اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

میرمحمودموسوی:آیا شصت هزار نفری که در سوریه کشته شده اند، همگی تروریست بوده اند؟



تهران در برخورد با آنکارا درایت به خرج دهد

ترکیه، بزرگ ترین رقیب منطقه ای ایران

دیپلماسی ایرانی: سخنان میرمحمودموسوی تحلیل گر مسائل ترکیه در بخش پرسش و پاسخ نشست ایران و ترکیه، فرصت ها و چالش همسایگی:

اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

 

اعتقاد شخصی بنده این است که ما در مورد دعوای شیعه و سنی دچار توهم توطئه هستیم. با توجه به اشرافی که بر بحث شیعه و سنی در منطقه دارم، باید بگویم که تمام مسائل مربوط به بحث شیعه و سنی مربوط به بحث افراط گرایی برخی از شیعیان، افراط گرایی برخی از سنی ها و سیاست های پوپولیستی حاکمیت ها است.

اگر تبلیغاتی هم در این خصوص انجام می شود، تنها در جهت تحمیق مردم است. اگر به داخل کشور به وضع اهل تسنن نگاه کنیم خواهیم دید که وضعیت مناسب نیست. بنابراین باید توجه داشت که دچار این توهم توطئه نشویم.

او در ادامه با اشاره به موضوع مقاومت گفت: ایران موضوع مقاومت را محور نه تنها سیاست خارجی بلکه تمام سیاست های خود قرار داده ایم. این مسئله جای تامل دارد. می توان این مسئله را دوباره مورد بررسی قرار داد و پرسید چگونه است که محور مقاومت تمام سیاست های ما را تحت تاثیر قرار داده است؟ بعید نیست با بررسی مجدد باز هم به همین نتیجه ای برسیم که حالا رسیده ایم. اما باید اجازه داد در این مورد بحث شود.

مضاف بر این که این سوال وجود دارد که آیا محور مقاومتی که از ایران و عراق شروع می شود و به لبنان ختم می شود، تنها شامل شیعیان است؟ در حالی که تنها چسب بندی شیعه در این منطقه حماس و حزب الله است. بنابراین باز هم در این استراتژی جای تامل وجود دارد. آیا به شعار وحدت شیعه و سنی که سر داده ایم، عمل هم کرده ایم؟ می توان به این جریان مقاومت چند جریان اهل تسنن را نیز اضافه کرد.

کار دیپلماسی این است که نتوانسته ایم انجام دهیم. این که ترکیه به طارق الهاشمی پناه داده است، بعد از این رخ داده که ما پیوندهای خود را با بغداد شیعه محکم کرده ایم. به طرف های دیگر هم حق دهیم که در جهت تامین منافع خود حرکت کنند. چگونه انتظار داریم که ما در جهت منافع شیعه هر کاری از دستمان بر می آید انجام دهیم اما دیگران این اجازه را نداشته باشند که در جهت منافع خود حرکت کنند؟

میرمحمود موسوی ضمن ابراز نگرانی در مورد اعلام استقلال کردستان در هفته ها یا ماه های آینده گفت در این صورت دعوا میان بغداد و اقلیم کردستان آغاز خواهد شد؛ دو طرف در حال حاضر با پنجاه هزار نیرو در مقابل یک دیگر صف آرایی کرده اند.

اگر این جنگ سر بگیرد، در مورد تداوم محور مقاومت تردید های جدی ایجاد خواهد شد. در حال حاضر متاسفانه فضای بحث بر سر این گونه مسائل مهیا نیست. دفاع از کرامت انسانی در فلسطین از روزهای اول انقلاب اسلامی و از سال 1342 جزئی از هویت ما بوده است. اما آیا کرامت انسانی تنها به فلسطینیان تعلق دارد؟

