اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

متاسفانه از باد و آب و هوا هم برداشت سیاسی می‌شود



اخبار اجتماعی - چرایی حل نشدن آلودگی هوای تهران در گفت‌وگو با حسین طلا؛
متاسفانه از باد و آب و هوا هم برداشت سیاسی می‌شود

باید این واقعیت را بپذیریم که در استان تهران بیش از دوازده میلیون نفر زندگی می‌کنند که باید به سلامتشان پرداخته شود؛ بر این اساس، می‌بایست هم اجرا، هم تقنین و هم قضا باید در کنار هم در این راستا حرکت کنند نه اینکه توقع داشته باشیم چنین مسئولیت خطیری را مجمعی به انجام برساند که ماهیتا چنین توان عملیاتی ای را در اختیار ندارد.

هر چه در سایه اقداماتی چون توقف تولید بنزین در پتروشیمی ها و بعد واردات بنزین پاک، پایتخت و ساکنان پرشمارش پاک ترین تابستان در سالها و چه بسا ده اخیر را تجربه کردند، مدتی است که با شروع فصل سرما و بروز پدیده وارونگی جوی، میزان آلودگی هوای پایتخت به مرز هشدار رسیده ولی اظهار نظرهای سیاسیون مانع از آن می‌شود که نقد منصفانه ای در این باره بشویم.

به گزارش «تابناک»، حسین طلا، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در این باره می‌گوید: بنده معتقدم که آلودگی هوا تحت تاثییر فاکتورهای متعددی است و جست‌وجوی ریشه آن در یک مولفه مانند بنزین درست نیست؛ هم حمل و نقل در آن تاثیر دارد، هم شرایط جوی در آن موثر است، هم به سوخت ارتباط دارد، به ساخت و ساز و خیلی چیزهای دیگر و این گونه نیست که تنها از بنزین نشات گرفته باشد که با رفع آلودگی آن بتوان به هوای پاک رسید.

وی می‌افزاید: متاسفانه پاسخگویی به مسائل در مواجهه با رسانه ها سیاسی‌ست و در سایه این سیاست زدگی، برنامه هایی برای رفع آلودگی ارائه می‌شود که شعاری است نه عملیاتی. اینجاست که یکی از خوبی های بنزین وارداتی و بد بودن بنزین تولید داخل می‌گوید و دیگری عکس این موضوع را مدعی می‌شود و متاسفانه شاهدیم که حتی از باد و آب و هوا هم برداشت سیاسی می‌شود.

 

اخبار,اخبار اجتماعی , آلودگی هوای تهران

 
دبیر مجمع نمایندگان استان تهران در پاسخ به این سوال که چرا در مجمع استانی برای سیاست زدایی از این مقوله ورود نکرده و مستندات طرفین را برای روشن شده حقیقت دریافت و بررسی نمی‌کنید، می‌گوید: هم موضوعات در مجموعه شهر تهران، استان تهران و در کل کشور زیاد است و هم توان بهره برداری، پژوهشی و مطالعاتی مجمع اینقدر نیست که بتوانیم در چنین موضوعاتی ورود کنیم. به عنوان مثال درباره مبارزه با مواد مخدر جلساتی برگزار کردیم که چون مسئولان اجرایی پای کار نیامدند،  توفیق چندانی از آن حاصل نشد.

طلا با تاکید بر اینکه باید این واقعیت را بپذیریم که در استان تهران بیش از دوازده میلیون نفر زندگی می‌کنند که باید به سلامتشان پرداخته شود، می‌افزاید: بر این اساس، می‌بایست هم اجرا، هم تقنین و هم قضا باید در کنار هم در این راستا حرکت کنند نه اینکه توقع داشته باشیم چنین مسئولیت خطیری را مجمعی به انجام برساند که ماهیتا چنین توان عملیاتی ای را در اختیار ندارد و حتی اگر از نهادهایی مانند مرکز پژوهش های مجلس برای این موضوع کمک بگیرد، باز به این دلیل که توان عملیاتی ندارد، نخواهد توانست کاری از پیش ببرد.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه مهم ترین ضعفی که در این راستا به چشم می‌خورد، فقدان نقشه راه برای تهران است، می‌گوید: آیا کسی می‌داند که تهران قرار است تا کجا بزرگ شود و برای این بزرگ شدن چه ملزوماتی دارد و با چه مشکلاتی دست به گریبان است؟ متاسفانه باور عمومی غلطی درباره تهران وجود دارد که این است که «تهران برخوردار است»؛ در حالی که وقتی وارد سرانه ها می‌شوید، با واقعیاتی مواجه می‌شود که نشان می‌دهد این موضوع کاملا اشتباه است.

