اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ماجرای نامه وزرای سابق دولت به رهبری چه بود؟ از تکذیب متکی تا تایید محسن رضایی/احتمال سلب اختیارات دولت



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

از تکذیب متکی تا تایید محسن رضایی/ماجرای نامه وزرای سابق دولت به رهبری چه بود؟ 

محسن رضایی ارسال نامه وزرای سابق دولت به رهبر انقلاب مبنی بر تشکیل ستاد فراقوه ای را تایید کرد.

خبر ارسال نامه ای از سوی وزرای سابق دولت به رهبر معظم انقلاب، اولین بار از سوی محافل رسانه ای نزدیک به دولت منتشر شد.

روزنامه ایران در شماره روز دوشنبه 23 مرداد در مطلبی با تیتر «نامه پراکنی از جام زهر تا تقلای وزرای معزول» نوشت: منوچهر متکی و مصطفی پورمحمدی دو وزیر سابق محمود احمدی نژاد با ارسال نامه ای به یکی از مقامات عالی رتبه نظام پیشنهاد داده اند با توجه به وضعیت حساس و بحرانی کشور ستادی متشکل از رؤسای قوای سه‌گانه و برخی از عقلای دیگر تشکیل و مدیریت مسائل اجرایی را طی یک سال آینده بر عهده گیرد.این روزنامه افزوده است که منوچهر متکی و مصطفی پورمحمدی، همچنین با مراجعه به به سایر اشخاصی که به هر دلیلی از دولت‌های نهم و دهم جدا شده‌اند از آنها خواسته‌اند در این پروژه خاص همراهی و نامه فوق را امضا نمایند که البته جز در یک یا دو مورد با مخالفت سایر افراد روبه‌رو شده‌اند.

دست به دست شدن این نامه برای آن‌که شاید امضاهای آن به حد نصاب مد‌نظر طراحان آن برسد را بسیاری تأیید می‌کنند و البته برخی معتقدند این طرح با هدف مطرح شدن نویسندگان نامه در عالم سیاست و به عنوان یک کاندیدای ریاست جمهوری دنبال می‌شود.

روزنامه ایران در بخش دیگری از گزارش خود به نام فرهاد رهبر رییس سابق سازمان مدیریت و برنامه ریزی و داوود دانش جعفری وزیر سابق اقتصاد نیز عنوان دیگر امضاکنندگان این نامه اشاره ای داشته است. ارگان رسانه ای دولت در گزارش خود همچنین پای چهره های سرشناس نظام را در ایجاد اینگونه نامه نگاری ها به میان کشیده و از جمله به نامه های هاشمی‌رفسنجانی، سیدمحمد خاتمی، محسن‌رضایی و محمدرضا باهنر اشاره کرده و مدعی شده است هدف از این نامه نگاری ها اعمال فشار در راستای به کرسی نشاندن یک خواسته غیر‌قانونی است؛ «ا گر نامه معروف به «جام زهر» مجلس ششم را مبدأیی برای آغاز این روند در سال‌های اخیر در نظر بگیریم، نامه دو وزیر معزول دولت احمدی‌نژاد به مقامات عالی‌رتبه نظام و پیشنهاد تشکیل ستادی برای در کنترل گرفتن مدیریت اجرایی کشور در یک سال آینده را می‌توان بخش دیگری از این رویداد تأسف بار خواند.»

اما خبر ارسال این نامه در حالی رسانه ای و با واکنش تند روزنامه ایران و برخی دولتمردان روبرو شد که پیش از این نیز در اوایل مرداد ماه 9 نفر ازنمایندگان در نامه ای به هیات رییسه خواستار تشکیل ستادی ویژه برای مدیریت کشور در یک سال باقیمانده به عنوان راهکاری برای مقابله با تحریمها شده بودند.

