اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نامه جمعی از وکلا به رئیس قوه قضاییه


یک وکیل دادگستری از ارسال نامه‌ 500 نفر از وکلای دادگستری برای رییس قوه قضائیه در اعتراض به آنچه که آن را رفتار خلاف شأن و نامناسب با وکلای دادگستری در مراجع قضایی می‌خواند، خبر داد.

خبرگزاری ایسنا: یک وکیل دادگستری از ارسال نامه‌ 500 نفر از وکلای دادگستری برای رییس قوه قضائیه در اعتراض به آنچه که آن را رفتار خلاف شأن و نامناسب با وکلای دادگستری در مراجع قضایی می‌خواند، خبر داد.

سیدمهدی حجتی گفت: نامه‌ای که به امضای 500 نفر از وکلای دادگستری در اعتراض به رفتار نامناسب با آن‌ها رسیده است نهم اسفندماه برای ریاست قوه قضائیه ارسال شد و طی آن اصلاح روند امور و تغییر وضع موجود در دستگاه قضایی برای ایجاد محیطی توأم با احترام متقابل میان کارکنان دستگاه قضایی و وکلای دادگستری مورد درخواست قرار گرفت.

این وکیل دادگستری افزود: این نامه حاکی از اعتراض وکلای دادگستری به برخوردهای خلاف شأن و رفتارهای اهانت آمیزی که از بدو ورود به مراجع قضایی با تفتیش بدنی وکلا توام با ادبیاتی نامناسب توسط سربازان وظیفه ای که هیچ آموزشی در تعاملات رفتاری به آنها داده نشده آغاز و گاهی توسط کارکنان نیز به طرق دیگری ادامه می‌یابد، است.

حجتی ادامه داد: در مقایسه با کشورهایی که همطراز با ایران تلقی می شوند و حرمت و جایگاهی که وکلای دادگستری در این کشورها دارند، در کشور ما استاندارد رفتاری متناسب با شأن و موقعیت وکلای دادگستری پایین تر از سطح کشورهای مشابه با وضعیت ساختاری ایران است و این امر نیاز به آسیب شناسی و اصلاح روند امور دارد.

وی با اشاره به اینکه امروزه نقش وکلای دادگستری در دفاع از حقوق شهروندان و احقاق حقوق مردم بالاخص در مراجع قضایی امری انکارناشدنی است و وکیل دادگستری به‌عنوان یکی از دو بال فرشته عدالت، همواره در کنار قضات شریف در جهت پیشبرد و تحقق عدالت و احقاق حقوق شهروندان کوشش کرده و در این مسیر همیار و چراغ دار راه قاضی محسوب می شود، افزود: دقیقاً بواسطه همین امر است که اصل ۳۵ قانون اساسی مقرر داشته که در همه دادگاه‌ها طرفین حق دارند برای خود وکیل انتخاب کنند و اگر توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشند، باید برای آنها امکانات تعیین وکیل فراهم شود تا بدین ترتیب حقی از حقوق متصوره شهروندان درمعرض تضییع و تضییق قرار نگیرد.

وی افزود: به‌علاوه در بند سه ماده واحده احترام به آزادی‌های مشروع و حفظ حقوق شهروندی مصوب ۱۵ /۱۲ /۱۳۸۳نیز مقرر شده که محاکم و دادسراها مکلفند حق دفاع متهمان و مشتکی عنهم را رعایت کرده و فرصت استفاده از وکیل را برای آنان فراهم کنند.

این وکیل دادگستری با اشاره به اینکه مستندات قانونی مورد اشاره جملگی حکایت از اهمیت جایگاه حرفه ای وکلای دادگستری در روند پرونده های قضایی دارد افزود: به همین خاطر است که از منظر تقنینی، شأن قاضی و وکیل دادگستری یکسان دانسته شده و حسب تبصره سه ماده واحده مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام، مقرر شده که وکیل در موضع دفاع از احترام و تأمینات شاغلین شغل قضا برخوردار است.

حجتی ادامه داد: علی رغم اینکه مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام وکیل را در موضع دفاع و به مناسبت آن از تأمینات شاغلین شغل قضا برخوردار دانسته است، ولی در روند و رویه عملی شأن وکلای دادگستری همطراز با قضات تلقی نشده است.

وی با بیان این اعتقاد که «رویه نادرستی که در مراجع قضایی به تدریج و در طول سنوات گذشته به عرف تبدیل و باعث شده است که وکلای دادگستری در خانه دوم خود نه تنها احساس امنیت نکنند، بلکه وظیفه اصلی شان در امر دفاع نیز به شدت تحت الشعاع چنین برخوردهایی قرار گیرد»، افزود: این امر ناخواسته بر کیفیت خدماتی که وکلای دادگستری درعرصه دفاع به شهروندان عرضه می کنند نیز اثرگذار است و در نهایت، حق دفاع شهروندان را در مراجع قضایی در معرض تهدید و تضییق قرار می دهد.

