اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مشاور امنیت ملی امریکا: برای برگزاری نشست با رئیس جمهور ایران برنامه‌ریزی نکرده‌ایم/ اگر نشستی برگزار شود، غیررسمی خواهد بود



سخنرانی اوباما در  مجمع عمومی سازمان ملل,حسن روحانی

مشاور امنیت ملی امریکا: برای برگزاری نشست با رئیس جمهور ایران برنامه‌ریزی نکرده‌ایم/ اگر نشستی برگزار شود، غیررسمی خواهد بود

"بن رودز" معاون مشاور امنیت ملی امریکا در آستانه ورود اوباما به نیویورک حدود ساعت 12 و 30 دقیقه بعد از ظهر امروز به وقت محلی، به خبرنگاران گفت: اگر نشستی میان مقامات ایران و آمریکا برگزار شود، غیر رسمی خواهد بود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، زمان ورود حسن روحانی هنوز معلوم نیست.

رودز در کنفرانس تلفنی به خبرنگاران گفت: حقیقت مسئله اینست که برای برگزاری نشست با رئیس جمهور ایران برنامه ریزی نکرده‌ایم.

وی ادعا کرد: اگر باور داشته باشیم که اهدافمان پیش می‌رود، همواره برای دیپلماسی آماده خواهیم بود و در این مورد هدف ما اینست که ایران به تعهدات بین المللی خود عمل کند.

رودز گفت: این تعهدات شامل اثبات صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران می‌شود.

واشنگتن ادعا می‌کند تهران در صدد دستیابی به سلاح هسته‌ای است، ادعایی که ایران آن را همواره رد می‌کند.

اوباما و دکتر روحانی قرار است روز سه شنبه به فاصله چند ساعت از یکدیگر در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی کنند. گمانه زنی‌ها درباره احتمال برگزاری اولین دیدار رو در رو میان روسای جمهوری دو کشور از سال 1977 میلادی افزایش یافته است.

رودز مدعی شد: اوباما از زمان مبارزات انتخاباتی‌اش در سال 2007 میلادی تاکنون برای برگزاری دیدارهای مستقیم با ایران بدون هیچ پیش شرطی ابراز تمایل کرده است.

معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید خاطر نشان کرد: نمی‌توانم هر تعاملی را که ممکن است در سطوح مختلف در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد صورت گیرد، پیش بینی کنم. احتمال دارد تعاملی در سطوح مختلف صورت گیرد اما در حال حاضر در جهت نشست‌های رسمی که وزارت امور خارجه آمریکا و کاخ سفید به دنبال آن عازم مجمع عمومی سازمان ملل متحد شوند، برنامه ریزی نشده است.

وی ادعاکرد: اما فکر می‌کنم لحنی که ما در پیش گرفته‌ایم، با آمادگی برای تعامل با ایران و در عین حال اصرار بر این مسئله توام است که حرف‌های آنها باید با عملشان یکی باشد.

رودس تاکید کرد مسائل میان آمریکا و ایران از آن قبیل مسائلی نیستند که در یک جلسه گفتگو حل و فصل شوند.

دکتر روحانی روز یکشنبه پیش از عزیمت به نیویورک در تهران گفت: اگر آمریکا و سایر قدرت‌های غربی حقوق ایرانی‌ها را بپذیرند، کشور ما آماده صلح، دوستی و همکاری خواهد بود و با کمک یکدیگر می‌توانیم مشکلات منطقه‌ای و حتی جهانی را حل و فصل کنیم. /باشگاه خبرنگاران

 


ویدیو مرتبط :
ظهارات مهم رئیس جمهور ایران در روز ملی فناوری هسته ای

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا: در تماس تلفنی اوباما و دکتر روحانی چه مواردی مطرح شد؟



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا تشریح کرد؛
در تماس تلفنی اوباما و دکتر روحانی چه مواردی مطرح شد؟

سوزان رایس در مورد جزئیات تماس تلفنی اوباما و دکتر روحانی اظهاراتی را مطرح کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان؛ باراک اوباما در کنفرانسی خبری موضوع تماس تلفنی با روحانی را به اطلاع رساند درحالیکه قرار بود دراین کنفرانس به طور کامل درباره مسائل دولت و کنگره و مشکلات اقتصادی صحبت کند.

