اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مسکو: طرح "ب" یک بازی "ناعادلانه" است/ اقدامات ترکیه در سوریه به مثابه "بمب اتمی" است



 اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی

معاون وزیر خارجه روسیه گفت: اقدامات ترکیه در مرز با سوریه می‌تواند روند آتش‌بش را در این کشور تضعیف کند و درحقیقت این تحرکات به مثابه بمبی ساعتی است.

به گزارش  ایسنا ، به نقل از خبرگزاری ایتارتاس، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت: ترکیه‌ ایده انجام حملات مرزی با سوریه و تشکیل مناطق مرزی امن در داخل این کشور را کنار نمی گذارند. مسیری که آنکارا انتخاب کرده به جایی نمی‌رود و نتیجه‌ای ندارد.

وی ادامه داد:‌ ما در گذشته نیز شاهد بودیم زمانی که ترکیه تصمیمی اتخاذ کرده "احساسی" عمل کرده است و من می‌خواهم بابت این مساله به همتایان ترکیه‌ای خود هشدار دهم.

به گفته معاون وزیر امور خارجه روسیه درحال حاضر اوضاع از منظری که آنکارا به وجود آورده است‌، بسیار "خطرناک" است.

وی ادامه داد: مسکو نقش ایران را درباره سازش در سوریه بسیار موثر می‌داند. نقش ایران "مثبت" است. ما بابت این مساله هیچ شکی نداریم. ایران به صورت کاملا "مسئولانه" درباره بحران در سوریه عمل کرده است. روابط میان مسکو و تهران درباره مساله سوریه "بسیار خوب" است.

معاون وزیر خارجه روسیه همچنین گفت که استفاده از زور در سوریه از سوی کشورهای خارجی به ویژه ترکیه می‌تواند به تضعیف سازش سیاسی در این کشور منجر شود. ما نمی‌توانیم نسبت به این عملیات نظامی بی‌اهمیت باشیم چون باعث تنش در مرز با سوریه می‌شود. اگر دولت‌های کشورهای دیگر در این عملیات شرکت داشته باشند،‌ برنامه‌هایی برای استفاده از زور و نیرو در سوریه داشته باشند، این روند ضربه‌ای مهلک بر پیکره آن همه چیزهایی است که تاکنون به دست آورده‌ایم. چنین دولت‌هایی باید مسئولیت کارهای خود را بپذیرند.

وی همچنین از تشکیل یک "کشور فدرال" سوریه در صورتی که این مدل در این کشور کارایی داشته باشد خبر داد. وی گفت اگر نتایج مذاکرات، رایزنی‌ها و گفتگوها درباره آینده سوریه به ایده یک مدل فدرال برای سوریه و حفظ سوریه به عنوان یک کشور متحد، سکولار، مستقل و دارای حاکمیت برسد چه کسی می‌تواند مخالفت کند؟ مسکو با مدل‌های دیگر برای سوریه به شرطی که دیکته شده از طرف افرادی هزاران کیلومتر دورتر از سوریه نباشد، مخالفتی ندارد.

ریابکوف ادامه داد: طرح "ب" یا جایگزین یک بازی "ناعادلانه" است. مفاد این برنامه برای تضعیف روند سازش در سوریه است و با توافق امضا شده توسط روسای جمهوری روسیه و آمریکا در 22 فوریه سال جاری میلادی مغایرت دارد.

وی به این مساله اشاره کرد که حضور بشار اسد، رییس جمهوری سوریه در آینده این کشور به مردمش بستگی دارد. مردم سوریه هستند که باید بابت این مساله تصمیم گیری کنند. البته دولت آمریکا همچنان بر این باور است که اسد در آینده سوریه جایی ندارد. اما ما اینگونه فکر نمی‌کنیم.

معاون وزیر امور خارجه روسیه به این مساله اشاره کرد که مذاکرات در داخل سوریه باید با حضور کردها باشد در غیر این صورت بی‌نتیجه خواهد بود. برخی از شرکای روسیه در مذاکرات سازش در سوریه به مواضع روسیه درباره حضور کردها در مذاکرات صلح در سوریه اهمیتی ندادند.

وی تکرار سناریوی "کوزوو" در سوریه را رد کرد و گفت:‌ دستورات و قوانین سیاسی در داخل سوریه توسط مردم این کشور ارائه می شوند. ما باید با شرکای خود برای تقویت آتش‌بس در سوریه همکاری کنیم. هدف اصلی در حال حاضر تغییر در توجه به روند سیاسی است.