طلا در پایان در پاسخ با اشاره به بودجه استان تهران در لایحه تقدیمی دولت برای سال آتی می‌گوید: بر اساس لایحه بودجه، سهم مالیاتی استان تهران در بودجه افزایش یافته اما سهم اعتبارات هزینه ای یا تملک استان افزایش بسیار اندکی داشته و رشد آن بسیار ناچیز بوده که این موضوع با توجه به محرومیت هایی که در پایتخت کشور وجود دارد، نشان خواهد داد که مشکلات موجود به زودی رفع شدنی نیستند؛ حالا بخواهد آلودگی هوا باشد یا فقدان فاضلاب، خرابی راه ها و غیره.

اخبار اجتماعی - تابناک

 


ویدیو مرتبط :
سیاسی ترین و خطرناک ترین برداشت سریال کیمیا 2

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

برداشت آب از هوا با «فونتاس»! +عکس



فونتاس دستگاهی است که از خورشید نیرو می گیرد و با استفاده از یک پلتیر المنت - خنک کننده ای دو محفظه ای که برای میعان طراحی شده است - از هوا، آب برداشت می کند.

"کریستوف رتزار"، طراح صنعتی، روشی هوشمندانه را برای تامین آب مورد نیاز دوچرخه سواران هنگامی که در حال رکاب زدن هستند، معرفی کرده است. به لطف فونتاس، دستگاه جدیدی که از هوا آب استخراج می کند، ممکن است درباره کمبود آب بدن خود هنگام دوچرخه سواری هرگز دچار نگرانی نشوید.

 

اخبار,اخبار علمی,دستگاه فونتاس

 

فونتاس دستگاهی است که از خورشید نیرو می گیرد و با استفاده از یک پلتیر المنت - خنک کننده ای دو محفظه ای که برای میعان طراحی شده است - از هوا، آب برداشت می کند. زمانی که هوا از محفظه بالایی عبور می کند حرکت آن توسط چند مانع کند می شود. کاهش سرعت جریان هوا اجازه آزاد شدن مولکول های آب را می دهد که از هوا خارج شده و سپس در یک بطری برای مصرف دوچرخه سوار ذخیره می شود.


دوچرخه سواران به ویژه در شرایط آب و هوایی گرم برای سپری کردن لحظاتی خوب و همچنین حفظ سلامتی باید آب بدن خود را تامین کنند. این در شرایطی است که حتی دوچرخه سواران حرفه ای و دقیق نیز ممکن است پر کردن بطری آب خود را فراموش کنند و این مساله نگرانی هایی را برای آنها به همراه داشته باشد. اما فونتاس محصولی کاربردی و انعطاف پذیر محسوب می شود که برای رفع این مشکل طراحی شده است.

 

اخبار,اخبار علمی,دستگاه فونتاس


پس از انجام بیش از 30 آزمایش، رتزار موفق شد تا فونتاس را به گونه ای کالیبره کند که خروجی پایدار یک قطره آب تغلیظ شده در هر دقیقه را ارائه کند. این مقدار به نیم لیتر در هر ساعت می رسد. اگرچه این موفقیت و دستاوردی قابل توجه محسوب می شود، اما همچنان برای یک روز گرم و مرطوب کافی نیست. همچنین، فونتاس در مناطق شهری یعنی جایی که مولکول های آب آلوده به آلودگی از هوای شهر گرفته می شوند، کاربردی ندارد.


با این وجود، فونتاس به پروژه های آینده‌دار بسیاری برای جستجوی برداشت آب از هوا پیوسته است. در سال 2013، دانشمندان ام‌آی‌تی ماده مشبک ویژه ای را معرفی کردند که آب را از مه استخراج می کند و نتایج آن تاکنون جالب توجه بوده اند. این قبیل فناوری ها می توانند در زمینه کاهش خطر ناامنی آبی موثر باشند که به کاهش فقر و انعطاف پذیری بیشتر در برابر تغییرات آب و هوایی منجر می شود.

اخبار علمی - عصرایران