اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نامه عجیب رئیس سازمان نظامی پزشکی علیه «در حاشیه» مهران مدیری



اگر قرار بر چنین استدلالی باشد، اساساً تولید بخش عمده‌ای از آثار سینمای ایران متوقف خواهد شد و تلویزیون نیز از این ناحیه ضربات کمی نمی‌خورد، به گونه‌ای که در بسیاری از فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی، شخصیت‌های منفی فاقد هر گونه اهلیت، شغل خاص و... شده‌اند و در کمدی‌ها نیز نمی‌توان سراغ لیست بلندبالایی از مشاغل رفت.

با گذشت اندک زمانی پس از آغاز نمایش سریال «در حاشیه» اثر تازه مهران مدیری، رئیس سازمان نظام پزشکی مطابق با پیش بینی‌ها عمل کرد و با انتشار نامه‌‌ای خطاب به رئیس سازمان صداوسیما، واکنش بسیار تندی را نسبت به این مجموعه کمدی نشان داد اما آیا این نقدها در چارچوب منطق قابل طرح است یا اساساً محلی از اعراب ندارد؟

به گزارش تابناک؛ اگر قرار باشد قضاوتی اولیه درباره مجموعه تلویزیونی «حاشیه» داشت و نسبت به قسمت‌های این سریال که تاکنون پخش شده ارزیابی مقدماتی نمود، باید تاکید کرد که این سریال توانسته تا اینجا تداعی‌گر یک بازگشت موفق برای مهران مدیری باشد و از این حیث باید به عنوان یکی از برنامه‌های مثبت تلویزیون در این ایام مورد توجه قرار داد اما این نظر همه ناظران نیست و حداقل یک سازمان، دل خوشی از این مجموعه ندارد: «سازمان نظام پزشکی»

سازمان نظام پزشکی پیش قروال مقابله با تولید چنین سریالی بود و پیش از تولید و حین تولید سریال مهران مدیری با انتشار یک نامه رسماً به مقابله با ساخت چنین اثری پرداخت و این کمدی را اثری در راستای سلب اعتمادعمومی به پزشکان خواند و پس از این نیز قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت از پرده بیرون آمد و در آخرین کوشش نامه‌ای سرگشاده خطاب به رئیس سازمان صداوسیما در مخالفت با این سریال منتشر کرد که سلسله تلاش‌ها برای توقف ساخت این سریال را نشان می‌داد.

حال با پخش 9 قسمت از این سریال کمدی، رئیس سازمان نظامی پزشکی این بار با انتشار نامه‌ای بسیار تندتر نسبت به نامه پیشین، نشان داده ادامه پخش اثر تازه مدیری را بر نمی‌تابد و با هزینه کردن از رهبری، تلاش کرد از پخش این سریال جلوگیری نماید. «تابناک» پیش از نوروز در نقد نامه وزیر بهداشت، نقدی تحت عنوان «خطر بزرگ پخش یک کمدی برای جامعه پزشکی ایران!» به نگارش درآورد و از عدم وجود درک لازم میان برخی گروه‌های دارای سطح تحصیلات و دانش قابل توجه برای تمیز قائل شدن میان آثار مستند و کمدی ابراز تعجب کرد.

در همان نقد نیز تاکید شده بود که لزوماً قرار نیست گونه‌های سینمایی اعم از ملودرام، تراژدی و به ویژه کمدی، آینه‌ای از حقیقت جامعه باشند و یا حتی شباهتی به حقیقت داشته باشند، زیرا در آن صورت با اثری مستند مواجه هستیم و نه یک سریال یا فیلم سینمایی.

اگر قرار بر چنین استدلالی باشد، اساساً تولید بخش عمده‌ای از آثار سینمای ایران متوقف خواهد شد و تلویزیون نیز از این ناحیه ضربات کمی نمی‌خورد، به گونه‌ای که در بسیاری از فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی، شخصیت‌های منفی فاقد هر گونه اهلیت، شغل خاص و... شده‌اند و در کمدی‌ها نیز نمی‌توان سراغ لیست بلندبالایی از مشاغل رفت.

