اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مرگ روزانه چهار نفر در محل کار


روزانه چهار نفر در کشور به دلیل حوادث ناشی از کار جان خود را از دست می‌دهند.

خبرگزاری ایسنا: روزانه چهار نفر در کشور به دلیل حوادث ناشی از کار جان خود را از دست می‌دهند.

طبق تعریفی که وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی مطرح کرده حادثه ناشی از کار عبارت است از اتفاق یا پیامدی که در جریان انجام کار پدید آمده و با صدمات شغلی مرگبار یا غیر مرگبار همراه است و حالا بر اساس همین تعریف در سالی که گذشت 1494 نفر جان خود را از دست داده‌اند.

عددی که از میانگین روزانه چهار کشته در کشور به علت حوادث ناشی از کار حکایت دارد اما در مقایسه با سال 93 کاهش هم داشته است، کاهشی 397 نفری یا همان 21 درصدی و این یعنی شمار قربانیان حوادث کار در سال 93، 1891 نفر بوده است.

بر اساس اطلاعیه پزشکی قانونی که در اختیار ایسنا قرار داده؛ در سال گذشته از کل تلفات حوادث کار در کشور 1479 نفر را مردان و تنها 15 نفر را زنان شامل می شدند و این در حالی است که تعداد مردان فوت شده در حوادث کار سال 93 یکهزار و 878 و تعداد زنان 13 نفر بوده‌است و از همین رو می توان گفت که شمار زنان جانباخته در حوادث کار علیرغم کاهشی 21 درصدی در کل جانباختگان افزایش داشته است.

سقوط از ارتفاع، عامل 44 درصد مرگ‌ها

در میان کشته شدگان حوادث کار، 44 درصد به دلیل سقوط از بلندی جان خود را از دست داده‌اند، علتی که در سال‌های اخیر همواره بیشترین سهم را به خود اختصاص داده و نشان می دهد افرادی که در ارتفاع کار می‌کنند در معرض خطر بیشتری هستند.

درمیان 658 نفری که درسال 94 به خاطر سقوط از ارتفاع جان خود را از دست دادند، تعداد قابل توجهی فاقد ابزارهای ایمنی لازم برای حفظ جان خود بودند.

دومین عامل مرگبار با 322 مورد فوتی اصابت جسم سخت بوده و پس از آن هم برق گرفتگی با 247 قربانی در رتبه سوم قرار گرفته و به این ترتیب می توان گفت که سقوط از ارتفاع، ضربه به سر و برق گرفتگی سه عامل اصلی حوادث مرگبار کار در کشور به حساب می آیند.

همچنین در سالی که گذشت 56 نفر به دلیل سوختگی، 70 نفر بر اثر کمبود اکسیژن و 141 نفر به دلایل دیگر جان خود را از دست داده‌اند.

استانهای دارای بیشترین و کمترین قربانی حوادث کار

در سال 94 استان‌های تهران با 290 مورد فوتی، خراسان رضوی با 106 مورد فوتی و اصفهان و مازندران هر کدام با 97 مورد فوتی بیشترین قربانیان حوادث کار را داشته‌اند.

اما در انتهای جدول استانی قربانیان حوادث کار، نام استانهای زنجان با 10 مورد، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان جنوبی هر کدام با 11 موردو سمنان با 15 مورد فوتی به ثبت رسیده تا این سه استان رکوردار کمترین آمار تلفات حوادث کار در سالی که گذشت باشند.

آسیب دیدگی روزانه 75 نفر حین کار

​در سال گذشته حوادث کار چندین برابر قربانیانش، مصدوم نیز بر جای گذاشته است، مصدومانی که برخی از آنها دچار نقص عضو شده‌اند.

در سال گذشته آمار مصدومان حوادث کار که به مراکز پزشکی قانونی کشور مراجعه کرده‌اند گرچه کاهش 8.4 درصدی داشت اما عدد بالایی داشت و 27 هزار و 510 نفر بود.

27 هزار و 510 مجروحی که 26 هزار و 267 نفر آن را مردان و 1243 نفر از آنان را زنان شامل می شوند و این یعنی آسیب دیدگی روزانه 75 نفر در محل کار را شامل می‌شود.

حوادث کار گرچه ممکن است شامل اصناف مختلف در حین کار شود، اما می توان کارگران را از جمله آسیب پذیرترین این اقشار دانست، آسیبی که عمدتا به دلیل بی‌احتیاطی فرد حین کار و همچنین نامناسب بودن شرایط ایمنی محل کار به وجود می‌آید.


