اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مصرف گاز خانه‌ها یک شبه ۳ برابر شد/ آیا گاز زمستان امسال هم قطع می‌شود؟



اخبار اقتصادی - مصرف گاز خانه‌ها یک شبه ۳ برابر شد/ آیا گاز زمستان امسال هم قطع می‌شود؟

با بارش اولین باران و برف پائیزی در برخی از استان‌های کشور متوسط مصرف گاز بخش خانگی و تجاری در حالی یک شبه به سه برابر افزایش یافته است که مسئولان وزارت نفت تاکید می‌کنند برای زمستان سال جاری گاز منازل مردم، صنایع، نیروگاه‌ها و پتروشیمی‌ها قطع نخواهد شد.

 

اخبار,اخبار اقتصادی ,وزیر نفت

 
روزهای افزایش مصرف گاز برای مجموعه صنعت در سال جاری زودتر از سال‌های گذشته آغاز شد و با آغاز اولین بارش برف و باران پائیزی، رکورد مصرف گاز طبیعی کشور هم شکسته شد.

مرکز دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران هفته جاری با انتشار گزارش کوتاهی درباره آخرین وضعیت مصرف گاز طبیعی در کشور گزارش داد: با کاهش ٨ درجه‌ای میانگین وزنی دما پیش‌بینی می‌شود در صورت تداوم و پایداری کاهش دما تا روز چهارشنبه (۱۴ آبانماه) میزان مصرف گاز در کشور به میانگین ۳۵۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش می‌یابد.

پیش‌بینی‌ها در حالی از افزایش متوسط مصرف گاز طبیعی کشور به ۳۵۰ میلیون متر مکعب در روز حکایت دارد که مهر ماه سال جایر متوسط مصرف گازمشترکان خانگی حدود ۱۲۰ میلیون متر مکعب در روز بوده است.

مرور متوسط مصرف گاز در بخش خانگی نشان می‌دهد پائیز و زمستان سال گذشته متوسط مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری با عبور از مرز ۴۲۰ میلیون متر مکعب یک رکورد جدید به نام خود ثبت کرد اما برای زمستان سال جاری در حالی هنوز خبری از افزایش تولید گاز در پارس جنوبی نیست که تعداد مصرف کنندگان گاز در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۰ درصد افزایش یافته است.

بر این اساس در صورتی که سردی زمستان سال گذشته تکرار شود قطعا متوسط مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی و تجاری از مرز ۴۵۰ میلیون مترمکعب در روز عبور می‌کند که ثبت این میزان مصرف گاز به منزله اعمال محدودیت‌های جدید در گازرسانی به صنایع، نیروگاه‌های برق و پتروشیمی‌ها خواهد بود.

وعده‌های شرکت بهینه سازی مصرف سوخت
به گزارش مهر، نصرت‌الله سیفی مدیر عامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت بهار سال جاری طرح‌های جدیدی را به منظور مدیریت مصرف سوخت و انرژی به ویژه در بخش خانگی در رسانه‌ها مطرح کرد که یکی از مهمترین طرح‌های تبلیغاتی این مجموعه مدیریت مصرف گاز در موتورخانه و تاسیسات متمرکز گرمایشی ساختمان‌ها بود.

بر اساس طرحی که سیفی مدیر عامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت ارائه کرده بود قرار شد که با اجرای طرح افزایش کارایی انرژی ۶۰۰ هزار موتورخانه موجود در کشور روزانه ۱۳ میلیون مترمکعب صرفه‌جویی در مصرف گاز طبیعی کشور حاصل شود.

در این بین هر چند این جزئیات این طرح دو میلیارد دلاری مطابق با بند ق تبصره ۲ قانون بودجه سال ۹۳ کل کشور در شورای اقتصاد کشور هم تصویب و توسط معاون اول رئیس جمهوری ابلاغ شده است اما تاکنون عملیات اجرایی آن آغاز نشده است.

در طول هشت ماه نخست سال جاری مسئولان شرکت بهینه سازی مصرف سوخت به عنوان متولی اصلی بهینه‌سازی مصرف گاز طبیعی در کشور نه تنها هیچ گونه فعالیت عملیاتی به منظور ساماندهی به مصرف سوخت و انرژی در کشور را اجرایی نکردند که این مساله می‌تواند در صورت کاهش دمای هوا در زمستان سال جاری به جهش مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری منجر شود.

