اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

محمدرضا عارف: اصولگرایان در جایگاه مدعی العموم قرار نگیرند و حکم صادر نکنند



اخبار,اخبارسیاسی,محمدرضا عارف


 اخبار سیاسی  - محمدرضا عارف:
اصولگرایان در جایگاه مدعی العموم قرار نگیرند و حکم صادر نکنند/امر به معروف نباید تنها در پوشش و حجاب خلاصه شود/برخی از افراطگرایان فهم نادرست از دین دارند

رئیس بنیاد امید ایرانیان خطاب به اصولگرایانی که در اندیشه رد صلاحیت اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس آینده هستند، گفت که در جایگاه مدعی العموم قرار نگیرند و حکم صادر نکنند.

به گزارش «تیک ، محمدرضا عارف در دیدار اعضای شورای مرکزی و منطقه تهران سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی با اشاره به در پیش بودن ماه محرم و ایام سوگواری اباعبدالله الحسین(ع)، گفت: امام حسین(ع) به واقع نماد یک اصلاح‌طلب واقعی است چرا که ایشان برای به دست آوردن قدرت ظاهری قیام نکرد بلکه حرکتی که امام حسین(ع) انجام داد در راستای نفی خشونت بود، انحرافاتی را دیده بود که باید با آن مبارزه کند.

وی با بیان اینکه امام حسین(ع) مخالف هرگونه افراطی‌گری بود،یادآور شد: برخی از افراطگرایان فهم نادرست از دین اسلام دارند. عامل مؤثر در بداندیشی دینی، عدم توجه به منزلت و حقوق انسانی است. خداوند دین را برای هدایت و راهنمایی بشر فرستاده است. فهم ما از دین باید به گونه ای باشد که کرامات و حقوق انسان حفظ شود. آزادی از جمله حقوق انسانی است. همه انسان ها فارغ از وابستگی‌هایشان، حقوق مشترکی دارند. اسلام به این حقوق مشترک احترام می گذارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در همین راستا به اقدامات گروهک تروریستی داعش اشاره کرد و گفت: اگرچه گروه‌هایی مانند داعش فهم نادرست از اسلام دارند اما باید توجه کرد که تاسیس داعش در راستای پروژه گسترش تفرقه مذهبی در جهان اسلام و بروز جنگ بین شیعه و سنی است. پروژه داعش، پروژه ای موقتی است اما تقویت تفرقه مذهبی، پروژه بلندمدت دشمنان اسلام است.

وی با اشاره به فرضیه دینی امر به معروف و نهی از منکر که از جمله اهداف قیام امام حسین (ع) بود،خاطرنشان کرد: فریضه دینی امر به معروف و نهی از منکر صرفا نباید در مسائلی همچون پوشش و حجاب خلاصه شود. اگر همه افراد جامعه بخصوص اصحاب رسانه خود را ملزم به ادای این فریضه دینی می کردند مطمئنا فسادهای اقتصادی و سیاسی در کشور رخ نمی داد.

عارف در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گزارش دبیرکل سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی مبنی بر آموزش و کادرسازی در این سازمان با تقدیر از اینگونه اقدامات،تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که اصلاح طلبان در میان احزاب خود داشتند عدم آموزش‌های لازم و کادر سازی بود که سازمان عدالت و آزادی می تواند الگویی برای دیگر احزاب اصلاح طلب باشد که با بهره گیری از تجارب این سازمان به کادرسازی و آوزش روی بیاورند.

وی با تاکید بر اینکه سهم تفکر اصلاح‌طلبی در انقلاب به مراتب بیش از دیگر جریانات سیاسی است،تاکید کرد: دوران تصمیم گیری عده‌ای معدود برای اکثریت در یک تشکل سیاسی-اجتماعی به پایان رسیده است و باید در تشکل ها بر اساس خرد جمعی و با توجه به اساسنامه و مرامنامه مصوب تصمیم‌گیری کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد شدید از رواج بی اخلاقی در جامعه اظهار کرد: متاسفانه اخلاق قربانی امیال سیاسی شده است و تاسف‌بارتر اینکه اخلاق را هم امنیتی کرده‌اند. من در اکثر دیدارها و سخنرانی هایم بر ضرورت آرامش در فضای سیاسی تاکید می‌کنم؛ چرا که معتقدم اگر بخواهیم نابسامانی‌های گذشته اصلاح شود و کشور در روند رو به رشد قرار بگیرد راهی جز تحمل یکدیگر و سعه صدر نداریم.

وی تاکید کرد: نباید هر از چندگاهی با ادبیات تند و خشن از سوی برخی افراد مواجه شویم که روند رو به رشد کشور را با مخاطره رو به رو کند. رسانه‌ها بخصوص صدا و سیما نقش مهمی در این خصوص دارند و نباید رسانه‌ها مروج ادبیات تند و خشن در جامعه باشند.

