اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

معاون وزیر علوم خبر داد: امکان تجمیع کنکورهای ارشد و دکتری/تغییر قانون حذف کنکور



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

هشدار وزارت علوم به دانشگاه‌های غیرانتفاعی برای تجمیع

معاون وزیر علوم خبر داد: امکان تجمیع کنکورهای ارشد و دکتری/تغییر قانون حذف کنکور

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: امکان تجمیع در کنکورهای کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه‌های آزاد و سراسری نیز وجود دارد.

نادری منش در حاشیه نشست هماهنگی گروه روانشناسی شورای تحول علوم انسانی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تجمیع کنکور دانشگاه آزاد و سراسری در مقطع کارشناسی درخواست خود دانشگاه آزاد بوده است، اظهار کرد: بنابراین اگر دانشگاه آزاد در مقاطع بالاتر نیز این درخواست را داشته باشد، امکان تجمیع کنکورها وجود دارد.

تجمیع کنکور کم هزینه‌ و منطقی‌ است

وی با بیان اینکه تجمیع کنکورها کم هزینه‌تر، یک دست‌تر و منطقی‌تر به نظر می‌رسد، تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از آزمون‌های ملی کشور توسط یک سازمان خاص که همان سازمان سنجش است برگزار می شود و هرچه نقش ملی این سازمان بیشتر باشد احتمال تجمیع کنکورها بیشتر خواهد شد.

به گفته وی، با این حال در نهایت دانشگاه آزاد باید در این زمینه درخواست دهد، چرا که سیستم به شکلی است که این دانشگاه‌ اجازه دارد که کنکور جداگانه‌ای برای خود برگزار کند.

نادری منش همچنین با بیان اینکه سازمان سنجش در حال حاضر نیز ماهیتی ملی دارد، تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از قوانین این سازمان را مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب می‌کند. اما چون وظیفه‌اش ورود دانشجو به آموزش عالی است طبیعی است که در این زمینه آموزش عالی نیز باید نقش ویژه‌ای داشته باشد.

وی با اشاره به وجود کارگروهی در کنکور کارشناسی متشکل از نمایندگان وزارتخانه‌های علوم، آموزش و پرورش، بهداشت و دانشگاه آزاد و دیگر نهادها، تصریح کرد: در کنکور‌های مقاطع بالاتر با توجه به اینکه بحث انتقال میان سطوح آموزش عالی مطرح است، ممکن است شکل این کارگروه نیز تغییر کند و فقط آموزش عالی دخالت داشته باشد.

قانون قبلی حذف کنکور باید تبدیل به قانون جدیدی شود

وی همچنین با اشاره به جلسه روز دوشنبه سیستم آموزش عالی با نمایندگان مجلس، گفت: در بازنگری قانون حذف کنکور مجلس که از سال 86 مطرح شد، برای رفع چالش‌ها و اجرای حذف کنکور، ابتدا بحث اصلاح قانون مطرح بود اما در مجموع به نظر می‌رسد که قانون قبلی حذف کنکور باید تبدیل به قانون جدیدی شود.

حذف کنکور باید با شیب منطقی و با دخالت بیشتر سوابق تحصیلی پیش رود

وی در این باره خاطر نشان کرد: در این قانون باید فرایند حذف کنکور با شیب منطقی با دخالت هرچه بیشتر سوابق تحصیلی پیش رود و در هر جایی که ممکن باشد کنکور به طور کامل حذف شود. همانطور که در برخی از رشته‌هایی که ظرفیت وجود داشت، تصمیم گرفتیم برای کنکور92 به طور کامل حذف شود.

با حذف کنکور نیز رقابت حرف اول را می‌زند

نادری منش درباره اعتراض دانشگاه‌های غیر انتفاعی درباره نحوه حذف کنکور که ممکن است منجر به تعطیلی برخی از این واحدها شود به ایسنا گفت: دانشگاه‌های دولتی آخرین گروهی است که وارد بحث حذف کنکور می‌شود، چرا که در این دانشگاه‌ها رقابت جدی است و صندلی خالی نداریم. اما با حذف کنکور در سه مجموعه دیگر یعنی دانشگاه‌های غیر انتفاعی، آزاد اسلامی و پیام نور یک فرایند و شرایط رقابتی به وجود می‌آید.

