اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

نامه ابتکار به بان کی مون درباره غزه



اخبار,اخباراجتماعی,معصومه ابتکار

 

 اخبار اجتماعی - نامه ابتکار به بان کی مون درباره غزه

 رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با ارسال نامه ای به دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار اقدام فوری برای کاهش اثرات انسانی ناشی از بحران محیط زیستی غزه شد.

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این نامه که یکشنبه 19 مرداد ماه ارسال شده است، با اشاره به شرایط بسیار سخت مردم غزه ناشی از اعمال خشونت علیه آن ها، بحران انسانی و نسل کشی فلسطینیان، همچنین یادآوری تعهد سازمان ملل متحد برای حفاظت از "صلح و امنیت بشری" ، از بانکی مون خواست با اقدام فوری مانع افزایش اثرات انسانی ناشی از بحران محیط زیستی در غزه شود.

ابتکار با تأکید بر این موضوع که به دلیل محاصره و تحریم ها علیه نوار غزه، ارسال کمک های بشردوستانه به مردم غزه تنها از طریق آژانس های خاص سازمان ملل امکان پذیر است، تصریح کرد: در حال حاضر تنها سازمان ملل می تواند تا حدودی از بروز فجایع بزرگتر جلوگیری کند.

معاون رئیس جمهور با مرور برخی از خبرهای ارسالی از غزه، همچون آسیب به خدمات بهداشت اولیه در غزه، عدم دسترسی مردم به آب آشامیدنی و مشکلات مرتبط با آن در سیستم تصفیه آب، تخریب سیستم تصفیه فاضلاب، انتشار پسماندهای شهری و بیمارستانی در سطح شهر، خاطرنشان ساخت: بحران محیط زیستی که در غزه در شرف وقوع است، عواقب انسانی ناگواری را در پی خواهد داشت.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تأکید بر ضرورت اقدام فوری سازمان ملل متحد در فراخوانی نهادهای مرتبط همانند برنامه محیط زیست ملل متحد UNEP و کشورهای عضو مجمع محیط زیست سازمان ملل UNEA برای رسیدگی به وضعیت بحرانی و اضطراری محیط زیست غزه، اظهار داشت: بی شک شکست محاصره ضد بشری غزه به منظور جلوگیری از فاجعه انسانی، اقدامی ضروری و فوری است.

ابتکار ضمن اعلام آمادگی ایران نسبت به میزبانی نشست فوری در تهران برای حل معضلات محیط زیست غزه و اقدام فوری در این منطقه، پیشنهاد داد: سازمان ملل متحد نشست اختصاصی را با حضور روسای دولت ها و وزیران به منظور بررسی کمک فوری به محیط زیست غزه در حاشیه اجلاس تغییرات آب و هوا و یا نشست آتی شصت و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ماه آتی با هدف "رفع اضطراری معضلات محیط زیستی غزه" برنامه ریزی و برگزار نماید.


اخباراجتماعی - خبر آنلاین


ویدیو مرتبط :
بان کی مون: خرابی ها در غزه قابل توصیف نیست

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نامه ابتکار به بان‌کی‌مون درباره غزه



اخبار,اخبار سیاست خارجی ,نامه ابتکار به بان‌کی‌مون

 

اخبار سیاست خارجی - نامه ابتکار به بان‌کی‌مون درباره غزه

رییس سازمان حفاظت محیط زیست از نامه خود به دبیرکل سازمان ملل برای تشکیل هیات ویژه رسیدگی فوری به فاجعه زیست محیطی غزه خبر داد.

به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار در هفدهمین مجمع عمومی کنفرانس نمایندگان کشورهای آسیا و اقیانوسیه پیرامون محیط زیست، اظهار کرد: آسیا منطقه بسیار رنگانگی است و ما رنگین‌کمانی از رنگ‌های مختلف از اقوام، ادیان و ملیت‌های مختلف را می‌بینیم و همین تنوع در طبیعت آسیا و اقیانوسیه دیده می‌شود و در کنار فرصت‌های زیادی که به وجود آورده تهدیدهای زیادی را هم در بر دارد.

وی افزود: این سوال که چرا امروز محیط زیست تخریب شده، کره زمین گرم شده، تنوع زیستی از بین رفته و آلودگی آب و هوا در شهرهای بزرگ به معضل جهانی بشر تبدیل شده، سوال مهمی است که نشست منطقه‌ای ما این جهت‌گیری را دنبال می‌کند.

