اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مدیر كل توسعه بازار آبزیان:محصولات بسته بندی شده قیمتشان افزایش نخواهد داشت



 

افزایش قیمت , قیمت شیلات

 

مدیر كل دفتر بهبود كیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان اعلام كرد: با توجه به اینكه قیمت محصولات شیلاتی بسته بندی شده تا پایان سال هیچ افزایشی نخواهد داشت، به مصرف كنندگان توصیه می شود آبزیان بسته بندی شده را كه كیفیت آنها تضمین شده و قیمتشان ثابت است را خریداری كنند.

عیسی گلشاهی در گفت وگو با خبرنگار كشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره میزان عرضه ی محصولات شیلاتی و قیمت آنها در ایام عید، اظهار كرد: با توجه به این كه در ایام نوروز نقطه اوج عرضه و مصرف آبزیان است، گفت: در تامین محصولات آبزی هیچ مشكلی و كمبودی وجود ندارد؛ میگو های پرورشی به اندازه كافی تولید و ذخیره سازی شده و پاسخ گوی بازار مصرف خواهد بود. برداشت ماهیان گرم آبی نیز همزمان با بازار مصرف ایام عید صورت خواهد گرفت.

وی تصریح كرد: به منظور كنترل قیمت محصولات شیلاتی با وزارت صنعت، معدن و تجارت توافق شده غرفه های عرضه مستقیم محصولات شیلاتی در نمایشگاه های بهاره كشور به منظور عرضه ی مستقیم محصول تازه و سالم با قیمت مناسب در اختیار تولید كنندگان این بخش قرار گیرد.

گلشاهی اضافه كرد: طبق توافق صورت گرفته بیش از ۸۵ غرفه برای عرضه ی محصولات شیلاتی در نظر گرفته شده كه در صورت وجود تقاضا از سوی تولید كنندگان این غرفه ها افزایش می یابند و بسته به میزان تقاضا برای عرضه به هر میزان كه لازم باشد، غرفه ی عرضه مستقیم محصولات شیلاتی تامین خواهد شد.

به گفته ی مدیر كل دفتر بهبود كیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان قیمت محصولاتی كه در این غرفه ها عرضه می شوند، ۱۵ تا ۲۰ درصد از قیمت بازار ارزان تر است.

وی اظهار كرد: با توجه به توافق انجام شده با تولید كنندگان و كارخانه های فرآوری آبزیان محصولات این بخش تا پایان سال هیچ گونه افزایش قیمتی نخواهد داشت و قیمت پایه ی این محصولات به سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولید كنندگان اعلام شده است، لذا قیمت محصولات شیلاتی بسته بندی شده بدون هیچ گونه افزایشی در بازار مصرف عرضه می شود.

گلشاهی تصریح كرد: با توجه به این كه كیفیت محصولات بسته بندی شده تایید شده و قیمت آنها تثبیت شده و بدون تغییر در بازار عرضه می شود، به مصرف كنندگان توصیه می شود از محصولات بسته بندی شده شیلاتی را كه كیفیت تضمین شده و قیمت ثابت را دارند، خریداری كنند.

مدیر كل دفتر بهبود كیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان با اشاره به این كه در حال حاضر میگوی پرورشی با كد و شناسنامه در بازار مصرف عرضه می شود، گفت: براساس برنامه ریزی انجام شده قرار بود كلیه ی محصولات پرورشی شیلاتی تا پایان سال شناسنامه دار شوند، اما به دلیل جلوگیری از بروز مشكل در عرضه ی این محصولات و اوج تقاضا و هم چنین جلوگیری از افزایش قیمت از سوی سودجویان این برنامه به فروردین ماه موكول می شود.

وی خاطرنشان كرد: با توجه به این كه محصولات صیادی گستردگی فراوانی دارند، شناسنامه دار كردن آنها به كندی پیش می رود كه پیش بینی می شود تا تابستان سال آینده این محصولات هم با كد مشخص به عنوان شناسنامه تولید عرضه شوند كه قابل ردیابی باشند...... /  خبرگزارى ایسنا


ویدیو مرتبط :
مدیر عامل بانک توسعه صادرات

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بسته مالیاتی برای بازار مسكن



 

 

بسته مالیاتی برای بازار مسكن

 

 

كارآیی ضعیف مالیات‌ بر ‌معاملات مكرر مسكن موجب شده برنامه اخذ چهار نوع مالیات جدید از فعالان بازار مسكن و دارندگان ملك با هدف تشدید كنترل بر تقاضای سوداگری زمین و مسكن، در دستور كار دولت قرار بگیرد.

