اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نشانه‌های ثبات در بازار ارز



نشانه‌های ثبات در بازار ارز

طی پنج روز کاری هفته جاری نرخ دلار آمریکا 16/0 درصد کاهش یافت. این مقدار ناچیز ازپافشاری بر یک روند ثابت نشأت می‌گیرد، در عین حال هر روز شاهد تغییرات اندک و خلاف جهت تغییرات روزهای پیش از آن نیز بوده است.

مشاهده تغییرات نوسانی و با دامنه کم به این شکل‌ می‌تواند نمودی از تثبیت قیمت‌ها در بازار باشد. یورو در کل تغییراتی مشابه دلار داشت. این نوسان نرخ یورو در بازار با افزایش نرخ برابری آن نسبت به دلار ارتباط دارد. کوتاه‌مدت و کم دامنه بودن تغییرات نرخ یورو می‌تواند موید این ادعا باشد.

در این پنج روز تقریبا بهای دلار تا 3020 تومان نیز بر تابلوها خودنمایی کرد؛ اما دوباره تا رسیدن به 3010 تومان دیروز مسیر کاهشی را از سر گرفته و پنج تومان نسبت به اول هفته افت ثبت کرده است.یورو در این مدت پنج تومان ارزان‌تر شد در حالی که بهای درهم امارات تقریبا در سطح 820 تومان تقریبی ابتدای هفته متوقف شده است.

در هفته جاری نرخ ربع سکه بهار آزادی
پنج درصد کاهش یافت. در ماه‌های پیش نرخ ربع سکه بیش از 150 هزار تومان بیش از ارزش واقعی بالا رفته بود و به واسطه تقاضای زیاد پایین نمی‌آمد. این کاهش شدید نرخ ربع سکه را می‌توان نشانی از حرکت بازار به وضع تعادلی‌اش دانست.  همراه باکاهش نرخ ربع سکه، قیمت سکه تصویر امامی و نیم سکه نیز به ترتیب یک و سه درصد کاهش یافتند.

 این درحالی است که قیمت هر گرم طلای 18 عیار طی هفته جاری کاهش ناچیز 2/0 درصدی را تجربه کرد. در این مدت بهای هر سکه تمام تقریبا 5000 تومان ارزان شده و بهای نیم سکه نیز با همین میزان تعدیل به 495 هزار تومان رسیده است. ربع سکه از 310 هزار تومان اول هفته به نرخ 295 هزار تومان در روز گذشته رسید.

 

اونس جهانی طلا طی پنج روز گذشته به‌رغم همه صحبت‌هایی که از افزایش قیمت جهانی طلا زده شد، کاهش یافت. نشست فدرال رزرو آمریکا و زمزمه‌های ادامه اجرای محرک پولی می‌تواند در روند نوسانی روزهای اخیر موثر بوده باشد.

در بازار داخلی بانک مرکزی دیروز در حالی بر قیمت دلار خود پنج تومان افزود که در مقابل نرخ اغلب ارزهای اروپایی از جمله پوند انگلیس، فرانک سوئیس، کرون سوئد و یورو را کاهش داد. تغییرات نرخ ارز در بازار آزاد همسو با قیمت‌گذاری‌های بانک مرکزی بود و نرخ دلار مجددا روی تابلوها پنج تومان افزایش یافت،

 

این در حالی است که قیمت عمده‌ای که دلار با آن مبادله می‌شود تقریبا همان 3 هزارتومان بود و نوسان ناچیز قیمت دلار در روزهای اخیر حول قیمت 3 هزار و پنج تومان تمایل بازار به تثبیت قیمت را نشان می‌دهد. تحلیلگران اقتصادی معتقدند، با توجه به اینکه نزولی شدن نرخ دلار سفته بازی در بازار را افزایش می‌دهد، اقدام بانک مرکزی برای تثبیت نرخ دلاردر جهت بهبود منافع اقشار محروم جامعه است.

