اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

متکی:برپایی کنفرانس ترکمنستان...



 

متکی:برپایی کنفرانس ترکمنستان...

 

متکی:برپایی کنفرانس ترکمنستان نشانگر موفقیت اجلاس خلع سلاح تهران است
عشق آباد - "منوچهر متکی" وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، برگزاری کنفرانس بین المللی خلع سلاح در ترکمنستان بلافاصله پس از اجلاس خلع سلاح در تهران را نشانگر موفقیت اجلاس تهران عنوان کرد.

به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار اعزامی ایرنا به ترکمنستان، متکی که در راس هیاتی برای شرکت درکنفرانس بین المللی خلع سلاح آسیای مرکزی و حوزه خزر به عشق آباد رفته است، پس از دیدار با "قربان قلی بردی محمداف" رییس جمهور ترکمنستان در جمع خبرنگاران ، گفت:برگزاری این اجلاس در مدت کوتاهی پس از برپایی اجلاس خلع سلاح تهران نشانگر همگرایی جدی دو کشور برای پیشبردن امر مهم خلع سلاح در منطقه و جهان است.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با یادآوری شعار محوری اجلاس خلع سلاح تهران "انژری صلح آمیز هسته ای برای همه ، سلاح هسته ای برای هیچکس"، برپایی اجلاس عشق آباد را نشانگر گسترش این شعار به سراسر جهان برشمرد.
متکی برپایی کنفرانس خلع سلاح در عشق آباد را ابتکار دولت ترکمنستان خواند و گفت:این اجلاس را اجلاس مهمی می دانیم و جمهوری اسلامی ایران دیدگاههای خود را در زمینه خلع سلاح در این اجلاس مطرح خواهد کرد.
وزیر امور خارجه در ادامه به اراده قوی سیاسی روسای جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان اشاره کرد و گفت: گسترش روابط و همکاریهای ایران و ترکمنستان در مسیرخوبی در حال حرکت است.
وی ادامه داد: فکر می کنیم که تسهیل این مناسبات با روان سازی همکاریهای مرزی، گمرکی و کنسولی و همچنین همکاریهای مقامات ذیربط دو کشور برای جلوگیری از فعالیت عناصر سوداگر بویژه در زمینه قاچاق مواد مخدر، می تواند به گسترش بیشتر روابط دوکشور کمک کند.
متکی همچنین با یادآوری مذاکراتی که با رییس جمهور ترکمنستان انجام داد،‌ گفت: ابتکار ترکمنستان در برگزاری کنفرانس خلع سلاح ،اقدام مهمی از سوی این کشور و کمک به تقویت صلح و آرامش در آسیای مرکزی است.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران توجه به روابط اقتصادی دوکشور ایران و ترکمنستان را از دیگر محورهای مذاکرات خود با رییس جمهور ترکمنستان عنوان کرد و گفت: روابط اقتصادی دوکشور به مرز سه میلیارد و 500 میلیون دلار رسیده است که با اجرای طرح های مربوط به انرژی وخط آهن قزاقستان- ترکمنستان - ایران ، مناسبات بین دو کشور را می توان به رقم مناسب و درخور ظرفیت های دوکشور افزایش داد.
به گزارش ایرنا، متکی هم اکنون در قصر عدالت عشق آباد محل برپایی اجلاس خلع سلاح در ترکمنستان حضور دارد و قرار است دیدگاههای جمهوری اسلامی در خصوص مسایل مختلف و مربوط به خلع سلاح را در این رویداد مطرح کند.
کنفرانس بین المللی خلع سلاح آسیای مرکزی و حوزه خزر دقایقی پیش با سخنرانی قربان قلی بردی محمداف رییس جمهور ترکمنستان آغاز شد.
علاوه بر ایران کشورهای قزاقستان و تاجیکستان نیز در سطح وزرای امور خارجه در این اجلاس حضور یافتند و معاونان وزیران امور خارجه کشورهای قیرقیزستان، روسیه، جمهوری آذربایجان و روسیه همچنین در اجلاس خلع سلاح عشق آباد حضور دارند.


ویدیو مرتبط :
کنفرانس خبری سرمربیان ایران - ترکمنستان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

متکی؛ پیشنهاد معاوضه سوخت روی میزاست



 

 

 

 

هر چند ایران از حضور در کنفرانس افغانستان در لندن انصراف داد، اما در عوض وزیر خارجه خود را راهی اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در داووس کرد تا در حاشیه داووس به رایزنی با جامعه بین الملل در مورد مسائل مختلف از جمله پرونده هسته یی ایران بپردازد. اما پیش از آنکه منوچهر متکی وزیر خارجه ایران راهی ارتفاعات کوه های آلپ شود تا در چهلمین اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در داووس شرکت کند، سخنگوی وزارت خارجه انصراف ایران را از حضور در اجلاس افغانستان در لندن اعلام کرد. پیش از این مقامات تهران برای حضور در نشست افغانستان در لندن پیش شرط تعیین کرده بودند؛ پیش شرطی مبنی بر تامین نظر ایران برای حضور در این اجلاس و گنجاندن موارد مورد نظر تهران در بیانیه پایانی نشست افغانستان.