حجتی با انتقاد از «تقابل کارکنان دستگاه قضایی با وکلای دادگستری» گفت: این‌گونه رفتارها قاعدتاً به حقوق ذی نفع در پرونده قضایی لطمه وارد می کند و نتیجتاً باعث خدشه به اعتبار دستگاه قضایی جمهوری اسلامی می شود؛ در حالیکه احترام به وکیل دادگستری، احترام به شأن قانون و نظام حقوقی تلقی شده و احترام به قانون و شأن قانون، نتیجتاً دادرسی منصفانه را در پی خواهد داشت.

وی در ادامه با بیان اینکه «متأسفانه رفتارهای نابجا و خلاف شئون وکلای دادگستری آنچنان ملحوظ و ملموس است که تا کنون چندین و چند بار مقامات مربوطه با توسل به ابلاغ بخشنامه هایی که متضمن رعایت حرمت وکلای دادگستری و اصحاب دعوی است سعی در اصلاح روند امور کرده اند» افزود: متأسفانه در عمل نتیجه ای از ابلاغ این بخشنامه ها حاصل نشده است و برای نمونه مفاد بخشنامه های شماره ۸۸۵/ ۱۷ /۰۱ / ۴۰۲/ ح مورخ ۲۹ / ۶ /۱۳۷۵ نیروی انتظامی و بخشنامه شماره ۸۶۹۱ /۷۸ /۱ مورخ ۷/۹ /۱۳۷۸ ریاست محترم وقت قوه قضائیه در این زمینه در عمل اجرا نشد و حکایت همچنان باقی است.

وی در پایان با اشاره به اینکه قوه قضائیه به عنوان متولی احقاق حق و عدالت‌گستری در نظام جمهوری اسلامی ایران، باید منادی حفظ کرامت انسان‌ها و آحاد افراد سرزمین اسلامی ایران باشد و در راستای نحوه تعامل با مراجعین و بالاخص وکلای دادگستری رعایت‌ شأن و عزت وکلا و ارباب دعاوی را در مراجع قضایی سرلوحه کار خویش قرار دهد، افزود: البته این امر بدان معنی نیست که در دستگاه قضایی کارکنان شریف و مبادی آدابی که در تعاملات رفتاری با وکلای دادگستری رعایت شأن و جایگاه آنها را می کنند وجود ندارد.


ویدیو مرتبط :
افشای اختلاس6500میلیاردی توسط رئیس قوه قضاییه!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توکلی به دنبال استیضاح احمدی​نژاد است/ نامه رئیس​جمهور به رئیس قوه قضاییه برای رفع بیکاری بود



سیدرضا اکرمی: توکلی به دنبال استیضاح احمدینژاد است/ نامه رئیسجمهور به رئیس قوه قضاییه برای رفع بیکاری بود

سوال از رئیسجمهور در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نهم بررسی شده و نماینده سوال کنندگان از پاسخهای معاونین احمدی نژاد قانع نشد.

 



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

همین روند در مجلس هشتم در چند کمیسیون طی شد. عدم اقناع نمایندگان و حفظ امضاهای این طرح رئیسجمهور را به مجلس فراخواند.

در حالی که نمایندگان مجلس نهم هنوز برای ادامه روند پیگیری این سوال تصمیم خود را اعلام نکرده اما امضاهایشان نصاب لازم را حفظ کرده است، با سیدرضا اکرمی نماینده تهران در مجلس هشتم و از طراحان سوال از رئیسجمهور به گفتوگو پرداختیم که مشروح آن در ادامه میآید:

 



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

*شما یکی از طراحان سوال از رئیسجمهور در مجلس هشتم بودید. این موضوع بار دیگر در مجلس نهم مطرح شده است. نظرتان درباره روند طرح سوال از رئیسجمهور در مجلس قبل چیست؟

خوشبختانه در قانون اساسی ما ظرفیتهای بسیاری وجود دارد که باید از آنها بهره گرفت. یکی از آنها ابزارهای نظارتی مجلس اعم از سوال و استیضاح و تحقیق و تفحص و ... است تا نمایندگان بتوانند نظارت شایستهای بر امور داشته باشند. «سوال از رئیسجمهور» یکی از این ابزارهاست که مجلس هشتم، نخستین گام برای اجرایی کردن این ابزار را برداشت. 70 نفر از نمایندگان بر پیگیری این سوال اصرار کردند و رئیسجمهور را برای پاسخگویی به مجلس فراخواندند. آقای احمدینژاد هم به مجلس آمد و پاسخی داد که در شان خودش بود نه سوال نمایندگان!

اما همین که نمایندگان مجلس هشتم از این فرصت استفاده کردند، قابل تقدیر است. همه مستمعین مجلس هم سوالات نمایندگان را شنیدند و هم پاسخ رئیسجمهور را. عموما هم اعتراف کردند که پاسخهای داده شده به منزله توهین و تحقیر سوال کنندگان بود. همه این ها در تاریخ ماندگار میشود. هم حاضران و هم آیندگان درباره ما و رئیسجمهور و سوال و جوابی که مطرح شد، قضاوت خواهند کرد.

