اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

معنای اعتدال در نگاه صادق زیبا کلام



اخبار,اخبار سیاسی,صادق زیبا کلام


 اخبار سیاسی - معنای اعتدال در نگاه صادق زیبا کلام

وقتی پای مصالح و منافع شخصی، حزبی و جناحی به میان می‌آید، این فعالان و کنشگران سیاسی اگر قرار است بر مبنای اعتدال رفتار کنند باید این مساله برایشان اهمیت داشته باشد که سیاست‌هایی اتخاذ شود که با عقل سلیم همخوانی داشته باشد.

مقام معظم رهبری در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام بر شعار اعتدال که از سوی دولت یازدهم سر داده شده بود تاکید کردند و در این زمینه به دولت سفارش‌هایی داشته‌اند که نشان از آن دارد باید این رویکرد در فضای سیاسی کشور پررنگ شود.

بر این اساس برای دستیابی به اعتدال در ابتدا نیاز است تعریف مناسبی از اعتدال انجام گیرد تا رویکرد جریان‌ها مشخص شود. با توجه به اینکه هیچ‌کس و هیچ جریانی نمی‌گوید که ما نباید در جریان اعتدال قرار گیریم و معتقد و میانه‌رو باشیم و هیچ‌کس نمی‌گوید رفتار تند و رادیکال به نفع مصالح نظام است و علاوه‌بر آن هیچ‌کدام خود را خلاف اعتدال نیز نمی‌بینند، این ضرورت بیش از پیش احساس می‌شود.

 

در توضیح این موضوع باید توجه داشت که وقتی سخن از اعتدال به میان می‌آید نیاز است فعالان و کنشگران سیاسی چندان رفتار سیاسی برایشان مهم نباشد؛ به عبارتی وقتی پای مصالح و منافع شخصی، حزبی و جناحی به میان می‌آید، این فعالان و کنشگران سیاسی اگر قرار است بر مبنای اعتدال رفتار کنند باید این مساله برایشان اهمیت داشته باشد که سیاست‌هایی اتخاذ شود که با عقل سلیم همخوانی داشته باشد.

لذا منافع سیاسی، گروهی و منافع فردی موجب می‌شود لزوما افراد در چارچوب اعتدال و عقلانی رفتار نکنند بلکه به واسطه مصالح و منافع‌شان در چارچوبی تند و رادیکال حرکت کنند. همچنان‌که در سال‌های اخیر جبهه پایداری و طرفداران آقای احمدی‌نژاد اگرچه رفتاری تند داشته‌اند اما این مساله را نمی‌پذیرند. در زمان فعلی نیز با وجود تاکیدات فراوانی که بر اعتدال و میانه‌روی می‌شود اما این افراد و گروه‌های مشابه آن در جامعه هیچ‌گونه التزامی به اعتدال و میانه‌روی احساس نکرده‌اند. در این میان با توجه به اینکه یکی از شعارهای اصلی دولت یازدهم اعتدال است؛ طبیعتا می‌توان فعالیت آن را در یک‌سال گذشته بر ترازوی اعتدال و میانه‌روی گذاشت و سنجید.

دولت یازدهم در یک‌سال گذشته در حوزه سیاست خارجی نه موضع‌گیری تندی در فضای بین‌الملل داشته‌ و نه علیه کشورهای دیگر شعار داده‌ است. تنها موضع کمی تند که اتخاذ شد از سوی خود آقای روحانی بود و آن هم در قبال فعالیت داعش و حضور آن در عتبات عالیات بوده است که آقای روحانی گفتند «اگر تعرضی از سوی این گروه به نجف و کربلا صورت گیرد، کوتاه نمی‌آییم.»