طرح‌های افزایش تولید گاز برای زمستان ۹۳
برای زمستان سال جاری مسئولان مختلف شرکت ملی نفت ایران از افزایش روزانه ۱۰۰ میلیون متر مکعبی افزایش تولید گاز با اولویت طرح توسعه فازهای پارس جنوبی خبر داده بودند اما تاکنون به استثنای افزایش ۲۵ میلیون متر مکعبی تولید گاز که در فاز ۱۲ پارس جنوبی هیچ یک از پروژه‌های افزایش تولید گاز طبیعی از محل طرح توسعه فاز ۱۵ تا ۱۸ پارس جنوبی به نتیجه نرسیده است.

مطابق با برنامه زمان‌بندی اعلام شده از سوی شرکت ملی نفت ایران باید تولید گاز از سکوها و پالایشگاه‌های فاز ۱۵ تا ۱۸ پارس جنوبی تا پیش اززمستان سال جاری عملیاتی شود که در صورت تحقق این اهداف قطعا کشور با کسری و کمبود شدید گاز دست و پنجه نرم خواهد کرد.

با این وجود تاکنون طرح‌هایی به منظور افزایش تولید گاز از میادین مناطق مرکزی ایران عملیاتی شده به طوری که سلبعلی كریمی در تشریح مهمترین برنامه‌های افزایش تولید گاز طبیعی در مناطق مرکزی ایران، گفته است: برای زمستان سال جاری افزایش حدود ۲۷ میلیون متر مكعب تولید گاز طبیعی به منظور جبران كمبود گاز تا به بهره برداری رسیدن فازهای جدید پارس جنوبی در دستور کار قرار گرفته است.

مدیر عامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با اشاره به انجام تعمیرات اساسی در تاسیسات بخش بالادستی گاز مناطق مرکزی ایران برای تامین و تولید حداکثری گاز طبیعی برای زمستان سال جاری، تصریح کرد: افزایش تولید گاز در مناطق مرکزی ایران معادل تولید گاز یک فاز پارس جنوبی خواهد بود.

زمستان امسال قطعی گاز نداریم
منصور معظمی معاون برنامه‌ریزی وزارت نفت هفته گذشته در یک گردهمایی اعلام کرد: ظرفیت تولید گاز ایران امسال ۱۰۰ میلیون متر مکعب افزایش می‌یابد و قطعا برای زمستان سال جاری کمبود گاز نداریم و گاز هیچ از یک واحدهای صنعتی و نیروگاه‌ها قطع نخواهد شد.

در همین حال هوشنگ فلاحتیان معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با تشریح وعده گازی وزارت نفت به مسئولان وزارت نیرو، گفته است: وزارت نفت این وعده را به وزارت نیرو داده که با افزایش ظرفیت تولید گاز در پارس جنوبی زمینه برای فراهم آوردن سوخت گاز مورد نیاز نیروگاه‌ها فراهم شود اما این امر بستگی به این امر وزارت نفت به تعهدات خود عمل کند.

این مقام مسئول همچنین با اعلام آنکه برخی از نیروگاه‌های کشور از سوخت مازوت استفاده می‌کنند و بهره‌گیری از این نوع سوخت از سوی مراجع قضایی و محیط زیست محدود شده است، تاکید کرده است: امیدواریم شرایط به گونه‌ای پیش برود که میزان تولید گاز کشور افزایش یابد و نیازی به استفاده از گازوئیل و مازوت در نیروگاه‌ها نباشد.

از سوی دیگر مسئولان وزارت نفت مهر ماه سال جاری مصوبه‌ای را ابلاغ کردند که در صورت قطع گاز واحدهای پتروشیمی، شرکت ملی گاز ایران باید غرامت قطع گاز را به صنایع و واحدهای پتروشیمی کشور پرداخت کند.
اخبار اقتصادی - مهر

 


ویدیو مرتبط :
از سپهر گاز کاویان|گاز لیزر| گاز ترکیبی|گاز میکس و پیتن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رکورد مصرف گاز در تهران/ صرفه‌جویی نشود گاز استان‌های شمالی قطع می‌شود



اخبار,اخبار اجتماعی,قطعی گازاستان‌های شمالی


اخبار اجتماعی - رکورد مصرف گاز در تهران/ صرفه‌جویی نشود گاز استان‌های شمالی قطع می‌شود

شرکت ملی گاز از مشترکان خواسته است که با به کارگیری راهکارهای ساده‌ای چون استفاده از لباس گرم و کاهش یک بخاری در منزل، نصب پرده‌های ضخیم تا حد زیادی مصرف گاز را کاهش دهند، ضمن آن که تنظیم و قرار دادن دمای موتورخانه برروی 50 تا 60 درجه نیز کمک شایانی در کاهش مصرف گاز خواهد داشت.