درخواست نه نماینده برای تشکیل ستاد پیگیری مسائل اقتصادی کشور

«نظام سلطه جهانی در این مرحله از مقابله با خیزش‌های اسلامی منطقه فشارهای همه جانبه را در حوزه‌های مالی، تجاری، حمل و نقل و بیمه بر ملت ایران تشدید و محدودیت‌هایی را در صادارت نفت کشور ایجاد کرده است.

دولت خدمتگذار در مقابله با تحریم‌های ظالمانه حداکثری تلاش خود را به کار گرفته است، ‌با توجه به شرایط موجود لازم است که به جهت تقویت همبستگی ملی تمامی نهادهای حکومتی و مردمی، دولت را در این راه یاری رسانند. لازمه این مهم، تشکیل ستادی است که از تمامی نهادهای حکومتی با اختیاراتی خاص بتواند تصمیمات لازم را اتخاذ کنند و از اختیارات کافی برخوردار باشند، بر این اساس لازم است نمایندگانی به انتخاب صحن علنی مجلس در این ستاد حضور داشته باشند؛ لذا پیشنهاد داریم ستادی با اختیارات معین تشکیل و کلیه تصمیمات اقتصادی در بخش‌های داخلی و خارجی را در مقطع زمانی یکساله بر عهده گیرند تا راهبرد اقتصاد مقاومتی که مورد تایید مقام معظم رهبری در این برهه از انقلاب بر ترفندهای نظام سلطه فائق آید.»

این محتوای نامه نه چهره اقتصادی مجلس به هیات رییسه است که اوایل مرداد ماه علنی شد. در این نامه که به امضای افرادی چون توکلی، نادران و مصباحی مقدم رسیده، نمایندگان خواستار حضور همه نهادی های حکومتی برای تشکیل ستادی با اختیارات معین جهت به عهده‌گیری کلیه تصمیمات اقتصادی در بخش‌های داخلی و خارجی شده بودند.

از تکدیب متکی تا تایید رضایی

در حالیکه منوچهر متکی خبر نامه نگاری خود و پورمحمدی به رهبری در جهت سلب اختیارات دولت را پر از ایراد دانسته و تلویحا آن را تکذیب کرد و آن را مصداق داستان «خسن و خسین دختران معاویه» خوانده بود؛ اما جمعه شب محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال این نامه را تایید کرد و گفت چنین نامه‌ای نوشته شده است؛

در این نامه خواسته شده بود که ستاد فراقوه‌ای برای برگزاری انتخابات تشکیل شود.(اینجا)اما او مباحث طرح شده پیرامون این نامه در خصوص تلاش برای سلب اختیارات رییس جمهور که عمدتا از سوی رسانه های نزدیک به دولت مطرح می شود را رد کرد و گفت: رئیس این ستاد می‌تواند رئیس جمهور باشد. ولی رسانه‌ها و دست‌اندرکاران دولت به گونه‌ای این مسئله را بزرگ کرده‌اند که گویا رئیس‌جمهور در این ستاد از هیچ جایگاهی نمی‌تواند برخوردار باشد در حالی که چنین نیست./خبرآنلاین

 


ویدیو مرتبط :
شش عضو جدید دولت پس از پایان مراسم رای اعتماد به وزرای دولت دوازدهم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

محسن رضایی: روحانیت بطور مستقل ولی هماهنگ با نظام و دولت، جامعه اسلامی را بسازد



 

 

روحانیت بطور مستقل ولی هماهنگ با نظام و دولت، جامعه اسلامی را بسازد

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ظرف 100 سال اخیر، به خصوص از دوران امیرکبیر تا پیروزی انقلاباسلامی، نوعی بیداری در ایران صورت گرفته است و یکی از رهبران اصلی این خیزش، روحانیت بوده است.

 

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محسن رضایی در گفت‌وگویی با بیان این‌که موضوع روحانیت و انقلاب اسلامی، مقوله شناخته شده‌ای است، اظهار كرد: جامعه و مردم ایران، به این مساله به منزله یک موضوع بدیهی نگاه می‌کنند، اما بازخوانی این ارتباط؛ آن هم در شرایط کنونی جامعه ما و مشخص شدن رسالت کنونی روحانیت در جامعه ایران و بین‌الملل می‌تواند آثار مثبتی به همراه داشته باشد.