دیروز در بازار داخلی همچنان بازار واکنش خاصی به سخنان وزیر اقتصاد نشان نداد و عملا از مرز روانی 3000 تومان پایین‌تر نیامد. با اینکه وزیر اقتصاد در مجلس کف انتظاری قیمت دلار را 2700 تومان اعلام کرده بود؛ اما دیروز تغییرات خاصی در این زمینه مشاهده نشد و با وجود دلارهای زیاد در بازار کاهشی در نرخ ارز به وجود نیامده است.

 روز سه‌شنبه یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به نقل از وزیر اقتصاد گفت: آقای طیب نیا تاکید کرد که «موافق رسیدن قیمت دلار به 2600 الی 2700 تومان است». این سخنان در حالی از سوی وی مطرح می‌شود که رییس‌کل بانک مرکزی در دوم مهر ماه نرخ 3 هزار تومانی برای دلار را کف قیمت عنوان کرد و گفت که دلار ارزان‌تر به زیان تولید است. از آن زمان تاکنون بحث بر سر نرخ واقعی دلار دراقتصاد داخلی به پرسش ادامه‌دار محافل اقتصادی تبدیل شده است.

کارشناسان مختلفی ازهر طیف در این خصوص اعلام نظر کرده‌اند. آنچه این روزها البته پیگیری می‌شود روند کاری و استراتژی بانک مرکزی به طور مستقل از وزارت اقتصاد است. به هر ترتیب بازار حسابی روی حرف‌های وزیر اقتصاد باز نکرد و قیمت دلار تغییری نداشت.

در بازارهای جهانی، بهای طلا همچنان بر محور 1350 دلار با نوسان محدود پیگیری می‌شود و البته انتظار برای حفظ این رقم نیز با توجه به مواضع ادامه دار فدرال رزرو آمریکا وجود دارد.  دیروز قیمت آن دوباره در این مسیر به 1348 دلار رسید که نسبت به روز سه‌شنبه، 3 دلار افزایش داشت. همچنین به گزارش رویترز، قیمت جهانی طلا نسبت به 15 اکتبر تا کنون حدود 7 درصد افزایش پیدا کرده است. دیروز نیز تحت‌تاثیر نشست فدرال رزرو قیمت طلا افزایش یافت.

 انتشار اخبار اوضاع نابسامان اقتصادی آمریکا در روزهای گذشته تاثیر زیادی بر افزایش قیمت طلا داشت. رشد تولیدات صنعتی آمریکا طی ماه سپتامبر کاهش یافته است و بازار اشتغال آمریکا نیز در این ماه عملکرد مایوس‌کننده‌ای از خود نشان داد. بر این اساس برخی از کارشناسان اقتصادی ادامه اجرای محرک پولی تا اوایل سال 2014 میلادی پیش‌بینی می‌کنند. در شرایط کنونی فدرال رزرو آمریکا هیچ تصمیمی برای متوقف کردن محرک مزبور ندارد.

 این اتفاق دلیل اصلی بالاماندن قیمت طلا عنوان می‌شود. کارشناسان بازار طلا معتقدند که سطح مقاومتی طلا در پایین‌ترین سطح 1342 دلار خواهد بود و در صورت شکسته شدن این سطح، قیمت طلا به کمتر از 1328 دلار نیز خواهد رسید. از سوی دیگر تحلیلگران نقطه بحرانی بالایی برای اونس طلا را 1364 دلار برآورد کرده‌اند. آنها معتقدند در صورت تجاوز قیمت از این سطح قیمت طلا در ادامه به بیش از 1390 دلار نیز خواهد رسید.

روند نزولی قیمت دلار در بازار‌های بین‌المللی بر تغییرات کوتاه‌مدت قیمت جهانی طلا تاثیرگذار بوده است. کاهش قیمت دلار با افزایش تقاضا برای طلا همراه بوده است و براین اساس می‌توان نتیجه گرفت که افزایش قیمت این فلز گرانبها در روزهای اخیر تا حد زیادی از کاهش نرخ دلار متاثر شده است.

 

تحلیلگران اقتصادی معتقدند، آغاز جشن‌های سراسری در هند نیز در رشد تقاضای طلا موثر بود. بر این اساس رشد اخیر نرخ طلا تا حدی از رسومات یکی از بزرگ‌ترین بازارهای طلای جهان؛ یعنی هند نشأت می‌گیرد.

