اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نشست مدیران سیاسی امنیتی ایران و عربستان در مسقط



اخبار,اخبار سیاست خارجی ,رابطه ایران و عربستان

 

اخبار سیاست خارجی - میدل ایست آنلاین ادعا کرد؛
نشست مدیران سیاسی امنیتی ایران و عربستان در مسقط/دولت لبنان با توافق تهران- ریاض تشکیل شد

میدل ایست آنلاین نوشت:«این بار عمان نقش واسطه بین ایران و عربستان را ایفا می کند. در هفته گذشته مدیران سیاسی و امنیتی از سوی دو کشور در مسقط دیدار و در مورد مسایل مختلفی گفتگو کردند و در پایان این دیدار مقامات دو کشور توافق کردند که فعلا محور مذاکرات حول مسایل سوریه باشد.»

تحلیلی میدل ایست آنلاین از نشست امنیتی ایران و عربستان در کشور عمان خبر داد و نوشت که این نشست منجر به تشکیل دولت در لبنان شده است.

به گزارش پیام نو میدل ایست آنلاین نوشت:«این بار عمان نقش واسطه بین ایران و عربستان را ایفا می کند. در هفته گذشته مدیران سیاسی و امنیتی از سوی دو کشور در مسقط دیدار و در مورد مسایل مختلفی گفتگو کردند و در پایان این دیدار مقامات دو کشور توافق کردند که فعلا محور مذاکرات حول مسایل سوریه باشد.»

میدل ایست آنلاین که به انتقاد از حکومت عربستان و خاندان پادشاهی این کشور مشهور است  در ادامه این گزارش آورده است:« پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران امید به بهبود روابط بین ایران و عربستان بیشتر شد. روحانی از یاران نزدیک هاشمی رفسنجانی است و در انتخابات از حمایت وی برخوردار بوده است.هاشمی همواره از روابط نزدیکی با خاندان سعودی برخوردار بوده است و دوستی دیرینه ای با شخص ملک عبدالاه از زمان ولایت عهدی دارد.»

میدل ایست آنلاین افزود:«بر همین اساس هنگام پیروزی روحانی در انتخابات پادشاه عربستان ضمن تبریک این پیروزی از وی برای بازدید از این کشور دعوت به عمل آورد.اما در این بین تندروهای داخلی چه در ایران و چه در عربستان مخالف عادی سازی روابط این دو کشور بودند در خاندان سلطنتی شاهزاده محمد بن نایف وشاهزاده مقرن بن عبد العزیز وشاهزاده متعب بن عبد الله  مثلث مخالفت با ایران را در خاندان تشکیل دادند که از حمایت های شاهزاده طلال ثروت مند ترین عضو خاندان سعودی برخوردار بوده اند.اما با کنار رفتن شاهزاده بندر بن سلطان از ریاست سازمان اطلاعات عربستان  قدرت مخالفان رابطه با ایران کاهش پیدا کرد و سرانجام پس از فرستادن نماینده ویژه سلطان قابوس به ریاض کارشناسان دو کشور بر سر میز مذاکره نشستند.»

این سایت نوشته است:« از نتایج دیگر توافقات میان مقامات ایران و عربستان می توان به تشکیل دولت لبنان پس از یک سال اشاره کرد که با توافق گروه ۱۴ مارس و حزب الله لبنان صورت گرفت. به گفته یک منبع آگاه در عمان در آینده نزدیک روحانی به ریاض سفر خواهد کردو با پادشاه این کشور به گفتگو در مورد سوریه و حل بحران این کشور خواهد پرداخت.»

نباید فراموش کرد که نمک ایرانیان هنوز دامن گیر پادشاهی عمان است.سلطان قابوس سلطنت خود را مدیون تیپ ۶۵ نوهد ایران است.در سال ۱۹۷۵ میلادی هنگامی که کمونیست های عرب تا چند کیلومتری مسقط رسیده بودند این کماندوهای ایرانی بودند که حکومت سلطنتی عمان را حفظ کردند.

از آن تاریخ تاکنون همواره روابط ایران و عمان در بالاترین سطح بوده است و همواره این عمان بوده است که در بحران های سیاسی نقش واسطه رو بین ایران و کشورهای دیگر را بازی کرده است.

پس از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و در پیش گرفتن سیاست تنش زدایی، این دولت عمان بود که اولین سیگنال ها را برای برقراری رابطه به آمریکا فرستاد.

اخبار سیاست خارجی -  پیام نو

 


ویدیو مرتبط :
نشست دوم مدیران ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جزئیات جلسه امنیتی اسرائیل و عربستان درباره ایران



اخبار,اخبار سیاست خارجی , جلسه امنیتی اسرائیل و عربستان درباره ایران

 

اخبار سیاست خارجی - پایگاه تحلیلی "دیفنس نیوز" خبر داد

جزئیات جلسه امنیتی اسرائیل و عربستان درباره ایران

روز دوشنبه "ترکی الفیصل" رییس پیشین دستگاه اطلاعاتی عربستان سعودی و "آموس یادلین" رییس پیشین دستگاه اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل در جلسه ای به بحث و تبادل نظر با یکدیگر درباره تحولات منطقه با یکدیگر پرداختند.