مدیرکل سابق آسیای غربی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفت آن چه در سوریه در چند ماه اول منجر به ایجاد حرکت شد، واقعا شیطنت های خارجی بود؟ آیا شصت هزار نفری که در سوریه کشته شده اند، همگی تروریست بوده اند؟ مگر می شود که در کشوری شصت هزار نفر تروریست وجود داشته باشد؟ درست است که القاعده جذب شده و امریکا و قطر و عربستان در بحران سوریه دخالت دارند، اما این سوال وجود دارد که روسیه و چین و برخی کشورهای دیگر در این بحران دخالت ندارند؟

او در جمع بندی گفت من معتقدم بزرگترین رقیب آینده ما در منطقه نه عربستان است و نه هیچ کشور دیگری، بلکه ترکیه است. ترکیه ظرفیت های بسیار خوبی دارد و در زمینه اقتصادی نیز بسیار موفق ظاهر شده است. فراموش نکنیم که از سال 2008 به این سو که رکود اقتصادی دنیا را به لرزه انداخت، اقتصاد ترکیه توانسته با رشد هشت و نه درصد به اولین اقتصاد اروپا تبدیل شود.

این ظرفیتی است که ما با آن همکاری و همراهی نمی کنیم. آن چه عده ای می کنند این است که عده ای با خواندن دو مقاله در مورد ترکیه، شروع به فحاشی به حاکمیت این کشور می کنند. میرمحمود موسوی گفت نباید موضع سیاسی کشور را از رسانه های دیگر گرفت. موضع روی منافع سوار می شود نه روی تبلیغات. متاسفانه در کشور این مسئله رواج پیدا کرده که خودمان تبلیغ می کنیم و خودمان نیز به دنبال این تبلیغات راه می افتیم و فکر می کنیم این دیپلماسی است.

در حالی که این خطاست. او گفت با توجه به همسایگی ترکیه با ایران و ظرفیت های این کشور، منافع ایران ایجاب می کند که با این ترکیه بهتر از این رفتار کنیم. درست است که ترکیه عضو ناتو و دوست غرب است اما به هیچ وجه نه نوکر امریکا است و نه نوکر اسرائیل. ترکیه حتی در زمان حکومت ارتش هم نوکر امریکا نبوده است. بنابراین نباید بر این موضوعات تکیه کرد و سیاست کشور را بر این مسائل بنا کرد.

وی در مورد افتتاح دفتر طالبان در ترکیه گفت:  این اقدام به این دلیل است که ترکیه می خواهد در منطقه فعال باشد. این ضعف ما است که چهارمین اجلاس ترکیه با افغانستان و پاکستان برگزار شده و ایران در آن شرکت ندارد. این ضعف دیپلماسی ما است که کشورهای این سو و آن سوی مرزهای ایران با یکدیگر جلسه دارند در حالی که ما در آن شرکت نداریم و با چاوز جلسه داریم./دیپلماسی ایرانی

 


ویدیو مرتبط :
کشته شدن تروریست سوریه توسط تک تیرانداز ارتش سوریه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کاهش هزار نفری کشته‌های جاده ای/ افزایش 6 برابری قیمت مواد مخدر



کشته‌های جاده در تصادفات,آمار تصادفات

کاهش هزار نفری کشته‌های جاده ای/ افزایش 6 برابری قیمت مواد مخدر

رئیس پلیس کشور با اعلام اینکه در 6 ماهه نخست امسال هزار نفر کمتر در جاده ها کشته شده اند گفت: در حوزه مواد مخدر نیز در حالی که کشفیات پلیس 20 درصد افزایش یافته قیمت مواد مخدر نیز 6 برابر شده است و با فشارهای وارد شده معتادان به سمت درمان گرایش پیدا کرده اند.

به گزارش مهر، سردار اسماعیل احمدی مقدم صبح شنبه در مراسم صبحگاه مشترک نیروی انتظامی ضمن تبریک هفته نیروی انتظامی به نیروها، خانواده هایشان و مردم اظهار داشت: هفته نیروی انتظامی یک بازه زمانی برای ارتباط بیشتر با مردم است وگرنه هر روز، روز پلیس است چرا که ماموریت های پلیس تعطیل بردار نیست و آنها فرصت استراحت ندارند.

