اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مسکو: رزمایش موشکی ایران نقض قطعنامه شورای امنیت نیست/ ایران از آزمایش موشک بالستیک منع نشده



 اخبارسیاست  خارجی ,خبرهای  سیاست خارجی,آزمایش موشک‌های بالستیک

وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل ایران را از آزمایش موشک‌های بالستیک منع نکرده، تأکید کرد هیچ نشانه‌ای مبنی بر اینکه موشک‌های آزمایش‌شده از سوی ایران قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را دارند، وجود ندارد.

به گزارش  فارس، وزارت خارجه روسیه روز چهارشنبه بار دیگر تأکید کرد که رزمایش موشکی اخیر ایران نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل نبوده است.

به نوشته خبرگزاری اینترفکس، «میخائیل اولیانوف» رئیس اداره عدم اشاعه وزارت خارجه روسیه می‌گوید مسکو معتقد است که شلیک موشک‌های بالستیک توسط ایران نقض قطعنامه نیست، چراکه «هیچ مدرکی دال بر اینکه موشک‌های بالستیک تست شده توسط ایران قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را دارند، وجود ندارد.»

اولیانوف همچنین تأکید کرد که قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل ایران را از آزمایش موشک‌های بالستیک منع نکرده است.

وی در واکنش به نامه آمریکا و متحدانش به دبیر کل سازمان ملل برای طرح مجدد مسئله آزمایش‌های موشکی ایران در شورای امنیت، گفت: «هر کشوری، به خصوص اعضای شورای امنیت، می‌توانند هر موضوعی را مطرح کنند و هر کشوری می‌تواند به شورای امنیت نامه بنویسد. اما در ارتباط با این موضوع، ما واقعا دلیل این کار را درک نمی‌کنیم. چه خوشایند کسی باشد و چه نه، واقعیت این است که شلیک موشک‌های بالستیک توسط ایران موضوع جداگانه‌ای است. حقیقت این است که در قطعنامه 2231 هیچ محدودیتی برای چنین شلیک‌هایی وجود ندارد.»

صبح امروز خبرگزاری «رویترز» نوشت که آمریکا و هم‌پیمانان اروپایی آن در نامه‌ای مشترک به بان کی مون دبیر کل سازمان ملل مدعی شدند که آزمایش‌های موشکی اخیر ایران «در تقابل» با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است.

آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان در این نامه خطاب به دبیر کل سازمان ملل متحد، آمده است آزمایش‌های موشکی بالستیک اخیر ایران «در تقابل» و «ناسازگار» با قطعنامه 2231 شورای امنیت است.

در ادامه این نامه با بیان این ادعا که موشک‌های آزمایش شده ایران «ذاتاً قابلیت حمل سلاح هسته‌ای را دارد»، از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته شده است که «پاسخ‌های مناسب» به آزمایش موشکی اخیر ایران را بررسی کند.

بر اساس قطعنامه 2231 که در تائید توافق هسته‌ای ایران و گروه موسوم به 1+5 صادر شد، محدودیت‌های موشکی ایران برای 8 سال دیگر پابرجا ماند، با این حال ادبیات قطعنامه در مقایسه با قطعنامه 1929 که پیشتر برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران تصویب شده بود، تفاوت کرده است. در قطعنامه جدید تنها «از ایران خواسته» شده که روی موشک‌هایی «که برای داشتن توانایی حمل سلاح هسته‌ای طراحی شده‌اند» کار نکند. این در حالی است که در قطعنامه پیشین گفته شده بود که شورای امنیت «تصمیم می‌گیرد که ایران نباید» بر روی «موشک‌های دارای توان حمل سلاح هسته‌ای» کار کند.

همین تغییر ادبیات قطعنامه موجب شده تا آمریکا و متحدانش برای پیشبرد تصویب تحریم‌های تازه علیه برنامه موشکی ایران از مسیر شورای امنیت با مشکل مواجه شوند، چراکه آنطور که مسکو می‌گوید، در قطعنامه تنها از ایران درخواست شده و یک درخواست قابل نقض نیست، بلکه یک کشور می‌تواند این درخواست را بپذیرد یا نه.

ایران اواخر سال گذشته رزمایش موشکی‌ای را برگزار کرد که کشورهای غربی مدعی هستند ناقض قطعنامه 2231 است. شورای امنیت اندکی بعد به درخواست آمریکا برای بررسی این رزمایش تشکیل جلسه داد، اما این نشست بدون نتیجه خاصی به پایان رسید.

به نوشته رویترز، دیپلمات‌های شورای امنیت نیز خود اذعان دارند که توجیهات مطرح شده برای اعمال تحریم‌های تازه علیه ایران به بهانه رزمایش موشکی، ضعیف است، چراکه با متن قطعنامه همخوانی ندارد.

چهار کشور تدوین کننده این نامه نیز آنطور که رویترز نوشته، کاملا در نگارش این نامه دقت کرده‌اند و در آن مدعی «نقض» قطعنامه نشده‌اند، بلکه مدعی شده‌اند که آزمایش موشکی ایران «در تقابل» با قطعنامه است.

