اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ناطق نوری: افسوس خوردم که مهاجرانی از ایران رفت/به احمدی‌نژاد گفتم یاخیلی باسوادی یا فضایی فکرمی‌کنی



 اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی, ناطق نوری

«مجلس پنجم» از جمله مجالسی است که قاطبه سیاسیون کشور در موفق بودنش اتفاق نظر دارند. مجلسی با «اکثریت شکننده اصولگرایان» و «اقلیت مقتدر اصلاح طلبان».

به گزارش خبر آنلاین، ریاست حجت الاسلام ناطق نوری بر این مجلس نیز زبانزد است. رئیسی که هم فراکسیونی‎هایش به او گفته بودند «ما تو را نشناختیم، پایین که هستی با مایی و بالا که می نشینی، با آنهایی{اصلاح طلبان}!»  پاسخ شیخ هم برای مجاب کردنشان این بود که «ابزار ریاست بر اساس احادیث و روایات، شرح صدر است. شما اگر تذکر آیین نامه ای بخواهید بدهید و من جلویتان را بگیرم، منجر به تحلیل سیاسی نمی شود اما اگر نگذارم فلان عضو از اقلیت، تذکر دهد، منجر به تحلیل سیاسی و تنش می شود. چرا این کار را بکنم؟» اقلیت مجلس پنجم نیز این اطمینان را به او داشت که ناطق نوری بر اساس گرایش سیاسی فردی اش ریاست مجلس را بر عهده ندارد. تا جایی که اگر می خواستند طرحی را به مجلس ارائه دهند، مطمئن می شدند که او رئیس جلسه باشد، چون مطمئن بودند با حضور او مشکلی پیش نمی آمد.

او در خلال خاطراتش از مجلس پنجم، به جلسه استیضاح «عطاء الله مهاجرانی» وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره می کند و می گوید: همه تصور می کردند من به گونه ای جلسه را مدیریت می کنم که با توجه به اکثریت بودن ما، او حتما برکنار می شود. ولی خدا لطف کرد و چنان مدیریت کردم که نتیجه جلسه برای دوستان اقلیت هم حتی غیرمترقبه بود.

ناطق نوری که در این بخش از مصاحبه وزیر دولت اصلاحات را با نام کوچک وی، یعنی «عطا» خطاب می کند، خروج او از کشور را اشتباه می خواند و با ابراز تاسف می گوید: او غفلت کرده و هم به خودش و هم به کشور جفا کرد. او نیروی بسیار با استعداد و با هوشی بود و می شد که بماند و جامعه از او استفاده کند.

او در پاسخ به سوال دیگری به مقایسه جلسه استیضاح مهاجرانی و عبدالله نوری می پردازد و این بار نیز مهاجرانی را «یک فرد مسلط، خوش دوق و سلیقه» می نامد که در سخنانش گاهی لطیفه می گوید و گاهی هم شعر حافظ می خواند که در جلب نظر مستمع بسیار موثر است. مهارتی که عبدالله نوری آن را به کار نبرد و در استیضاحش موثر بود.

ناطق نوری از مزاحی که با عبدالله نوری که در ابتدای مجلس پنجم رقیب وی برای کسب کرسی ریاست بوده و او تنها با 11 رای بیشتر توانسته بود پیروز شود، در جلسه استیضاح نیز یاد می کند. آنجا که او به نوری متذکر می شود که پس از نطق در جلسه استیضاح باید از مجلس برود. عبدالله نوری در جلسه ای که از او طرح سوال شده، منتظر رای نمایندگان نمی شود و مجلس را ترک می کند اما در جلسه استیضاح پس از دفاعیه اش که باید مجلس را ترک می کرده، به اشتباه برمی گردد و روی صندلی اش می نشیند. ناطق نوری هم به او می گوید که «امروز روز رفتن شماست». عبارتی که به منزله نظر وی درباره رای به استیضاح عبدالله نوری تعبیر شده بود.