وی ادامه داد: پلیس در راه خدا و برای مردم تلاش می کند که این موضوع باعث افتخار ما است. هفته نیروی انتظامی باعث می شود که برای ارتباط بیشتر با مردم و درک مطالبات آنها متمرکز شویم. نباید گفت که هفته نیروی انتظامی به این منظور است که اقتدارمان را در چشم مردم نشان دهیم، این هفته زمان ارتباط عاطفی با مردم است. باید گفت که هفته نیروی انتظامی زمان رحمت و عنصر مردمداری است و به هیچوجه زمانی برای عرضه جلوه های اقتدار نیست.

به گفته رئیس پلیس کشور در هفته نیروی انتظامی باید توان معنوی، قدرت ارتباطی، اخلاق و کسب رضایت و اعتماد مردم در دستور کار باشد.

احمدی مقدم با اشاره به شعار هفته نیروی انتظامی مبنی بر اقتدار پلیس در سایه قانونمداری، مردمداری و روزآمدی تاکید کرد: این شعار صرفاً ادبی و نمادی زیبا نیست و نشان دهنده راه و مسیر نیرو در راه خدمت به خدا است. مردم رکن اساسی نیروی انتظامی هستند و علت به وجود آمدن پلیس نیز برقراری امنیت و ۀسایش مردم است.

وی با بیان اینکه نعمت امنیت بسیار مهم است، تصریح کرد: اگر دغدغه مردم سارقان خرد، مواد فروشان و معتادان و بعضاً نزاع است باید شرایط امنیتی پیرامون مان نیز در نظر گرفته شود که تنها دغدغه اصلی آنها زنده ماندن است. در چنین محیط امنیتی پیرامون مان مردم کشور در امنیت کامل به سر می برند.

به گفته رئیس پلیس کشور امروز مجرمان با استفاده از بسترهای جدید از جمله مواد مخدر و تهاجم فرهنگی امنیت جوامع را نشانه گرفته اند. امروز امنیت در جهان در مسیر سراشیبی قرار دارد در حالی که امنیت در کشور ما در 15 سال گذشته رو به بهبود است اما برخی جرایم همانند نزاع به علت تقسیمات کشوری، برخی جرایم مرتبط با مسایل اقتصادی و نوسانات ارزی و ابهاماتی که به منظور ایجاد تفرقه در آذربایجان و خوزستان به وجود آوردند امنیت در کشور رو به رشد است. به خوبی توطئه های دشمنان خنثی شده است.

وی ادامه داد: امنیت برای مردم است و حضور پلیس به عنوان دژی مستحکم برای مردم است، مردمداری اصل اول کار پلیس است و آن چه که سند و وثیقه بین ما و مردم برای اجرای عدالت است قانون و شرع مقدس اسلام است.

احمدی مقدم ادامه داد: هیچ ماموری حق ندارد در برقراری امنیت پایش را از قانون فراتر گذارد و علاوه بر رفتار خوب با مردم با مجرمان نیز باید در چارچوب قانون عمل کند حتی اگر مجرمی به مامور اهانت کرد نیروی ما حق ندارد از مسیر عدالت خارج شده و برخورد شخصی کند. پلیس باید دارای اخلاق و درک صحیح در زمان اجرای ماموریتها باشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم روزآمدی پلیس تاکید کرد و افزود: امروزه بسیاری از مجرمان کسانی هستند که به دانش و ابزار جدید دسترسی دارند. تا چندی قبل باید مراقب افغانستان به عنوان کانون تولید مواد مخدر بودیم اما امروز تحصیل کردگانمان برای تولید مواد مخدر صنعتی به کمک مجرمان می آیند و  مواد مخدر صنعتی در داخل کشور تولید می شود.

