اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مازاد درآمد نفت سال91 تعیین تکلیف شد/5 میلیارد دلار سهم جاری و عمرانی



مازاد درآمد نفت سال91 تعیین تکلیف شد/5 میلیارد دلار سهم جاری و عمرانی

خبرگزاری فارس: رئیس کمیسیون تلفیق بودجه 91 گفت: 5 میلیارد دلار از مازاد درآمد نفتی در سال جاری برای کمک به بودجه‌های عمرانی و هزینه‌ای اختصاص می‌یابد.

 

رضا عبدالهی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد تکلیف مازاد درآمدهای نفتی در لایحه بودجه 91 گفت: مازاد درآمد نفتی اینگونه تعیین تکلیف شد که  3 میلیارد دلار از آن برای تقویت بنیه دفاعی، 25 درصد برای سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی نفت و حوزه‌های مشترک، 500 میلیون دلار برای صنایع دفاعی، 5 میلیارد دلار برای کمک به بودجه‌های عمرانی و هزینه‌ای، یک میلیارد دلار برای کمک به تهیه قیر برای پروژه‌های عمرانی و 500 میلیون دلار برای صندوق نوآوری و شکوفایی اختصاص می‌یابد.

 

وی در مورد سهم صندوق توسعه ملی گفت: از کل درآمدهای فروش نفت و میعانات گازی 23  درصد سهم صندوق توسعه ملی است که از ابتدا به آن صندوق واریز می‌شود.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در پاسخ به این پرسش که اگر علاوه بر این موارد قیمت نفت بالاتر بود مازاد چه می‌شود، گفت: مازاد بر این موارد از درآمد نفتی به حساب ذخیره ارزی واریز می‌شود.

نماینده ماه‌نشان در مجلس در مورد 3 میلیارد دلار سال گذشته برای بخش سلامت گفت: بخش عمده‌ای از آن اختصاص داده شد و هم به بخش دفاع و هم بهداشت پرداخت شد و در واقع از آن 11.6 میلیارد دلار پیش بینی مازاد درآمد نفتی در سال 90 بیش از 10 میلیارد دلار به بهداشت، دفاع، آب‌های مرزی،غبار و گرد و خاک و سایر موارد اختصاص یافت.

 

عبدالهی در پاسخ به این پرسش که آیا قفل صندوق توسعه ملی باز شد، گفت: انشاء‌الله باز می‌شود، الان هم باز است منتهی یک مقدار پیچ آن سفت بود که مجلس آن را شل کرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تسهیلات ریالی بخش کشاورزی پرداخت شده، گفت: این تسهیلات به صورت ریالی پرداخت شده و برای سال 91 نیز دو مورد سهم  10 درصدی از منابع صندوق توسعه ملی برای بخش کشاورزی و صنعت و معدن تصویب شد.

 

وی در پاسخ به این پرسش که آیا پرداخت ریالی تسهیلات صندوق توسعه ملی با فلسفه تشکیل صندوق منافات ندارد، گفت: البته این امر یک مقدار با اساسنامه صندوق مغایرت دارد، چون بر اساس اساسنامه مصوبه مجلس و اختیاراتی که به هیئت امنا داده شده، باید همه منابع صندوق به صورت ارزی پرداخت شود، اما با توجه به نیاز کشاورزی پذیرفته شد، 10 درصد از این منابع به صورت ریالی پرداخت شود که البته آن هم در قالب تسهیلات ریالی پرداخت و دریافت خواهد شد.

 

عبدالهی گفت: لایحه بودجه روز پنج‌شنبه 28 اردیبهشت به پایان رسید، شورای نگهبان خیلی بر آن ایراد نخواهد گرفت و امیدواریم تا پایان اردیبهشت ماه تبدیل به قانون بودجه شود.

رئیس کمیسیون تلفیق در مورد توصیه به دولت درباره تقدیم لایحه بودجه گفت: امیدواریم دولت قانون را رعایت کرده و تا 15 آذر لایحه بودجه را تقدیم کند که به موقع تصویب شود.

وی درباره اینکه آیا بررسی لایحه بودجه بعد از سال جدید نقطه ضعف است، گفت: البته دولت هم گرفتار بوده و نتوانسته به موقع ارائه کند./فارس


ویدیو مرتبط :
تعیین تکلیف وام مسکن در هفته جاری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خودداری وزارت نفت از واریز 11 میلیارد دلار درآمد نفت به حساب ذخیره ارزی



 

خودداری وزارت نفت از واریز 11 میلیارد دلار درآمد نفت به حساب ذخیره ارزی

 

 

کمیسیون انرژی مجلس در گزارش خود از تخلفات وزارت نفت در عملکرد 9 ماه نخست امسال، مهمترین تخلفات این وزارتخانه را کاهش تولید نفت خام، عدم سرمایه‌گذاری در حوزه نفت و واریز نشدن مازاد درآمدهای حاصل از فروش نفت به حساب ذخیره ارزی اعلام کرد.

 

به گزارش خانه ملت، نشست علنی امروز (سه‌شنبه 24 اسفند) مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون انرژی از عملکرد 9 ماهه وزارت نفت بر اساس بند چهارم قانون بودجه سال 89 قرائت شد.

در این گزارش که عماد حسینی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، در آغاز نشست علنی امروز قرائت کرد، مواردی از تخلف و انحراف از قانون بودجه سال 89 در عملکرد 9 ماهه وزارت نفت به اطلاع نمایندگان رسید.

مهمترین تخلفات وزارت نفت که در این گزارش آمده، کاهش تولید نفت خام، عدم واریز مازاد اعتبارهای حاصل از فروش نفت خام ی به حساب ذخیره ارزی و سرمایه‌گذاری نکردن در حوزه نفت و گاز و توسعه میدان های مشترک اعلام شده است.

در این گزارش، کمیسیون انرژی مجلس پس از مطالعه مستندها و گزارش‌های دیوان محاسبات، از کاهش تولید 72 هزار بشکه‌ای نفت در روز خبر داد و مهمترین علت کاهش تولید را هم عدم سرمایه‌گذاری مناسب و به‌موقع شرکت ملی نفت ایران برای حفظ، نگهداشت و افزایش توان تولید در سال‌های گذشته اعلام کرد.

واریز نشدن مابه‌التفاوت قیمت فروش نفت به حساب ذخیره ارزی از دیگر تخلف‌های وزارت نفت بود که در این گزارش در باره آن توضیح داده شده است.

بر اساس این گزارش، وزارت نفت موظف بوده است 11 میلیارد و 228 میلیون دلار از بابت مازاد درآمدهای حاصل از فروش نفت خام در 9 ماه نخست امسال به حساب ذخیره ارزی واریز کند که از این کار خودداری کرده است.

در این گزارش همچنین به صراحت آمده است: به علت تسویه حساب وزارت نفت از طریق شرکت‌های دولتی ذی‌ربط با خزانه‌داری کل کشور به دلیل معاوضه نفت خام با واردات فرآورده‌های نفتی همچون بنزین تا پایان آذر ماه سال 1389 هیچ گونه وجهی از محل نفت خام تولیدی امسال برای سرمایه‌گذاری به این صنعت اختصاص داده نشده است.../خانه ملت