اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مصوبه جدید ارزی دولت برای تامین کالاهای اساسی/ بوروکراسی سخت تامین ارز واردات



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

مصوبه جدید ارزی دولت برای تامین کالاهای اساسی/ بوروکراسی سخت تامین ارز واردات

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از مصوبه جدید 9 میلیارد دلاری دولت برای تامین کالاهای اساسی خبر داد و گفت: متاسفانه تامین ارز واردات این کالاها با بوروکراسی سختی مواجه شده و تامین منابع آن محقق نشده است.

عباس قبادی در گفتگو با مهر از ذخیره مطمئن کالاهای اساسی خبر داد و گفت: دولت 9 میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی اختصاص داده است که متاسفانه تا کنون کار تامین ارز مورد نیاز این واردات با بوروکراسی سختی مواجه شده است.

 

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: اگرچه هم اکنون وضعیت ذخیره کالاهای اساسی شرایط مطمئنی را دارد اما باید پشتوانه لازم برای جایگزینی این کالاها بعد از مصرف فراهم شود به این معنا که اگر بانک مرکزی همراهی لازم را در تامین ارز نداشته باشد، مشکلاتی بروز خواهد کرد.

 

وی، میزان ذخایر کالاهای اساسی را به طور میانگین 30 درصد نسبت به سنوات گذشته بالاتر دانست و گفت: در روغن خام بیش از سه ماه موجودی وجود دارد و در شکر و برنج  نیز وضعیت بسیار مناسب است، ضمن اینکه در تامین مرغ نیز ظرفیت خوبی فراهم شده و هم اکنون بالغ بر 6 تا 7 هزار تن مرغ منجمد وجود دارد و وضعیت گوشت قرمز نیز بسیار مناسب است.

 

قبادی ذخایر نهاده های دامی را بسیار مناسب عنوان و خاطرنشان کرد: در ذرت و کنجاله موجودی قابل توجهی وجود دارد و هم اکنون فصل برداشت نهاده های دامی است که این موضوع وضعیت را بهتر می کند.

 

وی در خصوص تامین ارز مورد نیاز واردات کالاهای اساسی خاطرنشان کرد: اگرچه تا به امروز مشکل خاصی در تامین ارز وجود نداشته است اما بوروکراسی سختی در بانک مرکزی وجود دارد که انرژی بی موردی را از ما هدر می دهد؛ بنابراین بانک مرکزی باید بیش از حد معمول همراهی برای واردات کالاهای اساسی داشته باشد.

 

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه دولت مصوبه 9 میلیارد دلاری برای واردات کالاهای اساسی داشته اما کار تامین ارز مطابق با مصوبه انجام نشده است.

قبادی افزود: در مورد برنج وضعیت تولید داخلی مناسب است و فصل برداشت نیز به زودی انجام خواهد شد، این در شرایطی است که کشور نیاز به 3.5 میلیون تن برنج دارد که باید دیدار در فصل برداشت چه میزان تولید داخلی خواهیم داشت تا مابقی را از محل واردات تامین کنیم و از همین حالا نیز باید برای تامین ارز واردات برنج چاره اندیشی کرد.

 

وی با انتقاد از سازمان هدفمندی یارانه ها مبنی بر عدم پرداخت پول گندم کشاورزان، اظهار داشت: تاکنون از منابع داخلی شرت بازرگانی دولت ی ایران و ارتباطات با برخی از بانکها اجازه تاخیر در پرداخت پول کشاورزان را نداده ایم اما سازمان هدفمندی نیز هنوز ریالی برای پرداخت پول گندم کشاورزان ارایه نکرده است./مهر

 

 


ویدیو مرتبط :
میزان عمل کردن دستگاه‌های اجرایی به مصوبه پرهیز از خرید کالاهای خارجی دولت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جزئیات طرح مشترک ارزی دولت و مجلس/ تامین ارز 1800تومانی برای بنگاه‌ها



جزئیات طرح مشترک ارزی دولت و مجلس/ تامین ارز 1800تومانی برای بنگاه‌ها

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر لزوم نظارت بر نحوه تخصیص ارز، از طرح مشترک مجلس و دولت به منظور تامین ارز با قیمت 1800 تومان برای واحدهای اشتغالزا خبر داد.

 



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

ارسلان فتحی پور در گفتگو با مهر، در بیان راهکارهایی جهت ساماندهی وضعیت فعلی اقتصادی کشور، اظهار داشت: بانک مرکزی باید بدون تعلل ارز با قیمت 1226 تومانی (ارز مرجع) را در اختیار واردکنندگان کالاهای اساسی و دارو قرار دهد.وی با تاکید بر اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است طوری برنامه ریزی نماید که امکان دسترسی آسان و عادلانه به کالاهای اساسی که با ارز مرجع وارد می شوند برای همه مردم به ویژه دهک های پائین جامعه فراهم شود، گفت: همچنین این وزارتخانه وظیفه دارد بر نحوه واگذاری ارز به صورت دقیق نظارت کند تا بازار سیاه ارز در کشور به وجود نیاید.

 رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: براین اساس نظارت باید به گونه ای باشد که جلوی سوء استفاده افرادی که چندماه گذشته کالاهای خود را با قیمت ارز دولتی یا ارز آزاد در آن مقطع به کشور وارد کرده اند و هم اکنون کالاهای خود را با قیمت ارز امروز می فروشند، گرفته شود. 

وی در ادامه به تازه ترین برنامه کمیسیون اقتصادی مجلس اشاره کرد و افزود: مجلس بنا دارد با همکاری بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت اقتصاد ارز واحدهای صنعتی و تولیدی به خصوص واحدهایی که حجم اشتغال زایی بالایی در کشور دارند، ارز با قیمت 1700تا 1800تومان تامین نماید./مهر