستیم از محل منابع هدفمندی یارانه‌ها تا پایان امسال با ارز مرجع وارد کنیم و قیمت آن تغییر نمی‌کند.  او با اشاره به این‌که قرار است پیشنهادی به هیات دولت درباره‌ لغو ممنوعیت ثبت سفارش واردات کالاهای اولویت 10 داده شود، گفت: به جای ایجاد محدودیت و ممنوعیت باید از ابزار تعرفه برای کنترل واردات کالاهای اولویت 10 استفاده کنیم. هم‌چنین قرار است برخی از کالاهای اولویت 10 که نیاز بخش تولید هستند به سایر اولویت‌ها منتقل شوند.


وی درباره واردات خودرو نیز گفت: پیشنهاد وزارت صنعت، افزایش تعرفه واردات خودروهای لوکس و پرمصرف و حجم موتور بالاتر از 2500 سی‌سی است.

 

این بدان معناست كه دولت با واردات خودروهای لوكس موافق است. نعمت‌زاده در پاسخ به سوالی درباره‌ اخبار منتشر شده مبنی بر ادغام سازمان حمایت با شرکت بازرگانی دولتی ایران و معاونت توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت با یکدیگر گفت: من از این اخبار اطلاعی ندارم. ممکن است براساس نیاز تغییراتی داشته باشیم. فعلا وزارتخانه هفت معاونت مصوب دارد و به‌دنبال کم‌کردن آنها نیستیم مگر این‌که نیاز باشد.


   شبنم چیزی جز بوروكراسی نداشت
وزیر صنعت، معدن و تجارت هم‌چنین با انتقاد از طرح‌های شبنم و ایران‌کد گفت: شبنم و ایران کد مشکلات زیادی را برای تجارت خارجی به وجود آوردند و چیزی جز بوروکراسی و فساد اداری نداشتند.


 وی افزود: الزام داشتن ایران کد در هنگام ثبت سفارش کالا حذف شد. همچنین طرح شبنم در حال حاضر در کشوی همه مغازه‌ها وجود دارد که عملا به کالاهای قاچاق رسمیت داده است. این طرح نیز در مورد همه کالاها لغو شده است.


 او اضافه کرد: ایران کد و شبنم فایده‌ای برای تجارت خارجی کشور نداشتند مگر این‌که بیکار باشیم و بخواهیم از محل اجرای چنین طرح‌هایی برای عده‌ای شغل ایجاد کنیم.


 نعمت‌زاده همچنین با تاکید بر رفع موانع تولید در مسائل مربوط به بانک‌ها، گمرک و وزارتخانه‌های مربوطه گفت: یکسری موانع است که نمی‌گذارد صنعت پیش برود که باید برای برطرف کردن آن‌ها اقدام کرد.


   پیشنهادهای رفع موانع تولید ارسال شد
وی ادامه داد: پیشنهادهای رفع موانع تولید به خصوص مسائل پولی و بانکی در قالب 50 مورد شناسایی و اصلاحیه آن‌ها به دولت ارسال شد. براساس نظر رئیس‌جمهور کمیته‌ای برای رسیدگی به موانع تولید با ریاست وزیر امور اقتصادی و دارایی و حضور سایر دستگاه‌های مرتبط تشکیل شد.


 وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که براساس نظر این کمیته 30 بند در راستای رفع موانع تولید مورد توافق گرفت تصریح کرد: عمده این بندها مربوط به مسائل بانکی و گمرکی است و بخشی از آن نیز مربوط به وزارت صنعت، معدن و تجارت است.


به گفته وی، در حال حاضر این مصوبه ابلاغ شده و گمرک بیش از سایر نهادها کار را آغاز کرده است.


  حتی زمان جنگ هم این‌طور نبود
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به رشد منفی ۹ درصدی بخش صنعت و رشد منفی صادرات صنعتی در سال گذشته، گفت: حتی در زمان جنگ هم رشد صادرات صنعتی کشور منفی نبوده است.وی افزود: رشد منفی بخش صنعت باید متوقف شود، زیرا اگر روند فعلی ادامه یابد به ضرر بخش صنعت و اقتصاد کشور خواهد بود.وی تأکید کرد: زمانی که تولیدی صورت نمی‌گیرد و پیمان‌سپاری ارزی، صادرات کالاها را محدود می‌کند، با رشد منفی صادرات صنعتی روبه‌رو می‌شویم./قانون


ویدیو مرتبط :
ماجرای نعمت زاده و افزایش قیمت خودرو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نعمت زاده: قیمت‌گذاری خودرو را از شورای رقابت پس می‌گیرم/برنامه ویژه‌ آخوندی برای مسکن مهر



کابینه روحانی,وزرا روحانی

نعمت زاده:قیمت‌گذاری خودرو را از شورای رقابت پس می‌گیرم

محمدرضا نعمت زاده، وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت با تسنیم گفتگویی کرده که خلاصه آن را می خوانید:

محمدرضا نعمت زاده گزینه پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت در دولت حسن روحانی است. وی که سابقه وزارت صنایع دولت هاشمی را هم در کارنامه اجرایی خود دارد، در دولت خاتمی وارد صنعت نفت و پتروشیمی شد و اکنون بار دیگر به شرط رای اعتماد مجلس بار دیگر سکان بخش صنعت و معدن به اضافه تجارت کشور را بر عهده می گیرد. به همین بهانه گفت و گویی اختصاصی را با محمدرضا نعمت زاده ترتیب داده ایم.

