اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

میرکاظمی چند میلیون دلار به صنعت نفت خسارت زد؟



اخبار,اخبار اقتصادی, توقف سوآپ نفت


اخبار اقتصادی - در گفتگوی یک مقام مسئول وزارت نفت مطرح شد؛
میرکاظمی چند میلیون دلار به صنعت نفت خسارت زد؟/ توقف سوآپ نفت، ایران را از ۸۷۹ میلیون دلار درآمد محروم کرد

تابستان امسال پرونده سوآپ نفت با ورود بازرسی کل و دیوان محاسبات وارد مرحله جدیدی شد و قاضی این پرونده همچنان مشغول رسیدگی به آن است. به نظر می رسد که مسعود میرکاظمی در آینده باید خود در مقام متهم ردیف اول این پرونده پاسخگوی دادگاهی باشد که اطلاعات آن را وزارت نفت تحت مدیریت زنگنه تکمیل کرده است.

یک مقام مسئول در وزارت نفت خبر داد به جز کاهش درآمدهای نفتی ایران به دلیل توقف سوآپ نفت، تاکنون شرکت هایی که در زمان مسئولیت مسعود میرکاظمی در این وزارتخانه با ایران قرارداد امضا کرده اند، خواستار دریافت بیش از ۹۷ میلیون دلار خسارت از این وزارتخانه شده اند.

به گزارش پیام نو، این روزها نماینده ای در مجلس جلودار کشاندن زنگنه به بهارستان به بهانه پرونده کرسنت است که خود در جریان موضوع توقف سوآپ نفت و خسارت های ناشی از آن در نظر منتقدانش در مقام متهم قرار دارد. مسعود میر کاظمی که در دولت اول محمود احمدی نژاد مسئولیت وزارت نفت را بر عهده داشت، این روزها بیژن زنگنه را مکررا متهم به ضرر زدن به کشور و صنعت نفت کرده است.

قرار است با رهبری مسعود میر کاظمی، وزیر نفت برای پاسخ به سوالات نمایندگان راهی مجلس شود، سوالاتی که گفته شده احتمال دارد طرح استیضاح وزیر نیز به دنبال آن مطرح شود.

هر چند نمایندگان منتقد وزارت نفت که عمدتا از نزدیکان جبهه پایداری هستند طرح استیضاح بیژن زنگنه را جدی نشان می دهند اما یک مقام مسئول در وزارت نفت درباره نگرانی های وزارت نفت از این تقابل و رودر رویی به پیام نو گفت: «نمایندگان طبق حق خود سوال می کنند و ما هم طبق حق و وظیفه خود جواب می دهیم. این هیچ نگرانی ندارد چرا که حساب وزارت نفت و شخص وزیر پاک است و بیمی از محاسبه نداریم».

موضوع قرارداد کرسنت در حالی توسط طیف های تندروی مجلس مطرح شده است که پیش از آن بحث توقف سوآپ نفت در دوران تصدی مسعود میرکاظمی در وزارت نفت و ضررها و خسارات ناشی از آن مطرح بود، موضوعی که به نظر می رسید با جنجال کرسنت به فراموشی سپرده شد. برای وزارت نفت اما اینگونه نیست.

مقام مسئول وزارت نفت که نخواست نامش فاش شود به پیام نو توضیح داد که ارزیابی این وزارتخانه از خسارت های ناشی از توقف سوآپ نفت هنوز پایان نیافته است و به محض اتمام کار آن، نتایج این ارزیابی ها اعلام خواهد شد.

به گفته این مقام مسئول، تا اینجای کار در یک مورد مشخص درباره پرونده سوآپ نفت، فقط شرکت هایی که آقای میرکاظمی با آنها قرارداد امضا کرده است ادعای دریافت ۹۷ میلیون دلار خسارت را مطرح کرده اند.

این فرد به پیام نو توضیح داد که این مورد جدای از بحث تجهیزاتی است که در جریان همین موضوع سوآپ نفت تهیه شد و الان چند سال است که بلا استفاده مانده و در حال تخریب هستند. از جمله این تجهیزات معطل ماندن ظرفیت خط لوله نکا-ری، و به مرور فرسوده شدن آن است، خط لوله و تاسیساتی که ۱۶۸ میلیون دلار هزینه آن شده است. اتفاقا این هزینه، از محل سود سوآپ، توسط شرکت نیکو به نیابت از شرکت ملی نفت ایران پرداخت شده است.