 

وی ادامه داد: طی 300 ساله اخیر، یک نوع فروپاشی تمدنی در حوزه تمدن اسلام و ایران رخ داده و همزمان با این فروپاشی، تمدن جدیدی در غرب، ظهور پیدا کرده و این تمدن غربی با استثمار و استعمار در جهان اسلام، به خصوص در ایران، از بازسازی و ترمیم تمدن اسلامی و ایرانی جلوگیری کرده است.

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌که ظرف 100 سال اخیر، به خصوص از دوران امیرکبیر تا پیروزی انقلاب اسلامی، نوعی بیداری در ایران صورت گرفته است، تصریح کرد: یکی از رهبران اصلی این خیزش، به خصوص از 15 خرداد 42 به بعد، روحانیت بوده است؛ بنابراین می‌توان گفت روحانیت، محوریت، رهبری و مدیریت بیداری ایرانیان را از 15 خرداد به بعد در دست خود گرفته است.

 

رضایی گفت: در تفکر اسلامی ما، از اسلام سیاسی در جهان اسلام، دو نوع تفسیر وجود داشت و آ‌ن‌ها را بر اساس آیه شریفه «اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم» می‌توان در دو مورد خلاصه کرد نخست تفسیر اهل سنت؛ هر کسی می‌تواند اولی الأمر باشد؛ دوم تفسیر روحانیت شیعه؛ اولی الأمر، خاص معصومان (علیهم السلام) است و به دلیل عدم حضور معصوم، وظیفه‌ای برای تشکیل حکومت بر عهده ما نبود، بنابراین باید تقیه کرد؛ مگر این که نیاز و تکلیفی برای قیام حاصل شود.

 

وی با بیان این‌که ویژگی‌های اصلی ورود روحانیت به صحنه انقلاب را می‌توان در دو محور خلاصه کرد، بیان كرد: نخستین محور اصلی، خود روحانیت بود و دیگران (نهاد بازار و...) در حاشیه بودند و دوم، این‌که روحانیت با یک اندیشه سیاسی اثباتی وارد مبارزه شده و برای اداره کشور طرح دارد.

 

وی ادامه داد: این مساله، نشان‌گر نقطه عطفی بعد از غیبت امام معصوم (عج) و در واقع، تفسیر جدیدی نسبت به اسلام سیاسی است که تولید یک نظریه را به دنبال داشت و این نظریه‌ها در طی 30 سال اخیر به نهاد تبدیل شدند؛ بنابراین، در این 30 سال، اندیشه سیاسی اسلامی به نهادهای سیاسی (مانند نهادهای دولت، ملت و مردم سالاری دینی) تبدیل شد.

 

رضایی با بیان این‌که در کنار پیشرفت‌های عظیم جمهوری اسلامی ایران، خطراتی هم وجود دارد که شامل مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، اخلاقی و قضایی می‌شود، یادآور شد: با پایان جنگ تحمیلی، جامعه سازی در ایران با طرح شعارهای سازندگی، جامعه مدنی و عدالت آغاز شد تا جمهوری اسلامی و در کنار آن جامعه اسلامی در ایران بتواند مبنای یک تمدن سازی در آینده باشد.

 

وی گفت: خلأ روحانیت در این بیست سال در صحنه جامعه سازی به شدت احساس می‌شد که این مساله به کارکرد سنتی روحانیت باز می‌گردد، اگر روحانیت، دولتی شود، دیگر نمی‌تواند به شکل صحیح، جامعه سازی کند، بلکه روحانیت، همان طور که جمهوری اسلامی را مستقل از دولت درست کرد، در ساختن جامعه هم باید بطور مستقل ولی هماهنگ با نظام و دولت، جامعه اسلامی را بسازد./ایسنا