در این باره سوزان رایس مشاور امنیت ملی آمریکا با فرید زکریا مجری برنامه ی جی پی اس گفتگو کرد.
مجری: می‌توانید به ما بگوئید که این تماس تلفنی چگونه رخ داد؟
سوزان رایس: ما در اوایل هفته تمایل خود را به دیدار مختصر غیر رسمی در زمان حضور باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در نیویورک در مجمع عمومی سازمان ملل متحد نشان دادیم. اما ایرانی این مسئله را پیچیده خواندند پس چنین دیداری صورت نگرفت ولی امروز ما توانستیم تماس بگیریم و در این تماس "گفتگویی سازنده" انجام شد.

مجری: گفتگو چقدر طول کشید؟
سوزان رایس: این گفتگو حدود 15 دقیقه بود اما البته همراه با ترجمه بود تماس مختصری بود ولی برای تبادل پیام دو طرف کافی بود.

مجری سی ان ان: آیا این تماس دوستانه بود یا اینکه تماس کاری بود؟
مشاور امنیت ملی رئیس جمهور: من می‌گویم صمیمانه و سازنده بود. وقتی که سران دو کشور ‌که تقریبا سی و پنج سال در این سطح تماس نداشتند‌، روشن است که  این رویدادی مهم است. این دوطرف در این گفتگو تعهد خود را برای تلاش جهت دنبال کردن سازنده  مسیر دیپلماتیک اعلام کردند. ما به صراحت اعلام کردیم و رئیس جمهور هم مدت‌ها است که می‌گوید و در مجمع عمومی هم گفته است که آمریکا ترجیح می‌دهد موضوع هسته‌ای ایران از طرق دیپلماتیک حل شود. روشن است که اکنون  فرصتی برای آزمودن احتمال راه حل سیاسی فراهم آمده است.

براساس این گزارش، روسای جمهوری آمریکا و ایران روز جمعه در پایان سفر دکتر حسن روحانی به نیویورک صحبت کردند. به گفته مقام های آمریکایی این مکالمه در ساعت دو و نیم بعد از ظهر روز جمعه و به مدت ۱۵ دقیقه صورت گرفته است.


به گفته اوباما، او پس از گفت و گو با همتای ایرانی خود به این نتیجه رسیده است که دو کشور می توانند به یک توافق جامع برای پایان دادن به مناقشه هسته ای دست پیدا کنند.
اوباما گفت با به روی کار آمدن دولت جدید در این کشور یک فرصت استثنایی برای پیش بردن گفت و گوها پدید آمده است.


این نخستین تماس روسای جمهوری ایران و آمریکا در سه دهه گذشته است.
به گفته یک مقام ارشد دولت آمریکا بخش عمده ای از گفت و گوی تلفنی باراک اوباما و حسن روحانی به مناقشه هسته ای ایران با غرب اختصاص داشت.


وزرای خارجه ایران و آمریکا نیز روز پنجشنبه در حاشیه مذاکرات جمهوری اسلامی و گروه ۱+۵ در نیویورک با هم دیدار داشتند و برای ادامه مذاکرات اتمی در ژنو در ماه آینده توافق کردند.


به ادعای سخنگوی کاخ سفید، تماس تلفنی روسای جمهوری ایران و آمریکا با ابتکار عمل آقای روحانی صورت گرفته است.


به گفته اوباما، او و دکتر حسن روحانی توافق کردند که به وزرای خارجه خود ماموریت دهند تا برای رسیدن به یک توافق تلاش کنند.

دکتر حسن روحانی هم گفت که دو طرف توافق کردند برای حل و فصل دیگر موضوع ها از جمله مسائل منطقه ای زمینه سازی کنند./باشگاه خبرنگاران