با توجه به کاهش شدید دما در اکثر استانهای کشور و شکسته شدن رکورد مصرف گاز در روزهای اخیر شرکت ملی گاز اعلام کرد که در صورت رعایت نکردن اصول صرفه‌جویی در مصرف گاز طبیعی از سوی مشترکان، احتمال افت فشار و یا قطعی گاز در کشور وجود دارد.

به گزارش ایسنا، مصرف گاز کل کشور در روز گذشته - 13 بهمن ماه - از مرز 570 میلیون مترمکعب فراتر رفت که سهم بخش خانگی از این رقم بیش از 491 میلیون مترمکعب بود.

همچنین دیروز مصرف گاز در استان تهران نیز به بالاترین رقم رسید و از مرز 116 میلیون متر مکعب در روز گذشت. افزایش مصرف گاز در استان تهران در حالیست که به گفته محمدرضا یوسفی - مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت ملی گاز ایران - یک چهارم گاز را تهرانی‌ها مصرف می‌کنند که صرفه‌جویی آنها در مصرف گاز فصل زمستان بسیار تاثیر‌گذار است.

پیش از این شرکت ملی گاز ایران با توجه به برودت و سرمای شدید و کاهش شدید دما در اکثر استانها از مشترکان این شرکت خواسته بود که با رعایت اصول صرفه‌جویی زمینه انتقال پایدار و مستمر گاز طبیعی در سراسر کشور را فراهم کنند تا مشکلی در خدمات رسانی به استانهای سردسیری که هم اکنون دچار مشکلات متعددی از جمله قطع آب و برق هستند، پیش نیاید.

البته شرکت ملی گاز اعلام کرده است که در حال حاضر با مدیریت توزیع، هیچگونه قطعی گاز در مبادی مصرفی کشور گزارش نشده است، ولی با توجه به جو سرمای حاکم در کشور در صورت عدم رعایت اصول صرفه‌جویی در مصرف گاز طبیعی از سوی مشترکان احتمال افت فشار و یا قطعی گاز در کشور وجود دارد.

شرکت ملی گاز از مشترکان خواسته است که با به کارگیری راهکارهای ساده‌ای چون استفاده از لباس گرم و کاهش یک بخاری در منزل، نصب پرده‌های ضخیم تا حد زیادی مصرف گاز را کاهش دهند، ضمن آن که تنظیم و قرار دادن دمای موتورخانه برروی 50 تا 60 درجه نیز کمک شایانی در کاهش مصرف گاز خواهد داشت.

** دستور گازی معاون اول رییس جمهوری به دستگاه‌های دولتی
با توجه به این که بخش عمده‌ای از مصرف گاز در کشور متعلق به وزارتخانه‌ها، سازمانها، ادارات و نهادهای دولتی است، رعایت اصول صرفه جویی در این بخش‌های تا حد زیادی به کاهش مصرف گاز در کشور منجر خواهد شد، بنابراین معاون اول رییس بخشنامه‌ای به تمامی دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های دولتی به منظور صرفه جویی در مصرف گاز طبیعی ارسال کرده است.

مطابق این بخشنامه، وزارتخانه ها، سازمانها، ادارات و نهادهای دولتی با رعایت دمای 21-18 درجه در فضاهای داخلی و بسته و دمای 18 درجه در راهروها و فضاهای عمومی سرپوشیده، روشن کردن وسایل گرمایشی یک ساعت قبل از آغاز کار و خاموش نمودن آنها یک ساعت قبل از پایان کار، خاموش نمودن وسایل گرمایشی در روزهای تعطیل - برای ساختمان‌هایی که سیستم حرارت مرکزی ندارند -، انجام معاینه فنی، تعمیر وسایل گرمایشی و دیگر اقدامات لازم به منظور افزایش بازدهی وسایل گازسوز نظیر نصب سامانه پایش هوشمند موتورخانه، می توانند تا حد زیادی در مصرف گاز صرفه جویی کنند.

همچنین شرکت ملی گاز ایران اعلام کرده است که آمادگی ارائه هرگونه مساعدت فنی به دستگاه‌های اجرایی در زمینه کاهش مصرف گاز طبیعی را دارد.
 اخباراجتماعی - ایسنا