اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

محسنی اژه ای: دادگستری استان تهران یکی از مناطق محروم کشور است



اخبار,اخبار اجتماعی , محسنی اژه ای

معاون اول قوه قضائیه گفت: مشکل کمبود فضای اداری در دادگستری و محاکم استان تهران به شدت آزاردهنده است و به حق باید گفت که دادگستری استان تهران یکی از مناطق محروم کشور است.

 حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای در نشست شورای مدیران دادگستری استان تهران با تشکر و قدردانی از زحمات بی شائبه مدیریت، معاونین و سایر دست اندرکاران قضائی و اداری دادگستری استان تهران گفت: اهمیت امر قضا بر کسی پوشیده نیست و امید است این بار خطیر را به سرمنزل مقصود برسانیم و یا حداقل در مسیر تحقق آن تلاش نمائیم و مسلماً این امر پاداش و اجر ویژه ای در نزد خداوند متعال دارد.

وی افزود: متاسفانه ما در قوه قضائیه با مشکلات عدیده ای مواجه هستیم و ماموریت های محوله هیچ تناسبی با عِده و عُده موجود ندارد. لکن معتقدیم انسان های بزرگی چون شما می توانند علیرغم وجود مشکلات در عرصه های مختلف با داشتن روحیه جهادی و با اتکال به خداوند بزرگ در جهت رسیدن به اهداف مقدس قوه قضائیه که همانا اجرای عدالت و احقاق حقوق عامه است تلاش کنند.

معاون اول قوه قضائیه گفت: امروز ایران اسلامی با هیچ یک از کشورهای مسلمان همسایه و غیرهمسایه قابل مقایسه نیست و مبارزه جهانی با هرگونه استکبار ، نشات گرفته از مقاومت بی نظیر مردم غیور و انقلابی ماست. لذا ضروریست تلاش نمائیم این نعمت بزرگ الهی به عنوان یک سرمایه بی بدیل از وساوس شیاطین جن و انس محفوظ بماند و بطور قطع با این سرمایه معنوی می توان بر تمامی مشکلات پیش روی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران غلبه نمود.

محسنی اژه ای با اشاره به ماموریت های مهم قوه قضائیه اظهار داشت: در دوره اخیر ریاست محترم قوه قضائیه و تصدی معاونت اول توسط اینجانب در ابتدا چند موضوع مورد توجه قرار گرفت یکی اینکه انجام ماموریت های محوله قطعاً با این تعداد پرسنل اداری و قضائی امکان پذیر نیست. لذا یا باید به تعداد پرسنل افزوده شود و یا ماموریت ها کاهش یابد. در جهت تحقق هدف اخیرالذکر می توان از طریق جرم زدائی گام های مهمی برداشت لکن باید اذعان کرد که در این امر توفیقات چندانی حاصل نشده زیرا بسیاری از امور اساساً در اختیار قوه قضائیه نیست و مستلزم مساعدتهای همه جانبه سایر قوا و نهادهای قانونی نظام است.

وی گفت: بر اساس برنامه پنجم توسعه کشور تعدادی قاضی جذب شده اما کافی نبوده است و در مورد بکارگیری پرسنل اداری هم به جهت نداشتن مجوزهای لازم و اعتبارات مربوطه هیچگونه توفیقی بدست نیامده است. مشکل کمبود فضای اداری هم به شدت آزار دهنده است و به حق باید گفت که دادگستری استان تهران یکی از مناطق محروم کشور است. و از آنجائیکه در جهت رفع معضل کمبود فضای اداری بودجه مناسبی در همین شرایط فعلی در نظر گرفته شده امید است که در آینده ای نه چندان دور شاهد گشایش هایی در این زمینه باشیم.

معاون اول قوه قضائیه اظهار داشت: مطلب مهم دیگر ارتقا سلامت در قوه قضائیه است که با عنایات خاصه الهی قضات مومن، انقلابی و باسواد در عدلیه فراوان هستند لکن در خارج از قوه، فضای نامناسبی وجود دارد که با زحمات کم نظیر همکاران مطابقت ندارد در نتیجه می طلبد که با نظارت دقیق تر و برخورد قاطع با متخلفین احتمالی، فضای مذکور تغییر کند.

وی افزود: به نظر می رسد در رابطه با حفظ استقلال قوه قضائیه موفق بوده و با متخلفین و مجرمان بدون تبعیض و صرفاً برابر مقررات قانونی برخورد کرده است که رسیدگی به جرائم صاحبان قدرت و ثروت در جامعه یقیناً در همین راستا صورت گرفته است .