ویدیو مرتبط :
مرگ در محل کار بر اثر بی احتیاطی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مرگ روزانه 7 تا 10 نفر در کشور به علت نرسیدن عضو پیوندی



اخبار,اخبار اجتماعی ,اهدای عضو

هر فرد دچار مرگ مغزی می تواند جان پنج نفر را نجات داده و موجب از بین رفتن ناتوانی 56 نفر از طریق اهدای تاندون و غضروف شود و می توان از این طریق توانایی را به افرادی که روی ویلچر می نشینند، بازگرداند.

رییس واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: روزانه هفت تا 10 نفر از افرادی که در فهرست انتظار پیوند اعضا قرار دارند، به علت نرسیدن عضو پیوندی و رضایت ندادن خانواده های افراد دچار مرگ مغزی برای اهدا، جان خود را از دست می دهند.

به گزارش ایرنا، دکتر فرحناز صادق بیگی در نخستین کارگاه آموزشی مرگ مغزی و اهدای عضو، ویژه پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در بیمارستان مسیح دانشوری افزود: اکنون 25 هزار نفر در کشور در فهرست انتظار پیوند اعضا قرار دارند.

وی تصریح کرد: بهترین منبع برای اهدای عضو متاسفانه افراد دچار مرگ مغزی هستند، در حالیکه در کشورهای دیگر، سکته و بیماری های مغزی علت اصلی مرگ مغزی است، متاسفانه در ایران تصادف مهمترین عامل اصلی مرگ مغزی به شمار می رود که قربانیان آن نیز معمولا جوانان، نان آوران خانه و مردان هستند.

صاقد بیگی با بیان اینکه 82 درصد اعضای خانواده فرد دچار مرگ مغزی به اهدای عضو رضایت می دهند، تاکید کرد: باید به مردم یاد دهیم که مرگ مغزی غیرقابل برگشت است و با کما فرق دارد.

رییس واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: هر فرد دچار مرگ مغزی می تواند جان پنج نفر را نجات داده و موجب از بین رفتن ناتوانی 56 نفر از طریق اهدای تاندون و غضروف شود و می توان از این طریق توانایی را به افرادی که روی ویلچر می نشینند، بازگرداند.

صادق بیگی افزود: 30 درصد افراد در فهرست انتظار پیوند ریه، جان خود را از دست می دهند که دلیلی جز رضایت ندادن خانواده های افراد دچار مرگ مغزی ندارد؛ این خانواده ها به دلیل ناآگاهی و باورهای غلط از اهدای عضو دریغ می کنند.

وی یادآور شد: برای شناسایی افراد دچار مرگ مغزی سه گروه شناسایی از طریق تلفن، بازرسی و استقرار در بیمارستان های تحت پوشش وزارت بهداشت وجود دارد.

رییس واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

با بیان اینکه اگر در عروق مغزی، گرفتگی ایجاد شود موجب بروز سکته مغزی، زندگی نباتی، قفل شدگی و مرگ مغزی خواهد شد، گفت: این وضعیت ها با یکدیگر متفاوت بوده، بطور مثال کما قابل برگشت است درحالیکه مرگ مغزی غیرقابل برگشت خواهد بود.

وی افزود: وضعیت قفل شدگی مغز، نادر است که در آن ساقه مغز آسیب دیده اما خود مغز سالم است و انسان می تواند از محیط پیرامون درک داشته باشد اما نمی تواند خودبخود تنفس کند.

صادق بیگی ادامه داد: در زندگی نباتی، فرد از محیط اطراف، آگاهی ندارد و به ظاهر بیدار است و نیازی به دستگاه تنفس ندارد و به ندرت بعد از سال ها مراقبت به زندگی بازمی گردد. در مرگ مغزی ساقه مغز و خود مغز از بین می رود و با معاینات تخصصی می توان آن را تشخیص داد.

وی به تشریح تاریخچه پیوند در ایران و جهان پرداخت و گفت: اولین پیوند قرنیه در جهان در سال 1905 میلادی و در ایران در سال 1314 در بیمارستان فارابی انجام شد و اکنون ایران با انجام پیوندهای قرنیه، کلیه، مغزاستخوان، قلب و ریه تنها کشوری در منطقه است که تمام این پیوندها را انجام می دهد.
اخبار اجتماعی - ایرنا