اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مطهری: شورای شهر نمی‌تواند برای بار سوم یک نفر را شهردار کند



ممنوعیت انتخاب مجدد شهرداران,نامه مهدی چمران به علی لاریجانی,پاسخ لاریجانی به نامه چمران

 مطهری: شورای شهر نمی‌تواند برای بار سوم یک نفر را شهردار کند

رئیس مجلس در پاسخ به نامه رئیس شورای عالی استان‌ها گفته است که شهردار شدن بیش از دو دوره، هیچ ممنوعیتی ندارد.

به دنبال نامه مهدی چمران به علی لاریجانی برای بررسی موضوع شهردار شدن بیش از دو دوره، رئیس مجلس به این نامه پاسخ داد. در پاسخ لاریجانی به نامه چمران آمده است: «بررسی‌های کارشناسی معاونت قوانین مجلس همراه با ملاحظه مذاکرات مربوطه در مجلس شورای اسلامی دال بر این است که نص قانون ممنوعیتی برای انتخاب شهردار توسط شورای شهر برای بیش از دو دوره قائل نیست.» چند روز پیش در برنامه «دیروز، امروز، فردا» محمد مهدی تندگویان از نمایندگان مجلس به عنوان قانونگذاران خواست تا در مفادی از قانون مصوب سال69 مجلس که دائر بر منع انتخاب شهردار بیش از یک دوره متوالی است نظر خود را بیان کنند.

 

به دنبال آن تعدادی دیگر از اعضای شورای شهر از مجلس خواستند توضیح دهند که آیا قانون سال69 هنوز پا برجاست یا نه؟ به همین دلیل تعدادی از نمایندگان مجلس بخصوص شاخص‌ترین آنها یعنی علی مطهری طرح استفساریه‌‌ای را به مجلس آوردند، تا پاسخ اعضای شورای شهر تهران را بدهند.

به همین دلیل آرمان گفت‌وگویی  را با علی مطهری، نماینده تهران درباره این طرح انجام داده که مشروح این گفت‌وگو در ادامه می‌آید.
شما در مجلس به همراه تعدادی از نمایندگان طرح استفساریه‌‌ای راجع به قانون مصوب سال 69 و بخصوص ماده‌‌ای از آن که ناظر بر انتخاب شهردار است مطرح کرده‌اید. اولا دلیل ارائه این استفساریه توسط شما و تعدادی دیگر از نمایندگان مجلس چه بوده ثانیا شما به لحاظ حقوقی قانونگذار محسوب می‌شوید، نظرتان به عنوان یک نماینده مجلس درباره این موضوع چیست؟
ببینید یک قانونی در سال 69 در مجلس تصویب شد درباره قوانین شوراهای اسلامی شهر و روستا. در آن جا تبصره‌‌ای وجود دارد که می‌گوید انتخاب مجدد شهرداران برای بیش از یک نوبت ممنوع است؛ یعنی یک نفر نمی‌تواند بیش از دوبار به طور متوالی یعنی برای بار سوم شهردار بشود.

 

بعدا یک قانونی در سال75 در مجلس تصویب شده که اصلاح همان قانون سال69 است. در این قانون ماده‌‌ای دارد که می‌گوید قوانین مغایر با این قانون لغو می‌شود. نمی‌گوید که همه قوانین سابق لغو می‌شود؛ یعنی اگر موادی در قوانین قبلی وجود داشته باشد که با این قانون سال75 مغایر باشد آنها لغو می‌شوند اما اگر هیچ ارتباطی با مواد این قانون سال75 نداشته باشند آن مواد به قوت خودش باقی است.

 

آن تبصره که مبنی بر این است که یک شهردار بیش از یک بار نمی‌تواند بطور متوالی انتخاب بشود طبعا مغایر با مواد قانون سال75 نیست و به قوت خودش باقی است. به نظر من قانونگذار می‌خواسته یک نفر بیش از 8سال شهردار نباشد و مدیران شهری عوض شوند تا فساد احتمالی اقتصادی نتواند ریشه بدواند.

 

من خودم شخصا از معاونت قوانین مجلس راجع به همین تبصره درخواست تفسیر کرده‌ام که معاونت قوانین در پاسخ گفته است که این تبصره نسخ صریح نشده ولی برای احتیاط بهتر است که یک استفساری از مجلس بشود. لذا ما مناسب دیدیم که یک طرح استفساریه مطرح بشود و از سوی تعدادی نمایندگان امضا شد و به هیات رئیسه تقدیم شد تا مجلس به این سوال پاسخ بدهد.

 

اگرچه در واقع نظر معاونت قوانین مجلس این بود که آن تبصره نقض نشده و منع انتخاب شهردار برای نوبت سوم همچنان به قوت خودش باقی است اما به هر حال یک مقدار ملاحظات اجتماعی وجود داشته و گفتند برای اطمینان خوب است یک استفساری از مجلس بشود لذا این طرح به هیات رئیسه تحویل داده شد. حالا با توجه به دو هفته تعطیلات تابستانی مجلس دیگر به این روزها نخواهد رسید، باید ببینیم که چه خواهد شد.