موضوع مهم دیگر ارتقاء کارآمدی قوه قضائیه است و این میسر نیست مگر با کاهش ورودی پرونده ها با تحقق جرم زدائی و پیشگیری از وقوع جرم و اقداماتی از این قبیل.


 اجتماعی  -  مهر 


ویدیو مرتبط :
‫صحبت های جنجالی محسنی اژه ای در دانشگاه تهران/کسی باورش نمی‌شد فرزندان آقای هاشمی محاکمه شوند‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تهران، محروم ترین استان کشور!


گرچه بسیاری از مردم ، تهران را شهری برخوردار برغم وجود مشکلاتی مانند آلودگی هوا و ترافیک می دانند اما این تمام واقعیت نیست زیرا که پایتخت کشور از براساس آمار و شاخص ها از محروم ترین استان های کشور محسوب می شود.

خبرگزاری ایرنا: گرچه بسیاری از مردم ، تهران را شهری برخوردار برغم وجود مشکلاتی مانند آلودگی هوا و ترافیک می دانند اما این تمام واقعیت نیست زیرا که پایتخت کشور از براساس آمار و شاخص ها از محروم ترین استان های کشور محسوب می شود.

کارشناسان مسائل شهری معتقدند تهران استانی است که بدون ایجاد زیرساخت های لازم در حوزه های مختلف اجتماعی، فرهنگی، زیست محیطی، اقتصادی و ... به شکل نامتوازن رشد کرده و امکانات لازم برای خدمات رسانی به دوازده و نیم میلیون نفر را ندارد.

اگرچه ابعاد زیست محیطی گسترش نامتوازن تهران که آلودگی هوا و ترافیک بخشی از آن است به خاطر تاثیری که بر سلامت جسم و روان تهرانی ها دارد بیشتر مورد توجه قرار گرفته اما مسائل تهران لایه های پنهانی دارد که بخشی از آنها در گزارش اخیر شورای برنامه ریزی و توسعه پایتخت مورد توجه قرار گرفت.

بر اساس گزارش اخیر شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران، سرانه فضای فرهنگی استان تهران به ازای هزار نفر 12 متر مربع است در صورتی که میانگین کشوری 45 متر مربع می باشد.

مقدار سرانه کتابخانه برای هر هزار نفر در تهران دو متر مربع است این درحالی است که این میزان در کشور 25 متر مربع است .

در حوزه فضای ورزشی رو باز نیز این نسبت به ازای هر هزار نفر 264 متر مربع در تهران اما این میزان در کل کشور 414 مترمربع است .

سرانه فضای ورزشی سرپوشیده استان تهران نسبت به کل کشور برای هر هزار نفر 84 مترمربع است که این میزان در کل کشور 104 مترمربع می باشد .

در حوزه پزشک نیز، سرانه پزشک به ازای هر هزار نفر در تهران 3 دهم نفر است این درحالی است که این میزان در کل کشور چهار دهم نفر کشور است.

تراکم دانش آموزی در کلاس در استان تهران 27 و سه دهم نفر است این در حالی است که این میزان در کل کشور 23 و نه دهم نفر است .

سرانه تعداد دانش آموز به معلم در تهران 24 و چهار دهم نفر است اما این میزان در کشور 23 و پنج دهم نفر است.

در سال آموزشی آینده، 338 فضای آموزشی مورد نیاز مجتمع های مسکن مهر در استان تهران است که تامین آن نیازمند چهار هزار و 730 میلیارد ریال است.

بر اساس این گزارش، 561 مدرسه تهران از لحاظ مالکیت مشکل دارند و مالکان 33 مدرسه تهران از دادگاه حکم تخلیه گرفته اند.

همچنین، چهار هزار و 900 کلاس در تهران وجود دارد که با بخاری گازی گرم می شوند و نیازمند تبدیل سیستم گرمایش به موتورخانه مرکزی برای ایمنی بیشتر دانش آموزان هستند.



**رفع محرومیت از تهران سال ها زمان می برد

استاندار تهران روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: برخی مناطق پایتخت محروم تر از محروم ترین مناطق کشور هستند.

سید حسین هاشمی گفت: از لحاظ شاخص ها و بر اساس گزارش های دستگاه های نظارتی و با توجه به جمعیت تهران، سرانه بودجه مردم تهران بسیار پایین است.

مقام عالی استان افزود: رفع محرومیت ها و نابسامانی های پایتخت کشور بویژه حومه آن سال ها زمان می برد.

