اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مقام بهداشتی: سوسیس و کالباس نخورید



اخبار,اخباراجتماعی ,مضرات  مصرف  سوسیس و کالباس

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: داروهایی که پتانسیل سوءمصرف دارند نظیر ترامادول، دیفنوکسیلات، کدئین، الکل طبی اتیلیک، کتامین(توهم‎زا) سلامت فرد را به مخاطره می‎اندازد.

 معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: کالاهایی که سلامت جامعه را به مخاطره می‎اندازد شناسایی شدند.

به گزارش ایسنا، دکتر «رضا سپهوند» در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان با بیان این‌که ایمنی فرآورده‎های گوشتی قابل قبول نیست، اظهار کرد: در ایمنی و امنیت غذایی مشکلاتی وجود دارد که باید دانشگاه علوم پزشکی، دامپزشکی و جهاد کشاورزی آنها را برطرف کنند.

وی با بیان این‌که در ماده‌ی 37 برنامه‌ی پنجم توسعه هر سال کالاهایی که سلامت جامعه را به مخاطره می‎اندازد شناسایی می‎شوند، یادآور شد: مردم کالاهای آسیب‎رسان نظیر انواع سوسیس، کالباس، ژامبون و انواع همبرگر و کباب صنعتی و صنفی که درصد چربی آنها بیش از 20 درصد باشد را استفاده نکنند.

سپهوند یادآور شد: مردم از مصرف انواع ساندویچ و پیتزاهایی که شامل سوسیس، کالباس و ژامبون بوده، سالاد الویه صنعتی و صنفی، سمبوسه و فلافل که با روش غوطه‎وری در روغن ایجاد می‎شود، کنسرو و کله‎‏پاچه، انواع پنیرهای خامه‎ای پرچرب و با چربی بیش از 28 درصد، انواع پنیرهای چرب با چربی بیش از 45 درصد در ماده خشک خودداری کنند.

وی اظهار کرد: انواع کره و خامه، فرآورده‎های یخی خوراکی، انواع نکتار و نوشیدنی‎های میوه‎ای گازدار و بدون گاز با محتوای آب میوه کمتر از 50 درصد، انواع شربت و نوشیدنی‎های غیرمیوه‎ای، انواع آجیل‎های شور و شورهای سبزیجات با نمک بیش از 5 درصد، انواع طعم‎دهنده مصنوعی، انواع سنگ‎های مصنوعی در مواد غذایی، انواع رنگ‎های حاوی سرب، روغن‎های جامد و مایع نباتی با میزان اسید چرب اشباع بالاتر از 30 درصد و یا میزان اسیدهای چرب ترانس بالاتر از 2 درصد، انواع سس‎های چرب با چربی بیش از 30 درصد، انواع فرآورده‎های حجیم شده بر پایه ذرت(انواع پفک) و انواع شیرینی‎جات و بامیه از جمله کالاهایی است که سلامت فرد را به مخاطره می‎اندازد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: داروهایی که پتانسیل سوءمصرف دارند نظیر ترامادول، دیفنوکسیلات، کدئین، الکل طبی اتیلیک، کتامین(توهم‎زا) سلامت فرد را به مخاطره می‎اندازد.

وی خاطرنشان کرد: ارائه قلیان در چایخانه و سفره‎خانه‎ها، تولید و پخش فیلم و سریال و محصولات فرهنگی مروج خشونت، عرضه و فروش لباس و کفش دست دوم، ارائه خدمات رژیم‎های سریع لاغری و چاقی و مداخله افزایش قد از اقدامات آسیب‎رسان به سلامت هستند.


 اخبار اجتماعی  -  ایسنا


ویدیو مرتبط :
‫در این فصل سوسیس و کالباس نخورید‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دشواری حذف خمیر مرغ از سوسیس و کالباس؛ کم بخورید ، اصلا نخورید!



اخبار,اخبار اجتماعی , خمیر مرغ

سوسیس و کالباس و خمیر مرغ هنوز تعیین تکلیف نشده اند و مردمی که به دلیل گرانی گوشت گاهی از این محصولات استفاده می کنند بلاتکلیفند.

به گزارش خبرآنلاین، هنوز از خبرهای مبنی بر حذف خمیر مرغ زیر پله ای از چرخه تولید سوسیس و کالباس نمی گذرد که رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از تولید زیرپله ای خمیر مرغ خبر می دهد

حسینعلی شهریاری در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما،با توصیه به مردم برای مصرف نکردن سوسیس و کالباس گفت: در بررسی های انجام شده ۳۰ درصد از محصولات جمع شده از بازار مشکل دار بوده اند.

او می گوید:‌ خمیر مرغ گاهی با استفاده از ضایعات دور ریز ناشی از پاک کردن مرغ در مرغ فروشی ها و گاهی با استفاده از خمیر کردن مرغ های پیر تخم گذار، بدون آن که امحاء و احشای مرغ خارج شود، تهیه می کنند.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: سازمان دامپزشکی هم ممکن است بگوید که در بازرسی های ما خمیر مرغ در چارچوب استاندارد دیده شده است ولی تولید زیرپله ای و خلاف هم خیلی انجام می شود.

وی افزود: وقتی یک کیلو سوسیس و کالباس کسر کوچکی از یک کیلو گوشت قیمت دارد، حتما جایی اشکال است.

از طرف دیگر رسول دیناروند معتقد است وظیفه وزارت بهداشت درست بعد از تولید آغاز می شود و در فرایند تولید دستگاههای دیگری باید نظارت کنند
معاون وزیر بهداشت درباره خمیر مرغ در این رابطه گفت: دامپزشکی در نهایت مسئولیتی درباره استفاده از این ماده در صنایع غذایی را ندارد بلکه بر تولید نظارت داشته و وقتی محصول وارد فرآیند شد،‌ مسئولیت وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو آغاز می شود.

او می گوید: ما اجازه استفاده از خمیر مرغ را ندادیم چرا که سازمان دامپزشکی باید بتواند بین خمیر مرغ بهداشتی و غیر بهداشتی تفکیک کند که هنوز این تفکیک وجود ندارد.

دیناروند هم گفت: به همین دلیل هم هست که ما استفاده از خمیر مرغ را ممنوع کرده ایم. او گفت: ما در حوزه کالاهای صنعتی وقتی مغایرتی چه در سطح عرضه و چه تولید ببینیم جلوی ورود به بازار می گیریم و یا از سطح بازار محصول را جمع آوری می کنیم و اگر هم این نبود تطابق ناشی از تخلف عمدی یا تقلب باشد، پروانه تولید کننده تعلیق می شود.

در هر حال به نظر میرسد خمیر مرغ هم مانند روغن پالم از آن مواردی است که نظارتش بین سازمانهای مختلف دست به دست شده و در نهایت ضرر اصلی را مردمی می کنند که لاجرم به دلیل کمشدن حجم سفره شان از گوشت و مرغ از این محصولات استفاده می کنند.


وزارت بهداشت در مورد این محصولات تنها توصیه ای که دارد کم مصرف کردن یا اصلا مصرف نکردن است چرا که گویا حذف تخلف از بازار مشکل است.

 

اخبار اجتماعی - خبرآنلاین