اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نخستین اعترافات آریا/بازجویی از خاوری پیش از خروج



 

 

اعلام رسمی نام اختلاس‌گر بزرگ

 به نقل از مهر، برخی‌ها نقل می‌کنند وقتی پرونده‌ای زیر دست آقای اژه‌ای قرار می‌گیرد، دیگر متخلفان از مذاکره پشت پرده یاس و ناامید می‌شوند. دادستان کل کشور هم در برنامه دیشب تلویزیونی به نوعی به آن اشاره کرد.

قاضی پرونده اختلاس 123 میلیارد تومانی در دهه 70 که فاضل خداداد را مفسد فی الارض و اعدام محکوم کرد، این هفته‌ها به گفته خودش، حداقل روزانه چهار ساعت وقت خود را بر روی پرونده امیر منصور آریا می‌‌گذارد. اژه ای به عنوان اولین مسئول در بین سه قوه است که به صورت رسمی نام امیر منصور خسروی را از تلویزیون اعلام کرد؛ نام خانوادگی که بیشتر رسانه‌ها تاکنون از وی به عنوان آقای "ا. خ" نام می‌بردند.

ناگفته‌های هوشمندانه

اژه‌ای دیشب بسیاری از ناگفته‌های این پرونده را کاملا هوشمندانه به صورت پرسش مطرح کرد اما در پس این پرسشها، ردپای برخی جریانهای انحرافی در دولت نیز دیده شد؛ به خصوص آن بخش از اظهارات نماینده ویژه قوه قضائیه که گفت وقتی معامله می‌شود که شرکتی واگذار و در قبال آن، پروژه ای اجرایی شود، در پس این ماجرا باید شک کرد.

" در این پرونده اعمال نفوذ صورت گرفته و کسانی که صاحب قدرت بوده‌اند و می‌توانستند به بانک نفوذ کنند و شرکت را به بانک معرفی کنند، حمایت‌هایی را انجام داده‌اند و تسهیل‌کننده دریافت مبالغ بوده‌اند که در اصل معاونت در جابه جایی پول را داشته‌اند." این مطلب را هم اژه ای مطرح کرد.

اعترافات اولیه آریا

امیر منصور خسروی که در بازداشت به سر می برد، آیا تاکنون اعترافاتی داشته است؟ پاسخ این پرسش را می توان در لابه‌لای اظهارات نماینده ویژه قوه قضائیه جستجو کرد. در بخشی از اظهارات اژه‌ای اشاره شد که وی در صحبت‌هایی که صبح دوشنبه با خسروی و همدستانش داشته است، آنان گفته اند که فقط به بانک ملی 3 هزار میلیارد تومان بدهی سررسیده شده و نشده دارند. این رقم به غیر رقمی است که بانکهای دیگر درگیر این فساد بزرگ مالی هستند.

همچنین آنان اعتراف کرده اند که منابع بانکی را علاوه بر تامین سرمایه اولیه تاسیس بانک آریا به میزان 200 میلیارد تومان، در جاهای دیگر هم این منابع را هزینه کرده اند؛ از جمله خرید ساختمانی 135 میلیارد تومانی برای این بانک در تهران.

مالکیت برخی شرکتهای زیرمجموعه امیر منصور آریا که شرکتهای تودرتوی زیادی در دل آنها جای گرفته، بعضا به نام افراد تغییر کرده است تا ردیابی نشود اما اژه‌ای تاکید کرد که این گونه اموال خسروی نیز یا شناسایی شده و یا خواهند شد.

نامه آریا به اژه ای

در نامه ای هم که در 26 شهریورماه امسال گروه امیرمنصور آریا به دادستان کل کشور می‌نویسد، اموال این گروه را 4700 میلیارد تومان اعلام می‌کند که براساس بررسی‌های اولیه قوه قضائیه، این رقم خارج از واقعیت نیست اما هنوز به صورت رسمی میزان اموال گروه آریا برآورد نشده است. در این میان، اظهارات اژه‌ای نشان می دهد که با این اموال می توان به میزان تخلف رخ داده شده منابع را به بانکها بازگرداند.