 

اخبار,اخبار اجتماعی ,در حاشیه

 
«جناب آقای دکتر محمد سرافراز
ریاست محترم سازمان صدا و سیما
سلام علیکم
احتراما با تبریک سال نو و آرزوی موفقیت برای جنابعالی، همانطور که مستحضرید پیش از این نیز در مکاتبات متعدد با جناب آقای ضرغامی، ریاست وقت سازمان و جنابعالی کرارا بر اهمیت تحکیم رابطه بین پزشک و بیمار و نقش موثر آن در درمان تاکید گردید و از رویه نامناسب آن سازمان محترم به طور اخص در طی 18 ماه گذشته که به صور مختلف و با اتکا به آمار مجعول و تصاویر غیرقابل اعتماد و تولید برنامه‌های غیرآگاهانه و بعضا مغرضانه در تخریب این رابطه موثر کوشیده است، گلایه‌مندی خود را به نمایندگی از جامعه بزرگ پزشکی کشور اعلام نموده‌ام.

شعار امسال به ابتکار مقام معظم رهبری به نام "دولت، ملت- همدلی و همزبانی" نامگذاری گردید. نیک می‌دانید که اگر دولت دستاوردی در زمینه سلامت داشته است و از کاهش پرداخت از جیب مردم سخن می گوید؛ این موفقیت جز با فداکاری و همکاری ایثارگرانه و صبورانه همه دست اندرکاران عرصه درمان اعم از پزشک و پرستار و پیراپزشک میسر نبوده است. فراموش نکنید طی این سال‌ها جامعه خدوم پزشکی بوده است که از حقوق واقعی خود گذشته و یارانه نظام سلامت را از جیب خود پرداخت کرده است. آن‌ها که از نزدیک دستی برآتش دارند و یا خدای نکرده در طی این مدت به کسالتی دچار شده‌اند، حجم عظیم مراجعان و زحمات شبانه‌روزی و طاقت فرسای کادر درمان را دیده‌اند که البته بعضا میزان رضایتمندی مردم در رسانه ملی انعکاس یافته است. اما گویا برای رسانه همکاران درمانگر جزئی از مردم محسوب نمی‌شوند تا بخشی از زحمات آن‌ها نیز که علت‌العلل این رضایتمندی است را نشان دهد؛ اگرچه هرگز در این قاب آن همه ایثارگری نمی‌گنجد.

اعتماد مردم به پزشکان علاوه برآنکه نیازی طرفینی است تاثیر واضحی بر کاهش بار کاری نظام سلامت و بار مالی دولت دارد و می‌بایست محور برنامه‌های پرمخاطب رسانه ملی قرار گیرد. قبلا نیز گفته‌ام که تصویر کلی حاصل از برنامه‌های صدا وسیما متاسفانه نمایی غیرقابل اعتماد، ناامیدکننده و آکنده با انواع ناهنجاری‌ها و فسادها را در ذهن مخاطب از نظام سلامت به یادگار می‌گذارد و این درحالی است که بدون شک جامعه پزشکی ایران یکی از موفق‌ترین و سالم‌ترین نظام‌های سلامت در منطقه و حتی جهان است.

بزرگنمایی و استفاده از اشارات شیرین اگر به درستی استفاده شود موجبات بهجت درونی و نشاط را ایجاد می‌کند، اما نه ساخت سریال به ظاهر طنزی که در آن پزشکان به نحوی به سخره گرفته می‌شوند که تصویری غیرمنصفانه و همراه با لودگی از آن‌ها نمایش داده می‌شود که نه فایده‌ای در اصلاح امور دارد و نه سبب ساز شادی است.