اگرچه من برای انتخابات مجلس نهم، وارد عرصه نشدم اما طرح سوال درباره مسائل اقتصادی اخیر در کشور بویژه در موضوع تورم، نوسانات ارز و گرانی را که وضع بد و جانکاهی برای مردم ایجاد کرده است را حق نمایندگان مجلس نهم میدانم.

چطور میشود که از یکسو بگویند که ذخایر ارزی کشور بالاست و تحریمها هیچ تاثیری ندارد اما از سوی دیگر روزانه ار ارزش پول ملی کشور کاسته شده و حتی در قیاس با ارز کشورهای همسایه همچون عراق، هر روز دچار تنزل شود؟ چرا تا کنون کسی پاسخ صحیح و قانع کنندهای به این سوال نداده است تا نمایندگان مجبور شوند این سوال را در مجلس مطرح کنند؟ همانطور که گفتم سوال از رئیسجمهور، حق نمایندگان است و پاسخگویی هم حق رئیسجمهور. خوشبختانه این موضوع در مجلس نهم در دست پیگیری است و کمیسیون برنامه و بودجه هم متولی بررسی آن است.

*اشاره کردید که پاسخ رئیسجمهور به سوال نمایندگان مجلس هشتم «در شان خودشان بود». فکر میکنید ایشان این بار چگونه به سوال نمایندگان پاسخ دهند؟

من غیب گو نیستم، پیشگویی هم نمیکنم که سرنوشت سوال از رئیسجمهور به کجا میانجامد. ولی امام (ره) که هم معمار انقلاب بودند و هم معیار انقلاب، به همه یاد دادند که باید مامور به وظیفه و تکلیف باشند نه مامور به نتیجه و دستاورد. ما با امر به معروف و نهی از منکر، توضیح میخواهیم و تحلیل میکنیم. معلم و مدرس، وظیفه درس دادن دارند و این دانشجو است که یا درس را جدی میگیرد، قبول میشود و به تحصیلش ادامه میدهد و یا بیاعتنایی میکند و مشروط و اخراج میشود!

اگر رئیسجمهور پاسخ قانع کنندهای به سوالات نمایندگان ندهد، از شان خودش میکاهد. پرهیز از این موضوع، موجب نمیشود که نماینگان سوال نکنند تا مبادا پاسخ قانع کنندهای به آنها ارائه نشود!

به قول آن شعر معروف که میگوید: «گر دانی نشنوند، بگوی- هرچه دانی تو از نصیحت و پند». آن نوع برخورد آقای احمدی نژاد با سوال نمایندگان، شان و جایگاه او را پایین آورد. همانطور که مصاحبهاش بعد از اجلاس نم، چنین کرد. آخرین مورد هم مصاحبه مطبوعاتی مفصل رئیسجمهور بود که الحمدلله هیچ کس را از تیغ توهین و تحقیر خود نیانداخت! از سازمان تبلیغات و شهرداری گرفته تا وزیر ارشاد و مطبوعات، قوه قضاییه و قوه مقننه! پاسخش به سوال نمایندگان در مجلس که دیگر بدتر از آن حرفها بخواهد بود!

*به همین دللی است که برخی نمایندگان از جمله آقای توکلی معتقدند که در چنین شرایطی نباید تریبون به رئیسجمهور داد تا همان مباحث تکرار شود.

در این باره اختلاف نظرهایی میان نمایندگان هست. بر اساس آییننامه داخلی مجلس هر طرح و لایحهای، موافق و مخالف دارد. باید طبق آییننامه عمل شود. حرفهای دیگران هم وحی منزل نیست که مخالفت یا موافقتی داشته باشند. آقای توکلی بحث دیگری دارند و  دنبال استیضاح رئیسجمهور هستند که شرایط دیگری را میطلبد.

*منظورتان همان ارجاع تخلفات رئیسجمهور به قوه قضائیه بر اساس آیین نامه داخلی مجلس است؟

آن دیگر بحث دیگری است. موفق باشید!

*ببخشید شما در مورد مطالب مطرح شده از سوی رئیسجمهور، مصاحبه مطبوعاتی ایشان را آخرین مورد ذکر کردید. نظرتان درباره نامه اخیر ایشان به رئیس قوه قضاییه چیست؟

این نامه امروز منتشر شده که به قول یکی از روزنامه نگاران، «رئیس مرکز آمار او میگوید که آمار بیکاری و تورم محرمانه است ولی نامه خیلی محرمانه رئیسقوه قضاییه، محرمانه نیست»! ایشان برای رفع بیکاری میگوید، چه کار بکنم؟ کارهای اساسی که انجام نمیگیرد. بالاخره باید چنین حاشیههایی پیش بیاید تا آنها را تحت الشعاع قرار بدهد./خبرآنلاین