آقای لاریجانی گفته بود که قانون سال69 و تبصره‌‌ای که ناظر بر منع انتخاب مجدد شهردار برای بیش از یک دوره متوالی است قابل اجرا نیست. آیا نظر ایشان به عنوان قانونگذار را باید بپذیریم یا نظر شخصی ایشان بوده است؟
نظر ایشان شخصی بوده است. مجلس باید در این مورد نظر بدهد و قانون عادی را تفسیر کند.

آیا بحث شما و عده‌‌ای از دوستان درباره طرح این استفساریه در مجلس سیاسی است؛ یعنی شما یک هدف سیاسی از شهردار نشدن یک شخص خاص دنبال می‌کردید یا به عنوان نماینده و قانونگذار این استفساریه را آورده اید؟
این کار ما واقعا انگیزه سیاسی ندارد. این کار در مجلس ناظر به این نیست که آقای «الف» به عنوان شهردار انتخاب بشود و آقای «ب» انتخاب نشود. دلیل اصلی کار ما این بود که برای برخی از اعضای شورای شهر تهران این سوال مطرح بود که آیا قانون سال69 هنوز پا برجاست یا نه؟ آنها از ما خواستند که این تفسیر را از مجلس بخواهیم. ما این کار را در واقع به درخواست اعضای شورا انجام دادیم وگرنه برای ما هیچ فرقی نمی‌کند که چه کسی شهردار تهران شود./انتخاب

 

 


ویدیو مرتبط :


خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شورای شهر در انتخاب شهردار تجدید نظر کند



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

راهکار مدیرکل سازمان شهرداری‌های وزارت کشور برای حل مشکلات پایتخت

شورای شهر در انتخاب شهردار تجدید نظر کند

مدیر کل دفتر حمل و نقل و ترافیک سازمان شهرداری ها و دهداری های کشور از سیاست های شهرداری تهران در حوزه حمل و نقل انتقاد کرد.

رسول عباسی گفت: از نظر ما تهران 30 درصد تاکسی مازاد دارد. مشکلات موجود در این حوزه ناشی از مشکلات و روش مدیریت است. مدیریت در این حوزه به سبک سنتی بوده و برای همین شهروندان تهرانی به‌صورت حقیقی، شیرینی این همه حمایت دولت از این حوزه را حس نکرده‌اند.

او همچنین گفت: سهم جابه‌جایی سفر در متروی تهران هدفگذاری شده که تا آخر سال 90، 30 درصد باشد الآن با اینکه دولت در آورده سهم خودش در مترو بیش از شهرداری عمل کرده سهم جابه‌جایی مترو هنوز به 7 درصد نرسیده یعنی 23 درصد شهرداری عقب است.

عباسی تأکید کرد: شهرداری تهران در 4 و 5 سال گذشته 2 الی 3 برابر اقداماتی که برای توسعه فضای سبز داشته، درخت قطع کرده است آن‌هم درختان بیش از 20سال. بسیاری از درختان به دلیل احداث بی ‌آر تی قطع شده است.

او آشکارا عنوان کرد: ما هزار و 200 شهر داریم اما در هیچ یک از آنها این مشکلات وجود ندارد.

وی اظهار داشت: دولت آماده بود 100جایگاه ویژه تاکسیرانان مجانی احداث کند ولی به‌دلیل نبود زمین این کار انجام نشد و شهرداری نگذاشت این کار انجام شود.

مدیرکل دفتر حمل و نقل و ترافیک سازمان شهرداری‌ها همچنین در باره سیلاب مترو گفت: اگر سیلاب و اتفاقی که در خط 4 متروی تهران افتاد در هر کشور غیر اسلامی رخ داده بود شهردار آن شهر خودکشی می‌کرد.جالب‌تر از آن با تبلیغات و هیاهو و جوسازی، دولت را در این حادثه مقصر می‌داند. در این شرایط شورای شهر ناباورانه به جای اینکه موضوع را بررسی و حداقل تذکری به شهردار بدهند و مشکلات را به‌صورت واقع‌بینانه بررسی کنند تحت تأثیر جوسازی‌های شهرداری قرار می‌گیرند و از مدیر سهل‌انگار به‌عنوان قهرمان جنگ تقدیر می‌کنند!

وی در پایان در پاسخ به اینکه چه کاری می‌شود کرد که در واقع مشکل تهرانی‌ها در امر حمل‌ونقل حل شود؟ گفت: اگر شورای شهر به وظیفه قانونی خودش عمل کند خیلی از مشکلات شهر تهران حل خواهد شد. شورای شهر یکبار برای همیشه در تعیین و انتخاب شهردار به نفع مردم تجدید نظر کند./شبکه ایران