اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

متوسط عمر بشر چقدر است و چرا زنان بیش از مردان زندگی می کنند؟



اخبار,اخباراجتماعی,متوسط عمر بش

 

 اخباراجتماعی -  متوسط عمر بشر چقدر است و چرا زنان بیش از مردان زندگی می کنند؟

امروزه عمر متوسط بشر ۷۸ سال و ۹ ماه و ۱۵ روز گزارش شده است که به‌طور میانگین مردان معمولاً ۵ سال کمتر از زنان عمر می‌کنند. مرکز تحقیقات پزشکی دانشگاه کلمبیا دلایل عمر طولانی تر زنان در مقایسه با مردان را بدست آورده است.

امروزه عمر متوسط بشر 78 سال و 9 ماه و 15 روز گزارش شده است که در آن مردان معمولاً به‌طور میانگین 5 سال کمتر از زنان عمر می‌کنند. بر این اساس مرکز تحقیقات پزشکی دانشگاه کلمبیا دلایل عمر طولانی تر زنان در مقایسه با مردان را بدست آورده است.

بیماری‌های عفونتی در دوران جنینی در جنس مذکر نسبت به جنس مونث بیشتر دیده می‌شود که این موضوع باعث مرگ و میر زودتر و پایین آمدن سن میانگین عمر در بین مردان می‌شود. همچنین، عدم شکل گیری بافت‌های بدن در جنس مذکر نسبت به جنس مونث بیشتر دیده می‌شود که برای مثال می‌توان به نارسایی‌های ریوی به هنگام بدو تولد اشاره کرد که تعداد زیادی از این افراد مرگ زودتر از مرگ طبیعی را تجربه می‌کنند.

عامل حوادث در مردان سومین عامل مرگ و میر شناسایی شده است که همین عامل در مورد زنان در جایگاه ششم قرار گرفته است، که این به‌خاطر خاصیت بیولوژیکی مردان است. پذیرش ریسک در مردان در مقایسه با زنان بسیار بیشتر است که این ریسک پذیری از عوامل کاهش عمر در مردان است.

حمله قلبی از عوامل مرگ و میر مشترک بین زنان و مردان است اما مردان در مقایسه با زنان زودتر دچار حملات قلبی می‌شوند. سن میانگین در مردان که دچار حمله قلب می‌شوند 30 و 40 سالگی گزارش شده است که زنان 10 سال دیرتر دچار حملات قلبی می‌شوند و این حملات به بعد از دوران یائسگی آنان موکول می‌شود. این عامل نیز می‌تواند بر کاهش میانگین عمر مردان بسیار موثر واقع شود.

مطالعات سال 2010 در دانشگاه بیرگ هام یانگ نشان می‌دهند که آن دسته از افرادی که سطح ارتباطات اجتماعی قوی تری دارند در مقایسه با سایرین 50 درصد احتمال ابتلا به حملات قلبی کمتری دارند.


تحقیقات نشان می‌دهند که مردان تمایل کمتری به بیرون ریختن مشکلات و مشاوره گرفتن دارند و این خانم‌ها هستند که در صحبت کردن در مورد مشکلات راحت تر برخورد می‌کنند.


تنها استثنا در مورد مردان متاهل است که می‌توانند با همسران خود راجع به مشکلات خود صحبت کنند. این ارتباط گیری باعث کاهش احتمال ابتلا به حملات قلبی تا 50 درصد می‌شود.

مردان در مقایسه با زنان 24 درصد کمتر به پزشک مراجعه می‌کنند. همچنین، در سال 2012 حدود یک پنجم از مردان فاقد بیمه سلامتی بودند. آنها همچنین علاقه ای به مراجعه به پزشک ندارند و همین کم توجهی به سلامتی باعث بروز بیماری و کاهش شاخص میانگین عمر در آنان می‌شود.