مدیران عامل بانک ملی و صادرات بدون تردید قاصر هستند

"نسبت به آنچه که امروز در جامعه مطرح است و اینکه آیا فقط یک شعبه بانک صادرات در اهواز و یا یک شعبه بانک ملی در کیش و احیانا مسئولان این دو شعبه درگیر هستند باید گفت نه ؛ حتما این طور نیست و حتما غیر از این دو شعبه نیز در این زمینه درگیر هستند. اینکه تا چه مقدار و قصور و تقصیر آنها چقدر است بخشی را می گویم و بخشی را باید منتظر باشیم و ببینیم قاضی چه کار خواهد کرد اما اجمالا اینکه، بیش از این دو شعبه درگیر هستند." این مطلب بخش دیگری از اظهارات دیشب اژه‌ای در تلویزیون بود.

نماینده ویژه قوه قضائیه همچنین گفت: اینکه مدیران عامل بانکهای صادرات و ملی مقصرند؟ یا قاصرند یا صرفا نظارت نکردند یا غیر از اینکه نظارت نکردند از پاره ای از موارد هم مطلع بوده اند اینها مواردی است که دقیقا باید بررسی شود من الان اظهار نظر صریحی نمی کنم چون این مراحل در حال بررسی است اما بدون تردید قاصر هستند و هیچکس در این باره شکی ندارد.

بانک مرکزی چطور؟ آیا واقعا این مقرراتی که به مناطق آزاد و بسته سیاستی که در 18 فروردین امسال به همه بانکها ابلاغ کرده است، و نیز بخشنامه و دستورالعمل های گذشته، آیا موظف نبود بر روال اجرای این بخشنامه ها نظارت کند و ببیند اجرا شده یا نه؟ صرف ابلاغ یک بخشنامه و دستورالعمل که کافی نیست. ‌آیا دستگاه های نظارتی در طول این مدت در سال 88، سال 89 و در سال 90 به اینها هشداری یا اطلاعی داده اند که شما با این گروه کار نکنید یا این مقررات رعایت نمی شود؟

نامه سازمان بازرسی و کمیسیون اصل 90

در سال 88 سازمان بازرسی کل کشور خطاب به مدیر عامل بانک ملی گزارش مفصلی نوشته است و موارد خلاف قانون و مواردی که خلاف تعهد کرده اند و رعایت همه مقررات نشده را اعلام کرده است. دراین گزارش نوشته که در زیرمجموعه بانک شما این تخلفات صورت گرفته و مشخصا در آن گزارش از صفحه 16 تا چند صفحه پس از آن مخصوصا مربوط به همین گروه است و بعضی از شرکتهای این گروه که گفته این گروه اولا اینقدر بدهی دارد به شما، ثانیا این تخلفات صورت گرفته، ثالثا وثایق لازم گرفته نشده است بعد هم پیشنهادهایی داد و توصیه کرد شما این کارها را بکنید وگرنه با مشکل مواجه می شوید، البته در سال 88 سازمان بازرسی به مسئولان دیگر هم نامه هایی نوشت.

در 18 دی 89 کمیسیون اصل 90 مجلس نامه ای خطاب به مدیرعامل بانک ملی نسبت به همین گروه و گزارشی که به آنها رسیده نوشته است که گزارش شده که گروه امیرمنصور آریا اینجور تخلفات را دارد انجام می دهد بررسی کنید و نتیجه را به ما بگویید و مراقب هم باشید که از این به بعد تسهیلاتی به این گروه داده نشود. به گفته اژه ای، بسیاری از این تخلفات و تسهیلات بعد از این تاریخ انجام شده است.

بازجویی از خاوری پیش از خروج

فرار یا خروج محمودرضا خاوری مدیرعامل سابق بانک ملی از کشور موضوع دیگری بود که در گفتگوی دیشب دادستان کل کشور مطرح شد. اژه ای درباره مدیرعامل بانک ملی که به خارج رفته است، گفت : در جلسه ای در اهواز از وی تحقیق شد و وی ممنوع الخروج نبوده و ان زمان که به اهواز رفته بود، اتهاماتی مطرح نبود. البته ممکن است اکنون چیزی روشن شده باشد و فردا چیز دیگری نیز روشن شود اما آن زمان مطلبی نبود که مدیرعامل بانک ملی را ممنوع الخروج کنیم. دستگاه قضایی او را ممنوع الخروج نکرده بود و قرار بازداشت موقت هم صادر نشده بود.

به گفته نماینده ویزه قوه قضائیه، خاوری فردای آن روز که از اهواز آمد، عازم لندن شد و به عنوان اینکه می خواهد در اجلاسی شرکت کند، رفت، اینکه به قصد رفتن و برنگشتن بوده است، من نمی دانم.