 محمدرضا نعمت زاده  از پس گرفتن قیمت گذاری خودرو از شورای رقابت، بازگشت گشایش ال سی به رول گذشته ۱۰ درصد و ادامه ۱۰ اولویت ارزی خبر دادو با اعلام حمایت از ادغام صنعت و تجارت، باکاهش نرخ سود بانکی مخالفت کرد.

وی درباره اینکه چرا حسن روحانی کلید صنعت را به وی داده است، پاسخ داد و با تاکید بر اینکه رکود مهمترین مشکل فعلی صنعت است، راه حل هایی برای حل مشکل کمبود نقدینگی و موانع ارزی صنعت ارائه کرد.

 نعمت زاده از بازگشت روال گشایش اعتبار صنایع به گذشته با 10 درصد منابع و لغو مصوبه گشایش اعتبار 130 درصد خبر داد و با اعلام اینکه طرح بنگاه‌های زودبازده را آسیب شناسی خواهد کرد، درباره هماهنگی تیم اقتصادی دولت یازدهم به ویژه وزرای اقتصاد، صنعت و رئیس کل بانک مرکزی ، گفت که بانک مرکزی نباید تحت امر دولت باشد البته نباید خودمختار هم عمل کند.

 وزیر پیشنهادی صنعت با اعلام اینکه کاهش نرخ سود بانکی راهکار بازگشت رونق به تولید نیست، تصریح کرد که پایین آوردن نرخ سود بانکی فعلا معقول نیست و نباید سود تسهیلات را دستوری تعیین کرد.

 نعمت‌زاده از ادغام وزارت صنعت، معدن و تجارت حمایت کرد و با تاکید بر ادامه اولویت بندی ارزی 10 گروه کالایی، از قیمت گذاری دولتی خودرو انتقاد و با اعلام اینکه صنعت خودروی کشور انحصاری نیست، تصریح کرد که قیمت گذاری خودرو را از شورای رقابت پس می گیرد و مسئولیت آن را به سازمان حمایت برمی گرداند.

 وی از واگذاری‌های بخش صنعت به بخش‌های شبه دولتی و عمومی انتقاد کرد و واگذاری بایت رد دیون را هم نامناسب ارزیابی کرد.

برنامه ویژه‌ آخوندی برای مسکن مهر/ تأمین پول پروژه‌های حمل‌ونقل از بورس

تسنیم در گفتگویی با عباس آخوندی، وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی نوشت:

در روزهای اخیر و در جلساتی که با نمایندگان مجلس برگزار شده درباره چه مسائلی صحبت شده است؟
 آخوندی: در این جلسات که سازنده هم بود برنامه‌هایم برای توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل ریلی، هوایی و دریایی را تشریح کردم. چند جلسه هم برای آشنایی بیشتر نمایندگان از برنامه‌ها و رویکردها برگزار شد. جلساتی نیز با نمایندگان تازه‌وارد مجلس داشتم تا این دوستان با سوابق و روزمه کاری بنده آشنا شوند.

یکی از انتقاداتی که در روزهای اخیر به وزیر پیشنهادی راه‌وشهرسازی وارد می‌شود مربوط به عدم آشنایی شما با حوزه حمل‌ونقل است، برای رفع نگرانی‌های موجود چه برنامه‌ای دارید؟
 آخوندی: نمایندگان مجلس ابهاماتی در خصوص حوزه‌های فعالیتی از جمله حمل و نقل  و سوابق اجرایی بنده داشتند که توضیح لازم در این خصوص ارائه شد. علاوه بر این با ارائه برنامه به آنها اعلام کردم که  برنامه‌های گسترده‌ای برای بخش حمل‌ونقل به‌ویژه حمل‌ونقل ریلی، هوایی و دریایی دارم. در این بین توجه بیشتری را باید معطوف حمل‌ونقل هوایی کنیم، چراکه به‌دلیل تحریم‌ها آسیب‌هایی دیده است. همچنین برنامه توسعه و ایجاد زیرساخت‌های جاده‌ای از جمله آزادراه‌ها برای نمایندگان مجلس تشریح شد.