اما برآورده نشدن خواسته مقامات ایران برای شرکت در نشست افغانستان موجب شد ایران هیچ نماینده یی را راهی لندن نکند و به این ترتیب عصر روز چهارشنبه هفته گذشته سخنگوی وزارت خارجه ایران اعلام کرد در اجلاس لندن شرکت نمی کند. به گزارش ایرنا رامین مهمانپرست با اعلام این خبر افزود؛ ما فکر نمی کنیم مشکلات افغانستان با ادامه جهت گیری های گذشته به پایان برسد به همین دلیل جمهوری اسلامی ایران در اجلاس افغانستان که روز پنجشنبه قرار است در لندن برگزار شود شرکت نمی کند. مهمانپرست سپس اظهار داشت؛ با بررسی های به عمل آمده، رویکرد افزایش حضور نظامی، برخوردهای دوگانه با مسائل و جریانات حاضر در افغانستان، عدم توجه به رویکردهای منطقه یی و اساساً توجه نکردن به ریشه اصلی مشکلات در افغانستان محور این اجلاس خواهد بود که ایران به همین دلیل این حرکت و این اجلاس را با چنین اهدافی موفق ارزیابی نمی کند. کنفرانس لندن روز ۲۸ ژانویه پنجشنبه گذشته و با شرکت تعداد زیادی از کشورهای درگیر در مساله افغانستان برگزار شد. هدف اصلی این نشست بحث امنیت با محور مذاکره با طالبان بود. اما رسول موحدیان سفیر ایران در بریتانیا اظهار داشت؛ «در کنفرانس افغانستان در لندن، مهم ترین موضوعی که به فراموشی سپرده شده ریشه یابی واقعی مشکلات و نقش بی بدیل کشورهای منطقه یی در حل بحران افغانستان است.» موحدیان همچنین در گفت وگویی با ایرنا افزود؛ «جمهوری اسلامی ایران چنانچه همکاری های منطقه یی را در ثقل راه حل کنفرانس لندن می یافت مطمئناً در آن به طور جدی شرکت می کرد.»

به این ترتیب ایران به غایب بزرگ نشست افغانستان در لندن تبدیل شد و در حالی که اکثر بازیگران منطقه یی و بین المللی در بحران افغانستان در لندن جمع شدند تا موضوع آشتی ملی در این کشو را به بحث بگذارند، ایران به عنوان یکی از مهم ترین همسایگان افغانستان در این نشست شرکت نکرد. غیبت ایران در اجلاس لندن در حالی است که دیگر همسایه افغانستان یعنی پاکستان همراه با کشورهایی نظیر ترکیه تلاش کرده اند در هفته ها و ماه های اخیر نقش پررنگ تری در معادلات افغانستان ایفا کنند. همچنین ترکیه در هفته اخیر میزبان دو نشست درباره افغانستان بود. در همین حال وزیر خارجه بریتانیا تصمیم ایران برای عدم حضور در کنفرانس لندن را غیرقابل توجیه توصیف کرد. دیوید میلیبند روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری در لندن گفت تهران فرصت را برای ایفای نقشی سازنده در افغانستان از دست داد. میلیبند گفت دولت ایران اطلاع داده بود که می خواهد در تامین امنیت در افغانستان مشارکت داشته باشد، و افزود برای کشورها بسیار مهم است که «بدانند چه می گویند و به آن عمل کنند». سخنگوی گوردون براون نخست وزیر بریتانیا نیز روز پنجشنبه این تصمیم را «عمیقاً مایوس کننده» نامید و ایران را ترغیب کرد سهم سازنده یی در کوشش های بین المللی برای تثبیت افغانستان بر عهده بگیرد. رئیس کمیته نظامی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیز با اشاره به جایگاه ایران در منطقه، خواستار استفاده از قدرت سازنده ایران برای حل مشکلات در افغانستان شد.

به گزارش فارس، «جیامپائولو دی پائولا» در گفت وگو با شبکه خبری «العالم» از بروکسل پایتخت بلژیک اظهار داشت؛ ایران بخشی از منطقه است که ما به آن امیدواریم و با توجه به تمایل جامعه بین الملل و مردم افغانستان برای برقراری ثبات و صلح در افغانستان و منطقه خواهان قرار گرفتن تهران در جایگاه خود به عنوان یک قدرت سازنده برای حل مشکلات افغانستان هستیم. رئیس کمیته نظامی سازمان ناتو با یادآوری اهمیت جایگاه ایران در منطقه گفت؛ افغانستان نه تنها برای خود افغان ها بلکه برای کشورهای منطقه و جهان هم یک اولویت به شمار می رود. با این وجود ایران نماینده خود یعنی منوچهر متکی را به جای لندن راهی داووس کرد. او در حاشیه این اجلاس گفت وگوهایی را با همتای برزیلی خود درباره آخرین تحولات مربوط به پیشنهاد مبادله سوخت با مقامات فرانسوی و برزیلی داشت. به گزارش ایرنا وزیر خارجه ایران همچنین گفت در دیدار با «سلسو آموریم» وزیر امور خارجه برزیل ایده های جدیدی درباره تامین سوخت رآکتور تهران مطرح شده است. متکی در نخستین روز از سفرش به داووس همچنین به دیدار «کوفی عنان» دبیرکل سابق سازمان ملل متحد رفت که از میهمانان اصلی چهلمین اجلاس مجمع جهانی اقتصاد بود. در این دیدار طرفین در مورد مسائل مختلف منطقه یی و بین المللی از جمله مشکل افغانستان و مسائل مربوط به آفریقا تبادل نظر کردند. وزیر خارجه سپس با سی ان ان گفت وگو کرد و در این گفت وگو اعلام کرد پیشنهاد ایران درباره معاوضه سوخت رآکتور تهران همچنان روی میز است. وی اظهار امیدواری کرد واقع بینی طرف مقابل این بحث را به نتیجه مشخص برساند.