اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ممنوعیت ورود نوشابه و سوسیس و کالباس به مدارس



اخبار,اخبار اجتماعی ,وزیر بهداشت

وی اظهار داشت: اکنون مشکلی که در مقاطع ابتدایی و متوسطه داریم اضافه وزن و چاقی دانش‌آموزان است؛ باید بدانیم این موضوع موجب فشار خون، دیابت و سرطان می‌شود. قدر سلامتی خود و والدین خود را بدانید چرا که چاقی عمر پدر و مادرتان را کوتاه می‌کند.

معاون بهداشت وزیر بهداشت از دانش آموزان خواست تا به والدین خود برای کنترل فشار خون هشدار دهند زیرا ۱۰ میلیون ایرانی فشار خون بالا دارند، معاون وزیر آموزش و پرورش نیز از ممنوعیت توزیع نوشابه و سوسیس و کالباس در بوفه مدارس خبر داد.

به گزارش فارس، علی اکبر سیاری امروز در مراسم آغاز اجرای طرح ارتقای سلامت دهان و دندان دانش‌آموزان ابتدایی سراسر کشور اظهار داشت: درصدد ارتقاء سلامت مردم ایران هستیم؛ انتظار ما این است که بتوانیم وضعیت دهان و دندان را در مردم ارتقاء دهیم.

وی افزود: همکاران ما در وزارت بهداشت برنامه‌ای را طراحی کرده‌اند که به علت طولانی شدن جلسه هیأت وزیران بنده و دکتر حمیدی به نیابت از وزرای بهداشت و آموزش و پرورش به امضای تفاهمنامه میان دو وزارتخانه در اجرای این طرح خواهیم پرداخت.

سیاری گفت: پدرم در زمان حیات خود 3 توصیه به من کرد که عبارت بود از خواندن نماز، پزشک شدن و دست کشیدن از غذا قبل از سیر شدن. من نیز چند توصیه به فرزندان خود کرده‌ام و آنها عبارتند از خواندن نماز در هر نقطه‌ای از دنیا که هستند،‌ انتخاب بهترین رشته و دانشگاه و حداکثر تلاش برای اینکه این مهم موجب امنیت شغلی آنها در دنیا می‌شود.

وی افزود: سومین مسئله این است که به طریقی درس بخوانیم که با مردم کشور خود و کشورهای دیگر رابطه داشته باشید و فرهنگ آنها را بشناسید. چهارمین توصیه‌ام این است که بتوانند به روش علمی از سلامت خود صیانت کنند.

سیاری ادامه داد: آموزش و پرورش باید شما را با تغذیه توانمند کند، در حال حاضر میزان مصرف نمک در کشور 2 تا 3 برابر سایر کشورهای جهان بیشتر است. نمک باعث فشارخون می‌شود. اکنون 10 میلیون نفر در کشور به فشار خون مبتلا هستند و سالانه 90 هزار نفر به دلیل فشار خون می‌میرند. شما باید والدین خود را وادار کنید تا فشار خونشان را اندازه بگیرند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تحرک نکته دیگری است که بر آن تأکید می‌کنم. شما باید روزی یک ساعت تحرک و ورزش داشته باشید و این برنامه تحرکی که آموزش و پرورش برای شما در نظر گرفته است برای فرهنگ‌سازی است تا از کودکی یاد بگیرید برای ارتقاء سلامت خود ورزش داشته باشید.

وی اظهار داشت: اکنون مشکلی که در مقاطع ابتدایی و متوسطه داریم اضافه وزن و چاقی دانش‌آموزان است؛ باید بدانیم این موضوع موجب فشار خون، دیابت و سرطان  می‌شود. قدر سلامتی خود و والدین خود را بدانید چرا که چاقی عمر پدر و مادرتان را کوتاه می‌کند.

سیاری تصریح کرد: ما 3 طرح برای بهبود تغذیه بوفه‌های مدارس، بهداشت دهان و دندان و خود مراقبتی در نظر گرفته‌ایم که امیدواریم اجرای آنها موجب ارتقاء سلامت شما شود.

*توزیع نوشابه،سوسیس و کالباس در مدارس ممنوع
حمیدی معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش نیز در این مراسم گفت: از برنامه شاد مشترک عمو پورنگ و شما لذت بردم. برای سلامت دانش‌آموزان مجموعه‌ طرح‌هایی در وزارت آموزش و پرورش پیش‌بینی کرده‌ایم که یکی از آنها المپیادهای دانش‌آموزی است که برای 3 میلیون دانش‌آموز در نظر گرفته شده است.