مطلعید در نامه پیشین که در اول دی ماه گذشته به معاونت محترم سیما نوشته شد به طور مبسوط و مستدل به نگرانی از ساخت چنین سریالی پرداخته و عواقب واکنش‌های اجتماعی پیش بینی شد. در همان زمان در جلسه‌ای که با روسای انجمن‌های علمی - تخصصی کشور برگزار شد، نظرات مستفاد از آن جلسه با حضور رییس محترم شورای سیاستگذاری سلامت سازمان صدا و سیما بررسی و احتمالا منجر به تغییراتی در نام و سناریوی سریال که بن مایه اصلی آن به سخره گرفتن جامعه پزشکی بود، شد. اما گویا همه آن نظرات دلسوزانه مد نظر قرار نگرفته است.

درناف دو علم بوی طیب است وآن هردو فقیه یا طبیب است

اهمیت طبابت تا بدان حد است که پیامبراکرم(ص) علم الادیان را در کنار علم الابدان آورده‌اند و ارزش طبابت را با فقاهت یکسان دانسته‌اند؛ در کدامیک از برنامه‌های صدا و سیما این خط قرمز شکسته می‌شود که حال طبابت را نشانه گرفته است؟

مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای شورای عالی نظام پزشکی بر تقدیس جامعه پزشکی اشاره و فرمودند:« ما احتیاج داریم مردم به پزشک اعتماد کنند، احترام کنند، او را تکریم کنند و او را تقدیس کنند.» همچنین در زمان ترخیص از بیمارستان نیز فرمودند:« من به دکترهای خودمان افتخار می‌کنم. علم‌الیقین من درباره توانایی پزشکان ایرانی به عین الیقین تبدیل شد.»

حال سوال این است که آیا پخش چنین برنامه‌های موهوم در طول سنوات گذشته در راستای نگاه مدبرانه مقام معظم رهبری نسبت به جامعه پزشکی بوده است؟

پزشکان بیدار و مهربان ایران با هوشیاری تحسین برانگیز خود به رغم تمام نامهربانی‌ها که در حقشان صورت گرفته هیچ گاه مراتب اعتراض خود را طوری بیان نکرده‌اند که نامحرمان و بدخواهان بتوانند از آن سوء استفاده کنند. با عنایت به ناخرسندی آحاد جامعه پزشکی از رویه صدا و سیما و همکاری شایسته‌ای که در ارتقای آموزش عمومی مردم در رسانه ملی داشته‌اند و همچنین درخواست قبلی مبنی بر حداکثر دقت و صلاح اندیشی آن سازمان محترم در خصوص برنامه‌های مرتبط با نظام سلامت، موکدا با گوشزد نمودن عواقب هرگونه واکنش اجتماعی احتمالی از دستگاه‌های امنیتی و قضایی می‌خواهیم در جریان امر قرار گیرند.

قطعا اگر نیاز به هر اقدامی باشد سازمان نظام پزشکی ضمن پیگیری قاطع، با نظرخواهی از جامعه پزشکی کشور و تصمیم‌گیری در شورای عالی خود از تمامی راهکارها و ظرفیت های قانونی و مدنی استفاده خواهد کرد.

در آستانه سال نو نیز پخش گزارشی هدفمند در شبکه خبر موجبات تلخکامی جمع بزرگی از پزشکان عمومی کشور را فراهم آورد در حالیکه بارها تذکر لازم در زمینه مشورت در ساخت چنین برنامه هایی و حداقل آگاهی از قوانین و حتی اعلام آمادگی سازمان نظام پزشکی نیز خاطرنشان گردیده بود.

لازم به یادآوری است که مردم به پزشکان خود اعتماد دارند و این جزئی از فرهنگ ایرانی است که حتی نه فقط در مشکلات درمانی که در برخی مسائل زندگانی شخصی نیز پزشک را محرم خود دانسته و او را طرف مشورت قرار می‌دهند و هرگونه تخریب در این رابطه بیش از آنکه پزشک را متضرر کنند اثری به مراتب بیشتر بر بیماران و مردم خواهد داشت.

