اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نامه انتقادی زیباکلام به ستاد حقوق بشر



اخبار,اخبار سیاسی ,صادق زیباکلام

صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، طی نامه ای به محمد جواد لاریجانی نسبت به بیانیه ستاد حقوق بشر درباره حادثه جده اعتراض کرد.

ستاد حقوق بشر: حادثه جده بر اساس فتوا بوده است


متن نامه زیباکلام به این شرح است:
بسمه تعالی
ستادحقوق بشر قوه محترم قضاییه

با سلام و تحیات، اظهارات آن ستاد در مورد حادثه فرودگاه جده مبنی بر اینکه آن رویداد "یک برنامه سیستماتیک خطرناک بوده که از پشتوانه مذهبی یکی از علماء وهابی جده برخوردار می باشد"، شگفت آور بود.

بعبارت دیگر، حسب آنچه می فرمایید آن اتفاق امری تصادفی و صرفا عمل خلاف دو مامور خاطی نبوده بلکه اقدامی سازمان یافته و با قصد و غرض قبلی صورت گرفته مطابق با فتوای یکی از روحانیون جده. روایت آن کمسیون پرسشها و ابهامات زیادی بوجود می آورد.

نخست آنکه چرا ستاد حقوق بشر این معلومات مهم را در اختیار سایر مسئولین و دستگاه های اجرایی قرار نداده بوده؟

ثانیا، مسئولین و دستگاه های اجرایی به کنار، چرا ستاد قبلا به مردم هشدار و آگاهی نمی دهد که سعودی ها بدنبال اجرای چنین نقشه پلیدی هستند و زائرین یا به حج عمره نروند یا بسیار مراغب باشند؟

ثالثا، چگونه بوده که ستاد حقوق بشر قوه قضاییه که هیچ ارتباط و حضوری در عربستان ندارد این "طرح سیستماتیک خطرناک" را توانسته کشف نماید اما نه سفارت ایران در ریاض، نه کنسولگری ما در جده، نه بعثه مقام معظم رهبری، نه کارکنان سازمان حج و زیارت و نه نمایندگی فرهنگی ایران در عربستان هیچکدام نتوانسته بوده اند این "برنامه سیستماتیک خطرناک" را کشف کنند؟

بنظر می رسد که وجود چنین "طرح سیستماتیکی" بیش از آنکه در عالم واقعیت وجود داشته باشد، معلول تصورات و خیالپردازی های مسئولین ستاد حقوق بشر است.

احتمال دیگر آنست که مسئولین محترم آن ستاد برای آنکه از امواج نژاد پرستانه و تعصبات کور برخی ایرانیان علیه اعراب عقب نیفتاند یک چنین تئوری توطئه و فرضیه دایی جان ناپلئونی بی سر و ته ایی را سرهم کرده باشند.

مشاهده امواج نژادپرستی برخی ایرانیان علیه اعراب به بهانه تعرض به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه جده توسط بسیاری از هم وطنانمان فی نفسه تکان دهنده است. اما آنچه که تاسف آور و غیر قابل قبول است همنوایی و همراهی برخی از مسئولین و رهبران سیاسی و مذهبی کشور با این امواج نژاد پرستی و نفرت از اعراب و دامن زدن به شونیزم کور پارسی گرایی و ایران گرایی است.

ایام بکام باد
صادق زیباکلام
بیست و هشتم فروردین یکهزاروسیصدونود و چهار

 

اخبار سیاسی - فرارو

 


ویدیو مرتبط :
فلسفه حقوق بشر و بررسی اعلامیه حقوق بشر (قسمت چهارم) قابل توجه اصلاح طلبان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نامه سرگشاده زیبا‌کلام به دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه درباره حکم‌ روزنامه‌نگاران بازداشتی



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

استاد دانشگاه نامه ای سرگشاده خطاب به محمد جواد محمدجواد اردشیرلاریجانی، معاون بین الملل و دبیر ستاد حقوق بشرقوه قضاییه نوشت.

روزنامه قانون نوشت: در پی صدور احکام سنگین روزنامه نگاران بازداشت شده، احسان مازندرانی، احسان صفرزایی، داوود اسدی و آفرین چیت ساز اول که در مجموع به 27 سال حبس محکوم شدند، صادق زیباکلام، استاد دانشگاه نامه ای سرگشاده خطاب به محمد جواد اردشیرلاریجانی، معاون بین الملل و دبیر ستاد حقوق بشرقوه قضاییه نوشت.