وی افزود: از ابتدای مهر سال آینده ورزش صبحگاهی و همگانی را با همکاری شبکه رادیویی ورزش در سراسر کشور اجرایی خواهیم کرد.

حمیدی ادامه داد: بنا داریم تا تحرک دانش‌آموزان بیشتر شود و دانش‌آموز نامتناسب و چاق کمتری داشته باشیم. در حوزه بهداشت نیز بحث امنیت غذایی، بوفه‌های مدارس و مواد ممنوعه که موجب آسیب به دانش‌آموزان می‌شود را ساماندهی خواهیم کرد و از این پس دیگر شاهد توزیع نوشابه، سوسیس و کالباس در مدارس نخواهیم بود تا امنیت غذایی برای دانش‌آموزان حاصل شود.

وی اظهار داشت: موضوع شنوایی و بینایی‌سنجی نیز به عنوان غربالگری ملی اتفاق خواهد افتاد.

وی اظهار داشت: بهداشت دهان و دندان نیز از امروز در تمام مدارس ابتدایی کشور کلید می‌خورد که در آن دانش‌آموزان به صورت یونیت‌های سیار معاینه خواهند شد.

حمیدی خاطر نشان کرد: به دانش‌آموزان توصیه می‌کنم ارتباط خود را با خدا و طبیعت بیشتر کنند.

اسفندیار چهاربند مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران نیز در این برنامه اظهار داشت: از کسانی که در این طرح ملی شرکت‌ کرده‌اند سپاسگزارم، دندان یکی از اعضای مهم بدن است و حفظ سلامت آن در سلامتی سایر اعضای بدن تأثیر  جدی دارد و مراقبت و فرهنگ آن در کودکی کمک می‌کند تا در بزرگسالی از دندان‌های سالم برخوردار و زندگی سالمی داشته باشید.

وی خاطر نشان کرد: از همکاران در وزارت بهداشت و آموزش و پرورش تشکر می‌کنم که زمینه زندگی بانشاط‌تر و ارتقاء شاخص‌های سلامت و توسعه فردی و جمعی مناسب را در آینده نزدیک به ملت ایران اسلامی نوید می‌دهند؛ همکاری این دو دستگاه می‌تواند در ارتقاء سلامت جامعه مؤثر باشد.

در این مراسم تفاهمنامه طرح ارتقاء سلامت دهان و دندان دانش‌آموزان ابتدایی سراسر کشور توسط نمایندگان وزرای بهداشت و آموزش و پرورش امضا شد. 

 

اخبار اجتماعی - فارس

 


ویدیو مرتبط :
یک حقیقت در مورد سوسیس و کالباس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تاکید وزیربهداشت بر حذف نوشابه و سوسیس و کالباس از بوفه‌ مدارس



اخبار,اخبار اجتماعی,دکتر سیدحسن هاشمی

 

اخبار اجتماعی - تاکید وزیربهداشت بر حذف نوشابه و سوسیس و کالباس از بوفه‌ مدارس

وزیر بهداشت با مهم خواندن بحث بوفه مدارس و لزوم ارائه مواد غذایی لازم در بوفه‌ها گفت: نباید سوسیس کالباس و نوشابه‌های گازدار و همچنین موادی نظیر چیپس و پفک در بوفه‌ها توزیع شود. یکی از اهدافمان باید بوفه مدارس باشد تا بتوانیم اقلام جایگزین مواد آسیب‌رسان به سلامت را پیشنهاد دهیم. حتی لازم است برای مدیرانی که در امر بوفه مدارس به نحو مطلوب عمل کرده‌اند، مشوق‌هایی نیز در نظر گرفته شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در صبحانه کاری با وزیر آموزش و پرورش بر لزوم انجام اقدامات اساسی در حوزه مدارس جهت پیشگیری از بیماری‌ها در نسل آینده تاکید کرد.
 
دکتر سیدحسن هاشمی در مراسم امضای تفاهم‌نامه با وزارت آموزش و پرورش گفت: کتاب‌های درسی دانش‌آموزان از نظر شکلی خوبند اما به عنوان وزیر بهداشت فکر می‌کنم اینها کافی نیست. من به عنوان وزیر باید بخشی از کارم را به دانش‌آموزان معطوف کنم چراکه این افراد آینده‌سازان ایرانند.
 