کشور پر جمعیت هندوستان بزرگ‌ترین بازار مصرف جواهرآلات را دارد و بر نرخ‌های جهانی تاثیراتی عمده می‌گذارد. در بازار داخلی طلا خبر دیگری نیز انتشار یافت که می‌تواند مورد توجه قرار گیرد. در تازه‌ترین انتخابات اتحادیه طلا و جواهر تهران، ابراهیم محمد؛ ولی با 697 رای برای 4 سال به ریاست این اتحادیه منصوب شد، این در حالی است که از میان 2570 عضو واجد شرایط 1335 نفر در انتخابات شرکت کردند./ دنیای اقتصاد


ویدیو مرتبط :
علی طیب نیا: ثبات در بازار ارز مهمتر از نرخ ارز است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بازار ارز در آرزوی ثبات



یادداشت نایت رییس اتاق ایران و چین در مورد بازار ارز

بازار ارز در آرزوی ثبات

راهکاری مانند ارائه ارز در اتاق مبادلات ارزی با قیمت مصوب دولت راهکاری است که تضمین اجرایی ندارد. سیاست‌های اقتصادی انجام چنین کاری باید مشخص شود.

 



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

مجیدرضا حریری- نایب رییس اتاق ایران و چین:

اقتصاد ایرانی: روابط تجاری هم متأثر از محدودیت هایی که برای ایران وجود داشته کاهش داشته است. در 9 ماه اخیر سال میلادی 18 درصد کاهش مبادله هم صادرات و هم واردات داریم. تحریم های اقتصادی باعث کاهش مبادلات مالی و تجاری با چین شده است. طبق آما رسمی دولت چین این کاهش 18 درصدی مشابه سال گذشته اعلام کرده است.

درست است که قوانین و مقررات لازم را دولت وضع می کند اما اجرای آن باید مورد قبول فعالان اقتصادی نیز باشد. بدون شک برای توسعه و رشد اقتصادی نیازمند بازاری آرام و باثبات هستیم. باید بتوان هم افزایش قیمت ناشی از وجود حباب را از بین برد و هم برای مدیریت بازار ارزی و مالی کشور راهکارهایی اتخاذ کرد تا مشکلات از بین برود. راهکاری مانند ارائه ارز در اتاق مبادلات ارزی با قیمت مصوب دولت راهکاری است که تضمین اجرایی ندارد.

سیاست های اقتصادی انجام چنین کاری باید مشخص شود. اگر هم قرار است ارز صادرکننده در یک مرکز مشخص و با قیمت معینی عرضه شود این ضمانت باید وجود داشته باشد که ارزش ارز وی به صورت کامل پرداخت می شود. دولت باید بتواند سیاست هایی ثابت را اتخاذ کند. حدود 1 میلیارد و 200 هزار ثبت سفارش شده ؛ براساس مطالعات میدانی ما کمتر از 10 درصد مقدار سفارش شده گشایش اعتبار شده است.

دلیل نوسانات ارزی، ترکیبی از عوامل داخلی و خارجی است ؛ محدودیت های بین المللی برای اقتصاد کشور، ضعف هایی که در کنترل این مساله از سوی مسئولان وجود دارد و فضایی که در جامعه جهت حفظ ارزش پس اندازهای مردم به وجود آمده، از جمله این عوامل است . با توجه به اینکه تحریم های اقتصادی باعث کاهش مبادلات مالی ایران با چین و سایرکشورها شده است، بنابراین جریان منابع ارزی کشور و درآمدهای ارزی کشور کاهش یافت.

هرچند ضعف هایی از سوی مسئولان در کنترل بازار ارز وجود داشته، اما از سوی دیگر جو روانی منفی بازار ارز نیز منجر به افزایش قیمت ها شده است. ضمنأ عدم تأمین نیازهای ارزی واحدهای تولید کننده توسط سیستم بانکی و بانک مرکزی شاید مهم ترین عامل روآوری این واحدها به بازار غیررسمی ارز شده است./اقتصادایرانی

 

قیمت ارز در بازار ایران و بانک مرکزی