پس از گمانه زنی های بسیار درباره ارتباط نزدیک دستگاه های اطلاعاتی سعودی و اسرائیلی با یکدیگر برای برنامه ریزی علیه ایران در نهایت روز دوشنبه "ترکی الفیصل" رییس پیشین دستگاه اطلاعاتی عربستان سعودی و "آموس یادلین" رییس پیشین دستگاه اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل در جلسه ای به بحث و تبادل نظر با یکدیگر درباره تحولات منطقه با یکدیگر پرداختند.

به گزارش "تدبیر"، جلسه ای که با میزبانی "دیوید ایگناتیوس" تحلیلگر مشهور روزنامه "واشنگتن پست" و با سرمایه بنیاد آلمانی "مارشال" در بروکسل برگزار شده بود اختلافات و اشتراکات میان مقام های بلندپایه پیشین دستگاه های اطلاعاتی عربستان سعودی و رژیم اسرائیل را آشکار ساخت. "ترکی الفیصل" که در فاصله سال های 1979 تا 2001 میلادی بلندپایه ترین مقام اطلاعاتی عربستان سعودی بود در جریان برگزاری این نشست دعوت "آموس یادلین" رییس پیشین دستگاه اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل برای سفر به "بیت المقدس" را رد کرد.

 

او در این جلسه با انتقاد از "تزیپی لیونی" مذاکره کننده ارشد رژیم اسرائیل در مذاکرات صلح فلسطینی – اسرائیلی این پرسش را مطرح کرد که چرا طرف اسرائیلی طرح سال 2002 میلادی ارائه شده از سوی عربستان سعودی مبنی بر عادی سازی روابط میان اسرائیل و اتحادیه عرب را اجرا نمی کند. او هم چنین اظهار داشت برای هموار کردن مسیر صلح نیروهای اسرائیلی باید به اشغالگری در نواحی سال 1967 میلادی پایان داده و با بازگشت آوارگان فلسطینی به وطن شان موافقت نمایند. او هم چنین اعراب را به فقدان ابتکار عمل برای مسئله فلسطین متهم کرد و مدعی شد که 74 درصد از افکار عمومی اسرائیل بر این باورند که اعراب راهکاری برای حل مسئله فلسطین – اسرائیل ندارند.

یادلین نیز که در فاصله سال های 2006 تا 2010 میلادی ریاست دستگاه اطلاعات نظامی اسرائیل را برعهده داشته ضمن انتقاد از موضع عربستان سعودی در قبال مذاکرات صلح اظهار داشت که مشکل اصلی ارجاع این موضوع از سوی عربستان سعودی به اتحادیه عرب است. او اظهار داشت که اتحادیه عرب در سال 2002 میلادی خواستار بازگرداندن نواحی اشغال شده "جولان" از سوی اسرائیل به سوریه شده بود و این یکی از مشکلات اصلی است. او هم چنین موضوع بازگشت پناهندگان فلسطینی به سرزمین های اشغالی را نیز مانعی در مسیر مذاکرات دانست.

در بخش دیگری از جلسه برگزار شده دو مقام پیشین امنیتی درباره برنامه هسته ای ایران به اظهارنظر پرداختند. پایگاه تحلیلی "دیفنس نیوز" در این باره می نویسد که دو طرف بر سر ادعای تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای با یکدیگر اشتراک نظر دارند اما بر سر مسائل "استراتژیک" با یکدیگر دچار اختلاف شده اند. این پایگاه در ادامه می افزاید:"یادلین که در زمان بمباران راکتور هسته ای عراق در سال 1981 میلادی خلبان جنگنده های نظامی ارتش اسرائیل بود و در زمان جمله اسرائیل به تاسیسات هسته ای سوریه در سال 2007 میلادی نیز مستقیما نقش داشته است ضمن دفاع از گزینه نظامی علیه برنامه هسته ای ایران مدعی شد:"هدف دولت من انجام هر کاری است که ایران را از دستیابی به سلاح هسته ای بازدارد."

"ترکی الفیصل" اما برخلاف او اظهار داشت که اسرائیل خود دارای زرادخانه های انباشته از سلاح های هسته ای است و علاقه مند است که کشورهای خاورمیانه وارد رقابتی تسلیحاتی علیه یکدیگر شوند. رییس پیشین دستگاه اطلاعاتی عربستان سعودی اظهار داشت که اسرائیل باید معاهده خلع تسلیحات هسته ای منطقه ای را امضا کند و این موضوع می تواند بر پیشرفت مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 تاثیر مثبتی داشته باشد."

در بخش پایانی این جلسه دو مقام پیشین اطلاعاتی درباره بحران سوریه با یکدیگر به تبادل نظر پرداختند. "ترکی الفیصل" نسبت به تکرار اشتباه افغانستان درباره سوریه به کشورهای غربی هشدار داد با این حال او تاکید کرد که کشورهای غربی باید از مخالفان حمایت کند با این حال اظهار داشت که عربستان سعودی خواستار ویران کردن نهادهای دولتی سوریه نیست و در این باره افزود:"باید از مخالفان سوری حمایت کرد. جامعه بین المللی باید این کار را انجام دهد اما ما خواستار نابودی ساختارهای اداری و دولتی سوریه آن گونه که در افغانستان روی داد نیستیم. ما خواستار حفظ نهادهای اداری سوریه هستند از پلیس و ارتش گرفته تا اداره های دولتی."

اخبار سیاست خارجی - تدبیر