وی ادامه داد: لازم است از ظرفیت وزارت آموزش و پرورش بیشتر استفاده کنیم چراکه دانش‌آموزان مشکلاتی از قبیل مشکلات روانی، اجتماعی، اعتیاد، دخانیات، تغذیه، تحرک و... دارند. یکسری از مشکلات نیز مطرح است که ما می‌توانیم مشترکا در این حوزه کار کنیم.
 
وزیر بهداشت گفت: اگر دکتر فانی اجازه دهند، در کنار مقاطع مختلف تحصیلی در کنارشان خواهم بود. دو وزارتخانه بهداشت و آموزش و پرورش باید بخشی از مسائل را به هیات دولت منعکس کنند و در عین حال باید بخشی از مسائل را خودمان انجام دهیم و به دنبال بخشی‌نگری به ویژه در حوزه اعتبارات نباشیم. لازم است تدابیری در جهت نشاط و سلامت هرچه بیشتر دانش‌آموزان داشته باشیم.
 
هاشمی افزود: وزارت بهداشت تاکنون در زمینه بیماری‌های واگیر و ایمن‌سازی دانش‌آموزان حرکت کرده است و تقریبا کار دیگری در این حوزه انجام نداده و مابقی مباحث به دست آموزش و پرورش و مربیان است. همواره می‌گوییم که آموزش و پرورش بسیار مهم است اما باید دید که چقدر به آموزش و پرورش کمک کرده‌ایم. باید از قالب تعارف و تفاهم‌نامه درآییم و مباحث را در قالب چند پروژه به کار تبدیل کنیم. پس از آن باید فعالیت‌هایمان را ارزیابی کرده و ببینیم که چقدر به شاخص‌ها نزدیک شده‌ایم.
 
تاکید وزیر بهداشت بر حذف اقلام آسیب‌رسان به سلامت از بوفه‌های مدارس
 
وی با مهم خواندن بحث بوفه مدارس و لزوم ارائه مواد غذایی لازم در بوفه‌ها گفت: نباید سوسیس کالباس و نوشابه‌های گازدار و همچنین موادی نظیر چیپس و پفک در بوفه‌ها توزیع شود. یکی از اهدافمان باید بوفه مدارس باشد تا بتوانیم اقلام جایگزین مواد آسیب‌رسان به سلامت را پیشنهاد دهیم. حتی لازم است برای مدیرانی که در امر بوفه مدارس به نحو مطلوب عمل کرده‌اند، مشوق‌هایی نیز در نظر گرفته شود.
 
وزیر بهداشت ضمن تشکر از اقدامات آموزش و پرورش افزود: کارهای بسیار دیگری باید بین این دو وزارتخانه انجام شود البته عمدتا هم وزارت بهداشت باید در این زمینه تلاش کند. هیچ مضایقه‌ای برای همکاری وجود ندارد باید پروژه‌های همکاری را تعریف کنیم و از ظرفیت مدارس کشور جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها استفاده کنیم.
 
هاشمی با اشاره به مقوله سفیران سلامت ادامه داد: اینکه دانش‌آموزان به عنوان سفیران سلامت وارد خانواده‌ها شوند ایده بسیار خوبی است که باید عملیاتی شود. اگر لازم باشد باید برای آنها مشوق‌هایی نیز تعریف کنیم.
 
وزیر بهداشت تاکید کرد: نباید به یک جلسه کاری در حوزه اقداماتی که باید در دانش‌آموزان انجام شود، بسنده کرد. اینچنین جلساتی باید ادامه یابد.
 
وی ضمن اشاره مجدد به بحث بوفه مدارس تاکید کرد: می‌توانیم با صنایع غذایی صحبت کنیم تا بسته‌های غذایی ویژه مدارس تعریف شود که هم ارزان باشند و هم سالم، همچنین مواد افزودنی آن کمتر باشد.
 
هاشمی در پایان گفت: زمینه‌های کاری مشترک فراوانی میان دو وزارتخانه بهداشت و آموزش و پرورش وجود دارد. علاقه‌مندم که به ویژه در زمینه بوفه مدارس، تصمیم‌های خوبی گرفته شود که برای مردم پیام داشته باشد و چراکه این پیام‌ها تنها متوجه شخص دانش‌آموز نیست بلکه برای خانواده وی و همه ایرانیان است.
 

اخبار اجتماعی - ایسنا