وی همچنین توضیح داد که در جریان همین موضوع مواردی هم در خصوص پول های دریافت نشده مطرح است که بررسی روی آن ادامه دارد.

کارشناسان برآورد کرده اند که توقف سوآپ نفت سالانه ایران را از درآمدی تا مرز  ۸۷۹ میلیون دلار محروم کرده است.

تابستان سال جاری پرونده سوآپ نفت با ورود بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات وارد مرحله جدیدی شد و قاضی این پرونده همچنان مشغول رسیدگی به آن است. به نظر می رسد که مسعود میرکاظمی در آینده باید خود در مقام متهم ردیف اول این پرونده پاسخگوی دادگاهی باشد که اطلاعات آن را وزارت نفت تحت مدیریت زنگنه تکمیل کرده است. میر کاظمی قبلا گفته بود که سوآپ نفت خیانت به کشور بوده است.

مقام مسئول وزارت نفت اما به پیام نو می گوید خدمت یا خیانت این جریان بعد از تکمیل شدن اطلاعات مربوط به آن مشخص خواهد شد که چندی دیگر به پایان می رسد.
 اخبار اقتصادی - پیام نو

 


ویدیو مرتبط :
کاهش قیمت نفت از بشکه ای بالای 100 دلار به حدود60 دلار

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

با رد كمك فنی از مترو تهران در حمله سایبری به صنعت نفت جانشین وزیر نفت در پدافند غیرعامل: خسارت چندانی نداشتیم



 ,سایت اینترنتی وزارت نفت,سایت‌های وزارت نفت,حمله سایبری به سایت وزارت نفت,اخبار

 

با رد كمك فنی از مترو تهران در حمله سایبری به صنعت نفت

جانشین وزیر نفت در پدافند غیرعامل: خسارت چندانی نداشتیم

» سرویس: اقتصادی - انرژی

جانشین وزیر نفت در حوزه پدافند غیرعامل با تاكید بر این كه حمله سایبری روز گذشته به شبكه مخابراتی و رایانه‌ای وزارت نفت خسارت زیادی نداشته است، كمك برخی از سازمان‌ها برای رفع این اختلال را رد كرد.

 

حمدالله محمدنژاد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان این كه حمله سایبری روز یك‌شنبه به شبكه مخابراتی و رایانه‌ای وزارت نفت و شركت‌های تابعه خسارت آنچنانی نداشته است، كمك تیم مهندسین آی تی شركت بهره‌برداری مترو تهران به وزارت نفت را رد كرد.

 

این در حالی است كه علی محمد قلی‌ها ـ معاون فنی و اطلاعات شركت بهره‌برداری مترو تهران ـ اعلام كرده بود كه از ساعت هفت و 30 دقیقه صبح امروز یك تیم 50 نفره از مهندسین آتی تی این شركت به وزارت نفت اعزام شده‌اند.

به گفته محمدنژاد از صبح امروز با حضور مسوولان مربوطه كمیته‌ای برای بررسی شرایط پیش آمده تشكیل شده است.

به گزارش ایسنا، جلسه این كمیته تا زمان ارسال این خبر همچنان ادامه دارد.

روز گذشته یك حمله سایبری به سایت اینترنتی وزارت نفت و برخی شركت‌های تابعه آن انجام شد كه ظاهرا این اتفاق تنها مربوط به سایت‌های وزارت نفت نبوده و برخی از سایت‌های صنعتی را هم شامل شده است.

 

گفته می‌شود این حمله سایبری كه از اسفند 90 دراین حوزه اتفاق افتاده و در روز گذشته به اوج خود رسیده ناشی از ورود ویروسی به نام "وایپر" است كه اطلاعات برخی از رایانه‌های این شركت‌ها را پاك كرده و سرور آنها را از كار انداخته است.

 

در این زمینه یك كارشناس امنیت شبكه به ایسنا گفت: ممكن است این اتفاق به وسیله ویروس "وایپر" انجام شده است، البته با توجه به اینكه تعدادی از كامپیوترها و سرورها به یكباره دچار مشكل شده‌اند این احتمال كه یك حمله سازمان‌دهی شده سایبری نیز باشد وجود دارد.

در خبرها همچنین آمده بود كه پلیس فتا نیز برای بررسی بیشتر این موضوع وارد عملیات شده است كه گویا پلیس این موضوع را رد كرده است./ایسنا