اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نامه زنان به آیت الله یزدی / ما خانه را از کدخدای قبلی گرفتیم



نامه زنان به آیت الله یزدی,زنان در انتخابات ریاست جمهوری

نامه زنان به آیت الله یزدی: اینجا خانه خودمان است

این روستا را همین زن ها از کدخدای قبلی (نظام پهلوی) گرفتند. ایران خانه خود ما زنان است نه خانه کدخدا. ما خانه را از کدخدای قبلی گرفتیم ولی این مردان خانه بودند که همه مناصب را به خود اختصاص دادند که این ارتباطی به اسلام ندارد.

 شبکه ایران زنان: ائتلاف اسلامی زنان نامه ای را خطاب به آیت الله یزدی از فقهای شورای نگهبان منتشر کرد.

آیت الله یزدی عضو محترم فقهای شورای نگهبان

با سلام و احترام 

در خبرها آمد که حضرتعالی در ارتباط با ریاست جمهوری بانوان اشاره ای داشته اید مبنی بر این که "مثل معروفی هست که کسی می‌خواست وارد روستایی شود، اصلا راهش نمی‌دادند وارد روستا شود، اما می‌گفت "خانه کدخدا کجاست" قانون اجازه رئیس جمهور شدن را به خانم‌ها نمی‌دهد ..."   

توجه حضرتعالی را جلب می کنم به نکته ها بلکه خاطره هایی از تاریخ:

۱- این روستا را همین زن ها از کدخدای قبلی (نظام پهلوی) گرفتند. ایران خانه خود ما زنان است نه خانه کدخدا. ما خانه را از کدخدای قبلی گرفتیم ولی این مردان خانه بودند که همه مناصب را به خود اختصاص دادند که این ارتباطی به اسلام ندارد. آن زمان که خانه را گرفتیم حتی هنوز قانونی هم نوشته نشده بود.

یادتان که هست حضرت امام خمینی (ره) درباره نقش زنان و انقلاب فرمودند: "بانوان ایران، در این نهضت و انقلاب سهم بیشتری از مردان دارند" و "این پیروزی را ما از  بانوان داریم قبل از اینکه از مردها داشته باشیم" و " مردان ما مرهون شجاعتهای شما زنان شیر دل هستند". یادآور می شود که این زنان همچنان در صحنه هستند و راه ها را باز می کنند. 

اگر حافظه تان یاری نمی کند برگردید به بحث های زمان خبرگان قانون اساسی که در پیش نویس قانون از شرایط رئیس جمهور نوشته بودند که رئیس جمهور باید از میان مردان باشد. اعتراض ها بر این نوشته بالا گرفت و در نهایت برای این که بحث ها تمام شده باشد با درایت شهید بزرگوار آیت الله بهشتی کلمه "مرد" حذف و به جای آن "رجال سیاسی" گذاشته شد که در ادبیات اسلامی به معنای یک "فرد سیاسی" است و نه یک مرد.

همان طور که برای اشاره به خداوند باری تعالی ضمیر "هو" به کارمی رود ولی مرد یا زن بودن از باریتعالی به دور است و حتی انسان بودن و این ضمیر صرفا به دلیل کاربرد آن در ادبیات است، "رجل سیاسی" هم یک فرد سیاسی است و نه یک "مرد". 

حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی فرمودند "زن و مرد، همه آزادند در این که دانشگاه بروند، آزادند در اینکه رای بدهند، رای بگیرند.

" ار شما سوال می کنم که زنان برای چه باید رای بگیرند؟ باز هم شما را یادآور می شوم به فرموده هایی از حضرت امام که فرمودند: "زن را مثل مرد در همه شئون، همان طورى که مرد در همه شئون دخالت دارد، دخالت مى‏دهد، این بانوان را کى بسیج کرده که درهمه شئون کشور دخالت مى‏کنند و دخالت‏ بجایى همه مى‏کنند؟ اینها را خدا دعوت کرده است. اینها لبیک براى خدا دارند مى‏گویند. زنان در جامعه اسلامی آزادند و از رفتن آنان به دانشگاه و ادارات و جلسین به هیچ وجه جلوگیری نمی شود. خیال می کنند اسلام آمده است که فقط زن را خانه­نشین کند." 