 اخبار اجتماعی - تسنیم


ویدیو مرتبط :
تست امید زندگی - چقدر شما عمر می کنید؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

میانگین طول عمر مردان و زنان در ایران چقدر افزایش داشته است ؟



اخبار,اخباراجتماعی,میانگین طول عمر برای مردان


 اخبار اجتماعی - افزایش میانگین طول عمر مردان و زنان در ایران

ملک زاده دلیل این افزایش طول عمر را ارائه خدمات پزشکی، بهداشتی و درمانی و پیشگیری از بیماری های عفونی، کاهش مرگ کودکان بین یک تا پنج سال و همچنین کاهش مرگ مادران بیان کرد.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشکی گفت: با اقدامات هدفمند بهداشتی بر کنترل بیماری های غیرواگیر باید طول عمر افراد را در کشور به 80 سال رساند.

به گزارش ایرنا، رضا ملک زاده شامگاه چهارشنبه در نشست یک روزه بررسی و تایید طرح کوهورت (هم گروهی) دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: هر چند در 45 سال گذشته 22 سال بر طول عمر افراد اضافه شده ولی این رقم کافی نیست.
 
وی میانگین طول عمر برای مردان ایرانی را 71.5 سال و زنان را 73 سال عنوان کرد.
 
ملک زاده دلیل این افزایش طول عمر را ارائه خدمات پزشکی، بهداشتی و درمانی و پیشگیری از بیماری های عفونی، کاهش مرگ کودکان بین یک تا پنج سال و همچنین کاهش مرگ مادران بیان کرد.
 
وی گفت: بررسی ها نشان می دهد که در تهران 35 درصد افراد مبتلا به سکته های قلبی زیر 50 سال و 10 درصد این افراد زیر 40 سال هستند که باید در زمینه کنترل بیماری های غیرواگیر فعالیت اساسی داشت.
 
معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: اگر دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان بخواهد در کشور معتبر و نمونه باشد می تواند با حمایت وزارت بهداشت و به کارگیری سه درصد از بودجه های دانشگاه، مرکز تحقیقات بیماری های غیرواگیر را تشکیل دهد.
 
وی گفت: با توجه به اینکه این کار در استان گلستان انجام شده می توان از تجربیات آن ها استفاده کرد ضمن اینکه تیمی از گلستان نیز به رفسنجان اعزام خواهیم کرد تا در این مرکز، مطالعات و تحقیقات بر روی بیماری های کبدی و گوارشی، بالینی و روانپزشکی صورت گیرد.
 
ملک زاده با اشاره به اینکه چنین تحقیقات در 50 دانشگاه علوم پزشکی در حال انجام است گفت: این تحقیقات 50 سال طول می کشد و در کنار آن باید اعتماد مردم، روستاییان و شهرنشینان را جلب کرد تا به سلامتی خود اهمیت دهند.
 
وی با اشاره به اینکه بیماری سرطان معده در استان گلستان از سایر نقاط دنیا بیشتر بود افزود: با راه اندازی کلینیک درمان رایگان، جلب اعتماد مردم و رایزنی با ائمه جماعات و ائمه جمعه توانستیم اهداف این برنامه را دنبال کنیم و هم اکنون در مقایسه با کشورهای دیگر، تحقیقات خوب و رضایت بخش بوده است.
 
وی گفت: با توجه به اینکه 80 درصد از جمعیت کشور در روستاها به سر می برند مطالعات در زمینه های مختلف پزشکی در 342 روستا در حال انجام است.
 
فرماندار رفسنجان هم در این نشست گفت: 90 هزار هکتار باغ پسته در رفسنجان وجود دارد و هر سال 800 تن سمپاشی در این باغ ها انجام می شود.
 
ˈحمید ملانوریˈ تصریح کرد: از آنجا که زندگی بیشتر مردم در روستاها و در دل این باغ هااست بگونه ای انتشار سم و استنشاق این ماده در سبد کالای مردم قرار دارد.
 
وی افزود: آلایندگی معدن مس که بزرگترین معدن مس ایران و خاورمیانه می باشد نیز عوارضی را در پی داشته است.
 
وی بیان کرد: تحقیقات در زمینه آلایندگی ها و بیماری ها می تواند برای پیشگیری، کمک بزرگی به مردم شود و نیاز است که طرح ایجاد مرکز تحقیقات بیماری های غیر واگیر در رفسنجان به صورت ملی اجرا شود.
 اخبار اجتماعی - ایرنا