بازخوانی خاطرات ناطق نوری از رقابتش با سیدمحمد خاتمی در خرداد 76، بخش دیگری از گفت و گوی او با ویژه نامه نوروزی اعتماد را تشکیل می دهد. او که گفته است جامعه منتظر بود تا ببیند رییس مجلس که رای نیاورده پس از آن التهاب و هیجانی که منجر به پیروزی خاتمی شد، چه خواهد کرد؟، می گوید: به لطف خدا، هنوز شمارش آرا تمام نشده بود که به ایشان پیام تبریک دادم. این مثل آبی بود که روی آتش ریخته شد و در میان طرفدارانم آرامش ایجاد کرد. بالاخره 7 میلیون نفر به من رای داده بودند و عصبانی و ناراحت بوده و دلشان سوخته بود.

مقایسه تعامل دولت و مجلس در دو دوره همکاری مجلس پنجم با دولت هاشمی و سپس با دولت خاتمی، سوال دیگری است که ناطق نوری در پاسخ به آن با تاکید بر اینکه با هیچ یک از دو دولت سازندگی و اصلاحات مشکلی نداشته است، گفت: آقای هاشمی، فردی اجرایی با شرح صدر و پرظرفیت بود. او در میان رجال سیاسی تاریخ معاصر کم نظیر است. آقای خاتمی هم فرد با فرهنگ و خوش اخلاق و متواضع و محترمی بود که هیچگاه با او چالش یا تنشی نداشتیم.

ناطق نوری که در پنج دوره نمایندگی از مجلس اول تا پنجم، با حسن روحانی دیگر عضو جامعه روحانیت مبارز همکار بوده، در این مجلس او را به عنوان نایب خود در هیات رئیسه داشته است. کسی که در غیاب او ریاست مجلس را بر عهده داشته و یکبار از تریبون مجلس به شوخی گفته بود: «مگر اینکه مجلس سه شیفته شود که من هم یک جلسه را اداره کنم، وگرنه این رئیس هیچ وقت مریض نمی شود که نوبت من هم بشود.» ناظق نوری همچنان از او به عنوان چهره ای معتدل یاد می کند که مشی اش در اداره مجلس در آن دوران ودر اداره دولت در حال حاضر، اینگونه است.

روحانی و هاشمی برای انتخابات سال 92 از ناطق نوری می خواهند که نامزد شود اما او نمی پذیرد. هاشمی رفسنجانی از هر دو آنها می خواهد که هردو نامزد شوند اما روحانی می گوید «اینکه نمی شود من همیشه نفر دوم فلانی -ناطق نوری- بوده ام و اگر او بیاید، من حتما نمی آیم». ناطق نوری هم به او می گوید که من قطعا تصمیم ندارم که نامزد شوم، اما اگر شما بیایی من از شما حمایت می کنم و هر کمکی بتوانم می کنم. هنوز هم برای موفقیتش دعا می کند.

بازخوانی خاطرات سال 84 که ناطق نوری در راس شورای هماهنگی نیروهای انقلاب بود، نیز بخش دیگری از این گفت و گو را تشکیل می دهد. او یکسال قبل از پایان دولت اصلاحات به هاشمی می گوید که او تنها کسی است که می تواند کارهای نیمه کاره را تمام کند. اما هاشمی با بیان اینکه سنش بالا رفته، این پیشنهاد را نمی پذیرد. از این رو او به دنبال اجماع میان نامزدهای اصولگرایان (لاریجانی، ولایتی، رضایی، توکلی، احمدی نژاد و قالیباف)، می رود و برای هر یک دو جلسه در شورای هماهنگی نیروهای انقلاب تعیین می کند تا ضمن معرفی خود و برنامه هایشان، مشکلات اجرایی کشور و نسخه هایشان برای مرتفع کردن آن را اعلام کنند.

به گفته وی، احمدی نژاد در آن برهه مدعی بوده که دیگر کاندیدها هیچ برنامه ای ندارند اما او برنامه دارد ولی ناطق نوری مانع از بیانش می شود. این حرف که به گوش ناطق نوری می رسد او به باهنر می گوید که حتی سه جلسه برای احمدی نژاد در نظر می گیرند. احمدی نژاد هم می آید و حرفهایش را می زند. حرف هایی که نه مرحوم حبیب الله عسکراولادی را برای حمایت از او قانع می کند و نه ناطق نوری را. او به احمدی نژاد می گوید: «من حرف هایت را به دقت گوش دادم. یا سواد تو خیلی بالاست که که من نمی فهمم چه می گویی یا حرف های بالای ابری می زنی!» او پیش از این ها در گفت و گو با شرق هم گفته بود که گویی احمدی نژاد فضایی فکر می کرد!