  اخبار بین الملل  -  ایسنا 


ویدیو مرتبط :
amp در سئو چیست

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مسکو با «اس- 300» و «یاخونت» بازی را در سوریه تغییر می‌دهد



موشک اس 300,سامانه موشکی اس 300,حمایت روسیه از سوریه

مسکو با «اس- 300» و «یاخونت» بازی را در سوریه تغییر می‌دهد

در شرایطی که از مدت‌ها پیش، بحث احتمال تحویل سامانه موشکی «اس- 300» از سوی مسکو به سوریه، به یکی از مباحث جنجالی در بحث بحران سوریه تبدیل شده بود، اکنون منابع روسی از استقرار نهایی این سامانه در سوریه خبر می‌دهند؛ خبری که از سوی محافل اطلاعاتی رژیم اسرائیل نیز ‌تأکید شده است و می‌تواند تحولی جدی در عرصه تحولات میدانی سوریه باشد.

مسکو با «اس- 300» و «یاخونت» بازی را در سوریه تغییر می‌دهددر شرایطی که از مدت‌ها پیش، بحث احتمال تحویل سامانه موشکی «اس- 300» از سوی مسکو به سوریه، به یکی از مباحث جنجالی در بحث بحران سوریه تبدیل شده بود، اکنون منابع روسی از استقرار نهایی این سامانه در سوریه خبر می‌دهند؛ خبری که از سوی محافل اطلاعاتی رژیم اسرائیل نیز ‌تأکید شده است و می‌تواند تحولی جدی در عرصه تحولات میدانی سوریه باشد.

به گزارش «تابناک»، روز گذشته، منابع روسی‌ خبر داد‌، هم اکنون روسیه چهار سامانه دفاع ضدموشکی از نوع «اس- 300» را در سوریه مستقر کرده و به همراه این سامانه‌ها، مستشاران نظامی روس نیز فعالیت خود را در این کشور آغاز کرده‌اند.

بر پایه این گزارش، در حالی که کشورهای غربی و به ویژه آمریکا در ماه‌های اخیر به شدت با تحویل این سامانه‌های موشکی از سوی روسیه به سوریه مخالفت می‌کردند، این کار عملاً از دو سال پیش ‌غیرعلنی در جریان بوده و اینک هر چهار سامانه‌ای که در قرارداد سال 2010 دو کشور به آن اشاره شده بود، در سوریه مستقر شده‌اند.

همزمان با انتشار این گزارش، سایت «دبکا فایل»، وابسته به محافل امنیتی و اطلاعاتی رژیم اسرائیل نیز در خبری فوری، به همین موضوع پرداخته و می‌نویسد، به جز این چهار سامانه مستقر شده، تعدادی دیگر نیز در این کشور آماده استقرار هستند.

دبکا همچنین در تحلیل این خبر اشاره می‌کند، با استقرار این سامانه‌ها و به ویژه با حضور مستشاران روس، هر گونه حمله ‌از سوی رژیم اسرائیل به سوریه با قصد نابود کردن این موشک‌ها، ناگزیر باعث هدف قرار دادن این مستشاران خواهد شد و این رژیم را در تقابل مستقیم با روسیه ‌خواهد گذارد.

این سایت همچنین در خبری دیگر در همین راستا، گزارش داده که روسیه به تازگی موشک‌های کروز ضدکشتی «یاخونت» را نیز به همراه یک سامانه راداری به روز شده و پیشرفته برای افزایش برد و دقت این موشک‌ها به دولت سوریه تحویل داده است.

دبکا هدف روسیه از این اقدام را، مقابله با هر گونه تلاش نیروهای بین‌المللی برای حمایت از شورشیان سوری از راه دریا، اقدام به محاصره دریایی سوریه و یا برقراری منطقه پرواز ممنوع برای انجام حملات محدود می‌داند؛ افزون بر این، موشک‌های یاخونت سوریه را قادر خواهد ساخت، کشتی‌های حامل موشک اسرائیلی را از سواحل خود دور نگه داشته و از پیاده شدن احتمالی نیروهای اسرائیلی در خاک این کشور نیز جلوگیری کند.

این اخبار، هم راستا با گزارشی است که چهار روز پیش و در پی دیدار بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، از سوی این سایت منتشر شده و در آن آمده بود، پوتین به نتانیاهو هشدار داده، خود را از سوریه کنار بکشد.

به هر حال، آنچه مسلم است، روسیه می‌خواهد با ‌حفظ تعهد خود به تعامل با جامعه جهانی برای حل بحران سوریه، نشان دهد که همچنان در حفظ منافع خود در سوریه پایبند است و با وجود همراهی با آمریکا در برگزاری کنفرانس سوریه و موارد دیگری از این دست، اجازه نخواهد داد، این گونه همراهی‌ها به عنوان نرمش و ضعف مسکو تعبیر شود.

گفتنی است، ایالات متحده نیز به سرعت نسبت به خبر استقرار سامانه‌های «اس- 300» در سوریه واکنش نشان داده و ابراز نگرانی کرده با استقرار این سامانه‌ها، «بشار اسد احساس امنیت کرده» و هزینه‌های اقدام نظامی علیه دولت دمشق افزایش یابد./تابناک