یکی از مشکلات بخش حمل‌ونقل هزینه بالای اجرای زیرساخت‌های آن است، برای تأمین منابع مالی پروژه‌های این بخش چه اقداماتی را در دستور کار دارید؟
 آخوندی: در یکی از جلسات برای نمایندگان توضیح دادم که ما چگونه می‌توانیم بحث بازار سرمایه را در رابطه با حمل‌ونقل فعال کنیم و بتوانیم بخشی از منابع مالی مورد نیاز پروژه‌های بزرگ ریلی و جاده‌ای را تأمین کنیم. از طریق بازار سرمایه همچنین می‌توان نقدینگی مورد نیاز پروژه‌های حوزه دریا را تأمین کرد.

علاوه بر این برای نمایندگان برنامه‌های افزایش سهم ایران از حمل‌ونقل منطقه را توضیح دادم. مقداری درباره ترانزیت صحبت شد و این‌که چگونه می‌توانیم سهم ایران را در این بخش ارتقا دهیم. از سوی دیگر چگونه می‌توانیم از طریق صنعت حمل‌ونقل و صنعت ساختمان میزان اشتغال مهندسان را افزایش دهیم.

نگرانی در حال حاضر در خصوص ادامه طرح مسکن مهر وجود دارد. شما زمانی گفتید که این طرح کانون بحران‌های اجتماعی در آینده خواهد بود، با این طرح چه می‌کنید؟
آخوندی: پروژه‌های این طرح با دو مسئله بسیار بزرگ مواجه هستند؛ یکی تأسیسات و زیرساخت‌های آن و دیگری نحوه خدمات‌رسانی شهری. اینها دو مسئله اصلی است که فعلاً این طرح با آنها دست به گریبان است. علاوه بر این موضوع تأمین منابع مالی پروژه‌های نیمه‌تمام طرح مسکن مهر نیز یکی دیگر از مسائل آن است.

برای حل مشکلات پروژه‌های نیمه‌تمام چه برنامه‌ای دارید؟
 آخوندی: قاعدتاً برای این مسائل باید اندیشه‌کرد. ایده‌هایی دارم در این خصوص که چگونه می‌توانیم خدمات شهری مسکن مهر را که در مجموعه خدمات شهری قرار دارند به شهرداری‌ها واگذار کنیم. به‌عبارت دیگر دولت تمام اعتباراتی را که می‌خواهد برای تأسیسات زیربنایی و خدمات شهری هزینه کند در اختیار شهرداری‌ها قرار دهد.

 تکلیف پروژه‌هایی که خارج از محدوده شهر قرار دارند، چیست؟
 آخوندی: برای این پروژه‌ها نیز به‌فکر ایجاد شهرداری‌های جدید هستم تا به‌نحوی به نهادهای خدمات شهری وصل شوند. امکان این‌که خدمات حدود 2 میلیون واحد مسکونی را دولت تأمین کند وجود ندارد و مسکن ناپایدار خواهد بود. بنابراین باید به‌نحوی تلاش کنیم خدمات زیربنایی و شهری پروژه‌های مسکن مهر را تأمین کنیم.

پس در دولت دکتر روحانی پروژه جدید در قالب طرح مهر آغاز نمی‌شود؟
 آخوندی: در دولت قبلی هم پروژه جدیدی آغاز نشد.

البته به‌جز 80 هزار واحد پردیس.
 آخوندی: به‌هرحال تعداد بسیار زیادی مسکن مهر نیمه‌تمام وجود دارد که هزاران مشکل دارند. مشکلات بسیار عدیده‌ای در جهت خدمات زیربنایی، شهری و تأمین مالی دارند.

چند واحد طرح مسکن مهر نیمه‌تمام است؟
 آخوندی: حدود یک میلیون و 800 هزار واحد نیمه‌تمام است.

برخی انتقادی به برنامه مسکن شما دارند مربوط به صندوق‌های سرمایه‌گذاری، برخی کارشناسان معتقدند این برنامه باعث افزایش نقدینگی و در نهایت افزایش قیمت می‌شود؟
 آخوندی: تزریق 50 هزار میلیارد تومان پول پرقدرت توسط بانک مرکزی باعث افزایش نقدینگی می‌شود نه استفاده از منابع موجود بدون هیچ‌گونه افزایش نقدینگی جامعه. به‌عبارت دیگر فقط با سازماندهی سازوکار افزایش کارآیی در بازار مسکن یعنی با صندق‌های سرمایه‌گذاری می‌توانیم به بخش مسکن سروسامانی بدهیم. معلوم است هرکسی این را گفته کارشناس نبوده است.

تنها راهکار بسیار مؤثر در دنیا این است که از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری بتوانیم قدرت خرید مردم را افزایش دهیم. بزرگترین کارکرد این صندوق نیز افزایش قدرت مردم برای تأمین مسکن مورد نیاز است.

این صندوق چند درصد قدرت خرید مردم را افزایش خواهد داد؟
آخوندی: صندوق‌های سرمایه‌گذاری مسکن در طول زمان حداقل 500 درصد قدرت خرید را افزایش می‌دهند./تسنیم