عذرخواهی اژه‌ای از مردم

شاید برای نخستین بار است که یک مقام رسمی در یک برنامه تلویزیونی از مردم عذرخواهی می کند؛ آنهم فردی همچون اژه ای. "من به سهم خودم از مردم عذرخواهی می کنم که اگر وظیفه ای داشتم حداقل در همین طول 2 سال و آن نظارتی که به عنوان دادستان کل کشور باید می کردم و آن دفاعی که از حقوق عامه باید می کردم نکردم انشاء الله خدا توفیق بده در آینده جبران کنم."

به هرحال، مصاحبه دیشب نماینده ویژه قوه قضائیه نشان داد که این قوه با دست‌های خائن در فساد بزرگ اخیر بانکی ترحم نخواهد کرد و تنها باید فرصت داد تا در اسرع وقت و در کمال آرامش، موضوع رسیدگی و احکام لازم صادر شود..../تحلیل:انتخاب


ویدیو مرتبط :
بازجویی از راه دور و با واسطه برای آقای خاوری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اژه ای: سازمان بازرسی به خاوری در سال 88 تذکر داده بود/گروه امیرمنصور آریا 4700 میلیارد تومان دارایی دارد



 

اژه ای: سازمان بازرسی به خاوری در سال 88 تذکر داده بود/گروه امیرمنصور آریا 4700 میلیارد تومان دارایی دارد

 

سخنگوی قوه قضائیه دوشنبه شب در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه برخورد با فساد مالی اخیر باید درس عبرتی برای مفسدان و برخی مسئولان باشد گفت: باید فساد را از ریشه سوزاند تا گسترش نیابد. پرونده اخیر نیز یک فساد بزرگ است و باید در خور آن اقدام شود به همین دلیل قوه قضائیه با قاطعیت و بدون هیچگونه تبعیضی در این پرونده وارد شده و اقدام می کند.

دادستان کل کشور با بیان اینکه شرکت آریا توسط خانواده امیرمنصور خسروی در سال 85 تاسیس شده گفت: این شرکت و شرکتهای زیرمجموعه چندین اعتبار بانکی گرفته اند که بخشی از اعتبارات بر اساس مقررات اخذ شده و برخی هم غیرقانونی انجام شده است که اعتبارات اسنادی اخیر غیرقانونی بوده و هنوز تسویه نشده است و همان مبلغ سه هزار میلیارد بوده و توسط بانک صادرات و بانک ملی پرداخت شده است.

بیش از دو شعبه از بانک صادرات و بانک ملی درگیر پرونده هستند

وی افزود: مطمئن باشید بیش از دو شعبه بانک صادرات و بانک ملی درگیر پرونده هستند. همچنین بانک مرکزی هم به دلیل نظارتها و اطلاعاتی که داشته باید پاسخگو باشد. البته نقش افرادی که صاحب نفوذ بوده و می توانستند این شرکتها را به بانکها معرفی کنند و در فساد مالی معاونت داشته اند در حال بررسی است.

حجت الاسلام محسنی اژه ای اظهار داشت: شرکت امیرمنصور خسروی از سال 86 آغاز به کار کرده و در این اواخر در سال 90 اقدام به فعالیتهای غیرقانونی کرده و فساد به وجود آورده است. البته نمی توان گفت از همان ابتدا با فساد مالی فعالیت کرده است.

به گزارش انتخاب به نقل از مهر، وی با تشریح نحوه کلاهبرداری شرکت امیرمنصور خسروی گفت: خود این آقایان و مدیران بانکها در شعبات می دانستند دارند تخلف می کنند. تمامی اسناد در شعبه ای در شعبه بانک ملی کیش و بانک صادرات شعبه فولاد اهواز تنظیم شده است. اینجا یک سوال مطح می شود که آیا مدیران عامل بانک صادرات و بانک ملی مقصر هستند یا مجرم که در حال بررسی هستیم .همچنین در مورد بانک مرکزی و دستگاههای نظارتی که وظیفه نظارت را برعهده داشته است و اینکه آیا در طول این سالها تذکراتی داده اند یا خیر در حال بررسی است.

تذکر سازمان بازرسی به مدیرعامل بانک ملی در سال 88

دادستان کل کشور اظهار داشت: در سال 88 سازمان بازرسی خطاب به مدیرعامل بانک ملی گزارش کرده است که این شرکتها به بانک شما بدهکارند و وثیقه های لازم گرفته نشده است و اگر اقدام نکنید با مشکل روبرو می شوید.