رییس سازمان محیط زیست با بیان اینکه مشکلات محیط زیستی در صدر معضلات جهانی قرار دارد، یادآور شد: البته همچنان جنگ، ناامنی و ناپایداری ناشی از مخاصمات منطقه‌ای و جهانی در صدر معضلات جهانی قرار دارد اما مسائل زیست محیطی همچنان از موضوعات اصلی است.

ابتکار با بیان اینکه مشکلات محیط زیستی و مخاصمات جهانی هر دو ریشه در زیاده‌خواهی و سلطه‌طلبی انسان دارد، ادامه داد: دوستداران انسانیت دغدغه هر دوی این موارد را دارند و ما امروز گرد هم آمده‌ایم تا شما نمایندگان پارلمان‌ها به عنوان کسانی که مسئولیت قانونگذاری را بر عهده دارید و سیاست‌های کلان کشورهای خود را دنبال می‌کنید این مباحث را در نظر بگیرید.

وی ادامه داد: اگر تجربیات و دستاوردهای مشترک را به اراده مشترک تبدیل کنیم و با انسجام در سطح مناسبات منطقه‌ای و جهانی عمل کنیم می‌توانیم با همکاری سازمان‌های بین‌المللی و مردم که مهم‌ترین عنصر در این معادله هستند تحول جدی را در روندهای ناپایدار منطقه آسیا و اقیانوسیه به وجود آوریم.

رییس سازمان محیط زیست تصریح کرد: این نشست می‌تواند جریانی را در آسیا برای تحقق شاخصه‌های توسعه پایدار ایجاد کند و موجب کاهش روندهای تخریبی شود.

نمی‌توان امنیت و صلح را جدای از محیط زیست دانست

ابتکار با اشاره به اینکه مساله آب یکی از معضلات جدی در آسیاست، تاکید کرد: در حالیکه در بخش‌هایی از آسیا بارندگی‌های شدیدی اتفاق می‌افتد که از جمله در ژاپن باعث رانش زمین و کشته شدن انسان‌ها شده در نقاط دیگر آسیا خشکسالی‌های شدیدی داریم.

وی با بیان اینکه نمی‌توان امنیت و صلح را جدای از محیط زیست دانست، اظهار کرد: ناامنی‌هایی که اتفاق می‌افتد علاوه بر ابعاد انسانی بر روی پدیده‌های محیط زیستی، منابع آب و منابع طبیعی به شدت تاثیرگذار است اگرچه ممکن است غرب آسیا و کشورهای عربی عضو مجموعه آسیا و اقیانوسیه نباشند اما تاثیرات منطقه‌ای غیرقابل انکار است.

رییس سازمان محیط زیست با بیان اینکه ایران صلح و امنیت را به عنوان پیش‌درآمد توسعه پایدار مدنظر قرار داده، ادامه داد: ما امیدواریم در این نشست، این بهم‌پیوستگی مورد اشاره قرار گیرد.

ابتکار از مکاتبه خود با بان‌کی‌مون برای تشکیل هیات ویژه رسیدگی فوری به فاجعه زیست محیطی در غزه خبر داد و افزود: جمهوری اسلامی ایران هم آمادگی دارد تا میزبانی نشستی در این زمینه را بر عهده بگیرد تا بتوان با کمک سازمان ملل، مجامع بین‌المللی و سازمان‌های بشردوستانه برای حل معضلات زیست محیطی در غزه چاره‌ای بیندیشیم. ما در همین راستا منتظر پاسخ آقای دبیرکل به این نامه هستیم.

معاون رییس‌جمهور با بیان اینکه دولت برنامه‌های جدی را برای بهبود وضعیت محیط زیست در پیش گرفته، تصریح کرد: رییس‌جمهور محیط زیست را سرلوحه برنامه‌های دولت قرار داده و ما برنامه‌های مختلفی را در ابعاد ملی دنبال می‌کنیم. مجلس هم حامی و پشتیبان دولت در این برنامه‌هاست و ما خوشوقتیم که یک نمونه موثر از تجربه موفق تعامل پارلمان و دولت را برای بهبود شرایط کشور داریم.

وی در پایان اظهار کرد: امیدوارم این جلسه فرصتی برای مبادله تجربیات موفق و درس گرفتن از ناکامی‌ها و مشکلات باشد و تصمیمات عملی و اجرایی برای اتخاذ سیاست‌ها و تدوین قوانین موثرتر برای جلوگیری از تخریب طبیعت در منطقه آسیا و اقیانوسیه گرفته شود.
اخبار سیاست خارجی - ایسنا