 


سازمان امور مالیاتی از ابتدای امسال موظف شده بود از افرادی كه بیش‌از ۲بار در سال ملك خرید و فروش می‌كنند ۳۵ درصد عوارض تحت عنوان «مالیات بر معاملات مكرر» اخذ كند؛ اما ركود مسكن در ۱۰ ماه اخیر، تقاضای سفته‌بازی را به جای خرید و فروش مكرر، به سمت احتكار املاك به امید افزایش قیمت در آینده، هدایت كرده است. به همین خاطر دولت گزینه‌های جدیدتری برای مقابله با این نوع سفته‌بازی طراحی كرده كه مهم‌ترین آن، اخذ «مالیات بر افزایش ارزش زمین و مسكن» است.

 


كاربری مالیات بر افزایش ارزش زمین و مسكن - CGT - به گونه‌ای است كه دولت درصدی از افزایش ارزش معاملاتی املاك در هنگام نقل‌وانتقال را از فروشنده دریافت می‌كند تا از این طریق خرید و نگه‌داری املاك به امید كسب سود در آینده مهار شود.

 


دولت همچنین بنا دارد از زمین‌های بایر، املاك گران‌قیمت و خانه‌های خالی نیز مالیات سنگین اخذ كند كه نحوه دریافت آن و نرخ‌های پیشنهادی هم‌اكنون در كمیته‌ای مشترك از نمایندگان وزارت مسكن، سازمان امور مالیاتی و وزارت اقتصاد در حال بررسی نهایی است.

 


هر چند ناتوانی در شناسایی واحدهای مسكونی خالی از سكنه و طبیعی بودن تعداد این خانه‌ها در شهرهای بزرگ كشور باعث شده تصمیم قدیمی دولت به اخذ مالیات از خانه‌های خالی تاكنون دو بار به تعویق بیفتد؛ اما گویا این بار، موضوع جنگ مالیاتی با واحدهای خالی به‌صورت جدی مطرح است.

 


در این باره، یك عضو شورای‌عالی مسكن با بیان اینكه برنامه‌های جدید مالیاتی به عنوان بخشی از نظام طرح تحول اقتصادی در دستور كار قرار دارد به «دنیای اقتصاد» گفت: دریافت مالیات مسكن در سه حوزه «كنترل سوداگری و تقاضای زمین و مسكن»، «تخصیص بهینه منابع زمین‌شهری» و «كسب درآمد ناشی از اخذ مالیات» تعریف شده است.

 


در حوزه كنترل سوداگری پیش‌بینی شده دو نوع مالیات شامل مالیات بر معاملات مكرر و مالیات بر ارزش افزوده زمین و ملك دریافت شود. مالیات بر ارزش افزوده به این صورت است كه چنانچه ارزش ملكی در اثر خرید و فروش افزایش چشمگیر پیدا كند، بخشی از این درآمد باید به عنوان مالیات به دولت پرداخت شود.

 


در حوزه تخصیص بهینه منابع نیز سه نوع مالیات شامل مالیات بر زمین بایر شهری، مالیات بر خانه‌های خالی و مالیات بر ارزش زمین پیش‌بینی شده است.

 


همچنین در حوزه كسب درآمد دو نوع مالیات شامل مالیات بر خرید املاك گران‌قیمت و مالیات بر ارزش زمین در نظر گرفته شده است.

 


یك منبع آگاه از تصمیمات جدید دولت در حوزه مالیات مسكن در این باره به «دنیای اقتصاد» گفت: بسته جدید مالیاتی فعلا به‌صورت پیش‌نویس درآمده كه بعد از بررسی توسط وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی در شورای‌عالی مسكن نهایی خواهد شد.

 


مقداد همتی تصریح كرد: بسته مالیاتی كه در حال تدوین است در قالب بخشی از طرح تحول اقتصادی قرار است در بازار مسكن اجرا شود.

 

 


میزان مالیات‌ها چقدر است؟



به گزارش «دنیای اقتصاد»، فعلا برای مالیات بر زمین‌های بایر دو گزینه ۱۲ درصد و ۲۵ درصد به عنوان مبنای نرخ پایه مالیات مطرح است.