کمیسیون اصل 90 به بانک ملی در مورد شرکت آریا تذکر داده بود

حجت الاسلام محسنی اژه ای افزود: همچنین  درتاریخ 18 دیماه سال 89 کمیسیون اصل 90 به مدیرعامل بانک ملی نوشته است که شرکت امیرمنصور آریا در حال انجام تخلفاتی است مراقب باشید و رونوشت آن را به بانک مرکزی و بانک صادرات هم ارسال کرده است که مورد توجه قرار نگرفته و پاسخ صحیحی داده نشده است. در متن نامه بانک ملی به کمیسیون اصل 90 به نوعی نوشته اند که مشکلی ندارد.

تائید 3 هزار میلیارد تومان بدهی شرکت آریا به بانک ملی

وی گفت: یکی از شعبات دیگر بانک ملی اعتبارات ارزی و ریالی سنگینی در حدود 500 میلیارد تومان بدون وثیقه های کافی به گروه امیرمنصور خسروی تسهیلات ارائه کرده است.

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: گروه امیرمنصور آریا اعلام کرده است که تنها سه هزار میلیارد تومان به بانک ملی بدهکاریم.

محسنی اژه ای خطاب به قوه مجریه گفت: مشکل اصلی اجرا نشدن قانون است زیرا یکی از بانکهای دولتی سه هزار میلیارد تومان تسهیلات با کمترین وثیقه به یک شرکت داده است در حالی که مقام معظم رهبری چندین بار بر اجرای قانون و مبارزه با فساد تاکید کرده اند. با این حال من به عنوان دادستان کل کشور اگر قصوری داشتم از مردم عذرخواهی می کنم.

کسی پرونده فساد مالی را کشف نکرده است

دادستان کل کشور اظهارداشت: کسی این پرونده فساد مالی را کشف نکرده است زیرا اعتبارات بانکی در حدود 200 میلیارد تومان را برای تاسیس بانک آریا اختصاص داد شده بود. از سوی دیگر زمانی که پرونده در شعبه بانک صادرات لو می رود مدیرعامل بانک صادرات کشور متوجه شده و در روز جمعه 14 مردادماه با مقامات دادگستری خوزستان تماس می گیرد و رئیس دادگستری خوزستان با دادستان خوزستان اقدامات را انجام داده و تعدادی از متهمان پرونده همراه با امیرمنصور خسروی دستگیر شدند و در جریان جستجو از خانه های آنان اسناد دیگری بدست آمد. ضمن اینکه به سرعت تمامی متهمان ممنوع المعامله شدند و اقدامات تامینی به سرعت انجام شده است.

احضار 15 متهم جدید در پرونده اختلاس/ اموال متهمان در حال شناسایی است

دادستان کل کشور گفت: روزی چهار تا پنج ساعت روی این پرونده کار می کنم. پرونده و متهمان به تهران منتقل شدند. 22 نفر بازداشت و 15 نفر دیگر نیز شناسایی شده‌اند و در همین هفته به دادسرا احضار می شوند تا از خود دفاع کنند. همچنین دادگستری استان خوزستان در حال شناسایی و برآورد اموال متهمان است.

محسنی اژه ای اظهار داشت: گروه شرکتهای آریا نامه ای به من نوشته اند که در آن عنوان شده ارزش داراییهای غیرجاری این شرکت بیش از مطالبات بانکها است که مطابق جدول پیوست ارسال شده و حدود 47 هزار میلیارد ریال برآورد شده است. ضمن اینکه بسیاری از دارییها نیز خریداری شده است.

دادستان کل کشور گفت: به احتمال بسیار قوی الان اموال و دارائیها وجود دارد و می توانیم به سرعت برگردانیم. البته پولها هم دارد ردیابی می شود تا بدانیم پولها کجا رفته است.

مدیرعامل بانک ملی به نفعش است برگردد

سخنگوی دستگاه قضا درمورد فرار خاوری مدیرعامل بانک ملی دررابطه با این پرونده گفت: یک جلسه در اهواز از وی بازجویی شده است و اتهامات آنقدر نبوده که مدیرعامل بانک ملی ممنوع الخروج شود و قرار بازداشت موقت هم برای وی  صادر نشده بود بطوریکه فردای آن روز برای شرکت در یک اجلاس عازم لندن می شود. هر چندکه وی در نامه استعفای خود نوشته است که بانک صادرات و شعبه کیش بانک ملی مقصر است. البته اگر برگردد حتما به نفع خودش است. یا وی قصور دارد یا تقصیر دارد در هرحال به نفعش است و اگر نیاید بسیاری از این مسائل به وی نسبت داده می شود.../تحلیل:انتخاب