نهایتا شورای هماهنگی به حمایت از «لاریجانی» به عنوان نامزد واحد اصولگرایان می رسد و وقتی ناطق نوری این خبر را به هاشمی می دهد، او نیز می گوید که قصد کاندیداتوری دارد. تصمیمی که به گفته ناطق هم معادلات را به هم ریخت، هم آرا را تقسیم کرد و هم کشور به سمتی رفت که نباید می رفت!


 اخبار سیاسی  -  خبرآنلاین


ویدیو مرتبط :
محمد رویانیان چوب رفاقت با احمدی نژاد را خوردم!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ناطق نوری: احمدی نژاد بگوید چرا تهمت زد/هرکس ثابت کند "کاله" مال من است، سندش مال او



 

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب:احمد ناطق نوری ، عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی اعتدال etedaal.ir ، گفت: اگر اصولگرایان در 8+7 به توافق نرسند ، قطعا آسیب می بینند ؛ هرجا تفرقه ایجاد شود ، شکستی در پیش خواهد بود ؛  امیدوارم این تعامل به وجود بیاید و گروه های اصولگرا قطعه قطعه و شعبه شعبه نشوند.

 

نماینده مردم محمود آباد و نور افزود: امیدواریم آقای احمدی نژاد و حامیانش ائتلاف کنند با اصولگرایان ، چون اگر لیست جدا گانه ای از سوی آنها داده شود ، قطعا شکست خواهند خورد، و با اقبال مردم روبه رو نخواهند شد .

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی تاکیدکرد: هر گروهی جدای ترکیب اصلی اصولگرایان ، در صحنه انتخابات حاضر شود ، شکست می خورد ، ما در خانواده هم بدین گونه رفتار می کنیم ، وقتی می بینیم بچه ای تند روی می کند نصیحتش می کنیم؛ جبهه پایداری ، جدای اصولگرایی چه چیز را می خواهید بگویید که از ابتدا شالوده ی آن ریخته شده است؟ همین نفس تشکیل جبهه پایداری، نشانه افتراق و تجزیه است ؛ جایی که تفرقه ایجاد شود ، به موفقیت نمی رسیم ، جبهه پایداری از آن گروه های سلیقه ای است که به دنبال سلایق خاص است.

وی افزود: می گویند انقلاب بچه های خود را می خورد؛ الان هم سخنان برخی از این آقایان ، مصداق همین حرف است ، می گویند انقلابی ها بروند کنار ، اینها دیگر نمی فهمند و ما می فهمیم ، کار را بدهید دست ما تازه وارد شده ها به عرصه سیاست.

ناطق ادامه داد: برخی از همین آقایان یک مرتبه آمدند و عاشق یک آدمی شدند و همه چیز را پای او قربانی کردند و حالا بسیاری از باورهای آنها از بین رفته است.

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس در ادامه گفت: اصلاح طلبان باید در انتخابات حضور داشته باشند ، درست است که حوادثی روی داد و عده خاصی نادرست برخورد کردند ، اما به نفع همه است که تمام فکرها در انتخابات حضور داشته باشند.

وی تصریح کرد: به اصلاح طلبان توصیه می کنم به میدان بیایند و  وارد انتخابات شوند ، نقطه نظرات خود را نیز بگویند ، مشکلی نیست ، همه ما پای این انقلاب ایستاده ایم و در میان خود شهید و جانباز داریم.

عضو هیات رییس مجلس در ادامه با اشاره به فساد مالی اخیر در کشور گفت: قضاوتی روی فساد مالی اخیر ندارم اما حساس هستم که دولت چرا حساس نمی شود ، کسانی که اینقدر شعار مبارزه با مفاسد اقتصادی را دادند، اما تا به امروز کسی را معرفی نکرده اند و اگر کرده اند آمدند و گفتند که همه دزدند و الان چیزی نمی گویند.