متن کامل این نامه به این شرح است:

جناب آقای محمدجواد اردشیرلاریجانی

معاون محترم بین الملل ودبیر ستاد حقوق بشرقوه قضاییه

با سلام و تحیات،احکام سنگین و باورنکردنی محکومیت چند تن ازروزنامه نگاران کشورمان به اتهام همکاری با بیگانگان باعث حیرت جامعه مطبوعاتی شده‌است. البته این نه نخستین باراست که در ایران شاهدمحکومیت روزنامه‌نگاران ونویسندگان به اتهام«ارتباط با بیگانگان» هستیم و نه آخرین بار خواهد بود. اتهاماتی همچون «جاسوسی» ،«همکاری وارتباط با بیگانگان»منظما علیه فرهیختگان، نویسندگان، روزنامه نگاران، روشنفکران، مخالفان، منتقدان وناراضیان به‌کار گرفته می شوند. زهرا کاظمی،رکسانا صابری، مازیار بهاری،حسین رسام،هاله اسفندیاری، رامین جهانبگلو، امید کوکبی، سیامک نمازی تا روزنامه نگاران اخیر فقط تعدادی ازمتهمین «همکاری با بیگانگان» ظرف سال های اخیر بوده‌اند.هرگزهم نه معلوم می شود که «همکاری» یا «نفوذ» این افراد چگونه بوده و نه معلوم می شودکه آن اطلاعات محرمانه یا طبقه بندی شده‌ای که در اختیار«دشمن»قرار داده اند یا می‌خواسته‌اند قراربدهند، کدام بوده است و نه مشخص می شود که آنها به کدام اطلاعات محرمانه و طبقه بندی شده‌ای دسترسی داشته‌اند.همه چیزمحرمانه و پشت درهای بسته صورت می‌گیرد.

 

از بازجویی،تا صدورکیفرخواست و اتهامات،تا محاکمه وسرانجام هم صدور‌ رای. نه خود متهمین کلامی در باره اتهامات‌شان می‌توانند اظهار کنند و نه وکلای‌شان.تنها آنچه مسئولان درباره پرونده آنها می گویند درج می‌شود:اینکه اینها نفوذی بوده اند، می خواسته اند اطلاعات به بیگانگان و دشمن دهند، فریب خورده بوده‌اند،از همان ابتدا و در نتیجه هوشیاری مسئولان زیرنظر بوده اند، خودشان هم اعتراف کرده اند، چون پرونده در حال بررسی است فعلا چیزی نمی‌شود اعلام کرد وسایر کلیشه‌هایی که همه‌مان بارها و بارها این‌ها را شنیده ایم.

جناب آقای دکتر لاریجانی عزیز، وقتی درمحاکماتی پشت درهای بسته عده ای ازروزنامه نگاران جوان کشورمان بدون آنکه مشخص شود که جرم‌شان چه بوده به زندان‌های طولانی محکوم می شوند ازسوی سازمان های بین المللی مدافع حقوق بشرمحکوم شده و ایران متهم به نقض حقوق بشرمی شود، جنابعالی به همراه سایرمسئولان و مقامات معززکشوربلافاصله غربی ها را متهم به «استفاده ابزاری ازحقوق بشر» می‌کنید.می فرمایید که «ما چون مستقل هستیم»،«ماچون نمی‌خواهیم نوکرغربی‌ها باشیم،«ماچون اجازه تجاوز و چپاول منابع‌مان را به غربی‌ها نمی دهیم»،«ماچون به آمریکا و اسراییل نه گفته‌ایم» وسایر کلیشه هایی که همه‌مان با آنها آشنا هستیم،غربی ها چشم دیدن ما را ندارند و دارند از ما به‌واسطه استقلال و آزادگی‌مان انتقام می‌گیرند.وقتی بنا به برخی گزارشات به استناد چنین محاکمات و محکومیت هایی در گزارشی ایران را یکی از بدترین کشورها درارتباط با وضعیت روزنامه نگاران و نویسندگان توصیف می‌کند جنابعالی آنان را «دلقک»،«شو‌ من»،«عروسک خیمه شب بازی»، «بی‌سواد»، «مزدور»، «هنرپیشه ناشی ورشکسته»، «آلت دست اربابان غربی» وغیره می نامید.

گزارش‌ها را هم «بی‌اعتبار، مغرضانه و به استناد اطلاعات مراکزصهیونیستی، منافقین وایرانیان مخالف جمهوری اسلامی ایران» اعلام می فرمایید. در حالیکه آنان در طی ده‌ها صفحه گزارش وضعیت حقوق بشر را درایران جزء به جزء وفقره به فقره به‌دقت تشریح کرده اند. فی‌الواقع حقوق بشرکه جای خود دارد، می توان پرسید که رفتار با این افراد، اززمان دستگیری و بازداشت آنها، تاشیوه نگهداری‌شان، تانحوه بازجویی و بازپرسی‌شان، تا محاکمات غیرعلنی‌شان، وتا سرانجام محکومیت های سنگین‌شان، آیا نقض آشکارآیین دادرسی و بسیاری از قوانین ومقررات کیفری خودمان نبوده است؟

ایام بکام باد
صادق زیباکلام
یازدهم اردیبهشت یکهزاروسیصدونودوپنج