رئیس بنیاد امید ایرانیان با بیان اینکه رمز ماندگاری یک جریان سیاسی حفظ هویت است،به انتخابات مجلس آینده اشاره کرد و گفت:در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته همگان به نقش تاثیر گذار جوانان اعتراف کردند و برخی افراد که تا روزهای منتهی به انتخابات انگیزه‌ای برای مشارکت نداشتند در نهایت دنباله‌رو جوانان شدند. در انتخابات مجلس آینده هم مطمئنا جوانان محور قرار خواهند گرفت و تاثیرگذار خواهند بود.

وی با اشاره به اظهارات برخی چهره های اصولگرا مبنی بر رد صلاحیت گسترده اصلاح طلبان در انتخابات مجلس آینده،گفت: توصیه من به برادران و خواهران اصولگرا این است که در جایگاه مدعی العموم قرار نگیرند و حکم صادر نکنند. اگر می خواهند در انتخابات پیروز شوند باید در یک فضای رقابتی به فکر پیروزی باشند نه آنکه در اندیشه از میان به در بردن اصلاح طلبان باشند که البته به صلاح خودشان هم نخواهد بود.

عارف با بیان اینکه امیدوارم همه دست اندرکاران امر انتخابات توصیه‌های رهبر معظم انقلاب مبنی برحق الناس بودن رأی مردم را مورد توجه قرار دهند، تاکید کرد: هیچ اصلاح طلبی مطمئنا در اندیشه تحریم انتخابات نیست و در انتخابات مجلس آینده نیز اصلاح طلبان با وحدت و همدلی ان‌شاءالله برای انتخاباتی رقابتی حضور جدی خواهند داشت.

پیش از سخنان عارف، مهدی مقدری دبیرکل سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی ضمن قدردانی از حضور رئیس بنیاد امید ایرانیان در کنگره این سازمان گزارشی از فعالیت تشکل متبوع خود ارائه کرد. 

 

 اخبار سیاسی  - تیک


ویدیو مرتبط :
حکم مهدی هاشمی صادر شد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بیانیه محمدرضا عارف; من نیز در مواجهه با یک تصمیم قرار گرفتم. ماندن یا رفتن؟



محمدرضا عارف,بیانیه عارف

عارف دلایل انصراف خود از انتخابات را اعلام کرد

محمدرضا عارف، نامزد اصلاح‌طلب ریاست جمهوری، با انتشار بیانیه‌ای دلایل کناره‌گیری از انتخابات ریاست‌جمهوری را توضیح داد. معاون اول دولت اصلاحات مشارکت مردم در انتخابات را خواستار شد.

متن کامل این بیانیه به نقل از روزنامه بهار در ادامه می‌آید:

به نام او

مردم عزیز ایران!

برخود لازم می‌دانم برای پاسخگویی به پرسش‌های بی‌شمار شما عزیزان درباره چرایی آمدن و چرایی کناره‌گیری خود در جریان یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری توضیحاتی ارائه کنم.

بعد از انتخابات سال 88، برداشت من بر این بود که دو چراغ رو به خاموشی رفته است؛ چراغ عقلانیت در بخشی از بدنه اجرایی و چراغ امید در بخشی از بدنه جامعه. بعضی از فعالان سیاسی، از جمله اصلاح‌طلبان و تحول‌خواهان، امید خود را از دست دادند و گوشه‌گیری را بر میدانداری ترجیح داده بودند.

فعالیت‌های حزبی ورسانه‌ای و حلقه‌های همفکری و همکاری رو به زوال می‌رفت؛ زیرا با خود می‌گفتند فایده‌ای بر این هم‌اندیشی و همکاری مترتب نیست.

اما من و همراهانم اعتقاد داشتیم و تصمیم گرفتیم که فعالانه در عرصه اجتماعی و سیاسی حضور داشته باشیم. در کنار دیگر فعالیت‌هایم در سازمان‌های مردم‌نهاد، بنیاد دیگری را نیز تاسیس کردیم.

نه‌تنها نامش را امید که مرامش را نیز امید برگزیدیم تا در آن وانفسای ناامیدی، یادآوری کنیم که امید کلید گذر از شب‌های تاریک به صبح روشن فرد‌است و رسالت آن بنیاد را این‌گونه تعیین کردیم: حاکمیت اخلاق و عقلانیت بر کشورداری؛ دو نیازی که سخت در آن روزها به‌چشم می‌خورد.

گذشت و زمان به سال 1392 نزدیک‌تر می‌شد. جمع‌بندی مشاوران و همراهان من این بود که دیگر سکوت شایسته نیست؛ گوشه‌گیری و عقب‌نشینی دیگر جایز نیست. این مسئله با افراد مختلفی مطرح شد، اما فضای دلخوری، ناامیدی و عدم مشارکت چنان سنگین بود که نمی‌شد کاری کرد.

بنابراین تصمیم گرفتم پس از سال‌ها سکوت، فریاد مطالبات اصلاح‌طلبانه باشم. البته شخصیت و منش‌ام رسانه‌ای نبود، اما چاره‌ای نداشتم جز این‌که وارد میدان شوم. در آن ایام من دو هدف را همزمان پیگیری می‌کردم؛ هدف اول من دمیدن امید به بدنه جامعه بود که «می‌شود» و «می‌باید» کاری کرد و هدف دوم من، فعال‌کردن پتانسیل بزرگ اصلاح‌طلبی.