مقام معظم رهبری در همین راستا فرموده اند که «برابری زن و مرد و احترام به مقام زن است در اولویت است»،

 ۲- در زمانی که ما زنان از طرف جامعه زینب (س) بسته پیشنهادی سهم الارث زن در مقام همسری را به مجلس فرستاده بودیم تا قانونی شود که سهم زن از "کل ماترک" باشد و نه از "ابنیه و اشجار" فقط. این حضرتعالی بودید که به مرحوم خانم بهروزی دبیرکل این تشکل حرف هایی به این مضمون گفتید که "این کارهای شما خلاف اسلام است، نکنید این کارها را ... و اسلام را به خطر نیاندازید"  - مرحوم مریم بهروزی سخنان شما را به شورای مرکزی منتقل کردند.- و برای مجلس پیام آمد که اسلام در خطر است.

در نهایت با ارجاع دادن به فرمایشات مقام معظم رهبری که فرمودند: «در مسأله ارث زن از زمین و غیرمنقول، نظر فقهی بعضی از بزرگان قدیم و امروز و نظر فقهی خود ما هم همین است. عین قیمت آن از زمین بلاشک حق همسر و زوجه است و ارث می برد، اشکالی هم ندارد.» قانون سهم ارث زنان در مقام همسری بر خلاف نظر شما تغییر کرد.

۳- همان اوایل پیروزی انقلاب و زمان تشکیل مجلس بعضی ها برای حضرت امام خمینی (ره) پیغامی داشتند مبنی بر این که زنان را به مجلس راه ندهیم که این خلاف اسلام است. حضرت امام پاسخ این حرف ها را ندادند. بعد یک روحانی وقتی برای کاری دیگر رفته بود این پیغام را به حضرت امام می رساند و بعد پاسخش را آن طور که نقل شده است این گونه می گیرد که حضرت امام با اشاره دست او را طرد می کند و با نگاهی که غضب هم در آن است می فرماید "این حرف شما خلاف اسلام است".

این دسته از روحانیون همان ها بودند که حضور زنان در انقلاب را هم خلاف شرع می دانستند و حتی بعضی انقلاب را خلاف شرع می دانستند و بعضی خود دخترانی داشتند که اصلا مدرسه نفرستاده بودند زمانی که همسر حضرت امام زبان فرانسه می دانست.   

اگر می خواهید نام آن دسته از آقایان و نام آن روحانی را هم بگوییم. این خداوند است که بهترین نگهبان است، در شب آرزوها (لیله الرغائب) حفاظت از این انقلاب شکوهمند را از حضرتش می خواهیم. و السلام علی من اتبع الهدی توران ولی مراد

دبیر ائتلاف اسلامی زنان

عصرایران

 

 

 


ویدیو مرتبط :
زندگی نامه آیت الله حائری یزدی(ره)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نامه میرتاج الدینی به آیت الله یزدی: بنده حضور داشتم و مصافحه ای صورت نگرفت



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

نامه میرتاج الدینی به آیت الله یزدی: بنده حضور داشتم و مصافحه ای صورت نگرفت/ عکس و القائات اشخاص غیرحاضر حجت شرعی برای داوری و حکمیت نیست

حجت‌الاسلام میرتاج الدینی مشاور رییس جمهور در امور روحانیت در نامه‌ای به آیت‌الله یزدی رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به اظهارات وی درباره برخی حاشیه‌های مطرح شده درباره سفر رییس جمهور به ونزوئلا پاسخ داد.

به گزارش ایسنا، متن این نامه به شرح ذیل است:

حضرت آیت‌الله یزدی

رییس محترم جامعه مدرسین حوزه علمیه قم

سلام علیکم؛

با احترام، بیانات حضرت‌عالی را که در رسانه‌ها منعکس شده بود، ملاحظه نمودم، بدینوسیله به استحضار می‌رسانم اینجانب همیشه از نصایح علما و اساتید محترم استقبال نموده و آن را بر دیده منت می‌گذارم و از هدیه مشفقانه شما تشکر می‌کنم و دوست دارم فرصت پیش آمده را زمینه‌ای برای بازشناسی ارزش‌های اخلاقی در رفتار سیاستمداران قرار دهم.