 

در بعد سیاست داخلی نیز نحوه برخورد دولت روحانی با مخالفان دور از تندروی بوده است و از این بابت جای تقدیر است که دولت آقای روحانی رفتاری هم‌سو با شعارش یعنی اعتدال داشته است. اظهارات اخیر هم نشان از تایید این رویکرد در دولت و جامعه داشته است.
 اخبار سیاسی -  فرهیختگان


ویدیو مرتبط :
معنای اعتدال/جریانهای مومن را باشعار اعتدال،کنار نزنید!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

صادق زیبا کلام : تندروها ریاست خبرگان را با حب و بغض نگاه می کنند



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

 

اخبار سیاسی - صادق زیبا کلام : تندروها ریاست خبرگان را با حب و بغض نگاه می کنند

مجلس خبرگان جنبه سمبلیک دارد. گاهی با جنبه شخصی، حب و بغض به مجلس خبرگان نگاه می کنند. تندروها فکر می‌کنند اگر آیت الله هاشمی در راس این نهاد قرار گیرد جایگاه و شان ایشان بیشتر می‌شود.

یک استاد علوم سیاسی گفت: زمانی که آیت الله مشکینی ریاست را به عهده داشتند با زمانی که آیت الله هاشمی یا آیت الله مهدوی کنی بودند، هیچ تفاوتی درسیاست‌های این نهاد ایجاد نشد و در امور اجرایی کشور تغییری به وجود نیامد چراکه جایگاه این نهاد به گونه ای است که تاثیری در اینگونه موارد ندارد.

صادق زیبا کلام در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا، درباره استراتژی اصلاح طلبان برای ریاست مجلس خبرگان گفت: اصلاح طلبان نباید روی این حوزه سرمایه گذاری کنند زیرا مجلس خبرگان تاثیر چندانی در امور کشور و جایگاه بالای در امور اجرایی کشور ندارد.

زیبا کلام گفت: در این وضعیت بنابراین امروز تفاوتی نمی‌کند که آیت الله هاشمی رفسنجانی ریاست را برعهده داشته باشند یا‌ آیت الله هاشمی شاهرودی یا حتی یکی از افراد طیف مخالف آیت الله هاشمی، همچون حجت السلام والمسلمین خاتمی. حقیقت این است که این موضوع تفاوتی در امور کلی کشور نخواهد داشت.

این استاد علوم سیاسی در باره ساختار مجلس خبرگان گفت: ساختار قانونی مجلس خبرگان در راستای عملکرد جایگاه رهبری، مثل نسبت مجلس شورای اسلامی به دولت است. همانطور که نمایندگان مجلس می‌توانند وزرا، معاونین را احضار و مورد سوال قرار دهند و دولت مجبور است در قبال سیاست‌ها و عزل ونصب‌ها پاسخگو باشد؛ اعضای مجلس خبرگان باید بتوانند به زیرمجموعه‌های رهبری همچون صدا و سیما، شواری انقلاب فرهنگی و... نظارت کنند.

وی افزود: اکثریت اعضای مجلس خبرگان به لحاظ سنی و پایگاه اجتماعی، حتی در جریان مسائل و رویدادهای کشور نیستند. حتی در شرایطی که یک فرد جوان و با انگیره در راس این نهاد قرار بگیرد با چنین ترکیبی خیلی نمی‌تواند منشاء اثر باشد.

وی افزود: این زیرمجموعه‌ها به هیچ عنوان به هیچ نهادی پاسخگو نیستند و کسی نمی‌تواند در مورد عملکرد آنها سوالی بپرسد. اعضای مجلس خبرگان نیز سوالی دراین باره مطرح نمی کنند.

زیباکلام در خصوص دلایل تلاش اصولگرایان برای تسلط بر این نهاد افزود: این نهاد برای آن‌ها جنبه سمبلیک دارد. حتی گاهی جنبه شخصی، حب و بغض هم دارد چراکه آنها فکر می‌کنند اگر آیت الله هاشمی در راس این نهاد قرار گیرد جایگاه و شان ایشان بیشتر می‌شود.

اخبار سیاسی - ایلنا