وی افزود: دولت آقای احمدی نژاد باید حساس تر شود ؛ نمی توان گفت حادثه خاصی اتفاق نیفتاده است؛ این مسائل به انقلاب ما ضربه می زند و مردم را نا امید می کند. اگر ما همیشه راست بگوییم ، نجات پیدا می کنیم ؛ اما اگر بخواهیم فقط خود را تبرئه کنیم دروغگو خواهیم شد ، اشکالی ندارد اگر خطا  و اشتباه می کنیم به مردم بگوییم اشتباه کرده ایم ، اهمال کرده ایم و عذر خواهی کنیم.

ناطق تصریح کرد: سلیقه آقای احمدی نژاد این است که تنها عده ای را دور و بر خود نگه می دارد و فراتر نمی رود ، آقای رحیمی حتی اگر بدون حاشیه و مشکل هم باشند و آدم خوبی هم باشد ، برای رسیدگی به این پرونده مناسب نیستند.

وی گفت: اشتباه و خبط آقای احمدی نژاد این بود که سازمان برنامه و بودجه را تعطیل کرد و همه این امور را داد دست یک نفر که به هیچ عنوان حساب رسی بلد نیست و این ریشه بسیاری از مشکلات است. ما در کشور مدیریت برنامه ریزی نداریم ، ایشان اگر سازمان برنامه و بودجه را نمی پسندید ، عناصر آنجا را درست می کرد،  نه اینکه به کل منحل کند ؛ آنجا کارشناسان حسابرسان خبره  و با تجربه ای بودند که کار می کردند. الان کارشناسان دستشان بسته است و  این اشتباه یکی از اشتباهات آشکار و قطعی احمدی نژاد بود.

احمد ناطق نوری تصریح کرد: قضاوت نهایی درباره عملکرد همه ما با مردم است ، درباره شعار " پاک ترین دولت" هم مردم باید نظر بدهند ، قضاوت با آنهاست و آنها هرچه ببینند را قضاوت می کنند .

وی در ادامه با اشاره به حوادث انتخابات ریاست جمهوری سال 88 گفت: برای ما حفظ نظام از اوجب واجبات است ، در مناظره های انتخاباتی آقای احمدی نژاد که ایشان آمد و آن حرف ها را درباره خانواده ما در تلویزیون زد و حرفهایی که نه پخته بود ، نه منطقی ؛ نه استدلالی داشت و سراسر اتهام بود ؛ اما با تمام این اوصاف ما نه با نظام مان قهر کردیم نه با دولت  وی وارد چالش شدیم .ما کسانی نیستیم که تملق بگوییم و چاپلوسی کنیم و از روی حب و بغض کاری کنیم ؛ ما یک فصل الخطاب داریم که به دنبال آن و در چارچوب آن حرکت می کنیم.

وی افزود: با ابزار گناه و دروغ آدم به جایی نمی رسد و سرانجام خودش از بین می رود ، سه چیز اساس جامعه را به هم می ریزد اول غیبت ، بعد تهمت و در آخر دروغ این سه چیز اساس جامعه را به هم می ریزد ؛ حرفهایی زده شده ، حالا آقای علی اکبر ناطق نوری در کشور بدود و بگوید کدام یک از فرزندانم میلیونر هستند و میلیونر نیستند؟ آقای احمدی نژاد بیاید لیست بدهد فرزندان ناطق اینها را دارند و اگر چیزی برای ارئه ندارد ، بگوید که چرا تهمت زد.

ناطق ادامه داد: من 26 سال است نماینده هستم ، خیلی ها زندگی من را شخم زدند که ببینند چه دارم اما چیزی نیافتند ، می گویند کاله مال ناطق است ، من هم می گویم هرکس ثابت کنند سندش مال او ؛ در کجای دنیا بر سر شخصیت های ملی و سیاسی شان چوب حراج می زند.

عضو هیات رییس مجلس در خاتمه با اشاره به طرح سوال از رییس جمهور و چالش های پیش آمده پیرامون آن گفت: سوال از رییس جمهور هنوز در هییت رییسه مطرح نشده اما اجماع سوال کردن یا نکردن از رییس جمهور منوط به بررسی های مختلف ست ، اگر به جمع بندی برسیم ؛ دستمان برای مطرح کردن سوال پر خواهد بود ، اگر دست خالی سوال کنیم خوب نیست ،سوال بی پشتوانه تنها جو را متشنج می کند و چیزی را عاید مردم نمی کند.../انتخاب