 


اراضی بایر طبق قانون ساماندهی مسكن باید سالانه مشمول مالیات به نرخ ۱۲ درصد بر ماخذ ارزش معاملاتی شود و مالكان این قبیل اراضی مكلفند مالیات زمین‌های بایر خود را هر سال با تسلیم اظهارنامه مالیاتی پرداخت كنند.

 


این در حالی است كه گزینه دیگری برای مالیات زمین‌های بایر مطرح است. گفته می‌شود نرخ مالیات سالانه ۲۵ درصد برای نگهداری این گونه زمین‌های با كاربری مسكونی باعث خواهد شد دارندگان زمین یا برای ساخت‌وساز اقدام كنند یا اینكه آن را در اختیار سازنده‌ها برای بهره‌برداری قرار دهند.

 


رییس اتحادیه مشاوران املاك تهران كه در چند جلسه بررسی موضوع مالیات زمین‌های بایر در وزارت مسكن شركت كرده در این باره به «دنیای‌اقتصاد» گفت: دولت در نظر دارد برای ساماندهی بازار زمین مالیات سنگین از احتكارگران بگیرد. مصطفی‌قلی خسروی افزود: در این راستا پیشنهاد شده، یك سال وقت به دارندگان زمین در تهران داده شود تا در این فرصت تصمیم بگیرند كه روی زمین موجود ساخت‌وساز كنند یا آن را به انبوه‌ساز بفروشند.

 


وی گفت: چنانچه این طرح در دولت به تصویب برسد، در پایان یك‌سال مهلت، سالانه ۲۵ درصد به‌صورت تصاعدی از مالك زمین بایر در قالب مالیات اخذ خواهد شد.

 


به گزارش «دنیای اقتصاد»، در حال حاضر برنامه‌های جدید مالیاتی در معاونت فنی - حقوقی سازمان امور مالیاتی در حال بررسی نهایی قرار دارد. همچنین مالیات بر معاملات مكرر طبق مصوبه دولت از املاكی كه از ابتدای سال ۸۸ خریداری شده و خریدار آن بیش‌از دو بار در سال اقدام به معامله ملك می‌كند، اخذ می‌شود؛ اما كارشناسان سازمان امور مالیاتی در این باره می‌گویند به علت اینكه مالیات بر معاملات مكرر مشمول املاكی كه از ابتدای سال ۸۸ خرید و فروش می‌شوند خواهد شد، هنوز در حد قابل توجه این مالیات اخذ نشده است كه این مساله به دلیل ركود سنگین مسكن در سال‌جاری بوده است.

 

 


عرب‌‌مازار: اخذ مالیات مسكن پیش‌شرط دارد

 


علی‌اكبر عرب‌مازار، رییس سابق سازمان امور مالیاتی كشور معتقد است تا زمانی كه دولت بانك اطلاعات قوی و تضمین‌شده‌ای از دارندگان ملك و زمین نداشته باشد و اشرافی بر بازار مسكن نباشد، هر نوع برنامه مالیاتی با ناكامی در اجرا روبه‌رو خواهد شد.عرب‌مازار در پاسخ به پرسش «دنیای اقتصاد» مبنی بر اینكه آیا سامانه رهگیری معاملات مسكن نقش بانك اطلاعات در این حوزه را ندارد، گفت: بازار مسكن پیچیده است و نیازمند اطلاعات جامع از فعالان آن است.وی تصریح كرد: در حال حاضر در كشور برخی افراد به راحتی املاك با ارزش میلیاردی خریداری می‌كنند و حتی اتباع خارجی نیز بدون موانع قانونی در ایران صاحب مسكن می‌شوند؛ این در حالی است كه در سایر كشورهای خارجی اگر فردی فراتر از عرف بازار مسكن ملك خریداری كند بلافاصله دولت آن معامله را ردیابی كرده و بعد از تایید آن مالیات مخصوص را می‌گیرد.رییس سابق سازمان امور مالیاتی افزود: دولت قصد دارد از طریق مالیات تقاضای سفته‌بازی را هدف قرار دهد؛ بنابراین باید هدفمند و كاملا دقیق تیر مالیاتی را پرتاب كند.عرب‌مازار توصیه كرد: در همه كشورها بازار مسكن تحت كنترل بانك قوی اطلاعاتی است. در كشور ما نیز باید یك بار برای همیشه این بانك راه‌اندازی شود و با ضمانت قوی اجرایی شروع به‌كار كند.