رویترز به نقل از دیپلمات‌ها نوشته است که اعضای شورای امنیت می‌دانند که درخواست از ایران از لحاظ قانونی الزام آور نیست و نمی‌توان از آن برای اعمال تنبیهات فصل هفتمی از جمله تحریم یا به کارگیری نیروی نظامی استفاده کرد. با این حال کشورهای غربی می‌گویند ایران تعهدی سیاسی برای پایبندی به این محدودیت دارد.

به نوشته رویترز، چندین دیپلمات به این خبرگزاری گفته‌اند که نهایت واکنش شورای امنیت علیه ایران، محکوم کردن آزمایش‌های موشکی باشد. بر اساس توافق هسته‌ای، تنها در صورت نقض تعهدات هسته‌ای ایران است که امکان بازگشت تحریم‌ها وجود دارد.

با این حال دیپلمات‌های غربی می‌گویند محکومیت از سوی شورای امنیت می‌تواند سکوی پرتاب قانونی‌ای در اختیار کشورهای اروپایی قرار دهد تا تحریم‌های جدید یکجانبه علیه ایران را مورد بررسی قرار دهند.

 

  اخبار  سیاست  خارجی  - فارس 


ویدیو مرتبط :
آزمایش جدیدترین موشک بالستیک ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آمریکا : موشک عماد قادر به حمل کلاهک هسته ای است / آزمایش موشکی نقض آشکار قطعنامه شورای امنیت است



اخبار,اخبار سیاست  خارجی, سامانتا پاور

سامانتا پاور با ادعای اینکه موشک عماد قادر به حمله کلاهک هسته ای است افزود آمریکا این موضوع را به کمیته نظارت بر تحریم های ایران در شورای امنیت ارجاع خواهد داد.

دولت آمریکا موضع احتیاط آمیز را درباره آزمایش موشکی هفته گذشته ایران کنار گذاشت و نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد دیروز آزمایش موشکی یکشنبه گذشته موشک عماد ایران را نقض آشکار قطعنامه شورای امنیت دانست.

به گزارش عصر ایران به نقل از شبکه خبری " ای بی سی "آمریکا سامانتا پاور نماینده آمریکا در سازمان ملل با ادعای اینکه موشک بالستیک میانبرد عماد قادر به حمله کلاهک هسته ای است، آزمایش این موشک را نقض آشکار قطعنامه تحریمی شورای امنیت دانست.

او گفت ایالت متحده آمریکا موضوع آزمایش اخیر موشکی ایران را به کمیته نظارت بر قطعنامه های ایران در شورای امنیت  ارجاع خواهد کرد. او از توضیح بیشتر در این باره خودداری کرد.

سامانتا پاور گفت:" شورای امنیت آزمایش موشک های بالستیک را برای ایران منع کرده است، همچنین هنوز تحریم های تسلیحاتی ایران پابرجا است. ما به فشار به شورای امنیت برای پاسخ مناسب به اعتنایی ایران به تعهدات بین المللی این کشور ادامه خواهیم داد."

گفتنی است جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید هفته گذشته و ساعاتی پس از آزمایش موشک عماد در واکنش به این اقدام در موضعی محتاطانه گفته بود این آزمایش "احتمالا" نقض قطعنامه تحریمی شورای امنیت است. با این حال ارنست تاکید کرده بود این آزمایش موشکی نقض توافق هسته ای اخیر بین ایران و گروه 1+5 نیست.

اخبار,اخبار سیاست  خارجی, سامانتا پاور


بر اساس قطعنامه 1929 که در 9 ژوئن 2010 به تصویب شورای امنیت رسید ایران از هر گونه توسعه برنامه موشک های بالستیک و آزمایش موشک های بالستیک منع شده است، اما در 18 جولای سال جاری (3 ماه پیش) شورای امنیت 4 روز پس از اعلام توافق نهایی هسته ای بین ایران و گروه 1+5 با صدور قطعنامه 2231 تمامی 6 قطعنامه تحریمی پیشین این شورا درباره ایران را لغو کرد. اما تحریم های تسلیحاتی و موشکی ایران برای مدتی 5 و 8 ساله همچنان به قوت خود باقی است.

بر اساس توافق جدید تنها موشک های بالستیک قادر به حمل کلاهک هسته ای جزء موارد ممنوع برای ایران است و خرید های تسلیحاتی ایران نیز باید پیشتر به اطلاع کمیته ای در شورای امنیت برسد.

باراک اوباما رییس جمهور آمریکا نیز دیروز در واکنش به این موضوع گفت توافق اخیر هسته ای با ایران تنها منحصر به موضوع هسته ای است و این توافق هیچ یک از اختلافات دیگر بین ایران و آمریکا از جمله در مورد توسعه برنامه موشک های بالستیک را حل نکرده است.

او گفت ایالات متحده آمریکا همچنان به فشار به تهران برای کنار گذاشتن "رفتارهای بد" ادامه خواهد داد . اوباما مدعی شد ایران در گذشته نیز اغلب بارها ممنوعیت آزمایش موشک های بالستیک بر اساس قطعنامه شورای امنیت را نقض کرده است.

 اخبار سیاست  خار جی -  عصر  ایرن