وی بودجه سال 93 پایتخت را کمتر از بودجه سال 92 ارزیابی کرد و از دستور معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری برای رسیدگی به این موضوع خبر داد.

مقام عالی استان از رایزنی با محمدباقر نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور برای اختصاص بودجه به پایتخت بر اساس شاخص های ملی خبر داد و خاطر نشان کرد: ایشان دستوراتی برای بررسی وضعیت بودجه ای تهران صادر کرده که امیدواریم به بازگرداندن حق پایتخت در بودجه منجر شود.

از لحاظ اعتبار سرانه تهران سی و یکمین استان است

معاون برنامه ریزی استاندار تهران هم از تصور اشتباه برخی در باره برخوردار بودن پایتخت کشور انتقاد کرد و گفت: کسانی که معتقدند تهران استان برخوردار است فقط برج های بلند آنرا دیده اند.

نعمت الله ترکی افزود: تهران از لحاظ اعتبار سرانه سی و یکمین استان، از نظر تعداد تخت بیمارستانی بیست و یکمین، کتابخانه شانزدهمین و از لحاظ فضای ورزشی بیست و سومین استان کشور است و وضعیت در همه شاخص های دیگر نیز به همین منوال است.

وی نیاز اعتباری استان تهران را بر اساس برآوردهای کارشناسی 15 هزار میلیارد ریال برآورد کرد و گفت: برای سال 93 بودجه استانی مصوب هیات دولت حدود دو هزار و 300 میلیارد ریال، اعتبار ملی آن 10 هزار میلیارد ریال و اعتبار ملی استانی شده آن نیز دو هزار میلیارد ریال است.

معاون برنامه ریزی استاندار پایتخت، مجموع بودجه استان تهران اعم از ملی، ملی استانی شده و استانی را 14 هزار و 300 میلیارد ریال عنوان کرد که 700 میلیارد ریال کمتر از برآورد است.

وی همچنین از کاهش 24 درصدی بودجه عمرانی تهران در بودجه سال 93 نسبت به سال 92 خبر داد و گفت: بودجه عمرانی مصوب تهران در سال 92 سه هزار میلیارد ریال بود که در بودجه مصوب سال 93 به دو هزار و 300 میلیارد ریال کاهش یافته است.

ترکی، همچنین از کسری 850 میلیارد ریالی بودجه تهران در بودجه جاری سال 93 برای پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان و ارائه خدمات آب، برق، گاز، تلفن و ... خبر داد.

معاون برنامه ریزی استاندار تهران ادامه داد: با توجه به وجود 220 پروژه نیمه تمام فعلی،در سال 93 هیچ پروژه جدید عمرانی در استان تهران تعریف نخواهد شد.

بیشتر اعتبار تهران از جیب مردم آن تامین می شود

نماینده مجمع نمایندگان استان تهران در شورای برنامه ریزی و توسعه پایتخت هم گفت: مطرح شدن«انتقال پایتخت» از سوی برخی نمایندگان مجلس به خودی خود نشان داد که تهران با محرومیت های جدی روبرو است که البته راه حل آن پاک کردن صورت مسئله و مطرح کردن موضوع انتقال نیست.

حسین طلا تصریح کرد: آنچه که در حال حاضر برای بازسازی و بهسازی زیرساخت های تهران انجام می شود در واقع از جیب خود شهروندان تهرانی هزینه می شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: درست است که احداث پل صدر، تونل نیایش و اتوبان امام علی(ع) و ...توسط شهرداری تهران انجام گرفته ولی هزینه های آن از جیب مردم تهران پرداخت شده است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی، تحقق نیافتن بودجه های مصوب دولتی برای استان تهران را دیرینه دانست و گفت: به طور مثال در سال 91، از دو هزار و 700 میلیارد ریال بودجه عمرانی استان تهران فقط 860 میلیارد ریال محقق شد.

دبیر مجمع نمایندگان استان تهران، سهم تهرانی ها را از درآمدهایی که خود به خزانه دولت واریز کرده اند، ناچیز دانست و اضافه کرد: قریب 50 درصد درآمدهای مالیاتی کل کشور از تهرانی ها دریافت می شود اما سهمی که از این ناحیه به استان اختصاص می یابد، تنها سه درصد است.

وی با اشاره به کسب بخشی از بودجه شهرداری از طریق عوارض پرداختی تهرانی ها گفت: به طور مثال، تنها در سال 91، 80 هزار میلیارد ریال از بودجه شهرداری تهران در پروژه های عمرانی صرف شده است.