گفتمان خود را «معیشت، منزلت، عقلانیت» انتخاب کردم. معیشت یعنی هرکسی باید خانه‌ای، خانواده‌ای و منبع درآمدی داشته باشد و از آموزش و سلامت بهره‌مند باشد.

منزلت را به‌دلیل مشی اصلاح‌طلبانه‌ام انتخاب کردم، یعنی شخصیت و کرامت انسان‌ها مهم است فارغ از نژاد، قوم و مذهب؛ یعنی همان‌گونه که نسبت به تمامیت ارضی کشور حساس هستیم، باید نسبت به شرافت و آبروی تک‌تک انسان‌ها نیز حساس باشیم، ولو زندانیان و تبعیدیان. عقلانیت یعنی نظام کشورداری باید بر مدار تدبیر و خرد جمعی قرار گیرد؛ یعنی به جای نزدیک‌بینی، خیالبافی، تک‌روی، افراط‌و‌تفریط باید آینده‌اندیشی، واقع‌گرایی، اعتدال و تفاهم حاکم باشد.

آمدم تا دوباره تفکر اصلاح‌طلبی را احیا کنم.

آمدم تا از عملکرد، مشی و‌منش اصلاح‌طلبی دفاع کنم.

آمدم تا بگویم اصلاح‌طلبی می‌تواند معیشت و منزلت مردم را تامین و تضمین کند.

آمدم تا بگویم مردم! درمان تمام دردهای شما امید و اخلاق و عقلانیت است.

فریاد امید، اخلاق و عقلانیت در کوهستان جامعه پیچید و پژواک آن مردم را به‌وجد آورد.

از همان روزها یک راهبرد را در پیش گرفتم و آن همگرایی و اجماع در جبهه اصلاح‌طلبان بود. گفته بودم که براساس مشی اخلاقی و فرهنگی‌ام، اگر خاتمی و هاشمی بیایند من با آن‌ها رقابت نمی‌کنم؛ همچنین معتقد بودم باید بین نامزدهای منسوب به اصلاح‌طلبان نیز اجماع صورت بگیرد. تعهد خود را بارها اعلام کرده بودم که به هر اجماعی با محوریت خاتمی تمکین می‌کنم.

شرایط به‌گونه‌ای پیش رفت که به‌طور طبیعی من تنها نامزد باقیمانده از اصلاح‌طلبان شدم، اما جبهه اصلاح‌طلبان به این جمع‌بندی رسید که با جبهه اعتدال‌گرایان همراه شود و من نیز در مواجهه با یک تصمیم قرار گرفتم. ماندن یا رفتن؟

زمانی که وارد عرصه انتخابات شدم، برای اولین‌بار منشور اخلاق انتخاباتی را در طول تاریخ سیاسی کشور در 10 بند منتشر کردم. در آنجا پایبند شده بودم به این‌که هدفمان اصلاح‌طلبانه باشد.

روش‌هایمان نیز باید اصلاح‌طلبانه باشد؛ یعنی اقدامات و تصمیمات ما به ایجاد گسست در سرمایه‌های اجتماعی، ساختاری و مدیریتی کشور منجر نشود. و متعهد شده بودم که منافع ملی، ثبات کشور و آرامش مردم را فدای منافع کوتاه‌مدت سیاسی خود و دیگران نکنم و براساس همان منشور اخلاقی تصمیم به رفتن گرفتم.

آمده بودم تا فریاد اخلاق و اتحاد سر دهم.

رفتم تا نشان دهم که شجاعت هزینه‌کردن از خود برای اخلاق و اتحاد را دارم.

آمده بودم تا بگویم پیشرفت در گرو تصمیم و خرد جمعی است.

رفتم تا خواست فردی را در پای تصمیم و خواست و خرد جمعی قربانی کنم.

آمده بودم تا تفکر اصلاح‌طلبی را یک گام به پیش ببرم.

رفتم تا به مردم نشان دهم اصلاح‌‌طلبی به سطح بالاتری از بلوغ دست یافته است.

ایران ما به از‌خودگذشتگی و مبنا‌قرار‌گرفتن خرد جمعی نیازمند است. رییس‌جمهوری‌شدن هنر و هدف، نبوده و نیست. هدف نهایی دستیابی به زندگی آبرومندانه و شرافتمندانه برای همه ایرانیان است و من برای این هدف حاضر بودم از همه‌چیزم بگذرم.

مردم عزیز میهنم! رای تک‌تک شما مهم است. هرکسی ایران را دوست دارد و برای سربلندی ایران نگران است، باید از حق مشارکت خود در تعیین سرنوشت کشورمان استفاده کند. مطمئن هستم که حرف اول و آخر را مردم خواهند زد. من نیز چون قطره‌ای از این دریای خروشان با شما خواهم بود. تاکنون ثابت کرده‌ام که به همه تعهداتم پایبندم. می‌خواهم در انتها آخرین تعهدم را بدهم: من همیشه با شما خواهم ماند و در اولین قدم همانند شما به اصلاح‌طلبی، عقلانیت و اخلاق رای می‌دهم.

ارادتمند شما، محمدرضا عارف

فرارو