علاقه‌مند بودم قبل از این بیانات به حضور رسیده و توضیحات لازم را ارائه نمایم، لکن دفتر جنابعالی این امکان را فراهم نیاورد و نیز به عنوان یک شاگرد و طلبه انتظار داشتم پس از تبیین و فحص کامل از آنچه اتفاق افتاده بود تذکر و نظر ارشادی اعلام می‌فرمودید کما این‌که در این خصوص توضیحاتی که به یکی از اعضای محترم جامعه مدرسین ارائه دادم بعضی از شبهه‌ها برطرف گردید.

آنچه در موضوع ملاقات آقای رییس جمهور با مادر آقای چاوز گفته بودم براساس مشاهدات خود و سایر همراهان بوده و از محضر عالی استدعا دارم نماینده‌ای تعیین فرمایید تا مساله به طور کامل بررسی گردد تا هرکجا کاستی یا خلافی در گفتار بنده و یا سایر موارد اتفاق افتاده باشد با تمام شجاعت به اصلاح آن اقدام نمایم.

بنده در این صحنه حضور داشتم و براساس «الشاهد یری مالایری الغائب» مشاهدات خود و دوستان حاضر را منعکس نموده‌ام. من هیچ موردی از مصافحه یا آنچه که عکس منتشر شده آن را القا می‌کند مشاهده نکردم برای اطمینان بیشتر و احتمال اینکه شاید غفلتی داشته باشم از افراد دیگر از جمله آقای صالحی وزیر محترم امور خارجه و آقای اسماعیلی پور مترجم این مراسم که دیپلماتی مومن و بازنشسته است و نزدیک‌ترین فردی که در کنار رییس جمهور حضور داشت سوال کردم همگی حرف بنده را تایید کردند مصاحبه آقای صالحی هم منتشر شده است و فکر نمی‌کنم مواردی چون عکس و القائات اشخاص غیرحاضر حجت شرعی برای داوری و حکمیت باشد.

حال از محضر جنابعالی به عنوان یک شاگرد سوال می‌کنم در شرایطی که دشمن به دنبال ایجاد اختلاف و تشدید تنش در جامعه می‌باشد و اطلاع‌رسانی به موقع مانع از بعضی موضع‌گیری‌های شتابزده می‌شود سکوت و کتمان حقیقت روا و جایز بود؟ شما به جهت اطلاع‌رسانی بنده را مورد عتاب قرار داده‌اید اینجانب آن را به جان می‌پذیرم، لکن انتظار دارم براساس شهادت اینجانب و جمعی از افراد حاضر و براساس «ضع امرافیک علی احسنه» احتمال عدم وقوع را هم به احتمالات اضافه فرموده و به وجه احسن آن حمل فرمایید و نیز به سایت‌هایی که بداخلاقی‌های زیادی در این خصوص داشتند و با انتشار موارد جعلی در غبار آلود کردن جامعه تلاش کردند تذکری عنایت فرمایید.

از سوی دیگر آثار مثبت و فراوان این سفر که بیانگر گسترش قدرت نرم جمهوری اسلامی و عمق نفوذ ایران اسلامی در آن سوی دنیا و در حیاط خلوت آمریکا و تشکیل جبهه بزرگ جهانی علیه آمریکا است و از آرمان‌های امام راحل عظیم‌الشان (قدس سره) و رهبر معظم انقلاب حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدظله العالی) می‌باشد، شایسته است در تحلیل کلان نادیده انگاشته نشود.

در پایان آنچه که گفته‌ام از سر احساس مسوولیت و براساس اطلاعاتی که داشته‌ام می‌باشد خدا را شاکرم که همواره کوشیده‌ام از جاده صدق و راستی و از مسیر ولایت و رهبری دور نشوم و اگر حضرتعالی شناختی نسبت به حقیر نداشته باشید می‌توانم افرادی که مورد وثوق جنابعالی هستند معرفی نمایم که شناخت کافی از مواضع گذشته و حال اینجانب را دارند، این را از محضر اساتید مکرم آموخته‌ام که اگر جایی خطایی سر زد نسبت به اصلاح و جبران آن اقدام نمایم و بی‌شک این انتظار از کسانی که الگوی ما هستند بیشتر و اولی است./ایسنا