در ضمن سازمان نظام پزشکی به عنوان بزرگ‌ترین نهاد صنفی و براساس وظایف مصرح قانونی در حمایت از مردم شریف و جامعه معزز پزشکی، خواهان تغییر نگرش سازمان صدا و سیما در تولید و پخش برنامه‌های سلامت محور و ایجاد نگاه مثبت در نظام سلامت کشور است که موجبات افزایش اعتماد فی مابین بیمار و پزشک فراهم گردد.

در پایان امیدوارم با حضور جنابعالی شاهد همراهی بیشتر ملت و رسانه ملی باشیم.»

اخبار اجتماعی - تابناک

 


ویدیو مرتبط :
در حاشیه مهران مدیری و انتقاد پزشکان+فیلم مهران مدیری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رئیس سازمان پدافند غیر عامل:حمله سایبری مساوی است با حمله نظامی



رئیس سازمان پدافند غیر عامل مطرح كرد

حمله سایبری مساوی است با حمله نظامی

 سردار غلامرضا جلالی در گفت و گو با برنامه "بدون خط خوردگی" رادیو اندیشه ها تاکید کرد: حمله سایبری امریکا به تاسیسات هسته ای ایران تبعات حمله نظامی را خواهد داشت.با اقدامات خوب تدافعی که در زمینه سایبری شکل گرفته است، توانسته ایم بخش زیادی از آسیب پذیری خود را مدیریت و کنترل كنیم.

 

 در پی اعلام خبری از سوی مدیر موسسه علم و امنیت بین المللی امریکا مبنی بر امکان انفجار در مراکز هسته ای ایران از طریق جنگ سایبری، رادیو گفتگو در مصاحبه ای تلفنی با رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور به بررسی این موضوع پرداخت.

 

سردار دکتر غلامرضا جلالی در آغاز گفت: «با اقدامات خوب تدافعی که در زمینه سایبری شکل گرفته است، توانسته ایم بخش زیادی از آسیب پذیری خود را مدیریت و کنترل كنیم.»

وی افزود: «امریکا مدعی بود که توانسته است یکسال تا 18 ماه، برنامه توسعه هسته ای ایران را به تعویق اندازد، اما شاهد هستیم که هیچگونه توقفی در این زمینه نداشته و برنامه ها را مدیریت کرده ایم.»

 

سردار جلالی تصریح کرد: «با استفاده از پروتکل های داخلی امنیتی و زیرساخت های منطقه ای قادر خواهیم بود بخش زیادی از دسترسی های آنان را کاهش دهیم؛ ضمن اینکه نظام مند کردن دسترسی ها در هر حوزه آسیب پذیری ها را کاهش می دهد.»

 

وی اظهار داشت: «فرماندهی سایبری امریکا استراتژی حمله را بر عهده گرفته ولی تلاش می کند خود را قربانی نشان دهد؛ در صورتی که خود آن ها مهاجم و تهدیدگر هستند.»

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور افزود: «اخیرا شاهد بودیم که وزرای امنیت اتحادیه اروپا جنگ سایبری را جنگی با تمدن توصیف کرده اند و ما در مقابل بایستی آمادگی خود را افزایش داده و در برابر این تهدید، پایداری شبکه های خود را حفظ کنیم.»

 

وی با اشاره به دو حوزه تولید قدرت بازدارندگی و مختل کردن بخش دفاعی در بحث بازدارندگی سیستم پدافند غیر عامل گفت: « قابلیت اختفا و انکار در فضای مجازی این اجازه را به دشمن می دهد که به زیرساخت های سایر کشورها هجوم برند؛ در حوزه دفاع سایبری می بایست مباحث حقوق بین الملل در دفاع سایبری را ساماندهی کنیم.»

 

سردار جلالی تاکید کرد: «ادعای امریکا مبنی بر حمله سایبری و انفجار برخی زیرساخت ها مساوی است با اقدام نظامی و تبعات حمله نظامی را خواهد داشت.»

وی در پایان گفت: «این تهدیدات قابل پیگیری است؛ در حوزه داخلی از طریق پلیس فتا و در بعد بین الملل از طریق بخش سایبری وزارت خارجه می توان این موضوع را دنبال کرد.»/جام جم آنلاین