رئیس پلیس کشور با تاکید بر مافیای جرم تاکید کرد: مافیای جرم در بستر اینترنت و ماهواره تلاش می کند مانع تراشی ها را در مسیر خدمتگزاری دولت انجام دهد و دستاوردهای نظام را کوچک جلوه دهد. مافیای جرم تلاش می کنند با ایجاد تفرقه در بین مذاهب جدایی ایجاد کنند.

وی افزود: دشمن با استفاده از راه های فساد اخلاقی و مواد مخدر سعی می کند جوانان را به تباهی بکشد. امروز جرایم فساد اخلاقی و اعتیاد پایه جرایم دیگر هستند و به جرات می توان گفت بیش از 90 درصد سرقتهای خرد توسط معتادان و برای تامین پول مواد مصرفی شان انجام می شود ضمن اینکه بیشتر اوباش گریها و زورگیریها برای تامین پول خوشگذرانی و لهو و لعب است. دشمن به عنوان بازوی شیطان تلاش هدفمند را دنبال می کند تا راه را برای دولتمردان سخت کند. یکی از اقدامات دشمن در همین راستا تحریم ها است.

احمدی مقدم با تاکید بر اینکه پلیس برای  حمایت از مردم باید به دانش و ابزار مجهز شود تاکید کرد: پلیس باید با برآورد تهدیدها و عمل به موقع کاری کند تا مردم احساس آرامش کنند ما باید جلوتر از حوادث باشیم و با سرعت در مسیر کمال علمی حرکت کنیم.

وی افزود: امروز صد سامانه جامع ارتباطات و بستر تبادل اطلاعات در نیروی انتظامی وجود دارد تا ارایه خدمات به مردم آسانتر شود. مسیر خدمت رسانی به مردم انتهایی ندارد.

رئیس پلیس کشور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فشار دشمن اظهار داشت: فشار دشمن و مشکل بودجه هیچ خللی را در مسیر حرکت پلیس ایجاد نمی کند و سال قبل که تحت سخت ترین تحریم ها بودیم در مسیر نظم حرکت کرده و برای روزآمدی اقداماتی را انجام دادیم. باید با توجه به اظهارات مقام معظم رهبری و حرکت دولت به سمت اجرای اقتصاد مقاومتی با استفاده از این روش فشار دشمن را کاهش دهیم و نگذاریم در مسیرمان خللی ایجاد کند. امروز نیروی انتظامی به درجه بالایی از قابلیت و رضایتمندی مردم رسیده است.

وی با بیان اینکه اگرچه با نقطه مطلوب فاصله داریم افزود: امروز با نقطه مطلوب فاصله داریم اما در مقام مقایسه با همسایگان امروز پلیس ایران بسیار شایسته تر، به روزتر و کارآمدتر است.

به گفته احمدی مقدم باید سه عنصر قدرت، رحمت و اخلاق به منظور ساختن پلیس مقتدر و هوشمند به کارگیری شود و در سال آینده تمرکز پلیس روی ارتقای بهره وری، تکریم ارباب رجوع، بصیرت و سلامت سازمانی است چرا که این موارد جزو قدرت های ناپیدای پلیس هستند.

وی در پایان با اشاره به بخشی از دستاوردهای پلیس افزود: در شش ماهه نخست امسال در پلیس راهور هزار نفر کمتر در جاده های کشور کشته شده اند. در حوزه مواد مخدر نیز در حالی که کشفیات پلیس 20 درصد افزایش یافته است قیمت مواد مخدر نیز شش برابر شده است و با فشارهای وارد شده معتادان به سمت درمان گرایش پیدا کرده اند.

رئیس پلیس کشور افزود: در حوزه جرایم خشن مانند قتل، تجاوز، سرقت مسلحانه و آدم ربایی امسال کاهش جرایم را تجربه می کنیم که دستاورد بسیار بزرگی است./مهر