دانشگاه‌های غیرانتفاعی با تقویت خود وضعیت بهتری خواهند داشت

وی با بیان اینکه با حذف کنکور نیز تفاوت خاصی ایجاد نمی‌شود، اظهار کرد: در کنکور دانشجو اولویت‌هایش را مشخص کرده و بر اساس نمره محل پذیرش وی مشخص می‌شود که در حال حاضر نیز با حذف کنکور باز هم اولویت دانشجو در نظر گرفته می‌شود. بنابراین اگر موسسات غیر انتفاعی و غیر دولتی نیز قوی‌تر باشند حتما وضعیتشان در این رقابت بهتر خواهد بود.

وجود 600 هزار صندلی خالی در دانشگاه‌ها

نادری منش با بیان اینکه در حال حاضر در برخی از دوره‌های کاردانی با همه زیر نظام‌های آموزش عالی بیش از 10 هزار رشته محل داریم که ظرفیتشان بیش از تعداد دانشجوست، بیان کرد: زمانی که گفته می‌شود آموزش عالی 1.5 میلیون ظرفیت دارد و از طرفی 500 هزار نفر ورودی آموزش و پرورش است جمعا تعداد متقاضیان با پشت کنکوری‌ها به 900 هزار نفر می‌رسد، یعنی صندلی خالی در دانشگاه‌ها وجود دارد.

هشدار وزارت علوم به دانشگاه‌های غیر انتفاعی

معاون آموزشی وزیر علوم با اشاره به تعداد زیاد موسسات غیر انتفاعی تصریح کرد: به این موسسات هشدار دادیم که 340 دانشگاه غیرانتفاعی بیش از ظرفیت کشور است و پیشنهاد شد که در این زمینه کمیته‌ای تشکیل شده و این دانشگاه‌ها تجمیع شوند.

وی با بیان اینکه دو سال است که نسبت به این موضوع هشدار می‌دهیم، تصریح کرد: دانشگاه‌های غیر انتفاعی، می‌توانند با تجمیع به 30 تا 40 دانشگاه تبدیل شوند.

معاون وزیر علوم در خاتمه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه تعداد از رشته محل‌های کنکور حذف خواهد شد، گفت: تعداد رشته‌ محل‌هایی که کنکورشان حذف خواهد شد، بسته به میزان درخواست‌ها از سه تا 10 هزار متغیر خواهند بود که این موضوع در حال بررسی است./ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
پیگیری مشکلات آموزشی از معاون وزیر علوم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

معاون وزیر علوم: نحوه گزینش آزمون دکتری 92 تغییر کرد



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

وزن مرحله مصاحبه و کتبی آزمون دکتری برابر شد

معاون وزیر علوم: نحوه گزینش آزمون دکتری 92 تغییر کرد

معاون آموزشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری از تغییر نحوه گزینش داوطلبان در آزمون دکتری 92 خبر داد.

دکتر نادری منش در گفت‌و‌گو با ایسنا از تغییر در نحوه برگزاری کنکور دکتری خبر داد و گفت: با توجه به درخواست دانشجویان و به دنبال بازنگری و بررسی دو دوره برگزاری آزمون نیمه متمرکز دکتری، شیوه گزینش داوطلبان در این آزمون تغییر کرد.

وی افزود:‌بر این اساس وزن آزمون کتبی و مرحله مصاحبه آزمون دکتری 50 50 شد به عبارت دیگر میزان تاثیر نمره کتبی و مصاحبه آزمون دکتری در پذیرش داوطلبان یکسان و به میزان 50 درصد تصویب شد.

نادری منش در خاتمه خاطرنشان کرد:‌این تغییرات تا هفته آینده به دانشگاه‌ها ابلاغ خواهد شد.

به گزارش ایسنا، ثبت‌نام آزمون دکتری نیمه متمرکز سال 1392 از 7 آذرماه از طریق سایت اینترنتی سازمان سنجش آغاز می‌شود و در روز یکشنبه 12 آذرماه پایان می‌پذیرد، همچنین آزمون دکتری 1392 روز جمعه 18 اسفند ماه در حوزه های امتحانی سراسر کشور برگزار می‌شود./ایسنا