اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مشاغلی که در معرض سرطان هستند



اخبار,اخباراجتماعی,درمان سرطان‌


اخبار اجتماعی - مشاغلی که در معرض سرطان هستند

وی ادامه داد: اولین گزارش در زمینه وجود ارتباط بین سرطان و تماس شغلی در قرن 18 و زمانی منتشر شد که متوجه شدند سرطان پوست در افرادی که دودکش‌های بخاری تمیز می‌کردند و سرطان مثانه در کارگرانی که با رنگ تماس داشتند ارتباط معناداری داشته است.

یک متخصص تغذیه در امور سرطان با اشاره به اینکه 5 درصد سرطان در جوامع صنعتی و پیشرفته به دلیل عوامل شغلی است گفت: مشاغلی مثل نقاشی، رنگرزی و آرایشگری در معرض خطر بیشتری برای سرطان هستند.

سیدحسین داودی در گفت‌وگو با فارس، در رابطه با عوامل شغلی مؤثر در ایجاد سرطان‌ها گفت: علاوه بر تغذیه نامناسب تا تحرک ناکافی که از دلایل ابتلا به سرطان محسوب می‌شوند حدود 4 تا 5 درصد از کل سرطان‌ها در جوامع پیشرفته به دلیل عوامل شغلی است.

وی ادامه داد: اولین گزارش در زمینه وجود ارتباط بین سرطان و تماس شغلی در قرن 18 و زمانی منتشر شد که متوجه شدند سرطان پوست در افرادی که دودکش‌های بخاری تمیز می‌کردند و سرطان مثانه در کارگرانی که با رنگ تماس داشتند ارتباط معناداری داشته است.

داودی گفت: سرطان شغلی اغلب موارد در ریه ایجاد می‌شود البته مواردی نیز در پوست، سیستم ادراری و حفره‌های بینی نیز دیده شده است مثلاً بعضی مشاغل مثل نقاشی، رنگرزی و آرایشگری در معرض خطر بیشتری برای سرطان هستند.

این متخصص تغذیه در امور سرطان گفت: نکته مهم این است که تماس شغلی با مواد سرطان‌زا در کشورهای در حال توسعه به دلیل پیشرفت صنعتی رو به افزایش است چون کارگاه‌های کوچک، ساختمان‌های غیرایمن، کارگران آموزش ندیده و تجهیزات ایمنی مانند لباس‌های محافظ، تهویه، دستکش و ... به راحتی در دسترس نیستند.

داودی تصریح کرد: در این میان این را نباید فراموش کرد که نقش عواملی مثل سبک زندگی به ویژه نوع رژیم غذایی، فعالیت فیزیکی و مصرف الکل در سالهای اخیر بیشتر شناخته شده است و عوامل ژنتیکی می‌توانند خطر عوامل محیطی را تغییر دهند.

وی گفت: امروزه ثابت شده که حداقل 40 درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری و 40 درصد نیز قابل درمان هستند.


 اخباراجتماعی  -  فارس
 


ویدیو مرتبط :
‫مشاغلی که ربات ها از انسان می گیرند‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

7.7 میلیون نفر در معرض ابتلا به خطرناکترین سرطان‌ها



اخبار,اخباراجتماعی, خطرناکترین سرطان‌ها

 

 اخبار اجتماعی -  7.7 میلیون نفر در معرض ابتلا به خطرناکترین سرطان‌ها/ سقط جنین از عوارض استعمال دخانیات

معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت: سرطان‌های سر و گردن، دستگاه گوارش، دستگاه ادراری، سرطان خون و سرطان‌های زنان، بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری‌های مزمن تنفسی و مشکلات مرتبط با باروری و سقط جنین از عوارض استعمال دخانیات محسوب می‌شود.

دکتر علی اکبر سیاری با اشاره به افزایش بیش از دو برابری مصرف قلیان در مقایسه با دوره‌های قبل، نسبت به گرایش مصرف‌کنندگان قلیان به سیگار و سایر مواد هشدار داد و گفت: در حال حاضر در ایران حدود ۷.۷ میلیون نفر مصرف کننده انواع مواد دخانی هستند و ۴ درصد از کل مرگ و میر بالای ۳۰ سال، به مصرف دخانیات انتساب داده شده است.

وی با اشاره به اینکه سالانه حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان در اثر استعمال دخانیات دود می شود، ادامه داد: علاوه بر سرطان‌های سر و گردن، دستگاه گوارش، دستگاه ادراری، سرطان خون و سرطان‌های زنان، بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری‌های مزمن تنفسی و مشکلات مرتبط با باروری و سقط جنین از عوارض دیگر استعمال دخانیات محسوب می‌شود.

سیاری ضمن اشاره به مشکلات اجتماعی ناشی از مصرف قلیان در جامعه گفت: ارزش دانستن مصرف قلیان، ضعف آگاهی لازم از مضرات آن و همچنین استفاده از قلیان به عنوان یک وسیله تفننی و تفریحی، از یک سو و وجود نگاه اشتغال‌زایی ناشی از مصرف قلیان از سوی دیگر، در کنار ضعف هماهنگی‌های بین بخشی، باعث شده هر روز تعداد بیشتری از افراد جامعه بخصوص جوانان به مصرف قلیان گرایش داشته باشند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ضمن تاکید بر لزوم افزایش قیمت و مالیات سیگار خاطرنشان کرد: افزایش ۱۰ درصدی مالیات دخانیات باعث کاهش ۴ درصدی مصرف دخانیات و کاهش ۸ درصدی مصرف این کالا می‌شود. ضمن اینکه افزایش مالیات دخانیات به طور ویژه‌ای با کاهش مصرف جوانان و افراد بی بضاعت همراه است.

وی بر وجود محیط‌های عاری از دود، الصاق تصاویر هشدار دهنده روی پاکت‌های سیگار، محدودیت دسترسی به دخانیات و افزایش سطح آگاهی‌های عمومی برای کاهش استعمال دخانیات تاکید کرد.

  اخبار اجتماعی - مهر