اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

لیست کشورهای بدهکار نفتی/ بدهکارانی که بازمی‌گردند؟



اخبار,اخبار اقتصادی,نفت

صحبت‌های اخیر وزیر نفت و برخی فعالان بخش خصوصی نشان از طلب‌های چند میلیارد دلاری ایران از کشورهای مختلف دارد.

درست یک روز بعد از انتشار صحبت‌های وزیر نفت که نشان از طلب‌های ایران از کشورهای مختلف داشت، یکی از فعالان بخش خصوصی نیز این مسئله را تایید و عنوان کرد که ایران از کشورهای چین،‌ کره جنوبی و هند طلب نفتی دارد.

بیژن زنگنه که اخیرا صحبت از طلب‌های 2.5 میلیارد دلاری ایران از ایتالیا، یونان و انگلستان کرده بود، باب طلب‌های نفتی ایران را دوباره باز کرد. درست یک روز بعد هم نائب رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی عنوان کرده است که بدهی‌های ایران به کشورهای مختلف قابل تایید است. وجه مشترک صحبت‌های هر دوی این مقامات، قابل بازگشت بودن این پول‌هاست.

حمیدرضا صالحی ،این فعال بخش خصوصی در این رابطه عنوان کرده است که مسئله طلب‌های نفتی در سوابق فروش نفت ایران وجود دارد و موضوعی نیست که قابل پنهان کردن باشد. حتی ممکن است رقم بدهی این کشور‌ها به ایران بیشتر از 8.5 میلیارد دلار باشد، اما باید در چارچوب قراردادهای نفتی که با این کشور‌ها وجود داشته و همچنین طبق قوانین بین‌المللی، این رقم بازگردد.

وی پیشنهاد کرده است که طلب‌های ایران از راه بخش خصوصی تسویه شود و همزمان بخش‌های مختلف اقتصاد این کشورها برای بهره‌گیری از فناوری مورداستفاده قرار گیرد.

چکیده صحبت‌های زنگنه و صالحی نشان از طلب حدود 8.5 میلیارد دلاری ایران از کشورهایی مانند چین، کره‌جنوبی، هند، ایتالیا، یونان و انگلیس دارد. در این میان به نظر می‌رسد که ایران همزمان با ورود شرکای جدید، در تلاش برای دریافت طلب‌های پیشین خود است.

اخبار اقتصادی - اقتصادنیوز


ویدیو مرتبط :
ابتکار پاریس برای تروریست هایی که به فرانسه بازمی گردند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بزرگترین پیمانکار نفتی ممنوع‌المعامله شد/ ورود شرکت"الف"به لیست سیاه



بزرگترین پیمانکار نفتی ممنوع‌المعامله شد/ ورود شرکت"الف"به لیست سیاه

با ارسال نامه‌ای به بیش از 50 شرکت تابع وزارت نفت و برخی از شرکت‌های نیمه خصوصی صنعت نفت، شرکت "الف- سین" به عنوان یکی از بزرگترین پیمانکاران نفتی کشور ممنوع‌المعامله شده است.

 



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

به گزارش مهر، با موافقت وزیر نفت، مدیر امور حقوقی و قراردادهای شرکت ملی نفت ایران با ارسال نامه‌ای به بیش از 50 شرکت تابع شرکت ملی نفت، شرکت ملی گاز، صنایع پتروشیمی و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی انجام هرگونه معامله با شرکت پیمانکاری و سرمایه گذاری "الف – سین" را ممنوع کرده است.در این نامه که رونوشت آن به مدیران عامل، حقوقی، قراردادها و کمیسیون مناقصات بیش از 50 شرکت اصلی نفت، گاز، پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی ارسال شده، تاکید شده است: انجام هرگونه معامله با این شرکت تا اطلاع ثانوی ممنوع است. 

همچنین در پیوست این نامه تاکید شده است: انجام معاملات و یا امضای قرارداد با مدیر عامل، اعضای هیات مدیره، شرکتهای تابع سرمایه گذاری و صندوق بازنشستگی تابع این شرکت حتی در استان‌ها هم ممنوع است. 

این شرکت پیمانکاری از ابتدای آغاز دولت دهم تاکنون چندین قرارداد بزرگ و چندین میلیارد دلاری با شرکت‌های مختلف تابع وزارت نفت امضا کرده، ضمن آنکه شرکت "الف – سین" یکی از شرکتهای پیمانکاری تابع یکی از بانک‌های بزرگ کشور است. 

پیگیری‌های خبرنگار مهر حاکی از آن است که علت اصلی قرار گرفتن نام این شرکت در لیست سیاه صنعت نفت عدم تسویه حساب یک قرارداد خرید میعانات گازی و نفت کوره بوده است به طوری‌که پیش بینی می شود عدم پایبندی به تعهدات قراردادی منجر به زیان حدود 175 میلیون دلاری به منافع ملی شده است. 

در این راستا، تاکنون تعدادی از مدیران ارشد، معاونان وزیر نفت و مدیران عامل برخی از شرکت‌های تابع وزارت نفت به سازمان بازرسی کل کشور و تعدادی از دستگاه‌های نظارتی احضار و مورد بازجویی قرار گرفته‌اند. 

نکته قابل توجه آن است که در اعلام ممنوع المعامله شدن شرکت " الف – سین" رونوشتی هم به تعدادی از شرکت‌های خصوصی صنعت نفت که دولت سهم کمی در آنها دارد همچون حفاری شمال، تعدادی از پالایشگاه ‌های خصوصی نفت و شرکتهای پتروشیمی ارسال شده و از این شرکتها هم خواسته شده با این شرکت مذکور هیچگونه معامله‌ای نکنند. به گزاری مهر، در سه سال گذشته قراردادهایی به ارزش تقریبی 4 میلیارد دلار برای ساخت و توسعه 2 پروژه عظیم گازی، توسعه یک میدان گازی به ارزش تقریبی 6 میلیارد دلار و ساخت یک مجتمع پتروشیمی به این شرکت با حضور مسئولان ارشد صنعت نفت واگذار شده است./مهر